Super, dzięki. Columbus dalej ponad 2 krotnie droższy niż u forumowych sprzedawców :twisted:
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
jak ja wyliczyłem to lekko 20 do 25 kzł :diabelski_usmiechZamieszczone przez piramidado wersji elegance doszło by jeszcze około 10-15kzł lekką rekąJacek
Komentarz
-
Tzw. przeciek :twisted:Zamieszczone przez maxpaynemmSkąd macie te cenniki??? Na stronie skody jakoś nie mogłem sie tego doszukac?
Nazwa stara, ale sprzęt już nowy :wink:Zamieszczone przez maxpaynemmps. a w O3 nadal ma być Columbus?? Ponoć miało być już coś innego???
Komentarz
-
Ja te nazwy widze tak - Columbus od Kolumba i Amundsen od Amundsena - obaj byli powiedzmy odkrywcami / nawigatorami
Swing i Bolero - rodzaje tańca
Komentarz
-
Kontrolowany przeciek od Octavianosa, nazwy stare - sprzęt nowszy :-)Zamieszczone przez rowerekTzw. przeciek :twisted:Zamieszczone przez maxpaynemmSkąd macie te cenniki??? Na stronie skody jakoś nie mogłem sie tego doszukac?
Nazwa stara, ale sprzęt już nowy :wink:Zamieszczone przez maxpaynemmps. a w O3 nadal ma być Columbus?? Ponoć miało być już coś innego???
Komentarz
-
Po skonfigurowaniu auta, cena końcowa dla wersji 1.8 TSI Elegance + opcje dodatkowe to 105 000 zł :roll: Jak nie będzie rabatów, to będzie ciężko za O3 wyłożyć takie pieniądze. Ciekawe ile będzie kosztował RS lub wersja L&K :?:
Komentarz
-
już są rabaty - 2290 zł - tyle, co koszt ubezpieczenia samochodu.Zamieszczone przez mirek_p11Po skonfigurowaniu auta, cena końcowa dla wersji 1.8 TSI Elegance + opcje dodatkowe to 105 000 zł :roll: Jak nie będzie rabatów, to będzie ciężko za O3 wyłożyć takie pieniądze. Ciekawe ile będzie kosztował RS lub wersja L&K :?:
Komentarz
-
fele golus 18' tylko 800 zl doplaty. ciekawe ile bedą kosztowały na allegro bo mi sie strasznie podobają i bym do swojej za jakiś czas wsadził
podgrzewana przednia szyba 750 moim zdaniem warto
cena columbusa zabijaBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Myślę, że najtańsza wersja + metalic za 55 tys. zł dałoby radę wyrwać. Gdyby nie te cholerne TSi to bym w niedalekiej przyszłości kombinował ;P Ale tak to sobie tylko popatrzę
Komentarz
-
czyli doszedł na @ od razu lepiej się to czyta :wink:Zamieszczone przez marbabCennikPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
PAOLO ESCO, bylem w trasie, net sie zrywal, bateria ledwo zipala ale sie udalo
Komentarz
-
trochę poszaleli z tymi cenami jednak - szału ze sprzedażą może nie być
taniej Superba się kupi w kombi z lepszą motorownią niż O3, ale co kto woli.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Troszke brakuje standardu w elegance :cry: chociaz ten pakiet chrom i ledy mogliby dać w najbogatszej wersji
Komentarz
-
Octavianos, Paolo i Mardab - dzieki za zamieszczenie cennikow - bedzie co czytac.
jako posiadacz VW i osoba wertujaca swego czasu cenniki VW musze powiedziec ze cennik Skody zaczyna przypominac z doplatami cennik VW - to znaczy ze jest ich duzo, ale sa niby tanie. Tyle ze jak sie zacznie dodawac a to to, a to tamto to sie zbiera hehe :-)
IMHO cenowo Superb wychodzi lepiej (na razie), ale sadze ze zycie wymusi na Skodzie wieksze rabaty. Szkoda ze nie ma zadnego silnika benzynowego bez turbiny.
ps. a tutaj test O3 kolejny. Czesi wreszcie odkryli to co ja... czyli ze tylna kanapa jest za krotka i przez to niewygodna na dluzsza mete...
