Zamieszczone przez marlej108
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marlej108Po prostu jesli mozna cos zrobic lepiej i z lepszych materialow to czemu robic to gorzej i z gorszych materialow? Tego nie moge zrozumiec.
Zamieszczone przez marlej108Fakt jest taki, ze choc nie wychwalam VW pod niebiosa jak pisze Chris, to niestety (dla SKody) jest on zrobiony z lepszych materialow w srodku niz O2 i juz bym sie na O2 nie zamienil.BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Każdą kolejną wiadomością udowadniasz właśnie, że jesteś typowym polskim malkontentem, któremu nawet Angelina Jolie ustami na przednim fotelu Rolls-Royca nie dogodzi.
A prościej po prostu napisać, że nie stać Cię na zakup nowej Octavii (a już tym bardziej nowego Golfa) w takiej konfiguracji, jaka Ci się marzy niż na siłę szukać argumentów przeciw i indoktrynować innych.
prawde mowiac to obecnie nie marzy mi sie zaden samochod. Wszystkie wydaja sie na jedno kopyto. Sa nudne. Moj Golf jest strasznie nudny (i teraz za kare mi sie zepsuje...???).
Wlasciwie jak tak sie zastanowic to marzen motoryzacyjnych niestety nie mam...
Te co mi sie podobaja troche bardziej - to kosztuja absurdalne pieniadze i mnie nie stac (np. nowe Audi Q5 z mocnym dieslem albo nowy Dodge Challenger), a nawet gdyby bylo ,mnie stac wydac 200.000 zl to i tak bym tego nie zrobil bo nigdy nie wydalbym tyle na samochod, ktorego wartosc spada z miesiaca na miesiac.
Ps. ogolnie jednak nie chce mi sie z niektorymi tu wyklocac szczerze mowiac o takie bzdury, i dla swietego spokoju spasuje nieco z aktywnoscia w tym watku (nomem omen zalozonym przeze mnie...) dopoki na zywo tej maszyny piekielnej O3 nie obejrze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Poza tym jesli dla kogos glownym priorytetem jest wielkosc bagaznika i to trzeba uszanowac, to zasada ta dziala i w druga strone - jesli dla kogos z kolei priorytetem jest jakosc materialow to tez to trzeba uszanowac a nie wrzeszczec, ze to nie wazne dla kazdego.
ok kończymy z OFF topem bo zaraz nas admin ukarzeBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Zamieszczone przez marlej108Fakt jest taki, ze choc nie wychwalam VW pod niebiosa jak pisze Chris, to niestety (dla SKody) jest on zrobiony z lepszych materialow w srodku niz O2 i juz bym sie na O2 nie zamienil.
dobra sorry za OT i jakies emocje, musze dzis isc do pracy a mi sie nie chce i moze tak odreagowuje.
ps. ale jak juz obmacam te Octe nowa na zywo to nic mnie tu nie powstrzyma przed recenzja.... (olewajacy szczegoly - strzezcie sie! :szeroki_usmiech )
[ Dodano: Sob 02 Lut, 13 14:18 ]
Zamieszczone przez blackrswolę mieć ten twardy plastik na tylnych drzwiach (chociaż ja akurat mam miękki :P ) niż miękki ale żeby parę osób miało pracę ( kto wie może akurat kilku polaków robi te boczki).
Komentarz
-
-
Kurde ale macie chłopaki problem.
Przecież to TYLKO skoda, przeciętne wozidło. Zejdźcie na ziemie. Czym sie tak ekscytować, wyzywać i kłócić sie przez skodę?
Wymagania od O3 macie niektórzy i płacze jakbyście zamawiali furę za 2/3 stówy i sie wam boczek nie podoba.
Mnie też koło dupy lata czy gdzieś (gdzie nie dotykam) jest twardo. Na pewne rzeczy zwracam uwagę na inne niekoniecznie. Każdy to robi po swojemu i nie można generalizować.
Nie ma samochodów idealnych . W ferrari jest koncert wiochy i tanich/twardych plastików dziadowskich przełączników bez ładu składu i ergonomii wewnątrz a kosztuje wywrotke siana i jest ta tandeta supersamochodem.
Nie podoba sie to nie pisać, nie komentować, nie kupować. Odpuścić, po co pisać i nabijać posty tylko dla licznika i wnerwiać innych.
