Mam nadzieje, ze macie racje, pisalem w amoku jak zobaczylem to zdjecie przodu... tym bardziej ze dzis widzialem w Motorze wizualizacje (oby nierealna) Superba III....
Jakos teraz co kilka dni zaczynaja sie przecieki o O3... moze faktycznie w listopadzie pokaza jak ma wygladac....
Minęły dwa tygodnie od publikacji pierwszego filmiku z udziałem nowej Skody Octavii, a do sieci już zdążył trafić kolejny. Tym razem jeszcze dokładniej widać kształty najnowszego dzieła czeskiej marki
marlej108, ja myslę, że nie ma sie co podniecać. Te zdjecia przedstawiaja faktycznie O III ale .... dobrze zakamuflowaną, poprzez np. wstawianie tylnich lamp z O II, oklein imitujących światła czy blachę itp.
Żadna, podkreslam, żadna firma nie ujawni wygladu swojego nowego modelu przed premierą (chyba, że mówimy o tzw. przeciekach kontrolowanych), bo byłoby to czystą głupotą.
tak wiec to czym jak narazie wszyscy sie tu podniecają, to zakamuflowane (uwierzcie mi ze tak !!!) samochody które celowo, aby zmylić przeciwnika mają wstawione niektóre elementy z produkowanych obecnie modei.
Zdaje sobie sprawe ze nie powinna byc glownym motywem zakupu luksusowego samochodu chec powkurzania sasiadow ale jak czlowiek wydaje 80+k na samochod to w duchu liczy ze bedzie ciut ladniejszy albo chociaz inny od takiego za 40-50k.
a tu sie wzieli i zmienili i na koncu bedziesz jezdil wieksza Fabia - mieli fajny samochod o stonowanej sylwetce ktory i za 10 lat bedzie mial pewnie wziecie, to na sile chca to spierdo...lic, choc pewnie to nie tyle koncepcja samej Skody co bardziej fanaberie Volksa
jak mawia znajomek "nie ruszaj gowna poki nie smierdzi..."
Dzisiaj w salonie sprzedawca twierdził że dostali info jakoby Skoda faktycznie ruszała z produkcją OIII już 5 listopada. :shock:
Moim zdaniem to prawie na pewno bedzie 5 listopad... poniewaz akurat Auto Bild i jego mutacja Auto Swiat sa dosc dobrze w tym wzgledzie poinformowane... Golfa VII zaczeli robic w polowie sierpnia a we wrzesniu byla prezentacja (moj Golf VI to jeden z ostatnich jakie zjechaly z tasmy - produkcja - koniec lipca 2012). W zwiazku z czym mam podejrzenie ze faktycznie 5 listopada ruszy produkcja... zaczna O3 pokazywac jakies 2-3 tygodnie pozniej - czyli przelom listopada/grudnia, a oficjalna premiera bedzie w marcu 2013 r. na targach.
Podobnie bylo z Rapidem - fotki juz krazyly od maja zakamuflowane, w czerwcu bez kamuflazu, w wakacje ruszyla produkcja, a oficjalna prezentacja mniej wiecej 3 miesiace pozniej wlasnie na targach w Paryzu...
Ps. co do wygladu O3 to mysle ze przod bedzie bardzo podobny do Rapida, i jakos tym zachwycony nie jestem ale z drugiej strony widzialem Rapida na zywo tylko przez chwile i nie potrafie na 100% powiedziec czy mi sie podoba czy nie... bo widzialem go za krotko. Na zdjeciach mi sie ani specjalnie podoba, ani nie podoba... moze na zywo bedzie lepiej (albo gorzej haha).
Co do Octy to w sumie chcialbym juz nawet zeby ją spier....lili i zeby byla paskudna, to by mnie przynajmniej do zakupu nie kusila hehe ;-)
marlej108, powiedzmy sobie szczerze, nawet jak schrzanią OIII jak piszesz to i tak sobie znając Ciebie znajdziesz inny obiekt, który będzie Cie kusił do zakupu :lol: :lol: :lol:
Dzisiaj w salonie sprzedawca twierdził że dostali info jakoby Skoda faktycznie ruszała z produkcją OIII już 5 listopada. :shock:
Bo w przemyśle motoryzacyjnym już tak jest, że najpierw produkuje się pojedyncze sztuki prototypowe, potem krótkie serie - zależnie od marki od kilkudziesięciu do kilkuset sztuk - a potem przed-seryjne i w końcu rusza seryjna produkcja.
Zwie się to fazami produkcyjnymi i w różnych markach się to różnie nazywa (PP, FEU, JOB1, JOB1+90 itp przykł z Forda/Jaguara/LR).
Jak dla mnie od 5-tego rusza jakiś tam batch przed seryjny, który będzie służył testom lub prezentacjom (udostępnianie dziennikarzom itp.)
Kolejna porcja info o O3... premiera w Berlinie 4 listopada??? Akurat Swieto Zmarlych... prawie ;-)))
ps. w tekscie jest w sumie ciekawa info - ze Skoda moze zrezygnowac w O3 z silnika 1.2 tsi... to by czesciowo tlumaczylo sens Rapida - bo od razu O3 bedzie drozsza wlasnie czesciowo dlatego, ze znikna tansze wersje silnikowe (i moze wyposazenia???).
no to czekam ze swieczka w reku na te prezentacje prawie swiateczna... :twisted:
Komentarz