Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez padero
    ja sobie nadal tlumacze, ze to tylko na zdjeciach tak wychodzi, no bo przeciez nowy model nie moze byc gorzej zrobiony od starego,
    obawiam sie niestety, ze moze.... :roll:
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• radekgw
      L&K
      • 2010
      • 1182

Ja moze jutro przed robota podskocze do saloniku bo mam 3km i zdam relacje jak to wyglada Mam nadzieje ze bedzie
      Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• tomekjmopl
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1187
        • Opel
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

marlej108, za to będzie większy, lepiej wyposażony (7 jaśków na start, itp.) i jak się uda to w podobnych cenach co poprzedni model ....

Już to kiedyś pisałem: OII była po prostu za dobra jakościowo jak na tamte czasy i pozycjonowanie Skody w grupie VW. Wystarczy sobie przypomnieć jak jest wykonane wnętrze Golfa V, czyli bliźniaka OII ... Proporcje były zachwiane, teraz wszystko wróciło do normy - Skodzina gorzej zrobiona jakościowo niż VW-ej, ale dalej oferująca maximum w rozsądnej cenie, bez żadnych fanaberi. To się idealnie wpisuje w ideę istnienia budżetowej marki Skoda w koncernie, a nie konkurowania z marką wiodącą jako VW bis

Komentarz

• padero
          Rider
          • 2009
          • 369
          • Octavia III (5E3)
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez radekgw
          Ja moze jutro przed robota podskocze do saloniku bo mam 3km i zdam relacje jak to wyglada Mam nadzieje ze bedzie
          Jak by już była w salonikach, to juz bysmy ją raczej w większości widzieli 8) , a tu niestety trzeba czekać do kwietnia
          Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• tomek
            L&K
            • 2005
            • 1078

czytając ten wątek można dojść do wniosku, że O3 to jakaś bida, a najlepsza jest O2 lub O2FL (zależy, co posiada osoba pisząca). I wszyscy powinni się teraz rzucić do salonów po ostanie sztuki O2 bo to przecież perełki w porównaniu do O3.

Ja bym tam z chęcią wymienił swoją O2FL RS TSI na O3 1.8TSI, bo osiągi ma te same (0-100), mniej pali, jest nowocześniejsza, większa i ma fajniejsze wyposażenie, tzn takie które w O2 było niedostępne.
            Stylistyka deski też jest podobna do superba (górna część deski), a ta w superbie mi się bardzo podoba. Jak pooglądałem zdjęcia deski O3 i wsiadłem do swojej O2, to miałem to samo wrażenie co jakieś 8 lat temu, gdy pooglądałem zdjęcia O2 a następnie wsiadłem do swojej ówczesnej O1. Dla mnie O2 do O3 to tak sam skok wzornictwa jak O1 do O2. Jakościowo pewnie też będzie podobnie. Po prostu kolejna lepsza generacja modelu.
            Jednocześnie gdzieś tam w głębi ducha też przyznaję, że przez chwilę szukałem co tam w tym O3 jest gorsze od O2, ale to tylko dlatego, że moja obecna ma tylko ponad dwa lata i już się staje "starym modelem". Więc pewien niedosyt, popularnie zwany skaczącym gulem, mam, tym bardziej, że nowy model jest tańszy (a na pewno nie droższy) od O2. Na początku - wiadomo, rabaty pewnie będą małe, ale już po kilku miesiącach będą takie jak być powinny.

Ja się nie wybieram do salonu na oglądanie O3. Na pewno będzie lepiej i fajniej od O2. Jeszcze mi wyjdzie, że koszt zmiany na O3 będzie do przełknięcia, a kupując O2 miałem postanowienie, że 8-9 lat na pewno będę nią jeździł.
            O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• jago7270
              Elegance
              • 2008
              • 815

Zamieszczone przez tomekjmopl
              i jak się uda to w podobnych cenach co poprzedni model ...
              przecież już wiadomo jakie ceny za wersję podstawowe:http://moto.pl/MotoPL/1,88389,133344...wyceniony.html
              Jacek

Komentarz

• tomekjmopl
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1187
                • Opel
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

jago7270, nie miałem na myśli cennika, tylko cenę za jaką uda się wyrwać (ja miałem w 2006r. upust 10 kafli), a wówczas Ambiente 1.6 kosztowało cennikowo ... 70 kafli :shock:

