Zamieszczone przez padero
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Ja moze jutro przed robota podskocze do saloniku bo mam 3km i zdam relacje jak to wygladaMam nadzieje ze bedzie
Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
marlej108, za to będzie większy, lepiej wyposażony (7 jaśków na start, itp.) i jak się uda to w podobnych cenach co poprzedni model ....
Już to kiedyś pisałem: OII była po prostu za dobra jakościowo jak na tamte czasy i pozycjonowanie Skody w grupie VW. Wystarczy sobie przypomnieć jak jest wykonane wnętrze Golfa V, czyli bliźniaka OII ... Proporcje były zachwiane, teraz wszystko wróciło do normy - Skodzina gorzej zrobiona jakościowo niż VW-ej, ale dalej oferująca maximum w rozsądnej cenie, bez żadnych fanaberi. To się idealnie wpisuje w ideę istnienia budżetowej marki Skoda w koncernie, a nie konkurowania z marką wiodącą jako VW bis
Komentarz
-
-
czytając ten wątek można dojść do wniosku, że O3 to jakaś bida, a najlepsza jest O2 lub O2FL (zależy, co posiada osoba pisząca). I wszyscy powinni się teraz rzucić do salonów po ostanie sztuki O2 bo to przecież perełki w porównaniu do O3.
Ja bym tam z chęcią wymienił swoją O2FL RS TSI na O3 1.8TSI, bo osiągi ma te same (0-100), mniej pali, jest nowocześniejsza, większa i ma fajniejsze wyposażenie, tzn takie które w O2 było niedostępne.
Stylistyka deski też jest podobna do superba (górna część deski), a ta w superbie mi się bardzo podoba. Jak pooglądałem zdjęcia deski O3 i wsiadłem do swojej O2, to miałem to samo wrażenie co jakieś 8 lat temu, gdy pooglądałem zdjęcia O2 a następnie wsiadłem do swojej ówczesnej O1. Dla mnie O2 do O3 to tak sam skok wzornictwa jak O1 do O2. Jakościowo pewnie też będzie podobnie. Po prostu kolejna lepsza generacja modelu.
Jednocześnie gdzieś tam w głębi ducha też przyznaję, że przez chwilę szukałem co tam w tym O3 jest gorsze od O2, ale to tylko dlatego, że moja obecna ma tylko ponad dwa lata i już się staje "starym modelem". Więc pewien niedosyt, popularnie zwany skaczącym gulem, mam, tym bardziej, że nowy model jest tańszy (a na pewno nie droższy) od O2. Na początku - wiadomo, rabaty pewnie będą małe, ale już po kilku miesiącach będą takie jak być powinny.
Ja się nie wybieram do salonu na oglądanie O3. Na pewno będzie lepiej i fajniej od O2. Jeszcze mi wyjdzie, że koszt zmiany na O3 będzie do przełknięcia, a kupując O2 miałem postanowienie, że 8-9 lat na pewno będę nią jeździł.O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmopli jak się uda to w podobnych cenach co poprzedni model ...Jacek
Komentarz
-
-
Specjalnie nie wypowiadam sie w tym wątku do chwili, gdy na własne oczy nie zobaczą i nie pomacam O III. Wtedy będę mógł cokolwiek na jaj temat powiedzieć, zamiast teoretyzować.