Redakce Auto.cz převzala k testování Octavii III s turbomotorem 1,2 TSI o výkonu 77 kW. Podívejte se, jak jsme žhavou novinku testovali v přímém přenosu.
ps.2 najladniejsza chyba jest O3 brązowa....
Komentarz
-
Test O III w auto moto - jak wrażenia?
Panie i Panowie jak wrażenia po teście O III w auto moto?
Ciekawe są zwłaszcza parametry silnika - moc jest od 3 do 4 tys na stałym poziomie. W sumie to chyba najdynamiczniejszy diesel 105 koni w tej kategorii aut. Skrzynia co prawda V ale długością przełożeń przebija to co było w 1.9 BXE. A rzadko które auto o tej mocy jest się w stanie rozpędzić do 195.
Przy okazji szukam teraz jakiegoś testu z czasów jak wchodziła O II żeby porównać zawłaszcza zachwyty nad autem - czy przypadkiem tekst nie jest ten sam tylko zdjęcia zmienili :-) Zastanawia mnie przede wszystkim twierdzenie że jeszcze nigdy octavia nie miała tyle z golfa, że do tej pory dostawała zawsze starsze komponenty...
Kolejne zdziwienie to zbiornik paliwa - mniejszy niż w Rapidzie (R- 55 vs. OIII 50) a mnie się marzy coś jak we francuzach 60 może 70 L (w starych passatach można było zamówić większy zbiornik jak opcję, tak też jest w niektórych mercach)...
Pozdrawiamsotdi
Komentarz
-
Po ostatnich kilku wpisach widze ze Polakowi jednak k!!wa nie dogodzi.
Cena podstawy samochodu jest nieznacznie wyzsza ale w tej cenie dostajesz radio+alusy+multikiera (mowie o Ambition). Ceny praktycznie wszystkich dodatkow, ktore mnie interesuja sa nizsze o kilkadziesiat/kilkaset zlotych w porownaniu z cennikiem O2.
Dodatkowo pojawilo sie sporo roznych dodatkow ktore uznaje za zbyteczne dla Prawidzego Kierowcy
typu asystent ruszania pod gorke - na cale szczescie Skoda nie uszczesliwia tym klientow na sile - mogli dac w standardzie i podniesc cene ale tego nie zrobili za co im chwala.
Swoja droga spodziewalbym sie ze taka "nowosc" jak system wykrywania zmeczenia kierowcy jako nowum w Skodzie bedzie kosztowalo 1k+ a tu dali ledwie 200 PLN.
Owszem sa tez i zwyzki - jedna ktora wychwycilem to DSG poszlo z 7,9k na 8k
- tez mi podwyzka.
Ludzie, otworzcie ten PDF z nowymi cenami zanim zaczniecie dyskutowac o tych cenach :!:
Komentarz
-
Mi wyszła 1.8TSI DSG Ambition + dodatki 107.550,- (bez nawigacji, bez dobrego audio, bez metaliku, z pół-skórą i ksenonami/ledami i na '17 nie '18 (w PL bez sensu)).Zamieszczone przez mirek_p11Po skonfigurowaniu auta, cena końcowa dla wersji 1.8 TSI Elegance + opcje dodatkowe to 105 000 zł :roll: Jak nie będzie rabatów, to będzie ciężko za O3 wyłożyć takie pieniądze. Ciekawe ile będzie kosztował RS lub wersja L&K :?:
Fajne może to być auto ale cena nieakceptowalna jak sądzę.
