Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AKa
    Rider
    • 2008
    • 572
    • Mercedes-Benz

Pytanie- coś wiadomo o O3 RS? Jakieś plotki ploteczki, czy ma mieć napęd czy tylko ośkę? Bo jeżeli będzie tylko ośka... No cóż- wtedy będę wierzył, że wyjdzie liftback z napędem...
    Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Alonzo_, wyraziłeś swoje zdanie, a oto moje:
      Zamieszczone przez Alonzo_
      Czy nie czujecie pewnego zawodu?
      Gdy pojawiała sie O2 róznica do O1 była wyraźnym postępem "w każdym calu".
      A teraz? Tyle czekania , tyle nadziei a wydaje mi sie z tego co tu czytam, że efekt troszkę poniżej oczekiwań.
      Absolutnie sie z tym nie zgadzam. O III to spory postęp w porównaniu z O II. Zarówno pod względem wyglądu - wystarczy postawić jedna i druga obok siebie, jak i w technologii - nowa płyta podłogowa, nowe silniki, nowa elektronika.
      Siedziałem jeździłem i absolutnie nie jestem rozczarowany tym autem. Tyle, że ja nie podchodzę do O III jak do drugiego Bentleya i nie oczekuje od tego auta Bóg wie czego. Jak wiesz jeździłem sporą ilością nowych modeli i naprawdę nie widzę niczego co mogłoby O III pogrążyć w porównaniu z konkurencją. Wręcz przeciwnie. Skoda w postaci Octavii III nadal oferuje auto w pogranicza segmentów C i D za cenę auta z segmentu C. Gdybym miał do wyboru Astrę IV, Focusa III, Aurisa II czy Ceeda II oraz O III to bez wahania wybrałbym własnie Skodę Octavię III. Oferuje najwięcej za podobne pieniądze.
      Mi się przestało to wszystko podobać jak pokazały się zdjęcia, jak okazało sie, że to "prawie rapid".
      Ktoś rzuci że passat b6 i jetta też do siebie były podobne. Tyle, ze tam wg mnie rzucała sie w oczy różnica wielkości tych aut.
      Sorry, nie chce Cię obrazić i zaczynać jakichś tam wojenek, ale skoro poruszyłeś ten temat. Dziwne, że napisałeś to Ty, czyli osoba które kupiła Hundaia i40 który wygląda IDENTYCZNIE jak jego mniejszy i uboższy krewniak, czyli Hundai Elantra 8) W rzucie bocznym, te 2 auta, odróżnia od siebie, tylko dodatkowe okienko w i 40. Przody i tyły tych aut są prawie identyczne. Dlaczego więc dostrzegasz rodzinne podobieństwo aut Skody, a nie dostrzegasz analogicznego podobieństwa auta, którym jeździsz, do innego, z tego samego koncernu.
      Koncerny od dobrych kilkunastu lat tak wlaśnie projektują swoje auta, ze sa one do siebie bardzo podobne i nie rozumiem dlaczego nagle wyciągamy coś, co w motoryzacji istnieje od dobrych kilkunastu lat !! Wspominałem już tu Lagunę I i Safrane, Scorpio I i Sierrę po lifcie.
      Czarny Elegance

