Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BiDi01
    Rider
    • 2013
    • 460

Zamieszczone przez ptaku84
    Po co blokada skoro 250km/h to już praktycznie max ?
    wszystkie octavie mają takie ograniczenie czy mają moc by tyle polecieć czy nie.
    O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
    Błękit RACE
    Beżowa Alcantara
    Columbus
    Webasto

Komentarz

• ptaku84
      Drive
      • 2009
      • 93

Po co blokowac 1.2 tsi lub 1.6tdi ktore ledwo 180 wyciaga ?

Komentarz

• BiDi01
        Rider
        • 2013
        • 460

Po co blokowac 1.2 tsi lub 1.6tdi ktore ledwo 180 wyciaga ?
        dla mnie też bez sensu ale nie ja to wymyśliłem...
        Błękit RACE
        Beżowa Alcantara
        Columbus
        Webasto

Komentarz

• ptaku84
          Drive
          • 2009
          • 93

BiDio1: gdzie mozna znalezc info o tych durnych blokadach ? Poza tym mam pytanie odnosci 1.4 tsi ktore masz w skodzie. Czy w nich juz pozbyli sie tych problemow ktore nekaly 1 generacje tych silnikow wybuchy, piszczace sprzegla itd. itp. Pytam powniewaz ojciec zamowile Golfa VII z tym motorem.

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Może być blokada na 250km/h przecież przy tej prędkości nie jeździ się z tempomatem więc przy seryjnym rsie blokada jest jak najbardziej na miejscu

[ Dodano: Pią 02 Sie, 13 18:12 ]
            No to konfigurator mi pokazal cene 146900 za wymazonego RSa Ze znizka mysle wyjdzie 135k takze da sie to przelknac trzeba czekac do przyszlego roku i zamawiac :P
            135kzł to przecież kupa szmalu jak za octavie w wersji niby sportowej :roll:
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ptaku84
              Drive
              • 2009
              • 93

piramida: ok to pokaz mi nowe auto o osiagach zblizonych go Golf Mk6 GTI ktore ma wiece miejsca, wiekszy bagaznik i nie przekracza 140 tys. Dodatkowo ma navi, lepsze naglosnienie, polskory, bixenonony, adaptacyjny tempomat itd itd ?

Komentarz

• ketivv
                L&K
                • 2011
                • 1155

ogranicznik przy 250 km/h jest nieformalna umowa pomiędzy niemieckimi producentami aut
                każde auto mogą teoretycznie osiągnąć taką prędkość winno mieć ograniczenie uniemożliwiające jazdę szybciej (dopuszcalne są odstępstwa dla aut super sportowych, limitowanych edycji itp.) - jest to tylko umowa dżentelmeńska
                podobno jest to wynik consensusu pomiędzy próbą ustawowego ograniczenia prędkości na Autobahn-ach a producentami aut - zróbcie coś albo pojawią się ograniczenia dokładnie nie pamiętam liczb ale chyba 2/3 wypadków śmiertelnych na Autobahn-ach ma miejsce właśnie na odcinkach bez ograniczenia prędkości

[ Dodano: Pią 02 Sie, 13 19:22 ]
                pokaz mi nowe auto o osiagach zblizonych
                zgadzam się, że jako nowe auto nie jest to zła propozycja
                ciężko będzie znaleźć takie osiągi i taką funkcjonalność za te pieniądze mając na uwadze auto fabrycznie nowe

w DE można kupić fabrycznie nowe Evo X cena końcowa w PL ok 160 tys pln brutto
                ale trudno porównywać to do OIII RS ;-)

Komentarz

• OrsonTSI
                  Rider
                  • 2010
                  • 716
                  • Volkswagen
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez ketivv
                  ogranicznik przy 250 km/h jest nieformalna umowa pomiędzy niemieckimi producentami aut
                  każde auto mogą teoretycznie osiągnąć taką prędkość winno mieć ograniczenie uniemożliwiające jazdę szybciej (dopuszcalne są odstępstwa dla aut super sportowych, limitowanych edycji itp.) - jest to tylko umowa dżentelmeńska
                  podobno jest to wynik consensusu pomiędzy próbą ustawowego ograniczenia prędkości na Autobahn-ach a producentami aut - zróbcie coś albo pojawią się ograniczenia dokładnie nie pamiętam liczb ale chyba 2/3 wypadków śmiertelnych na Autobahn-ach ma miejsce właśnie na odcinkach bez ograniczenia prędkości