Jednak czytając totalna krytykę niektórych dot. O III i mając na względzie jeden z tematów w dziale nasze auta, jestem baaaaardzo ciekaw czy gdy jak ktoś z forumowiczów kupi sobie jako pierwszy O III i się tu tym samochodem pochwali, to czy ci krytykanci nadal bedą tacy odważni, aby powiedzieć, że to jest kiepskie, to im sie nie podoba a to jest zupełnie do d.... , czy też może będą wchodzili włascicielowi w d .... i pisali jakie to jego auto jest dla nich piękne, ślicze i cudowne 8)
No i to jak narazie tyle mojej wypowiedzi w tym temacie, do czasu kiedy będzie mi dane zapoznać sie z O III.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
tomek, Nikt nie powiedzial ze OIII to bida, po prostu na tych zdjęciach z ogloszen, nie oszukujmy sie, ale ten srodek wygląda naprawde bardzo plastikowo. Mam wielką nadzieję, że to wina slabego fotografa, zlego oswietlenia etc,etc, bo juz na zdjeciach żurnalowych ten srodek wyglada bardzo ladnie, przynajmniej w moim odczuciu. Ja podobnie jak Ty kupując nowe auto w 2009r myslalem, że pojezdze nim troche dluzej, ale tak jak gdzies juz tu napisalem mam swiadomosc, że to ostatni moment, żeby jeszcze w miare dobrze sprzedac OII i niewielkim nakladem kupic OIII, potem juz bedzie tylko gorzej. I powiem szczerze, ze z niecierpliwoscia czekam na mozliwosc obejrzenia na zywo autka i jak sie spodoba to zamawiam, mam nadzieje, ze na zywo bedzie OK. Tymbardziej, ze w relacjach testerow z Portugalii nie bylo uwag dotyczacych wykonczenia auta w srodku, a wrecz przeciwnie niektorzy byli pozytywnie zaskoczeni jakoscia materialow i wykonczenia.
[ Dodano: Wto 05 Lut, 13 13:55 ]
Big, dokladnie tak bylo jak pojawila sie OIIFL, a to za duże lusterka, a to ze OII ladniejsza i takie tam,a jak juz ktos zamiescil pierwsze prywatne zdjecia to osoby krytykujące zaczeły stwierdzac, ze wcale nie taka brzydka, a dzis pewnie polowa z nich jezdzi OII FL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paderoNie przesadzaj, badziewiasta to jest dacia :twisted: , w OII moze nie ma wodotryskow i nie jest zbyt nowoczesnie, ale jest praktycznie i bardzo klasycznie, a przy tym calkiem ladnie tak jak i cala skoda :wink: No ale o gustach sie nie dyskutuje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplmarlej108, za to będzie większy, lepiej wyposażony (7 jaśków na start, itp.) i jak się uda to w podobnych cenach co poprzedni model ....
Może nie będzie tak źle jak z Rapidem, ale cudów w sprzedaży bez rabatów nie wróżę.
Komentarz
-
-
Sluchajcie, ja juz to pisalem jakis czas temu, ale powtorze:
Ktos w Skodzie z tajemniczych dla mnie przyczyn ... postanowil przysylac na moj adres podany tu maillowo na forum (bo prywatnie to mam inny...) newsletter dla dziennikarzy - jest to material wysylany przez dzial PR Skody.
Nie wiem czemu go dostaje prawde mowiac. Ktos tu kiedys twierdzil, ze nasze forum jest czytane nie tylko przez milosnikow / fanatykow / zwyklych zaciekawionych Octaviami, ale tez przez kogos z dzialu PR Skody... (swoja droga jesli to prawda to dziekuje za przesylane materialy :-) - nie wiem czym sobie na to do konca zasluzylem? Nie wiem, ale fakt pozostaje faktem ze dostaje te maile. Dzieki temu np. wiem ze artykul w jednym z tygodnikow motoryzacyjnych o O3 jest po prostu przepisany prawie zywcem z materialow prasowych (bo sam je dostaje...) w tym nawet zdjecia (!!!!) i pewnie pan redaktur na zywo tego auta w ogole nie widzial, bo chyba by se zdjecie tez zrobil...
W kazdym razie wlasnie dostalem kolejny mail od Skody... w ktorym jak byk jest napisane ze W SALONACH SKODA OCTAVIA III BEDZIE DO KUPIENIA OD 11 marca.
Zreszta Skoda dzis powinna tez rozeslac maile do ludzi, ktorych adresy ma w swojej bazie danych - czyli do bylych klientow na przyklad.
