Zamieszczone przez lu5asz
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Jest moc...w nowej O3 :szeroki_usmiech .
Wlasnie przeczytalem w aktualnym Auto Bild porownanie O3 do Passata...i zwyciezyla Skoda :szeroki_usmiech
Ma porownywalna ilosc miejsca z przodu i na szerokosc,jedynie z tylu jest ''pol numeru mniejsza''.
JAKOSC wykonania,uzyte materialy...remis :szeroki_usmiech .Deska jest podbita gabka.
O3 jest przy 130 km/h cichsza od Passata...o jeden db :szeroki_usmiech ,ale jest.
O3 otrzymuje przekonstruowany silnik 1.6 TDI 105 KM...rozni sie od obecnego dwoma parametrami.
-ma nizszy moment 230 do 250 Nm
-ma moc maksymalna dostepna juz przy 3000 obr,a nie jak wczesniej przy 4400 obr.
Jedynym minusem,lub plusem jest twardsze zestrojenie zawieszenia w porownaniu z Passatem.
No i w O3 dostajemy 5 biegowa skrzynie,a w Pasku 6 biegow.
Reasumujac....zamawiac panowie,zamawiac :szeroki_usmiechTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigA ja jestem ciekaw, który malkontent jako pierwszy napisze, że to na pewno test spreparowany i opłacony przez Skodę, bo O III to bubel i nieporozumienie 8)alacz
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
no to prosze bardzo chlopaki: wasz forumowy "malkontent" nadaje ;-)
hmmm w zeszlym tygodniu O3 przegrala w porownaniu z Golfem, a w tym wygrala z Passatem??? moze Niemcy sie schlali ;-)))
tutaj to porownanie z Golfem...
AUTO BILD hat den neuen Skoda Octvia zur exklusiven Testfahrt gebeten. Spannende Frage: Wie fährt er sich im Vergleich zum neuen VW Golf?
a gdzie porownanie z Passatem? ;-) Chetnie bym sobie poczytal te "rewelacje"...
No i jest jeszcze inna mozliwosc - Golf to najlepszy samochod na swiecie... nie tylko od Octavii ale i ... Passata ;-))) Dobrze jezdzic taka rewelacyjna maszyna :P :diabelski_usmiech
ps. posiadacze Audi musza miec sie widac na bacznosci - nadjezdza O3! :haha:
ps.2 a tak serio mowiac - to dziwne ze O3 padla z Golfem 7 a wygrala niby z Passatem...? Cud? Tylko wygrala pod wzgledem czego? Bardzo chetnie przeczytam ten artykul. Kto wie - a moze se pierwszy kupie na forum....
Komentarz
-
-
marlej108, kup sobie Auto Bild nr 3 z dnia 18 01 2013 i poczytaj.
No i uwierz mi ,ze znam jezyk niemiecki i czytam te gazete od 1988 roku.
A,ze wygrala z Paskiem...on ma juz pare lat. :szeroki_usmiechTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
gebek, czekaj co by octy 3 nie porównali do accorda :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gebekmarlej108, kup sobie Auto Bild nr 3 z dnia 18 01 2013 i poczytaj.
No i uwierz mi ,ze znam jezyk niemiecki i czytam te gazete od 1988 roku.
A,ze wygrala z Paskiem...on ma juz pare lat. :szeroki_usmiech
wlasnie juz mam wersje pdf tego nowego numeru - jakims cudem szlaja sie toto za darmo w internecie - wystarczy wpisac w google i chwile poszukac...
czytam... jestem momentami pozytywnie zaskoczony :-) oceną Octavki, ale oni tam pisza ze porownuja wersje elegance O3 i wlasnie podkreslaja, ze Passat niby juz jest stary (nie wiedzialem ze te kilka lat to starosc...) Momentami tez oni pisza jakos dziwacznie, np. o tych miekkich, ale polaczonych z twardymi plastikach (cytat: "Die bei beiden im oberen Bereich des Cockpits weich geschäumt sind, unterhalb des Handschuhfachs wird jedoch billiges Hartplastik verbaut.").
Hmm to nic juz z tego nie rozumiem, poprzednio przegral z Golfem 7 (w tym samym tygodniku) ... teraz wygrywa z Passatem... bo Passat jest starsza konstrukcja i na dodatek drozsza.