Osobiście uważa, ze skoda zeszła na psy, stała sie gówniana ( jak wiele innych) , nijaka a technika VAG-a to dla mnie synonim dziadostwa w dzisiejszych czasach robienie z klienta jelenia. Ale to nie znaczy , że co post muszę o tym pisac i toczyć wojnę z każdym kto uważa inaczej. Bo innych może moje zdanie gówno obchodzić.
We wszystkim trochę zdrowego rozsądku i trzeźwego myślenia potrzeba.
Za chwilę to forum można wyjebać na śmietnik bo już nawet konkretne tematy ( nie tylko śmietnik off-topikowy) robią sie nie do strawienia i sie rzygać chce powoli.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Za chwilę to forum można wyjebać na śmietnik bo już nawet konkretne tematy ( nie tylko śmietnik off-topikowy) robią sie nie do strawienia i sie rzygać chce powoli.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Zamieszczone przez marlej108Fakt jest taki, ze choc nie wychwalam VW pod niebiosa jak pisze Chris, to niestety (dla SKody) jest on zrobiony z lepszych materialow w srodku niz O2 i juz bym sie na O2 nie zamienil.
Może się okazać, że O III będzie miała naprawdę bdb materiały w środku, a porównywanie do Rapida to jakiś żart, bo Rapid to typowa budżetówka.
Niedługo się dowiemy i tyle.
Komentarz
-
-
dla fanatyków plastików ;-)
- w octavi III są miękkie plastiki na środku ( góra i środek deski)
- twarde na drzwiach, na całości, ale jest to miła tekstura w dotyku powiedziałbym ze akceptowalna
- góra drzwi z przodu jest twarda tzn. ugina się ale po naprawdę silnym naciśnięciu, tył zupełnie twardy
po za tym ...
- auto jeździ fajnie widać i słychać różnice klas (lub wieku) w stosunku do octavi II, tzn. resorowanie jest bardziej kulturalne i nie dochodzą tak odgłosy z zawieszenia, prędkość odczuwa się w mniejszym stopniu (testowany 1,8 tsi przy znaczących prędkościach)
- auta niedługo będą w polsce
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przczolka_majadla fanatyków plastików ;-)
- auto jeździ fajnie widać i słychać różnice klas (lub wieku) w stosunku do octavi II, tzn. resorowanie jest bardziej kulturalne i nie dochodzą tak odgłosy z zawieszenia, prędkość odczuwa się w mniejszym stopniu
tzn z tego co piszesz że belka z tyłu działa :lol: .
O dżizus krajstus jak to możliwe przecież belka to dramat :wink:
Napisz coś więcej.
Komentarz
-
-
[quote="Alonzo_"]Zamieszczone przez przczolka_majadla fanatyków plastików ;-)
jeśli jak piszesz stestowałeś/łaś O3 już (a daj znać gdzie gdzie?)
tzn z tego co piszesz że belka z tyłu działa :lol: .
O dżizus krajstus jak to możliwe przecież belka to dramat :wink:.
[ Dodano: Sob 02 Lut, 13 23:24 ]
Zamieszczone przez datoZamieszczone przez marlej108Obawiam sie, ze Angelina Jollie nie mogla by mi dogodzic ustami nie dlatego, ze mi sie nie podobam ale dlatego ze jestem zonaty
[ Dodano: Sob 02 Lut, 13 23:25 ]
Zamieszczone przez przczolka_majadla fanatyków plastików ;-)
- w octavi III są miękkie plastiki na środku ( góra i środek deski)
- twarde na drzwiach, na całości, ale jest to miła tekstura w dotyku powiedziałbym ze akceptowalna
- góra drzwi z przodu jest twarda tzn. ugina się ale po naprawdę silnym naciśnięciu, tył zupełnie twardy
po za tym ...
