Zamieszczone przez ptaku84
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Może być blokada na 250km/h przecież przy tej prędkości nie jeździ się z tempomatem więc przy seryjnym rsie blokada jest jak najbardziej na miejscu
[ Dodano: Pią 02 Sie, 13 18:12 ]
Zamieszczone przez ptaku84No to konfigurator mi pokazal cene 146900 za wymazonego RSaZe znizka mysle wyjdzie 135k takze da sie to przelknac trzeba czekac do przyszlego roku i zamawiac :P
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
ogranicznik przy 250 km/h jest nieformalna umowa pomiędzy niemieckimi producentami aut
każde auto mogą teoretycznie osiągnąć taką prędkość winno mieć ograniczenie uniemożliwiające jazdę szybciej (dopuszcalne są odstępstwa dla aut super sportowych, limitowanych edycji itp.) - jest to tylko umowa dżentelmeńska
podobno jest to wynik consensusu pomiędzy próbą ustawowego ograniczenia prędkości na Autobahn-ach a producentami aut - zróbcie coś albo pojawią się ograniczenia dokładnie nie pamiętam liczb ale chyba 2/3 wypadków śmiertelnych na Autobahn-ach ma miejsce właśnie na odcinkach bez ograniczenia prędkości
[ Dodano: Pią 02 Sie, 13 19:22 ]
Zamieszczone przez ptaku84pokaz mi nowe auto o osiagach zblizonych
ciężko będzie znaleźć takie osiągi i taką funkcjonalność za te pieniądze mając na uwadze auto fabrycznie nowe
w DE można kupić fabrycznie nowe Evo X cena końcowa w PL ok 160 tys pln brutto
ale trudno porównywać to do OIII RS ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivvogranicznik przy 250 km/h jest nieformalna umowa pomiędzy niemieckimi producentami aut
każde auto mogą teoretycznie osiągnąć taką prędkość winno mieć ograniczenie uniemożliwiające jazdę szybciej (dopuszcalne są odstępstwa dla aut super sportowych, limitowanych edycji itp.) - jest to tylko umowa dżentelmeńska
podobno jest to wynik consensusu pomiędzy próbą ustawowego ograniczenia prędkości na Autobahn-ach a producentami aut - zróbcie coś albo pojawią się ograniczenia dokładnie nie pamiętam liczb ale chyba 2/3 wypadków śmiertelnych na Autobahn-ach ma miejsce właśnie na odcinkach bez ograniczenia prędkości
[ Dodano: Pią 02 Sie, 13 19:22 ]
Zamieszczone przez ptaku84pokaz mi nowe auto o osiagach zblizonych
zgadzam się, że jako nowe auto nie jest to zła propozycja
ciężko będzie znaleźć takie osiągi i taką funkcjonalność za te pieniądze mając na uwadze auto fabrycznie nowe
w DE można kupić fabrycznie nowe Evo X cena końcowa w PL ok 160 tys pln brutto
ale trudno porównywać to do OIII RS ;-)
kupujac nowe EVO musisz pamietac ze taka sama kwote musisz miec na serwis i utrzymanie........
pamietajcie ze mozna odliczyc pełny VAT..... jak ktos zna dobrze przepisy, legalnie i nie rejestrujac auta jako pomoc drogowa......
skorzystałem z takiej opcji i 23 % w kieszeni z malego autka.....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez ukukZamieszczone przez marlej108w katalogu O3 na stronie Skody sa juz tylko kolory w liczbie 10. Zniknal szary grafitowy
ale O3 w tym kolorze (podobnie jak i inne auta Skody) wygladala moim zdaniem bardzo dobrze.
tutaj jest katalog i tego koloru juz nie ma... ?!?!?
tutaj ciagle jest
tyle ze katalog jest nowszy niestety niz ta strona gdzie sobie mozna kolory ogladac...
bez sensu.
moze Octavianos jako pracownik salonu sie wypowie? Skasowali m.in. ten grafitowy lakier - czy nie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctavianosZamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez ukukZamieszczone przez marlej108w katalogu O3 na stronie Skody sa juz tylko kolory w liczbie 10. Zniknal szary grafitowy
ale O3 w tym kolorze (podobnie jak i inne auta Skody) wygladala moim zdaniem bardzo dobrze.
tutaj jest katalog i tego koloru juz nie ma... ?!?!?
tutaj ciagle jest
tyle ze katalog jest nowszy niestety niz ta strona gdzie sobie mozna kolory ogladac...
bez sensu.
moze Octavianos jako pracownik salonu sie wypowie? Skasowali m.in. ten grafitowy lakier - czy nie?
a czerwony rio widziales?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ptaku84piramida: ok to pokaz mi nowe auto o osiagach zblizonych go Golf Mk6 GTI ktore ma wiece miejsca, wiekszy bagaznik i nie przekracza 140 tys. Dodatkowo ma navi, lepsze naglosnienie, polskory, bixenonony, adaptacyjny tempomat itd itd?