Komentarz

• tom007
        Rider
        • 2011
        • 536
        • Octavia III (5E3)
        • BZB 1.8 TSI 160 KM
        • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Alonzo_, problem ocenie O3 polega na tym, że większość klubowiczów ma trochę skrzywione spojrzenie właśnie przez przyzwyczajenie do standardu O2. O2 dawała w swoim czasie sporo w swoje klasie ( i klasie cenowej).
        Z tymi plastikami to też trochę robi się przesada, bo w jettcie jest tak samo i nikt tam nie robi z tego powodu problemu. Co ciekawsze to golf 6 w hatchbacku ma z tyłu miękkie drzwi a kombi ma plastik. Podejrzewam, że większość nawet tego nie zauważyła.
        Czy to że O3 jest podobna do Rapida to problem? Dla mnie nie, mam gdzieś czy sąsiad będzie myślał że jeżdżę rapidem a nie octavią. Zaraz pojawi się Superb, a później fabia i inne które będą dopasowane do nowego wizerunku. Po prostu taka polityka.
        Co do ceny to już inna bajka, ja prywatnie nowego nie kupię bo jest to dla mnie nie opłacalne. Wolę kupować 3 lub 4 latka w rozsądnej cenie, czyli na O3 będę musiał jeszcze poczekać
        Octavia Tour Ice+ 1.6Mpi
        Octavia 2 Elegance 1.8TSI

Komentarz

• AKa
          Rider
          • 2008
          • 572
          • Mercedes-Benz

Przy perypetiach towarzyszących sprzedawaniu Tourana nasuwa mi się jeden wniosek- nie kupię już na 90% żadnej używki. Wolę jeździć w biedzie- ale nowej. Bo zaufanie do osób niezwiązanych z marką drastycznie spadło...

Jak hipotetycznie będę sprzedawał Lancera, to będę gnoił kupujących za każde napomknięcie, że x-letni gulf w hajlajnie nówka nieśmigan jest w takiej cenie/niższej cenie/niewiele-wyższej cenie. Za obsesyjne latanie z licznikiem Geigera czy jakimś innym mistycznym szajsem od lakieru będę tłukł szczotką do polbruku, a za wszelakie cmokanie że drogo i w ogóle najlepiej, żebym mu dopłacił żeby go kupił- karcher w dupsko i 10MPa.

Najlepszy był magik który przyjechał obejrzeć auto- cmokał, pierdział i co nietylko (cholera- byliśmy drugim właścicielem, poprzedni właściciel jeździł nim pół roku- zasady wykupu aut przez pracowników VW). Dopytywał się o rzeczy, o których sam konstruktor mógł by zapomnieć. A sakramentalnie "nie był butowany?"- tak, kwa. Zapierdalał na ćwierć mili przez ostatnie 200kkm- zadowolony? Po czym na jeździe testowej wsiadł, i zadowolony z siebie zaczął cisnąć do czerwonego na zimnym silniku. Powiedziałem RAZ kolesiowi, żeby zwrócił uwagę na czujnik temperatury i szanował co nie jego. Nie poskutkowało. Po chwili powiedziałem stanowczo, że koniec jazdy testowej- i tak nie kupi, a zawraca dupę i katuje. Oburzył się święcie, że można tak traktować kupującego i że teraz to napewno nie weźmie.

Kij mu w pupsko.

Tak czy owak- O3 się mi podoba- ba- Rapid również mi się podoba- tylko brakuje mu pierwiastka J.Clarksona. Liczę, że VAG strzeli sobie w stopę wrzucając 4x4 do RSa- może nie wrzucić DSG- ważne, żeby było te 2.0 z haldexem- lewarkiem mogę machać. :diabelski_usmiech
          Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• ukuk
            Rider
            • 2010
            • 699

Zamieszczone przez tom007
            Z tymi plastikami to też trochę robi się przesada, bo w jettcie jest tak samo i nikt tam nie robi z tego powodu problemu.
            Jak nie robi jak robi... i ja jestem na to przykladem. Czekalem na ten samochod, ale jak sie okazalo, ze to biedniejsza wersja poprzednika (ktory z kolei zewnetrznie mi sie nie widzial) to podziekowalem za uwage. Tam rowniez zastosowano ten sam numer, zostawiono slabe wyciszenie i walnieto jednoczesciowa-tandetna skorupe na drzwi + do tego samoprzylepna derme. (I to jest tez chyba jeden z powodow dlaczego O3 wyglada jak wyglada... trzeba bylo zrobic gorzej jak w Jettcie - co bylo ciezkie... ale podolali - robiac kuriozalny plastikowy boczek gdzie wrzucone klucze maja wygodniej niz reka kierowcy...

