Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Eidos71
    RS
    • 2011
    • 2050
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

:shock: Ja również wszedłem na stronę Skoda.pl, skonfigurowałem sobie Octę identycznie, jak zrobiłem to niecałe półtora roku temu i... Kupując w zeszłym roku Octę, zapłaciłem 77.100 PLN,- (cena salonowa wynosiła ok. 83.000 PLN,-, a rabat był słabiutki). A dzisiaj z konfiguratora wyszło 90.530 PLN,-... Pogięło ich z cenami...?
    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Rok z Bagien
      L&K
      • 2010
      • 1172

Trzeba zrobić miejsce z ceną na Rapida. :diabelski_usmiech

Komentarz

• marlej108
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 4976
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Big
        Zamieszczone przez marlej108
        Panowie, w Golfie VII belka z tylu jest w najslabszej wersji silnikowej tj. 1.2 tsi 85 KM
        a masz tego pewność ? Czy tylko gdzieć usłyszałeś plotkę? Bo w katalogu Golfa VII, ani w cenniku wyposażenia dodatkowego oraz opisie wersji wyposażeniowych nie ma na ten temat nawet słowa.
        Jak bylem wczoraj w salonie i zapytalem Pana sprzedawce o to mowiac ze tak wyczytalem w gazecie odparl, ze to prawda. Oczywiscie mozna przyjac ze jest idiota i nie wie :-) no ale jesli sprzedawca w salonie VW nie wie co sprzedaje to juz wymiekam :-)

ps. w katalogu golfa nie ma zadnych informacji, a w cenniku wyposazenie dodatkowego watpie zeby sie tym chwalili.

ps.2 dzis jade kupic do salonu VW mate gumowa do bagaznika z kolei i jak bedzie inny sprzedawca to zapytam sie znowu, moze inny powie co innego ;-)
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• paweł2
          L&K
          • 2010
          • 1405

Zamieszczone przez Eidos71
          :shock: Ja również wszedłem na stronę Skoda.pl, skonfigurowałem sobie Octę identycznie, jak zrobiłem to niecałe półtora roku temu i... Kupując w zeszłym roku Octę, zapłaciłem 77.100 PLN,- (cena salonowa wynosiła ok. 83.000 PLN,-, a rabat był słabiutki). A dzisiaj z konfiguratora wyszło 90.530 PLN,-... Pogięło ich z cenami...?
          Wlasnie piekne czasy liderowania w rakingach sprzedazy(w PL) sie dla Skody skonczyly ceny poszly w gore a najwazniejszy powod to konkurencja Koreanczycy Kiia i Huundaj ida mocno do przodu jest atrakcyjny cenowo Golf VII,ciekawy Auris kontrowersyjny Civic itp.
          Skoda lekko miec nie bedzie te czasy juz minely.
          Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• leszekmw
            RS
            • 2005
            • 5356

Skoda lekko miec nie bedzie te czasy juz minely.
            przy czym w zasadzie zaczyna się niewiele mniej się pieprzyć od konkurencji :diabelski_usmiech , przynajmniej O2 .
            ciekawe jak superb wypada , ale siniki te same..
            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
            GVI 1.4TSI
            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• marlej108
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 4976
              • Octavia III (5E3)
              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

ooo nie bedzie niedlugo mozna juz kupic Passata z 1.8 tsi... zamiast niego 1.4 tsi...

ciekawe jak to bedzie w Superbie...?

Volkswagen učinil další významný krok k downsizingu svého modelového portfolia. U klíčového modelu Passat se odebral do důchodu motor 1,8 TSI a nahradil jej ještě nedávno odepisovaný 1,4 TSI.
              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Enriquez
                RS
                • 2009
                • 7685
                • Superb III (3V3)

To się kupi 2.0 ...
                Nie ma co rozpaczać. Rynek nie cierpi pustki. Jak jedni nie chcą robić normalnych silników to się znajdzie ktoś kto zechce, o ile będzie popyt.
                Pozdrawiam
                Marcin

Komentarz

• rowerek
                  Rider
                  • 2010
                  • 449

Są już pierwsze oficjalne ruchy Skody, znaczy premiera raczej niedługo :wink:
                  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ECFRMHubJXM[/youtube]

Komentarz

• blackrs
                    RS
                    • 2008
                    • 4826
                    • Superb II combi (3T5)
                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

fajna będzie
                    BYŁA o1 rs
                    BYŁA o2 1.6
                    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• leszekmw
                      RS
                      • 2005
                      • 5356

no mam nadzieję że to jakieś oszukane zdjęcie . coś jak podkasane mondeo II..
                      GVI 1.4TSI
                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• niedziela67
                        Elegance
                        • 2007
                        • 767
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Bez camuflażu
                        Załączone pliki
                        Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
                        Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
                        Wersja na lato - SUZUKI Intruder

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

niedziela67, halogeny za duże, dolny grill jakiś taki nijaki, szału nie ma :roll:
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• DANIEL1987
                            Rider
                            • 2010
                            • 286

szczerze nie podoba mi się 8)
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42786

Komentarz

• Ayu
                              RS
                              • 2009
                              • 4154

Bo to nie jest wersja produkcyjna.

