Nie ma jakiegos rabatu z okazji wejscia na nasz rynek w tym liscie?, do mnie pewnie jutro przyjdzie bo na rapida tez przyslali jak wchodzil
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
fajny ten konfigurator tylko troche momentami marudnie sie te opcje wybiera. Zaglosowalem tez w konkursie, ale spieprzylem 1 odpowiedz (o liczbe uzytkownikow Skod obecnie????) wiec moze chociaz modelik wygram... :diabelski_usmiech
ps. mi tez ceny nieco z kosmosu wychodza... zaraz zrobie z ciekawosci konfiguracje pt. DZIAD - zobaczymy ile wyjdzie.
Komentarz
-
-
Golf VII w wersji Highline w podobnej konfiguracji wyszedł 2500zł taniej mając dodatkowo Asystent toru jazdy "Lane Assist" wraz z "Dynamic Light Assist" - czujnikiem dynamicznego sterowania światłami drogowymi z ksenonami i LED, sportowe siedzenia i System radiowy "Composition Media" :szeroki_usmiechOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Oto moja wersja DZIAD:
O3 1.2 tsi 85 KM Active, czerwony
"Luksusowe" dodatki:
Pakiet Simply Clever 200 zł
Wycieraczka tylnej szyby AERO 300 zł
HHC - System wspomagania ruszania pod wzniesienia 300 zł
Pakiet serwisowy SKODA Life Plus do 60 000 km 1 250 zł
Radio Swing (z CD/MP3; z MDI; 1xwejscie SD) 600 zł
Stalowe obrecze kół z osłonami TEKTON 6,5J x 16" - 4 szt. 800 zł
Zapasowe koło stalowe pełnowymiarowe, podnosnik, klucz, bez zestawu naprawczego 250 zł
RAZEM 3 700 zł
Suma 63 200 zł
Troche duzo jak za wersje DZIAD.
A teraz werjsa LUX:
O3 1.4 tsi Elegance, metalik:
Automatycznie sciemniajace sie lusterko wsteczne 200 zł
Boczne poduszki powietrzne dla zewnetrznych miejsc tylnej kanapy 1 200 zł
Przednie swiatła przeciwmgłowe z funkcja CORNER 450 zł
Tylne swiatła w technologii LED 500 zł
Wybór profilu jazdy DRIVE SET UP 400 zł
Alarm z funkcja monitorowania wnetrza, czujnikiem przechyłu (2 składane kluczyki) 900 zł
Dodatkowa osłona podwozia 200 zł
Dwustronna mata na podłoge bagaznika 200 zł
Dywaniki (dwa z przodu i dwa z tyłu) 200 zł
Gniazdo 230 V 400 zł
Oswietlenie przestrzeni wokół nóg z przodu i z tyłu 50 zł
Pakiet Simply Clever 200 zł
Podgrzewane dysze spryskiwaczy szyby przedniej 100 zł
Uchwyty ISOFIX na fotelu pasazera z przodu 150 zł
Wycieraczka tylnej szyby AERO 300 zł
Zestaw siatek w bagazniku 200 zł
3-ramienna skórzana wielofunkcyjna kierownica (radio+telefon) z małym pakietem 400 zł
skórzanym
Dekor imitujacy drewno 0 zł
HHC - System wspomagania ruszania pod wzniesienia 300 zł
Maxi-DOT z kolorowym wyswietlaczem 350 zł
Pakiet Chrom 500 zł
System wspomagania parkowania 2.0 "PARKING ASSISTANT 2.0" 850 zł
Pakiet serwisowy ©KODA Life Plus do 120 000 km 2 400 zł
DAB - technika pozwalajaca odbierac programy radiowe w formie cyfrowej 400 zł
Obrecze kół ze stopów lekkich DENOM 7J x 17" - 4 szt. 0 zł
Zapasowe koło stalowe dojazdowe, podnosnik, klucz, bez zestawu naprawczego 200 zł
RAZEM 11 050 zł
Cena 91.350 zł - fiu, fiu, jeszcze troche i moze do BMW 3 dobije ;-)))
Komentarz
-
-
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
dominik9420, to się nazywa docieranie :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
piramida, Tak też myślałem. :szeroki_usmiech
Ale ten dźwięk Turbo... :tunning :slinka :slinka :slinka :slinkaKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidadominik9420, to się nazywa docieranie :lol:
ale kto bogatemu zabroni :lol:
byle takiej skorupy później nie kupić :roll:NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ukukZamieszczone przez arteus84Dziś siedziałem chwile w o3
Wrażenie ogólne OIII - krok w tył jak za tą kasę...