Progonozuje z kolei ze ona szybko troche stanieje (poniewaz roznica w cenie wzgledem Golfa jest za mala) - a przeciez Skoda chce zeby Octa byla dalej nr 1 w Polsce.... (to sa moje przypuszczenia a nie pewnie informacje z tych materialow prasowych - kiedy cos jest z materialow to o tym pisze wprost).
Tak wiec koledzy za miesiac bedzie mozna wymacac Octe na zywo, a nie w zadnym tam kwietniu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainA ja po tych zdjęciach z mobile.eu jestem bardzo rozczarowany, wersji Elegance - wnętrze wyglądają na nich słabo, całe auto wygląda też... jakoś dziwnie.
ps. Ja juz chyba 03 nie kupie :? , chyba ze golf VII 4motion varitant nie bedzie z jakims sensownym silnikiem :P lub octa wyjdzie mi sporo taniej.
Zamieszczone przez tomeka kupując O2 miałem postanowienie, że 8-9 lat na pewno będę nią jeździł.Zycze ci, zeby ci chociaz 5 lat wytrzymala bez powaznego fuck up'a.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xxxmikeymarlej108, auto pojawią się wcześniej. Ważne, że chociaz ceny juz znamy :P
A co do korespondencji, pewnie gdzieś podpisałeś zgodę GIODO, to też otrzymujesz stosowane maile. Zawsze w ASO możesz taką zgodę wycofać podpisując stosowny formularz.
secundo to ze ja dostaje maile od PR Skoda - i dostaje to jako "serwis prasowy"...dla dziennikarzy.. moze zostalem "dziennikarzem" motoryzacyjnym :shock: :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paderoBig, dokladnie tak bylo jak pojawila sie OIIFL, a to za duże lusterka, a to ze OII ladniejsza i takie tam,a jak juz ktos zamiescil pierwsze prywatne zdjecia to osoby krytykujące zaczeły stwierdzac, ze wcale nie taka brzydka, a dzis pewnie polowa z nich jezdzi OII FLOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Panowie, octa 3 na folderach wygląda fajnie bo ma obniżony zawias i dużą ładną felgę, octy w ogłoszeniach niestety są na małym kole i standardowym zawiasie dlatego wyglądają kiepsko :!:
Zobaczcie tutaj:
czy to auto nie wygląda wspaniale
[ Dodano: Wto 05 Lut, 13 15:32 ]
AdamB, lusterka można pominąć, ramko wokół radia pomalować a kierownice wypierdolić :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paderoZamieszczone przez marlej108Zreszta Skoda dzis powinna tez rozeslac maile do ludzi, ktorych adresy ma w swojej bazie danych - czyli do bylych klientow na przyklad.
ale tez masz taki tekst na koncu kazdej wiadomosci (wklejam):
"Serwis adresowany jest do Dziennikarzy oraz Autoryzowanych Dealerów
i Partnerów Serwisowych Skoda Auto.
Odbiorcy są upoważnieni do wykorzystywania zawartych w nim materiałów."
???? stad moje zdziwienie ze to dostaje...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez paderoZamieszczone przez marlej108Zreszta Skoda dzis powinna tez rozeslac maile do ludzi, ktorych adresy ma w swojej bazie danych - czyli do bylych klientow na przyklad.
ale tez masz taki tekst na koncu kazdej wiadomosci (wklejam):
"Serwis adresowany jest do Dziennikarzy oraz Autoryzowanych Dealerów
i Partnerów Serwisowych Skoda Auto.
Odbiorcy są upoważnieni do wykorzystywania zawartych w nim materiałów."
???? stad moje zdziwienie ze to dostaje...
Mi nie chodzilo o maila do dziennikarzy tylko tego do klientow z data premiery OIII, zakreciles sie troche kolego :lol:
Komentarz
-
Komentarz