Komentarz

• Enriquez
                                RS
                                • 2009
                                • 7685
                                • Superb III (3V3)

fotomontaż, ten z tyłu jedzie zakamuflowany
                                Pozdrawiam
                                Marcin

Komentarz

• marlej108
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 4976
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Panowie, przeciez to zdjecie to jest to samo co jest na auto.cz tylko ktos je przerobil w photoshopie czy innnym tego rodzaju programie, nie widzicie...? i to na dodatek zrobione bardzo nieudolnie (hehe zobaczcie jak krzywo narysowal ktos te linie ledow w jednym z reflektorow...).

prawdziwy obraz O3 jest w tym linku, ktory wrzuci kol. Rowerek:

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

mamy tutaj profil O3 w wersji produkcyjnej. Wyglada ladnie.

Mysle ze w ciagu 2 tygodni najpozniej poznamy wyglad O3.

Pozdro :wink:
                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Panowie racja, kolega niedziela67 nie potrzebnie sieje zamęt :P
                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• mirek_p11
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 6630
                                      • Volkswagen
                                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

prawdziwy obraz O3 jest w tym linku, ktory wrzuci kol. Rowerek:

http://www.youtube.com/wa...d&v=ECFRMHubJXM
                                      fele to chyba 19'', świetnie wygląda

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                      Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                      Fotki

Komentarz

• phoneman
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 3374
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Tu macie wrażenia z jazdy O3 opisane AŚ.

A tu fotki

.

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• leszekmw
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 5356

nie chcę szanownych kolegów martwić ale coś mi się wydaje że im nie poszło to dobrze..
                                          deska passato/rapidowa , tył od końca drzwi jakiś taki dziwny , .. , może to ten sam projektant robił co tego pięknego superba wymyślił.. :? :diabelski_usmiech
                                          GVI 1.4TSI
                                          LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• phoneman
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 3374
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Piszą w necie że od 5 listopada już produkują O3. Wiec nie ma już za bardzo czasu na zmiany
                                            .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• marlej108
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 4976
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

W najnowszym numerze Auto Motor i Sport jest informacja o jazdach jakie odbyli O3. Pisza wyraznie, ze kazda O3 bedzie miala uproszczone zawieszenie tylne - tj. belke skretna, za wyjatkiem modeli z napedem 4x4 oraz tych z silnikami od 150 KM... jesli tak, to niestety Skoda coraz bardziej zacznie sie robic autem "prostszym" pod kazdym wzgledem. Powstaje tez pytanie - skoro beda dawali gorsze tansze w produkcji zawieszenie, to czemu cena nie bedzie tansza... bo wiekszosc ludzi sie na tym nie zna i pewnie nawet nie zauwazy.. a dziennikarze nabiora wody w usta. Najpierw zawsze w testach podkreslali ze w O2 ma swietne tylne zawieszenie - wielowahaczowe, a teraz pewnie bedzie o tym cisza. Tak jak jest cisza ze Golf VII ma tez belke w najslabszej wersji silnikowej.

Ps. napisali tez ze plastiki uzyte do wykonczenia duzego wnetrza sa gorsze niz w Golfie, co oznaczac moze ze (oby tylko nie!) beda k..wa twarde... moze tez to tylko takie brednie, zeby zaznaczyc ze VW i tak lepszy?
                                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Alonzo_
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2460
                                                • Hyundai

W najnowszym numerze Auto Motor i Sport jest informacja o jazdach jakie odbyli O3. Pisza wyraznie, ze kazda O3 bedzie miala uproszczone zawieszenie tylne - tj. belke skretna, za wyjatkiem modeli z napedem 4x4 oraz tych z silnikami od 150 KM... jesli tak, to niestety Skoda coraz bardziej zacznie sie robic autem "prostszym" pod kazdym wzgledem. Powstaje tez pytanie - skoro beda dawali gorsze tansze w produkcji zawieszenie, to czemu cena nie bedzie tansza... bo wiekszosc ludzi sie na tym nie zna i pewnie nawet nie zauwazy.. a dziennikarze nabiora wody w usta. Najpierw zawsze w testach podkreslali ze w O2 ma swietne tylne zawieszenie - wielowahaczowe, a teraz pewnie bedzie o tym cisza. Tak jak jest cisza ze Golf VII ma tez belke w najslabszej wersji silnikowej.