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

Specjalnie nie wypowiadam sie w tym wątku do chwili, gdy na własne oczy nie zobaczą i nie pomacam O III. Wtedy będę mógł cokolwiek na jaj temat powiedzieć, zamiast teoretyzować.
                  Jednak czytając totalna krytykę niektórych dot. O III i mając na względzie jeden z tematów w dziale nasze auta, jestem baaaaardzo ciekaw czy gdy jak ktoś z forumowiczów kupi sobie jako pierwszy O III i się tu tym samochodem pochwali, to czy ci krytykanci nadal bedą tacy odważni, aby powiedzieć, że to jest kiepskie, to im sie nie podoba a to jest zupełnie do d.... , czy też może będą wchodzili włascicielowi w d .... i pisali jakie to jego auto jest dla nich piękne, ślicze i cudowne 8)
                  No i to jak narazie tyle mojej wypowiedzi w tym temacie, do czasu kiedy będzie mi dane zapoznać sie z O III.
                  Czarny Elegance

Komentarz

• padero
                    Rider
                    • 2009
                    • 369
                    • Octavia III (5E3)
                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

tomek, Nikt nie powiedzial ze OIII to bida, po prostu na tych zdjęciach z ogloszen, nie oszukujmy sie, ale ten srodek wygląda naprawde bardzo plastikowo. Mam wielką nadzieję, że to wina slabego fotografa, zlego oswietlenia etc,etc, bo juz na zdjeciach żurnalowych ten srodek wyglada bardzo ladnie, przynajmniej w moim odczuciu. Ja podobnie jak Ty kupując nowe auto w 2009r myslalem, że pojezdze nim troche dluzej, ale tak jak gdzies juz tu napisalem mam swiadomosc, że to ostatni moment, żeby jeszcze w miare dobrze sprzedac OII i niewielkim nakladem kupic OIII, potem juz bedzie tylko gorzej. I powiem szczerze, ze z niecierpliwoscia czekam na mozliwosc obejrzenia na zywo autka i jak sie spodoba to zamawiam, mam nadzieje, ze na zywo bedzie OK. Tymbardziej, ze w relacjach testerow z Portugalii nie bylo uwag dotyczacych wykonczenia auta w srodku, a wrecz przeciwnie niektorzy byli pozytywnie zaskoczeni jakoscia materialow i wykonczenia.

[ Dodano: Wto 05 Lut, 13 13:55 ]
                    Big, dokladnie tak bylo jak pojawila sie OIIFL, a to za duże lusterka, a to ze OII ladniejsza i takie tam,a jak juz ktos zamiescil pierwsze prywatne zdjecia to osoby krytykujące zaczeły stwierdzac, ze wcale nie taka brzydka, a dzis pewnie polowa z nich jezdzi OII FL

Komentarz

• irekk
                      L&K
                      • 2011
                      • 1093
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie przesadzaj, badziewiasta to jest dacia :twisted: , w OII moze nie ma wodotryskow i nie jest zbyt nowoczesnie, ale jest praktycznie i bardzo klasycznie, a przy tym calkiem ladnie tak jak i cala skoda :wink: No ale o gustach sie nie dyskutuje.
                      O gustach się nie rozmawia :P A tak serio to chodzi mi o to że wewnątrz O2FL jest już klasyką i dużo bardziej mi się podoba wnętrze O3 utrzymane w bardziej nowoczesnej koncepcji (pomimo plastików), chociaż swing w nowej O3 jest paskudny.

Komentarz

• padero
                        Rider
                        • 2009
                        • 369
                        • Octavia III (5E3)
                        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Właśnie dostałem maila od skody:

wiec niedlugo sie przekonamy jak jest naprawde

Komentarz

• ccLot
                          Rider
                          • 2009
                          • 334

Innowacyjny komfort - to jest niezłe hasło.
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51370

Komentarz

• bzyq_74
                            RS
                            • 2008
                            • 3467
                            • Volkswagen
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez tomekjmopl
                            marlej108, za to będzie większy, lepiej wyposażony (7 jaśków na start, itp.) i jak się uda to w podobnych cenach co poprzedni model ....
                            Dokładnie. Jak nie dadzą porządnych rabatów to sprzedaż może im kuleć.
                            Może nie będzie tak źle jak z Rapidem, ale cudów w sprzedaży bez rabatów nie wróżę.
                            MARCIN
                            Mój szkodnik

