Z instrukcji dowiedziałem się że przednia szyba może być podgrzewana no i że ESP dalej jest k...... niewyłączalne
Don't worry, pono golf 7 4motion ma miec w pelni odlanczane ESP :diabelski_usmiech
oby, bo to kur... ESP może człowieka doprowadzić do szału, nawet nie chodzi o to że przeszkadza w chodzeniu bokami "prostując" auto, ale mimo wyłączonego ASR potrafi całkowicie zdusić silnik gdywychwyci obrót auta a to już doprowadza mnie do pasji :evil:
Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
czyli jak rozumiem, bedzie tylko kombi 4x4, bez liftbacka. W sumie to chyba bez roznicy, i tak pewnie glownie 4x4 ludzie brali w wersji kombi?
ps. powinienem chyba zostac wrozka bo dwa miesiace temu w tym pieknym watku pisalem, ze O3 liftbacka bedzie mozna kupic w Polsce w lutym - przed marcowymi targami w Genewie... na ktorych zaprezentuja od razu wersje kombi... no i zaprezentuja, ponizej tez o tym info (w tej samej wiadomosci co o tym braku 4x4 liftback):
Nová Octavia Combi bude mít premiéru za necelý měsíc na autosalonu v Ženevě. Společně s ní se představí pro tento model také pohon všech kol, se kterým však Škodovka u karoserie liftback stále nepočítá.
Hledáme odpověď na ožehavou otázku: je nová Octavia levnější, nebo dražší než ta předchozí? A jak si stojí ve srovnání s menším Rapidem?
fajne porównanie cen i wyposazenia Rapida, OII i OIII - na rynku czeskim
Wygląda na to, że im bogatsza/mocniejsza wersja tym OIII sie korzystniej prezentuje.
W podstawowej wersji 1.2 jest znacząco droższa od OII, a już 1.8TSI jest sporo tańsza
Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
jak nie powie do 22 to bana mu :P :P ( żart )
ciekaw jestem własnie jakie ciekawe pakiety będą
co do niewystających wydechów w o3 to troche lipa ale za to będzie mozna zmodzić dwustronny z rs-a
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Już wysłałem do Paolo esco - powinien niebawem przerobić i umieścić. Pakietów na razie żadnych nie ma. Upust wynosi 2290 zł czyli tyle, ile kosztuje pakiet ubezpieczenia na Octavię III. Ceny są porównywalne z oII - najbardziej podoba mi się opcja do Ambition i Elegance za 50 zł - podświetlenie przestrzeni wokół nóg z przodu i tyłu :-)
2 i 3 to tak średnio widoczne.
1.8 TSI Elebance O3 wychodzi w podstawie 3150 więcej niż O2FL w 2010 roku kiedy zamawiałem samochód. W sumie nie ma tragedii.
Tak patrze na cennik i jak bym miał brac nowe auta z salonu to obawiam sie ze do wersji elegance doszło by jeszcze około 10-15kzł lekką reką :diabelski_usmiech
Komentarz