Takie "zdziadzianie" na sile jest chore, tym bardziej ze różnica w cenie pomiędzy Octa i Golfem nie jest duża...
odpowiedziałeś sobie sam na pytanie. Każdy kto siadzie do O3 a potem do VII połechtany rabatami i jakością wybierze VII pomimo iż VII będzie miała o 30L mniejszy dajmy na to bagażnik, i skrobaczki we wlewie paliwa nie będzie :szeroki_usmiech
Juz nawet widze tego biednego Czecha ze lza w oku zdzierajacego z drzwi tworzonej wlasnie OIII kawalek szmatki, pod wyraznym i stanowczym nakazem stojacego nad nim Niemca... Schnell! Schnell! Make it cheaper, it is too close our DAS GOLF! Ech smutna scena ;(
odpowiedziałeś sobie sam na pytanie. Każdy kto siadzie do O3 a potem do VII połechtany rabatami i jakością wybierze VII pomimo iż VII będzie miała o 30L mniejszy dajmy na to bagażnik, i skrobaczki we wlewie paliwa nie będzie
jest jeszcze kwestia silnika, bo niestety w Golfie nie ma jednostki 1.8 TSI a O3 ma i jak będę zdecydowany, to oczywiście wybiorę Octavię
Juz nawet widze tego biednego Czecha ze lza w oku zdzierajacego z drzwi tworzonej wlasnie OIII kawalek szmatki, pod wyraznym i stanowczym nakazem stojacego nad nim Niemca... Schnell! Schnell! Make it cheaper, it is too close our DAS GOLF! Ech smutna scena ;(
Akurat brakiem szmatki na drzwiach to bym się najmniej martwił... Ważniejsze jest prowadzenie, wyciszenie, komfort osiągi... A zrobienie pięknej jak w Bentleyu tapicerki drzwi czy siedzeń jest całkiem dostępne i wcale nie jakoś zabójczo drogie (zwłaszcza w porównaniu do zamawianej "skóry" do auta w salonie) Np tu: http://www.javacardesign.com/indexpl2.php
No napewno, ale to nie na tym polega, zeby kupic nowy samochod i zaraz potem rzezbic poprawiajac fabryke, jednoczesnie ryzykujac problemy gwarancyjne.
No i ja naprawde nie oczekuje marszczonej czy pikowanej skory jak w Bentleju... ja chce po prostu normlanosci za te cene(jak w Golfie/C4/Ceedzie). Tym bardziej, ze w zalozeniach rozepchali game modelowa za pomoca Rapida, ktory to mial robic za "plastic fantastic" z duzym bagaznikiem... Octa miala stanac pol stopnia wyzej u progu do klasy wyzszej.
Ale nie ma co plakac, napewno sam jeszcze obadam jak to wyglada ale juz bez entuzjazmu... raczej tak tylko dla formalnosci.
dla mnie OIII jest git majonez nawet w wersji liftback jak dla mnie wystarczyłaby wersja ambiente + 3dodatki za około 2koła z silnikiem 1.4tsi ...te 140 kuca spokojnie dałoby radę :szeroki_usmiech pomarzyć zawsze można
No napewno, ale to nie na tym polega, zeby kupic nowy samochod i zaraz potem rzezbic poprawiajac fabryke, jednoczesnie ryzykujac problemy gwarancyjne.
A jakie problemy gwarancyjne można mieć ? :lol:
Ps. Też nie jestem fanem tandety, ale gdyby mi ta Skoda pasowała to właśnie.... zrobiłbym sobie pikowaną tapicerkę jak w Bentleyu.
Ps.Ps. Wielu ludzi nie wie, że zamawiając "skórę" do większości aut (poza Naprawdę luksusowymi) otrzymuje się skórę (średniej jakości) tylko pod tyłkiem i plecami - cała reszta fotela to skóra ekologiczna - czyli plastik Notabene wielbiona przez wielu i uważana za symbol luksusu alcantara, to... też plastik :lol:
mirek_p11, dokładnie masz racje! ja patrzę bardziej oczami kowalskiego który dla takiego samego momentu i 40KM raczej niedopłaci prawie 8KPLN. Jako jedne z pierwszych wozów atakujących PL podczas II Wojny Światowej były pojazdy z logiem VW na masce i jakoś chyba koncern VW sobie o tym przypomniał ucinając skodzie na materiałach.. taki żart oczywiście proszę tego rozmyślenia nie brać serio :szeroki_usmiech
A jakie problemy gwarancyjne można mieć ? :lol:
Ps. Też nie jestem fanem tandety, ale gdyby mi ta Skoda pasowała to właśnie.... zrobiłbym sobie pikowaną tapicerkę jak w Bentleyu.