Komentarz

• xxxmikey
                              Rider
                              • 2010
                              • 351

Na ten moment cena od 59.500 zł za Activa 1.2 TSI 63kW. Pytanie, czy pojawią się jakieś upusty po stronie importera, czy cena będzie sztywna...
                              Moja toczka -> tu

Komentarz

• marlej108
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 4976
                                • Octavia III (5E3)
                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Sluchajcie, ja juz to pisalem jakis czas temu, ale powtorze:

Ktos w Skodzie z tajemniczych dla mnie przyczyn ... postanowil przysylac na moj adres podany tu maillowo na forum (bo prywatnie to mam inny...) newsletter dla dziennikarzy - jest to material wysylany przez dzial PR Skody.

Nie wiem czemu go dostaje prawde mowiac. Ktos tu kiedys twierdzil, ze nasze forum jest czytane nie tylko przez milosnikow / fanatykow / zwyklych zaciekawionych Octaviami, ale tez przez kogos z dzialu PR Skody... (swoja droga jesli to prawda to dziekuje za przesylane materialy :-) - nie wiem czym sobie na to do konca zasluzylem? Nie wiem, ale fakt pozostaje faktem ze dostaje te maile. Dzieki temu np. wiem ze artykul w jednym z tygodnikow motoryzacyjnych o O3 jest po prostu przepisany prawie zywcem z materialow prasowych (bo sam je dostaje...) w tym nawet zdjecia (!!!!) i pewnie pan redaktur na zywo tego auta w ogole nie widzial, bo chyba by se zdjecie tez zrobil...

W kazdym razie wlasnie dostalem kolejny mail od Skody... w ktorym jak byk jest napisane ze W SALONACH SKODA OCTAVIA III BEDZIE DO KUPIENIA OD 11 marca.
                                Zreszta Skoda dzis powinna tez rozeslac maile do ludzi, ktorych adresy ma w swojej bazie danych - czyli do bylych klientow na przyklad.

Progonozuje z kolei ze ona szybko troche stanieje (poniewaz roznica w cenie wzgledem Golfa jest za mala) - a przeciez Skoda chce zeby Octa byla dalej nr 1 w Polsce.... (to sa moje przypuszczenia a nie pewnie informacje z tych materialow prasowych - kiedy cos jest z materialow to o tym pisze wprost).

Tak wiec koledzy za miesiac bedzie mozna wymacac Octe na zywo, a nie w zadnym tam kwietniu.
                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• xxxmikey
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 351

marlej108, auto pojawią się wcześniej. Ważne, że chociaz ceny juz znamy :P
                                  A co do korespondencji, pewnie gdzieś podpisałeś zgodę GIODO, to też otrzymujesz stosowane maile. Zawsze w ASO możesz taką zgodę wycofać podpisując stosowny formularz.
                                  Moja toczka -> tu

Komentarz

• Tippo
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1349
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez hotrain
                                    A ja po tych zdjęciach z mobile.eu jestem bardzo rozczarowany, wersji Elegance - wnętrze wyglądają na nich słabo, całe auto wygląda też... jakoś dziwnie.
                                    Mam dokladnie to samo odczucie, w gazetach bylo lepiej, dupa wyglada jakas przydluga i brzydka,moze na zywo bedzie inaczej, moze kombi bedzie ladniejsze. Poza tym te boczki bez tapicerki to chyba z jakiegos skaju podlokietniki, jak w yeti, byleby to bylo mietkie to nima tragedii :P
                                    ps. Ja juz chyba 03 nie kupie :? , chyba ze golf VII 4motion varitant nie bedzie z jakims sensownym silnikiem :P lub octa wyjdzie mi sporo taniej.

Zamieszczone przez tomek
                                    a kupując O2 miałem postanowienie, że 8-9 lat na pewno będę nią jeździł.
                                    No to mnie kolega rozbawil dzis Zycze ci, zeby ci chociaz 5 lat wytrzymala bez powaznego fuck up'a.