Zamieszczone przez tom007
            Co ciekawsze to golf 6 w hatchbacku ma z tyłu miękkie drzwi a kombi ma plastik. Podejrzewam, że większość nawet tego nie zauważyła.
            Co słucham?? gdzie niby? Variant ma tyle materialu na drzwiach tylnich, ze nawet w Superbie tyle nie ma

Komentarz

• dato
              L&K
              • 2012
              • 1431

Zamieszczone przez OrsonTSI
              czy tak trudno sprawdzic w serwisie ile kosztuje przeglad a pozniej pisac ze BREDNIE !
              no chyba ze ktos robi przeglady u Pana Stasia w osiedłowym serwisie - garaz numer 5 ! i tam cennik jest jeden dla wszystkich marek !
              300 zł brutto robocizny kosztuje przegląd 30tys. S2 w dizlu z wymianą dodatkowo filtra paliwa (bo "norma" mówi, że starcza na 60).
              Sprawdzone. W ASO. Minus rabat.

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

OrsonTSI, Wiesz lepiej, niech bedzie.

Jakos widze faktury za serwis 3 Octavii w tym samym ASO, jednego Superba, wszystko diesle. W zyciu nie bylo kwoty bliskiej 2tys zl.

Kto karze wymieniac klocki w ASO z klockami z ASO. Klocki moga wymienic, naprawde na materialach kupionych jako ori poza ASO na fakture mozna duzo zaoszczedzic. No ale lepiej twierdzic ze serwis Superba kosztuje duzo wiecej co Octavii 8)

BigAle Ty jezdzisz teraz Superbem, ktory jest naprawde duzo lepiej wyciszony od O2. Mozliwe ze od O3 podobnie. Do tego nie jezdzisz dieslem. Stad moze sie wydawac, ze jest tak fatalnie.

dato Moze serwis TDI jest tanszy niz 1.4TSI :lol:

W moim przypadku ASO i tak nie ma oleju, na ktorym jezdza moje auto, to w jakim celu mam korzystac z ich uslug. Przyjade z wlasnym, filtr oleju jest drozszy o cale 10zl wzgledem zamiennika - raczej nie warto.
                Spritmonitor.de

Komentarz

• dato
                  L&K
                  • 2012
                  • 1431

Się okaże, nasz TSI ma dopiero 8 tys przejechane, zerową wymianę oleju przespałem więc zmienię na wiosnę. Nie w ASO. Filtry i inne mam.
                  A wracając do serwisu 30tys w S2 to komplet ori filtrów + Motul Specific kosztował mnie też ~300 of forumowego Sprzedawcy. Więc łącznie wyszło 600-650 bo jakieś pierdoły jeszcze brałem.

A wyciszenie S2 też pozostawia sporo do życzenia - i nie mówię o silniku, bo 170KM pracuje bardzo kulturalnie, tylko o powietrzu.

Komentarz

• Contra
                    Classic
                    • 2013
                    • 22

Jest na tym forum jakiś gość z dużym autorytetem który jeździł O3 i uważasz, że to rewolucja na miarę O1 do O2?
                    Po z tego co do tej pory było na tym forum to większość dość sceptycznie podchodzi a raczej są rozczarowani O3 z którą wiązali duże nadzieje. Auto jest poprawne ale nic po za tym. Tak jak ktoś mógł w dniu premiery O2 spokojnie porównywać od klasy D lub C+ tak teraz nikt O3 nie powie, że jest dużo lepsza chodź by od bratanka S2.

P.S.
                    Do do wygłuszenia O3 to Focus 3 jest dwie ligi lepszy. Przynajmniej jak dla mnie a nie mam 19 lat nie słucham radia na max.