Ps. napisali tez ze plastiki uzyte do wykonczenia duzego wnetrza sa gorsze niz w Golfie, co oznaczac moze ze (oby tylko nie!) beda k..wa twarde... moze tez to tylko takie brednie, zeby zaznaczyc ze VW i tak lepszy?
                                                Marley, akurat co do belki z tyłu jak byłaby dobrze dopracowana to ja nie mam nic przeciwko, zapewne wielu podzieli moje zdanie. Bo to spokój i serwis jak darmocha. Tylko zależy jak to będzie jeździć w tym ich wydaniu.
                                                Może i Twoje obawy są słuszne co do jakości bo patrząc na rapida, widząc te fotki nowego O3 mam wrażenie że jednak szefowie mówią STOP i skoda wraca do swojego miejsca w szeregu czyli ZA VW. Bo IMHO design nowego GVII (co prawda na żywca podjadę na dniach sobie go pomacać bo nie widziałem, tylko prasa i TV) mi sie podoba , z zewnątrz (czego nigdy po golfie sie nie spodziewałem) ale zdecydowanie wewnątrz. Sądziłem, że Golf jak zawsze lekkim restylingiem "zaszokuje" a Octavia wg zapowiedzi sprzed 2-3 lat "powali" konkurencje. A tu zapowiada się dużo hałasu o nic.

Komentarz

• marlej108
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 4976
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

ja z jednej strony bardzo bym chcial zeby Octa III byla super samochodem... bo moze moglbym wtedy zaczac sie zastanawiac nad zmiana maszyny... w koncu juz mam dosc stary samochod - ma 3 miesiace... ;-) Ale z drugiej strony jak ją spieprza to o tyle dobrze, ze mnie nie bedzie kusic i z oferty Skody bedzie juz dla mnie kuszacy jedynie Superb.

Przypuszczam, ze niedlugo wyglad sie wyjasni zewnetrzny i wewnetrzny auta.

Natomiast na pewno trzeba kazde auto obejrzec samemu, bo dopiero samemu widzi sie jak to wyglada w rzeczywistosci, np. w tym nowym Auto Motor i Sport pisza ze Golf VII to wewnatrz klasa premium (dokladnie to samo pisali o Golfie VI...) i chwala super jakosc plastikow... ale k..wa nikt nie napisal ze z tylu na podszybiu sa twarde, gorsze niz w Golfie VI czy Octavii II z poczatkow produkcji... czyzby panowie redaktorzy byli slepi?
                                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Alonzo_
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 2460
                                                    • Hyundai

ja z jednej strony bardzo bym chcial zeby Octa III byla super samochodem... bo moze moglbym wtedy zaczac sie zastanawiac nad zmiana maszyny... w koncu juz mam dosc stary samochod - ma 3 miesiace... ;-) Ale z drugiej strony jak ją spieprza to o tyle dobrze, ze mnie nie bedzie kusic i z oferty Skody bedzie juz dla mnie kuszacy jedynie Superb.

Przypuszczam, ze niedlugo wyglad sie wyjasni zewnetrzny i wewnetrzny auta.

Natomiast na pewno trzeba kazde auto obejrzec samemu, bo dopiero samemu widzi sie jak to wyglada w rzeczywistosci, np. w tym nowym Auto Motor i Sport pisza ze Golf VII to wewnatrz klasa premium (dokladnie to samo pisali o Golfie VI...) i chwala super jakosc plastikow... ale k..wa nikt nie napisal ze z tylu na podszybiu sa twarde, gorsze niz w Golfie VI czy Octavii II z poczatkow produkcji... czyzby panowie redaktorzy byli slepi?
                                                    Marley kolego, a Ty wierzysz w 100% obiektywizm niektórych redaktorów, niektórych pism? Zwłaszcza jak jest ciśnienie ( i są "środki na zachętę") dla redakcji i testujących bezpośrednio na promocję w tym przypadku "nowego" produktu.... Tam widze w tym przypadku jednak "und" w nazwie gazety zamiast "i" :wink:
                                                    Tak jak piszesz - dziś samemu trzeba "pomacać" i wtedy sądzić a nie wierzyć pismakom

Komentarz

Pracuję...