Komentarz

• marlej108
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 4976
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez xxxmikey
                                      marlej108, auto pojawią się wcześniej. Ważne, że chociaz ceny juz znamy :P
                                      A co do korespondencji, pewnie gdzieś podpisałeś zgodę GIODO, to też otrzymujesz stosowane maile. Zawsze w ASO możesz taką zgodę wycofać podpisując stosowny formularz.
                                      GIODO - to moj sasiad Wojtek z osiedla i znajomy z pracy to primo :-)
                                      secundo to ze ja dostaje maile od PR Skoda - i dostaje to jako "serwis prasowy"...dla dziennikarzy.. moze zostalem "dziennikarzem" motoryzacyjnym :shock: :P
                                      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• padero
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 369
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez marlej108
                                        Zreszta Skoda dzis powinna tez rozeslac maile do ludzi, ktorych adresy ma w swojej bazie danych - czyli do bylych klientow na przyklad.
                                        Napisalem pol godziny wczesniej, ze dostalem takowego maila, podałem nawet link w nim zawarty

Komentarz

• AdamB
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 8033
                                          • Octavia IV (NX3)
                                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Big, dokladnie tak bylo jak pojawila sie OIIFL, a to za duże lusterka, a to ze OII ladniejsza i takie tam,a jak juz ktos zamiescil pierwsze prywatne zdjecia to osoby krytykujące zaczeły stwierdzac, ze wcale nie taka brzydka, a dzis pewnie polowa z nich jezdzi OII FL
                                          U mnie dalej się nic nie zmieniło, OII FL ma nadal dla mnie za duże lusterka i nadal jeżdżę OII przed FL, mało z tego mam pod nosem brata OII FL i powiem Ci że wolę środek czarny swojej OII niż czarny z odpustową srebrną maskownicą wokół radia i gałką regulacji kierownicy którą z nie wiadomo dla czego wyciągnęli na zewnątrz maskownicy,o paskudnej czteroramiennej plastikowej kierownicy nie wspomnę.
                                          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

Panowie, octa 3 na folderach wygląda fajnie bo ma obniżony zawias i dużą ładną felgę, octy w ogłoszeniach niestety są na małym kole i standardowym zawiasie dlatego wyglądają kiepsko :!:

Zobaczcie tutaj:

czy to auto nie wygląda wspaniale

[ Dodano: Wto 05 Lut, 13 15:32 ]
                                            AdamB, lusterka można pominąć, ramko wokół radia pomalować a kierownice wypierdolić :diabelski_usmiech
                                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• marlej108
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 4976
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Napisalem pol godziny wczesniej, ze dostalem takowego maila, podałem nawet link w nim zawarty
                                              OOo to moze jest nas wiecej, a moze Skoda to wszystkim wysyla?

ale tez masz taki tekst na koncu kazdej wiadomosci (wklejam):

"Serwis adresowany jest do Dziennikarzy oraz Autoryzowanych Dealerów
                                              i Partnerów Serwisowych Skoda Auto.
                                              Odbiorcy są upoważnieni do wykorzystywania zawartych w nim materiałów."

???? stad moje zdziwienie ze to dostaje...
                                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• padero
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 369
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

OOo to moze jest nas wiecej, a moze Skoda to wszystkim wysyla?

ale tez masz taki tekst na koncu kazdej wiadomosci (wklejam):

"Serwis adresowany jest do Dziennikarzy oraz Autoryzowanych Dealerów
                                                i Partnerów Serwisowych Skoda Auto.
                                                Odbiorcy są upoważnieni do wykorzystywania zawartych w nim materiałów."

???? stad moje zdziwienie ze to dostaje...

Mi nie chodzilo o maila do dziennikarzy tylko tego do klientow z data premiery OIII, zakreciles sie troche kolego :lol:

Komentarz

• tomekjmopl
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 1187
                                                  • Opel
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

padero, wygląda na to, że ten mail dla dziennikarzy to jest to samo co dla klientów

Komentarz

• AdamB
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 8033
                                                    • Octavia IV (NX3)
                                                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez piramida
                                                    AdamB, lusterka można pominąć, ramko wokół radia pomalować a kierownice wypierdolić :diabelski_usmiech
                                                    :szeroki_usmiech
                                                    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

Pracuję...