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Bo to tak samo jak z Golfem. Miedzy 1 i 2 drugim byl przeskok. Potem 3, kolejny, 4 cos nowego, 5 zupelnie cos nowego. 6 hmm, taki glebszy lifting 5. 7-ka, dla laika nie do odroznienia od 6-ki, cos jak Octavia Tour 2 od Octavi FL
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• ukuk
                        Rider
                        • 2010
                        • 699

Zamieszczone przez Contra
                        Do do wygłuszenia O3 to Focus 3 jest dwie ligi lepszy. Przynajmniej jak dla mnie a nie mam 19 lat nie słucham radia na max.
                        Nie strasz... bo Focus 3 to owszem jest w miare cichy ale gdzies do 110-120 km/h. Powyzej juz nie bardzo. Golf 6 jest sporo lepszy, a C4-ka go deklasuje.

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Ale przeciez nikt szybciej nie jezdzi, bo foto wszedzie, do tego drogie paliwo i kazdy o kropli jedzie z punktu A do B.
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• ukuk
                            Rider
                            • 2010
                            • 699

Dobra dobra... jak patrze na Twoje spalanie, to od razu widac ze gnasz tym swoim dizelkiem az sie dymi :diabelski_usmiech

Komentarz

• Alonzo_
                              RS
                              • 2009
                              • 2460
                              • Hyundai

Zamieszczone przez Big
                              Alonzo_
                              Sorry, nie chce Cię obrazić i zaczynać jakichś tam wojenek, ale skoro poruszyłeś ten temat. Dziwne, że napisałeś to Ty, czyli osoba które kupiła Hundaia i40 który wygląda IDENTYCZNIE jak jego mniejszy i uboższy krewniak, czyli Hundai Elantra 8) W rzucie bocznym, te 2 auta, odróżnia od siebie, tylko dodatkowe okienko w i 40. Przody i tyły tych aut są prawie identyczne. Dlaczego więc dostrzegasz rodzinne podobieństwo aut Skody, a nie dostrzegasz analogicznego podobieństwa auta, którym jeździsz, do innego, z tego samego koncernu.
                              Koncerny od dobrych kilkunastu lat tak wlaśnie projektują swoje auta, ze sa one do siebie bardzo podobne i nie rozumiem dlaczego nagle wyciągamy coś, co w motoryzacji istnieje od dobrych kilkunastu lat !! Wspominałem już tu Lagunę I i Safrane, Scorpio I i Sierrę po lifcie.

Big, masz mnie.
                              Pkt dla Ciebie .
                              Nigdy nie oglądałem się za elantrą, nawet jej nie macałem. Ale tu masz rację.
                              W sumie ja wyłapię różnice na froncie i na zadzie tychże koreańców ale dlatego , że wiem gdzie szukać ale ktoś niezorientowany może pomylić jak nie ma bezpośredniego porównania.
                              Po prostu bez pitolenia - rapid jako całość mnie rozczarował, z wyglądu także, dlatego rozczarowała mnie z wyglądu też Octa III HB. Ale komuś może sie oczywiście podobać.
                              Jak piszesz - wyraziłem swoje zdanie. Ale nie byłem w sumie tu obiektywny. Inni to już chwile robią , skoda zrobiła jak inni i zrobiła podobne auta, które po prostu mi sie nie podobają. Tak bywa
                              Wygląd wyglądem ale wnętrza O3 jestem bardzo ciekaw, na razie nic nie neguje ani nie chwalę bo nie widziałem, nie jechałem. Twarde boczki mnie "grzeją" a dobrze ustawiona belka zamiast wielowachacza to dla mnie zaleta a nie wada.

Zamieszczone przez Contra
                              Jest na tym forum jakiś gość z dużym autorytetem który jeździł O3 i uważasz, że to rewolucja na miarę O1 do O2?
                              Zdradź kogo masz na mysli?