[ Dodano: Pią 02 Sie, 13 19:22 ]
                  pokaz mi nowe auto o osiagach zblizonych

zgadzam się, że jako nowe auto nie jest to zła propozycja
                  ciężko będzie znaleźć takie osiągi i taką funkcjonalność za te pieniądze mając na uwadze auto fabrycznie nowe

w DE można kupić fabrycznie nowe Evo X cena końcowa w PL ok 160 tys pln brutto
                  ale trudno porównywać to do OIII RS ;-)

kupujac nowe EVO musisz pamietac ze taka sama kwote musisz miec na serwis i utrzymanie........

pamietajcie ze mozna odliczyc pełny VAT..... jak ktos zna dobrze przepisy, legalnie i nie rejestrujac auta jako pomoc drogowa......
                  skorzystałem z takiej opcji i 23 % w kieszeni z malego autka.....
                  OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• ptaku84
                    Drive
                    • 2009
                    • 93

Evo nie nadaje sie na rodzinny dupowoz Umowmy sie ze O3 RS to dobry dupowoz o pseudosportowych aspiracjach i w miare spoko osiagach tak samo jak GTI

Komentarz

• Octavianos
                      L&K
                      • 2010
                      • 1130

Zamieszczone przez marlej108
                      Zamieszczone przez ukuk
                      w katalogu O3 na stronie Skody sa juz tylko kolory w liczbie 10. Zniknal szary grafitowy
                      Zglupieli????? Najlepszy kolor usuneli?
                      no wiec tez sie dziwie - chyba ze to tylko tak w katalogu...

ale O3 w tym kolorze (podobnie jak i inne auta Skody) wygladala moim zdaniem bardzo dobrze.

tutaj jest katalog i tego koloru juz nie ma... ?!?!?

tutaj ciagle jest

tyle ze katalog jest nowszy niestety niz ta strona gdzie sobie mozna kolory ogladac...

bez sensu.

moze Octavianos jako pracownik salonu sie wypowie? Skasowali m.in. ten grafitowy lakier - czy nie?
                      tak jest usunięty szary platin - niestety nie można go już zamówić
                      SIMPLY CLEVER
                      Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• OrsonTSI
                        Rider
                        • 2010
                        • 716
                        • Volkswagen
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Octavianos
                        Zamieszczone przez ukuk
                        w katalogu O3 na stronie Skody sa juz tylko kolory w liczbie 10. Zniknal szary grafitowy
                        Zglupieli????? Najlepszy kolor usuneli?
                        no wiec tez sie dziwie - chyba ze to tylko tak w katalogu...

ale O3 w tym kolorze (podobnie jak i inne auta Skody) wygladala moim zdaniem bardzo dobrze.

tutaj jest katalog i tego koloru juz nie ma... ?!?!?

tutaj ciagle jest

tyle ze katalog jest nowszy niestety niz ta strona gdzie sobie mozna kolory ogladac...

bez sensu.

moze Octavianos jako pracownik salonu sie wypowie? Skasowali m.in. ten grafitowy lakier - czy nie?

a czerwony rio widziales?
                        OII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• marlej108
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 4976
                          • Octavia III (5E3)
                          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Octavianos
                          szkoda :-(
                          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• ketivv
                            L&K
                            • 2011
                            • 1155

Zamieszczone przez OrsonTSI
                            pamietajcie ze mozna odliczyc pełny VAT..... jak ktos zna dobrze przepisy, legalnie i nie rejestrujac auta jako pomoc drogowa......
                            powodzenia