( a teraz zostanę zlinczowany :szeroki_usmiech )Focus II FL 1.6tdci
Komentarz
-
-
Wiecie co tak wiele osób narzeka tu na te plastiki ale chyba jest ogólny taki trend wśród producentów bo 2 dni temu do mnie do pracy przyjechali ludzie Mitsubishi Outlander tylko nie wiem jaki rocznik ale nie wyglądał staro i tam wszystko w środku też jest plastikowe i twarde, nawet góra deski. Chyba, że takie auta zawsze mają twarde wykończenia.
Komentarz
-
-
a może w bogatszych wersjach będą inne plastiki? Golf V,VI w ubogich wersjach miał gorsze plastiki od wersji highline
Zamieszczone przez grzeskMitsubishi Outlander
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11a może w bogatszych wersjach będą inne plastiki? Golf V,VI w ubogich wersjach miał gorsze plastiki od wersji highline
Wiadomosc pewna na 108%. Stad cena doplaty do wersji jest w VW stosunkowo niewielka i oplaca sie zwykle brac comfortline bo ma lepsze wyposazenie, ale materialy konsoli i drzwi te same.
Nie wiem jak bylo w Golfie V.
W Golfie VII jest identycznie jak w VI - to znaczy ze konsola centralna i obicia drzwi sa te same, roznica jest w jakosci tapicerki, wstawek dekoracyjnych i oczywiscie w lepszym wyposazeniu.
Przypuszczam, ze w Octavii III jest identycznie z uwagi wlasnie na niewielka doplate do kolejnych bogatszych wersji.
Taka to juz madrosc VW i musze przyznac ze sprytna - bo tak sie patrzy w cennik i mysli ... "e tylko 4000 zl doplaty, to wezme te lepsza wersje" ale potem sie dokupi jeszcze to i tamto i wychodzi nagle 8000 zl :-)
[ Dodano: Sro 20 Lut, 13 10:26 ]
Zamieszczone przez Tomasz_WSZamieszczone przez ukukZamieszczone przez arteus84Dziś siedziałem chwile w o3
( a teraz zostanę zlinczowany :szeroki_usmiech )
Z drugiej strony musze to auto obejrzec na zywo, moze sie uda w tym tygodniu.
Ale jesli to sie potwierdzi, to ... uuuufff!!!!! nie bedzie mnie kusic zeby toto kupic.
Szkoda, ze VW nie zrobi najtanszej marki z Seata, a nie ponad 100letniej Skody. :evil:
ps. nikt Cie nie zlinczuje - oprocz paru fanatykow cieszacych sie ze dostana plastkowe wnetrze bo bedzie se mozna szmata przetrzec i prymitywniejsze tylne zawieszenie (bo sie bedzie mniej psuc... a to ze gorzej prowadzic to wsio rawno jak mawiaja Moskale) oraz tylna kanape dla pigmejow (bo sami z tylu przeciez nie jezdza to maja to w d..pie), to chyba wiekszosc uzytkownikow indywidualnych (nie flotowych) obecnych O2 pewnie zwroci tez uwage na owo tandetniejsze wykonczenie w stosunku do obecnego modelu.
Serio, szkoda ze Skoda musi byc w polityce firmy koniecznie gorsza od modeli VW.
Oczywiscie sa klienci, ktorym pewnie te wady zwisaja i pewnie wlasnie dla nich jest ten samochod.
Ale z ostatecznym osadem musze sie wstrzymac do obejrzenia go na zywo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabTomasz_WS, tego sie obawialem :| Jak porownasz te plastiki do Focusa, bo z tego co kojarze to tam tez szalu niema :?:Focus II FL 1.6tdci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomasz_WSZamieszczone przez ukukZamieszczone przez arteus84Dziś siedziałem chwile w o3
( a teraz zostanę zlinczowany :szeroki_usmiech )No to wielka szkoda bo zewnetrznie samochod bardzo mi sie podoba... Ale plastikowej ala-japonskiej tandety nie zniese. No nic... czyli daje sobie spokoj ze Skoda i pojde w kierunku Golfa kombi. Nie ze mna te numery. Obawiam sie tez, ze skoro posuneli sie do wcisniecia tak oczywistej tandety to i takie rzeczy jak wyciszenie, czy komfort zapewniany przez fotele rowniez bedzie "uposledzony" w stosunku do Golfa.
Naprawde nie rozumiem polityki VAG-a... Dlaczego nie zrobia tak jak Kia i Hyundai, gdzie obie marki oferuja praktycznie ten samo poziom wykonczenia, a roznia sie tylko stylistycznie. Takie "zdziadzianie" na sile jest chore, tym bardziej ze roznica w cenie pomiedzy Octa i Golfem nie jest duza...
EDIT:
a wlasnie... jak przednie fotele? twarde/miekkie? Odpowiednio dlugie siedzisko? Dobre trzymanie boczne?
Komentarz
-
Komentarz