Nie wiem, dziwie sie troche, ja jednak gdyby mi ktos zaoferowal mozliwosc - daje Panu za darmo jedno z 3 aut - Golfa, Octe albo Passata - co Pan bierzesz? Wzialbym bez zastanowienia Passata...
Ale faktycznie - w artykule Passat przegral. Cud. Boje sie ze nastepnym razem nawet VW Phateon moze niesprostac.. tez chyba jest juz stary...? ;-)
Pozdro :-)
ps. dobra w tescie odnalazlem poszukiwane przeze wymiary tylnej kanapy.. no i chyba mialem niestety racje ze jakas krotsza jest w O3... bo ma siedzisko dlugosc 44 cm. Nie wiem ile jest w O2? W Passacie to rowne 50 cm, czyli 6 cm roznicy - to chyba dosc spora roznica...
Komentarz
-
-
. Agrotuning i tyle
ad: ponadto auto stoi jak koza...
Te lotki co są w OI i O2 mają jakiś wygląd i charakter.
Jedyne co ratuje to auto, to podwójny wyjdech.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108To ja mam teraz taka uwage - i prosze o niej pamietajcie - CIEKAWE CZY O3 W TESTACH W TYM SAMYCH GAZETACH KTORE TWIERDZA ZE TO AUTO KLASY SREDNIEJ, BEDZIE POROWNYWANA Z PASSATEM, SUPERBEM, ACCORDEM, 508-KĄ, C5-TKĄ, OPTIMĄ, i40-TKĄ.... CZY MOZE JEDNAK Z GOLFEM, ASTRĄ czy CEED'EM....
Gotow jestem sie zalozyc o krate piwa, ze nie beda jej porownywac z zadnym autem klasy sredniej tylko wlasnie z kompaktami...
Zobaczycie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Big WojtekZamieszczone przez marlej108To ja mam teraz taka uwage - i prosze o niej pamietajcie - CIEKAWE CZY O3 W TESTACH W TYM SAMYCH GAZETACH KTORE TWIERDZA ZE TO AUTO KLASY SREDNIEJ, BEDZIE POROWNYWANA Z PASSATEM, SUPERBEM, ACCORDEM, 508-KĄ, C5-TKĄ, OPTIMĄ, i40-TKĄ.... CZY MOZE JEDNAK Z GOLFEM, ASTRĄ czy CEED'EM....
Gotow jestem sie zalozyc o krate piwa, ze nie beda jej porownywac z zadnym autem klasy sredniej tylko wlasnie z kompaktami...
Zobaczycie...
ale na razie, to musze ten pojazd obejrzec na zywo, bo ciagle nie rozumiem, jak mozna przegrac z Golfem, a wygrac... z Passatem???? Przeciez szczerze mowiac to idiotyczne....
poza tym dalej podtrzymuje swoje zdanie - O3 to ... kompakt a nie zadna klasa srednia.
Szkopy zreszta w tescie nigdzie nie pisza ze to klasa srednia, ale np. pisza tak - cytat z tego dziwacznego testu: "Der Skoda hingegen – basierend auf der Kompakt-Plattform des Golf – ist straffer abgestimmt."
Dziwie sie tylko co im sie nagle stalo - dwa tygodnie temu Golf - niedoscigniony, dzis Passat - ze stary... (jaki stary??? zwariowali???).
Jako osoba z natury podejrzliwa - wietrze tu jakis szwindel ;-)
Juz nie moge sie doczekac obmacania Octavii.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabZamieszczone przez marlej108w O3 siedzisko ma dlugosc 44 cm. Nie wiem ile jest w O2? W Passacie to rowne 50 cm, czyli 6 cm roznicyZamieszczone przez piramidaWracając do długości tylnego siedzenia to w O2 ma ona długość około 50cm.
czyli oczy jeszcze mam dobre, i jakos ten facet siedzacy z tylu O3 nie bez przyczyny dziwacznie mi sie wydawal usadowiony na kanapie... hmmm... dziwne.... kanapa - tylko dla dzieci albo niewysokich osob? bez sensu....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108musze ten pojazd obejrzec na zywo, bo ciagle nie rozumiem, jak mozna przegrac z Golfem, a wygrac... z Passatem???? Przeciez szczerze mowiac to idiotyczne....
A mówiąc powazniej: Te testy najlepiej pokazują co są warte. Kupując samochód nalezy iść do salonu, przejechać się, pomacać, a gazety motoryzacyjne zostawić na niedzielne, leniwe popołudnie.
Komentarz
-
Komentarz