Insignia 2.0t 250km (7,5s 0-100km/h, 400Nm)
No jest jeszcze Focus ST, Volvo v40 T5, AR Giulietta Q2, niebawem bedzie Leon Cupra i CupraR, a z innej beczki: za taka kase można zapewne kupić Citroena c5 3.0hdi 8)
Anyway- coś tam za te 140 tys da się kupić chybaPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
CC to zdecydowanie nie funkcjonalność OIII w nawet w liftbacku nie wspominając o kombi
Insignia ma fajną cenie (podobno wciąż jest to produkcja deficytowa) ogólnie fajne auto
Focus ST - świetne, nie ma funkcjonalności OIII ale mając dylemat między Focusem ST a OIIIRS na decyzję potrzebuję ułamek sekundy ;-)
Zamieszczone przez perfexcoś tam za te 140 tys da się kupić chyba
naprawdę nie jestem fanem Skody Octavii RS to jest takie all in one - kompromis o określonej wypadkowej
takim samym kompromisem jest Focus ST tylko bardziej skupiono się na "prowadzeniu' a nie na "objętości"
przy Fordzie to każda Skoda czy VW to najwyżej wóz drabiniasty
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexZamieszczone przez ptaku84piramida: ok to pokaz mi nowe auto o osiagach zblizonych go Golf Mk6 GTI ktore ma wiece miejsca, wiekszy bagaznik i nie przekracza 140 tys. Dodatkowo ma navi, lepsze naglosnienie, polskory, bixenonony, adaptacyjny tempomat itd itd?
No jest jeszcze Focus ST, Volvo v40 T5, AR Giulietta Q2, niebawem bedzie Leon Cupra i CupraR, a z innej beczki: za taka kase można zapewne kupić Citroena c5 3.0hdi 8)
Anyway- coś tam za te 140 tys da się kupić chyba
[ Dodano: Sob 03 Sie, 13 15:13 ]
Zamieszczone przez ketivvZamieszczone przez OrsonTSIpamietajcie ze mozna odliczyc pełny VAT..... jak ktos zna dobrze przepisy, legalnie i nie rejestrujac auta jako pomoc drogowa......
Proponuję nie myśleć krótkowzrocznie następnym razem.
ps. pozdrów kontrolerów.O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Volvo V40 malutkie i po doposazeniu jak RSa drogie jak cholera tak samo Volvo V60, Insignia jechalem wszystko fajnie ale w srodku strasznie glosna no i cena tez duzo wyzsza wychodzi jak sie chce aktywny tempomat, nawigacje itd. itd. Co do Passata CC to dla wysokich ludzie wsiadanie z tego auta i wysiadanie to pomylkaWrajac do Forda to tez jest maly. Nigdy nie bylem fanem skody i dopoki nie przejechalem sie nowa Octavia 1.8 tsi zawsze bylem przeciwny zakupowi samochodu tej marki. No ale priorytety sie zmieniaja czlowiek dorasta niedlogo bede mial syna i potrzeba wiekszego auta ktore da mi to samo co GTI ale bedzie mialo wiecej miejsca
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ptaku84Volvo V40 malutkie i po doposazeniu jak RSa drogie jak cholera tak samo Volvo V60, Insignia jechalem wszystko fajnie ale w srodku strasznie glosna no i cena tez duzo wyzsza wychodzi jak sie chce aktywny tempomat, nawigacje itd. itd. Co do Passata CC to dla wysokich ludzie wsiadanie z tego auta i wysiadanie to pomylkaWrajac do Forda to tez jest maly. Nigdy nie bylem fanem skody i dopoki nie przejechalem sie nowa Octavia 1.8 tsi zawsze bylem przeciwny zakupowi samochodu tej marki. No ale priorytety sie zmieniaja czlowiek dorasta niedlogo bede mial syna i potrzeba wiekszego auta ktore da mi to samo co GTI ale bedzie mialo wiecej miejsca
O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanosDzisiaj spotkałem kierownika OIII, 1,4 TSI. Zaprosiłem na forum, dostał ode mnie wizytówkę OCP. Podziękował i powiedział, że już by chciał zwiększyć moc w aucie. Chyba te silniki nie są rozgryzione pod czipa, czy się mylę?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez kabanosDzisiaj spotkałem kierownika OIII, 1,4 TSI. Zaprosiłem na forum, dostał ode mnie wizytówkę OCP. Podziękował i powiedział, że już by chciał zwiększyć moc w aucie. Chyba te silniki nie są rozgryzione pod czipa, czy się mylę?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiDi01Zamieszczone przez perfexZamieszczone przez ptaku84piramida: ok to pokaz mi nowe auto o osiagach zblizonych go Golf Mk6 GTI ktore ma wiece miejsca, wiekszy bagaznik i nie przekracza 140 tys. Dodatkowo ma navi, lepsze naglosnienie, polskory, bixenonony, adaptacyjny tempomat itd itd?
Anyway- coś tam za te 140 tys da się kupić chyba
[ Dodano: Sob 03 Sie, 13 15:13 ]
Zamieszczone przez ketivvZamieszczone przez OrsonTSIpamietajcie ze mozna odliczyc pełny VAT..... jak ktos zna dobrze przepisy, legalnie i nie rejestrujac auta jako pomoc drogowa......
Proponuję nie myśleć krótkowzrocznie następnym razem.
ps. pozdrów kontrolerów.
polecam przesledzic dokladnie przepisy i umiejetnie je interpretowac........ trzeba miec też "kreatywną ksiegową" i wszystko jest na legalu...... spać mozna spokojnie !
P.S. pozdrowic to moge was Niewierne Tomasze
Komentarz
-
-
OrsonTSI, pochwal się tą odpowiednią interpretacją przepisów może inni tez skorzystają chyba że większość z księgowych to debile i nie śledzą na bieżąco przepisów? :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
Komentarz