Komentarz

• perfex
                              L&K
                              • 2005
                              • 1117

piramida: ok to pokaz mi nowe auto o osiagach zblizonych go Golf Mk6 GTI ktore ma wiece miejsca, wiekszy bagaznik i nie przekracza 140 tys. Dodatkowo ma navi, lepsze naglosnienie, polskory, bixenonony, adaptacyjny tempomat itd itd ?
                              VW Passat CC 2.0 tsi?
                              Insignia 2.0t 250km (7,5s 0-100km/h, 400Nm)

No jest jeszcze Focus ST, Volvo v40 T5, AR Giulietta Q2, niebawem bedzie Leon Cupra i CupraR, a z innej beczki: za taka kase można zapewne kupić Citroena c5 3.0hdi 8)
                              Anyway- coś tam za te 140 tys da się kupić chyba
                              Pozdrawiam
                              perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Tippo
                                L&K
                                • 2009
                                • 1349
                                • Octavia III (5E3)
                                • CJSB 1.8 TSI 180 KM

A jak dla mnie nadal kicha, ze ani skoda ani VW nie maja bialej perly :evil:

Komentarz

• ketivv
                                  L&K
                                  • 2011
                                  • 1155

CC to zdecydowanie nie funkcjonalność OIII w nawet w liftbacku nie wspominając o kombi

Insignia ma fajną cenie (podobno wciąż jest to produkcja deficytowa) ogólnie fajne auto

Focus ST - świetne, nie ma funkcjonalności OIII ale mając dylemat między Focusem ST a OIIIRS na decyzję potrzebuję ułamek sekundy ;-)

Zamieszczone przez perfex
                                  coś tam za te 140 tys da się kupić chyba
                                  oczywiście, że coś się da - ale chodzi o porównywalny samochód pod względem użyteczności, osiągów, kosztów eksploatacji itp
                                  naprawdę nie jestem fanem Skody Octavii RS to jest takie all in one - kompromis o określonej wypadkowej
                                  takim samym kompromisem jest Focus ST tylko bardziej skupiono się na "prowadzeniu' a nie na "objętości"
                                  przy Fordzie to każda Skoda czy VW to najwyżej wóz drabiniasty

Komentarz

• BiDi01
                                    Rider
                                    • 2013
                                    • 460

VW Passat CC 2.0 tsi?

No jest jeszcze Focus ST, Volvo v40 T5, AR Giulietta Q2, niebawem bedzie Leon Cupra i CupraR, a z innej beczki: za taka kase można zapewne kupić Citroena c5 3.0hdi 8)
                                    Focus ST, Cupra R, Passat CC ok, reszta to szmira z citroenem i Giuliettą na czele. Porównując te dwa badziewia zaszalałeś ostro.

[ Dodano: Sob 03 Sie, 13 15:13 ]
                                    powodzenia
                                    trzymaj się bo jak Ci się do dupy dobiorą to będziesz miał "wesoło". W Warszawie są masowe kontrole samochodów z pełnym odliczeniem VATu a inne urządy też zamierzają to uczynić. W Lublinie kolega odliczyl sobie na samochód konwojowy czy jakoś tak caly VAT i poza zwrotem niesłusznie otrzymanego ładnych pare tysi kary.
                                    Proponuję nie myśleć krótkowzrocznie następnym razem.
                                    ps. pozdrów kontrolerów.
                                    Błękit RACE
                                    Beżowa Alcantara
                                    Columbus
                                    Webasto

Komentarz

• ptaku84
                                      Drive
                                      • 2009
                                      • 93

Volvo V40 malutkie i po doposazeniu jak RSa drogie jak cholera tak samo Volvo V60, Insignia jechalem wszystko fajnie ale w srodku strasznie glosna no i cena tez duzo wyzsza wychodzi jak sie chce aktywny tempomat, nawigacje itd. itd. Co do Passata CC to dla wysokich ludzie wsiadanie z tego auta i wysiadanie to pomylka Wrajac do Forda to tez jest maly. Nigdy nie bylem fanem skody i dopoki nie przejechalem sie nowa Octavia 1.8 tsi zawsze bylem przeciwny zakupowi samochodu tej marki. No ale priorytety sie zmieniaja czlowiek dorasta niedlogo bede mial syna i potrzeba wiekszego auta ktore da mi to samo co GTI ale bedzie mialo wiecej miejsca