Jak brać to tylko słabsze motory w wersji Active i bez praktycznie żadnych dodatków. I takie powinny się sprzedawać. Brawa dla Skody za klimatyzację w standardzie :!:
Biała 1.2 TSI 85 Active za cennikowe 59.500,- = przyszła królowa naszych flot
(15 tys. dopłaty do 1.6TDI będzie pewnie opłacalne tylko dla duuuużo jeżdżących flot)
Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
Jak się troszkę poszaleje z doposażeniem z wersją Elegance ON to wychodzi cena aut klasy średniej, więc numerem jeden sprzedazy chyba OIII nie będzie :szeroki_usmiechOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz
-
yogi_at_pozen, nie szalałem zbytnio a wyszło za 1.6 TDI Elegance 97tyś. Dopłaty: lakier met.,hak, trójramienna kierownica z GSM, Xenony/LED, podgrzewana przednia szyba, czujnik aut. wycieraczek i świateł, składane lusterka. Także jak widzisz mocno nie poszalałem. Auto kupuję na 6-7 lat więc wersja typu marlej108 odpada zdecydowanie.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Proponuję porównać ceny i wyposażenie OIII 2.0TDI DSG Elegance i Golfa VII 2.0TDI DSG Highline, ciekawe wnioski... W "podstawie" ceny są praktycznie identyczne Skoda 100.050,- Golf 101.030,- Ale przy doposażaniu (ksenon, navi, lepsza tapicerka itp) Skoda robi się Droższa. Szkoda. (oczywiście trzeba mieć nadzieję że różnica miedzy autami jest tylko w pojemności bagażnika a wnętrze Skody będzie Co Najmniej tak samo dobrze wykonane jak tego Golfa Highline bo jeżeli jednak oczko niżej to.... :kciukminus )Zamieszczone przez yogi_at_pozenOczywiscie ze jak poszalejesz to wyjdzie cena z kosmosu, tylko ze mozna szalec i szalec.
Generalnie jednak widze ze dodatki dostepne od dluzszego czasu sa w wiekszosci tansze dlatego w tych samych pieniadzach mozesz dolozyc wiecej - a ze apetyt rosnie w miare jedzenia - no trudno...Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
Skoro nie rozumiesz skąd te narzekania to podam na własnym przykładzie....Zamieszczone przez yogi_at_pozenPo ostatnich kilku wpisach widze ze Polakowi jednak k!!wa nie dogodzi.
Cena podstawy samochodu jest nieznacznie wyzsza ale w tej cenie dostajesz radio+alusy+multikiera (mowie o Ambition). Ceny praktycznie wszystkich dodatkow, ktore mnie interesuja sa nizsze o kilkadziesiat/kilkaset zlotych w porownaniu z cennikiem O2.
Dodatkowo pojawilo sie sporo roznych dodatkow ktore uznaje za zbyteczne dla Prawidzego Kierowcy
typu asystent ruszania pod gorke - na cale szczescie Skoda nie uszczesliwia tym klientow na sile - mogli dac w standardzie i podniesc cene ale tego nie zrobili za co im chwala.
Swoja droga spodziewalbym sie ze taka "nowosc" jak system wykrywania zmeczenia kierowcy jako nowum w Skodzie bedzie kosztowalo 1k+ a tu dali ledwie 200 PLN.
Owszem sa tez i zwyzki - jedna ktora wychwycilem to DSG poszlo z 7,9k na 8k
- tez mi podwyzka.
Ludzie, otworzcie ten PDF z nowymi cenami zanim zaczniecie dyskutowac o tych cenach :!:
Sam sie zastanawiałem nad 1.8TSI, kolejnego mułowatego auta nie kupie bo takie obecnie posiada i więcej... nie dziękuję :wink:
Elegance 1.8TSI z wyposażeniem, które powinno być wg mnie wychodzi ok 105 000-110 000zł
Teraz spójrz co za te pieniądze można nabyć:
Osobiście wolę dołożyć 5-10 tys zł, mieć milion razy ładniejsze auto, lepiej wyposażone niż O3
Niestety prawda jest taka, że O3 opłaca się kupić tylko w najbiedniejszej wersji z najsłabszym silnikiem
Niesądze, że dostanę rabat 30 000zł w salonie skody, ponieważ wyższa cena niż 80 000zł za to auto dla mnie jest nieakceptowalna, a nie chce mieć tej ceny kosztem słabszego silnika, wyposażenia... natomiast jeżeli mam bulić za O3 ok 100 000zł :lol: to zdecydowanie wolę VW CC, nie wspominając już, że zwykłego passata z 1.8TSI w wersji highline można kupić za mniej niż 100 000zł (oczywiście mówimy o nowych autach) - w tej cenie mamy nawet skóra z alcantara i nawigację - choć z tą wiadomo można poradzić sobie dużo taniej
Komentarz
Komentarz