- auto jeździ fajnie widać i słychać różnice klas (lub wieku) w stosunku do octavi II, tzn. resorowanie jest bardziej kulturalne i nie dochodzą tak odgłosy z zawieszenia, prędkość odczuwa się w mniejszym stopniu (testowany 1,8 tsi przy znaczących prędkościach)
- auta niedługo będą w polsce
ps.czyzby po Polsce juz krazyla O3...? :shock:
Komentarz
-
-
[quote="marlej108"]Zamieszczone przez Alonzo_Alonzo, w 1.8 tsi jest zawieszenie wielowahaczowe z tylu a nie belka! 8)
Choć ja uważam, że z tą belką z tyłu w słabszych to dobre rozwiązanie. Bo dobrze zestrojona belka nie musi ustępować przeciętnemu wielowahaczowi. A jest cichsza w dłuższym okresie użytkowania, trwalsza no i tańsza
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ryjeksGolf ma twarde jak kamień plastiki na środkowej konsoli na wysokości kolana, a w O II jest mięciutko.
bo w G6 wszystko jest miekkie przy kolanie, podobnie jak w O2.
nie wiem jak jest na wysokosci kolana w Golfie 7, ale w tescie czeskim O3, ktory wrzucilem w tym watku z auto.cz facet mowi ze w O3 jest tam niestety twardy plastik w miejscu gdzie opieral kolano. Sadze ze wkrotce sie przekonamy organoleptycznie....
[ Dodano: Sob 02 Lut, 13 23:36 ]
[quote="Alonzo_"]Zamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez Alonzo_Alonzo, w 1.8 tsi jest zawieszenie wielowahaczowe z tylu a nie belka! 8)
Choć ja uważam, że z tą belką z tyłu w słabszych to dobre rozwiązanie. Bo dobrze zestrojona belka nie musi ustępować przeciętnemu wielowahaczowi. A jest cichsza w dłuższym okresie użytkowania, trwalsza no i tańsza
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez ryjeksGolf ma twarde jak kamień plastiki na środkowej konsoli na wysokości kolana, a w O II jest mięciutko.
bo w G6 wszystko jest miekkie przy kolanie, podobnie jak w O2.
nie wiem jak jest na wysokosci kolana w Golfie 7, ale w tescie czeskim O3, ktory wrzucilem w tym watku z auto.cz facet mowi ze w O3 jest tam niestety twardy plastik w miejscu gdzie opieral kolano. Sadze ze wkrotce sie przekonamy organoleptycznie....
Idzie oszaleć. Co ma do tego golf, ile można?
Marley, z zawiasem każdy ma swoje preferencje.
Ja jak wspomne sobie swoje auta to z belkami nigdy nie było kłopotów, były ciche, prosta, wieczne i tanie. Jak wszystko jest OK i amorki dobre przy mojej jeździe ( a zawalidrogą nie jestem) jakoś nie narzekałem straszliwie. A wielowahacz co chwila jakieś stukli puki i "coś" - zawias w octy wspominam jako słaby, choć jeździła fajnie.
Dla większości potencjalnych klientów O3 belka w niej zastosowana będzie plusem a nie minusem wg mnie
Komentarz
-
-
Alonzo_, Marlej jest jak Tytanic, niezatapialny :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
moze ma do tego to, ze O3 jest zbudowana z tych samych elementow w duzej mierze co Golf...
[ Dodano: Sob 02 Lut, 13 23:49 ]
a tutaj filmik - O3 1.8 tsi :-) w akcji....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108moze ma do tego to, ze O3 jest zbudowana z tych samych elementow w duzej mierze co Golf...
https://www.youtube.com/watch?v=c9MzYrR0f7Y
plastiki środka też są takie same? :wink: :idea:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Zamieszczone przez marlej108moze ma do tego to, ze O3 jest zbudowana z tych samych elementow w duzej mierze co Golf...
jak wsiade do O3 to Ci odpowiem na to pytanie, ok? :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez Alonzo_Zamieszczone przez marlej108moze ma do tego to, ze O3 jest zbudowana z tych samych elementow w duzej mierze co Golf...
jak wsiade do O3 to Ci odpowiem na to pytanie, ok? :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rok z BagienA ja mam petycję do modów.
Może by tak wątek podzielić i jakieś podrozdziały porobić.
Ja już mam nawet wstępny podział co do O III:
1. cena
2. wrażenia z jazdy (zdjęcia)
3. wyposażenie
4. pierdolenie
Boję się tylko, że pierwsze trzy zostaną zmarginalizowane....
Dziwie sie ze admini jeszcze nie reaguja :mod:
Jeste napalony na kazde info o nowej O III a tu tylko jaks prywatna sieczka
wstydzili by sie koledzy :twisted: :evil:
przczolka_maja, wiem ze ciezko przebic sie przez ten smietnik ale napisz cos jeszcze
gdzie mialas okazje przetestowac OIII chciala bys ja kupic?...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
Komentarz