Komentarz

• BiDi01
                                        Rider
                                        • 2013
                                        • 460

Volvo V40 malutkie i po doposazeniu jak RSa drogie jak cholera tak samo Volvo V60, Insignia jechalem wszystko fajnie ale w srodku strasznie glosna no i cena tez duzo wyzsza wychodzi jak sie chce aktywny tempomat, nawigacje itd. itd. Co do Passata CC to dla wysokich ludzie wsiadanie z tego auta i wysiadanie to pomylka Wrajac do Forda to tez jest maly. Nigdy nie bylem fanem skody i dopoki nie przejechalem sie nowa Octavia 1.8 tsi zawsze bylem przeciwny zakupowi samochodu tej marki. No ale priorytety sie zmieniaja czlowiek dorasta niedlogo bede mial syna i potrzeba wiekszego auta ktore da mi to samo co GTI ale bedzie mialo wiecej miejsca
                                        mam bardzo podobne spostrzeżenia. Octavia 3 combi to bdzie moja pierwsza Skoda i też nigdy bym nie pomyślał że ją kupię
                                        Błękit RACE
                                        Beżowa Alcantara
                                        Columbus
                                        Webasto

Komentarz

• kabanos
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 4544
                                          • Octavia I combi (1U5)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Dzisiaj spotkałem kierownika OIII, 1,4 TSI. Zaprosiłem na forum, dostał ode mnie wizytówkę OCP. Podziękował i powiedział, że już by chciał zwiększyć moc w aucie. Chyba te silniki nie są rozgryzione pod czipa, czy się mylę?

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• ptaku84
                                            Drive
                                            • 2009
                                            • 93

1 generacja tych silnikow była podatna na wybuchy juz w serii jak jest teraz tego ci nie powiem.

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kabanos
                                              Dzisiaj spotkałem kierownika OIII, 1,4 TSI. Zaprosiłem na forum, dostał ode mnie wizytówkę OCP. Podziękował i powiedział, że już by chciał zwiększyć moc w aucie. Chyba te silniki nie są rozgryzione pod czipa, czy się mylę?
                                              a podobno ten nowy 1.4 to rakieta, mógł dołożyć i kupić 1.8 od razu a nie kombinować :lol:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kabanos
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 4544
                                                • Octavia I combi (1U5)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez piramida
                                                Zamieszczone przez kabanos
                                                a podobno ten nowy 1.4 to rakieta, mógł dołożyć i kupić 1.8 od razu a nie kombinować :lol:
                                                Co racja, to racja

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• OrsonTSI
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 716
                                                  • Volkswagen
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez BiDi01
                                                  VW Passat CC 2.0 tsi?

Focus ST, Cupra R, Passat CC ok, reszta to szmira z citroenem i Giuliettą na czele. Porównując te dwa badziewia zaszalałeś ostro.

[ Dodano: Sob 03 Sie, 13 15:13 ]
                                                  powodzenia
                                                  trzymaj się bo jak Ci się do dupy dobiorą to będziesz miał "wesoło". W Warszawie są masowe kontrole samochodów z pełnym odliczeniem VATu a inne urządy też zamierzają to uczynić. W Lublinie kolega odliczyl sobie na samochód konwojowy czy jakoś tak caly VAT i poza zwrotem niesłusznie otrzymanego ładnych pare tysi kary.
                                                  Proponuję nie myśleć krótkowzrocznie następnym razem.
                                                  ps. pozdrów kontrolerów.

polecam przesledzic dokladnie przepisy i umiejetnie je interpretowac........ trzeba miec też "kreatywną ksiegową" i wszystko jest na legalu...... spać mozna spokojnie !

P.S. pozdrowic to moge was Niewierne Tomasze
                                                  OII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

OrsonTSI, pochwal się tą odpowiednią interpretacją przepisów może inni tez skorzystają chyba że większość z księgowych to debile i nie śledzą na bieżąco przepisów? :wink:

Komentarz

Pracuję...