Ps.Ps. Wielu ludzi nie wie, że zamawiając "skórę" do większości aut (poza Naprawdę luksusowymi) otrzymuje się skórę (średniej jakości) tylko pod tyłkiem i plecami - cała reszta fotela to skóra ekologiczna - czyli plastik Notabene wielbiona przez wielu i uważana za symbol luksusu alcantara, to... też plastik :lol:
No jak to jakie... Gdybym rozbebeszyl boczki i cos by sie sypnelo w okolicach osprzetu drzwiowego to jestem wiecej niz pewien, ze mieliby pretekst zeby sie wykrecac.
Co do tapicerek... dlatego najlepszy jest nie stosowany juz welur
No jak to jakie... Gdybym rozbebeszyl boczki i cos by sie sypnelo w okolicach osprzetu drzwiowego to jestem wiecej niz pewien, ze mieliby pretekst zeby sie wykrecac.
Nie wiem co tam się może "sypnąć". Ale... jak znam ASO (nie tylko Skody :evil: ) to jakbyś nic nie kombinował a by się "sypnęło" to też by się wykręcali Tak ich robota, klienta po odebraniu auta należy mieć w dupie - możliwie jak najgłębiej :szeroki_usmiech
Ps. Oczywiście posiadają cie w dupie tylko do końca gwarancji :lol: Bo po gwarancji ooo... kulturka... kawka... nasz klient nasz Pan ... i na deser po kawce... Fakturka - mniam :szeroki_usmiech
Oczywiście posiadają cie w dupie tylko do końca gwarancji :lol: Bo po gwarancji ooo... kulturka... kawka... nasz klient nasz Pan ... i na deser po kawce... Fakturka - mniam :szeroki_usmiech
Leżę... ;-)
Skoda Octavia II liftback 2004, 1.9 TDI PD 77kW BJB, Classic, Black Magic
Gdzieś w poprzednich wątkach widziałem wpis o skrzynkach dostępnych do danych silników.
Mam takie coś, jeżeli kogoś interesuje :diabelski_usmiech :
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Dostałem dziś list od Skody o oficjalnym terminie prezentacji O3, jakiś kod do konfiguratora i na udział w konkursie.
Zrobiłem konfig (1.8 TSI DSG Elegance) i mi wyszło 112 250 o_O
Mihau, To samo robiłem i ja, prawdopodobnie to samo wyposażenie, bo u mnie też wyszło 112.500
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
oglądałem dziś octe 3 1.8 elegance,czarna-wrażenie super,piekne auto, sprawia wrażenie o klasę wyżej od 2.wykończenie ,radio,karta ,zegary,start stop,boczki ok,na tylną kanapę nie zwróciłem uwagi.Jedna uwaga chyba jak dla mnie za bardzo podobna do rapida.
Juz to chyba z dwa razy pisałem, i to tyczy się OIII jak i Rapida.
Bierzecie najlepiej wyposazone wersje 160 konnego samochodu, dokładacie xenony, DSG, podgrzewanie siedzeń i inne luksusy i zdziwienie, ze to 100 kzł kosztuje :wink:
Jak to czytam to mam wrazenie ze u konkurencji podobne modele po 50 kzł kosztują. Az sobie zrobiłem konfigurację losowo wybranego kompakta. Padło na focusa. No i 1,6 150KM wersja titanium + parę dodatków tez wychodzi ok 100 kzł.
dzis kolega z pokoju w pracy pokazal mi swoj nowy samochod - Volvo V70 - drozsza wersja, bezowe skory - wnetrze przepiekne... po pracy mnie wzielo - mysle podjade do Skody - pewnie juz bedzie O3... no i podjechalem do Skody w Gdansku - jakies 50 metrow od wejscia do salonu w srodku widze stoi rapid... ale obok stoi drugi rapid... tyle ze troche mniejszy... podchodze blizej - k...wa to pierwsze to jest octavia III... - wygladaja z przodu IDENTYCZNIE prawie. Laik nie ma szans zeby te samochody rozroznic. Na szczescie chyba (bo po ogledzinach wnetrza Volvo kolegi jesli w O3 sa same plastiki to bym chyba tam zwymiotowal...;-) nie udalo mi sie auta zobaczyc bo bylo po 19ej i wychodzili z salonu pracownicy. Ide rano jutro, jak sie uda to tez na jazde. Opisze tez wrazenia. Na razie pierwsze wrazenie - pomylilem (ja ... milosnik Octavii...) O3 z Rapidem.... Ehhh. O3 - wyrosniety Rapid??? oby nie...
Komentarz