Właśnie wyczytałem na str. auto-świat, że wersja Active jest bez klimy, dopiero jak się dokupi Active plus to manualna klimatyzacja się tam znajdzie. Zaś tutaj w tabelce wrzuconej przez kolegę xxmikey mamy info, że klima znajduje się w standardzie. To jak z tym ostatecznie jest?
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez xxxmikeyWg zestawienia wyposażenia, jest już w wersji Active jako standard...
ps. a kiedy to cudo ma sie pojawic w salonach polskich? koniec lutego, czy w marcu?
ps.2 czy wersja active ma nielakierowane lusterka i klamki dalej?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez xxxmikeyWg zestawienia wyposażenia, jest już w wersji Active jako standard...
ps. a kiedy to cudo ma sie pojawic w salonach polskich? koniec lutego, czy w marcu?
jak wół stoi na zdjeciu od xxxmikey, drugie od dołu, kolumna Active "Lusterka zew. i klamki nielakierowane"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yogi_at_pozenZamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez xxxmikeyWg zestawienia wyposażenia, jest już w wersji Active jako standard...
jak wół stoi na zdjeciu od xxxmikey, drugie od dołu, kolumna Active "Lusterka zew. i klamki nielakierowane"
szkoda, ze nielakierowane, to typowa zlosliwosc producentow zeby jakos odroznic od siebie wersje... ciekawe czy bedzie mozna doplacic kilka stowek zeby miec to lakierowane od razu? tak bylo ( i chyba jest) w VW w konfiguratorze mozna od razu sobie wybrac przy najtanszej wersji trendline doplate (nie pamietam czy 200 czy 300 zl przy Golfie VI) do polakierowania tych plastikowych elementow.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zajasZamieszczone przez MihauMaicroft napisał/a:
2.0TSI DSG 4x4
Taka konfiguracja nie trafi never ever do SkodyBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauZamieszczone przez Maicroft2.0TSI DSG 4x4
Fajnie jak by była taka mozliwość zamówienia octy
P.S. octa RS będzie mieć 210koni, to już potwierdzone...superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xxxmikeyJeśli chodzi o wyposażenie, które wkleiłem, to cześć zestawienia - najważniejsze elementy.
a tak na powaznie, fajnie gdybys, o ile sie da, co jakis czas wkleil tu jakis drobny "przeciek" na podgrzanie atmosfery
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezprzecież napisał, żeby pytać, to napisze - co ma ci tu kilkanaście stron opisu wkleić?
jak xxxmikey ma te materialy i nie jest problemem ich udostepnienie przed oficjalnym terminem to chetnie poczytam, nawet jak to bedzie 25 stron tekstem
Jak "nie może" to niech co jakis czas wklei jakiegos newsa z ciekawostkami co sie zmienilo w porownaniu do O2.
A jak nie może, to niech napisze "nie moge" i nikt sie chłopa czepial nie bedzie
Komentarz
-
-
Ten gość - xxxmikey, co to tu czasem zagląda, w sumie raczej nie może wkleić wszystkiego :-).
Są to materiały z VGP dla sieci dealerskiej. Chciałem jedynie przekazać to, co do czego pojawiały się na forum sprzeczne informacje.
Podstawowe info o wyposażeniu i innych drobiazgach wrzuciłem. Wszystkiego niestety nie wkleję. Jeśli coś chcielibyście wiedzieć i będę mógł lub potrafił odpowiedzieć, pytajcie.
Terminu wprowadzenia auta na rynek PL, nie znam. Pierwsze auta w kraju pewnie pojawią się w ciągu miesiąca, choć będą to auta importera. Pierwsze auta demo, myślę że będą dostępne na przełomie lutego i marca. Czas pokaże na ile w moich przypuszczeniach jest racji.Moja toczka -> tu
Komentarz
-
-
na forum autogalerii tez trwa dyskusja o O3. Skoda chyba przestala fantazjowac ze O3 to auto klasy sredniej. Jakis gosc napisal cos takiego - cytuje:
"Jezeli mial do dzis ktos watpliwosci, czy Octavia nalezy do nizszej sredniej czy moze wyzej, to czesi zrobili pomiary wnetrza i ja wam je daje do porownania z FFIII sedan:
Szerokosc wewnetrzna FFIII/OIII:
1475,1470/1470,1470
Miejsce nad glowa FFIII/OIII (przy 180cm)
tak, tak/tak, nie
Dlugosc siedziska FFIII, OIII
51, 49cm/48cm, 44cm (jak dla mnie skandal)
Miejsce na kolana z tylu FFIII/OIII
9cm/11cm
A wiec cala ta dlugosc Octavii poszla na bagaznik - FFIII sedan jest dlugi 4534mm a OIII - 4659mm. "
szczerze mowiac az mi sie nie chce wierzyc ze O3 moze miec wymiary wnetrza niektore gorsze od Focusa, ktory gigantem nie jest... i faktycznie jakies to siedzisko tylnej kanapy w O3 krotkie... o 5cm mniej niz Focus... dziwne. (moze to zdjecie skodowskie dziecka opierajacego nogi o przedni fotel to jednak nie przypadek...).
zaczynam sie zastanawiac czy w historii Octavii to model z lat 2004-2012 nie bedzie najlepszy i to pod kazdym wzgledem.... :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Skoda chyba przestala fantazjowac ze O3 to auto klasy sredniej.
Zamieszczone przez marlej108Miejsce na kolana z tylu FFIII/OIII
9cm/11cm
Komentarz
-
-
Gabaryty jakie sa takie śa i tego się nie zmieni. A moim zdaniem są niezłe i funkcjonalnośc też będzie niezła. Czy to auto zakwalifikują do klasy średniej cyz kmpaktowej to mi szczerze zwisa bo jaka to różnica?? co sąsiad powie ale lipa jeździsz pan kompaktem... ewentualnie ale fajnie jeździsz pan klasą średnią ....
nie dajcie się zwariować
Jeszcze 10 lat temu co 2 z nas jeździł polonezem, cc, uno, felicją ... i nikt nie patrzył na to do jakiej klasy jest zaliczane to auto i jakie ma plastiki z tyłu.BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108tak bylo ( i chyba jest) w VW w konfiguratorze mozna od razu sobie wybrac przy najtanszej wersji trendline doplate (nie pamietam czy 200 czy 300 zl przy Golfie VI) do polakierowania tych plastikowych elementow.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108......
zaczynam sie zastanawiac czy w historii Octavii to model z lat 2004-2012 nie bedzie najlepszy i to pod kazdym wzgledem.... :shock:
Mnie też to lata czy ona będzie kompaktem czy małym średniakiem.
Ktoś próbował to wcisnąć gdzie chyba nie będzie pasowało i sobie dyskutujemy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwhmmm... , mówiąc szczerze pierwsze słyszę...
Co do dalszych planów skody to mnie ciekawi co wymyślą przy okazji SII FL...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez marlej108tak bylo ( i chyba jest) w VW w konfiguratorze mozna od razu sobie wybrac przy najtanszej wersji trendline doplate (nie pamietam czy 200 czy 300 zl przy Golfie VI) do polakierowania tych plastikowych elementow.
Komentarz
-
Komentarz