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Zamieszczone przez ukuk
                                Dobra dobra... jak patrze na Twoje spalanie, to od razu widac ze gnasz tym swoim dizelkiem az sie dymi :diabelski_usmiech
                                Oj zdziwilbys sie. Srednia 23-26km/h z calego zbiornika, to naprawde nie jest ganianie. Moj cel na jutro to udowodnienie sobie, ze ten samochod pali ponizej 4l. Dopisze czy mi sie udalo :twisted:

EDIT: Srednia predkosc z auta i AM 68(70 bez postojow) km/h jazda po A1 i S1 oraz 81. No coz, myslalem ze zasne, bo jazda po S1 i A1 z predkoscia 90-100km/h przyprawia mnie o chec drzemki. Najwyzsza predkosc zmierzona przez komp i AM to cale 112km/h. Najwazniejsze. Spalanie po 100km takiej meczarni 5.0. To auto jest zepsute. :lol:
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• perfex
                                  L&K
                                  • 2005
                                  • 1117

Zamieszczone przez AKa

Tak czy owak- O3 się mi podoba- ba- Rapid również mi się podoba- tylko brakuje mu pierwiastka J.Clarksona. Liczę, że VAG strzeli sobie w stopę wrzucając 4x4 do RSa- może nie wrzucić DSG- ważne, żeby było te 2.0 z haldexem- lewarkiem mogę machać. :diabelski_usmiech
                                  Skoda z pierwiastkiem Clarksona ? :szeroki_usmiech No czasem sobie żartujemy, ale bez przesaaady Skoda to auto do jazdy z punktu A do B i tak będzie forever.
                                  A o 4x4 w RS możesz zapomnieć i to jak sądzę na zawsze
                                  Moooooże nowy Leon CupraR będzie miał 4x4 ale też lekko wątpię. Z VAG tylko w Gofie R można na to liczyć.
                                  Pozdrawiam
                                  perfex

Octavia HTP

Komentarz

• AKa
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 572
                                    • Mercedes-Benz

No nie powiesz mi chyba, że 3.6 w superbie, albo niejedna zmodzona octavia z forum to parch nie wywołujący jakichkolwiek emocji. I w ogóle- dupa kompletna, bo LPG nie wchodzi od Pana Zenka. :diabelski_usmiech

Skoro w RS 4x4 nie będzie, to niech będzie przynajmniej w liftbacku. Wtedy zrobię sobie własnego "prawie RS"- bez pakietów stylizacyjnych, tylko z modami motorowni.

A jeżeli nie będzie 4x4 w liftbacku... To... To niech w dupę się ugryzą z tą całą platformą MQB.

Co do Seata- wydaje mi się, że nie będzie 4x4- kanibalizm Audi S3... Taka mała dygresja- tylko mi tył nowej A3 przypomina toster albo niedorobiony model z serii Q...?

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• perfex
                                      L&K
                                      • 2005
                                      • 1117

Zamieszczone przez AKa
                                      No nie powiesz mi chyba, że 3.6 w superbie, albo niejedna zmodzona octavia z forum to parch nie wywołujący jakichkolwiek emocji. I w ogóle- dupa kompletna, ...?
                                      Mówimy a autach seryjnych a nie zmodzonych
                                      A co do 3.6 w Superbie... hmmm... miło że ma 4x4 ale poza tym jest to dla mnie model bezsensu :lol: Ani to naprawdę szybkie, ani naprawdę mocne, pali jak smok, ee.... No ale pewnie VAG miał trochę silników 3.6 do wypchnięcia bo przecież w Europie nikt ich nie chce :lol: To se przynajmniej nasi ministrowie/burmistrzowie pojeżdżą Gdybym był takim "vipem" i mógł jeździć "najwyżej Skodą" to pewnie też bym wziął to 3.6 :lol:
                                      Jasne jest że zarówno do Octavii jak i Superba najfajniejszym rozwiązaniem byłoby 2.0TSI DSG 4x4 z haldexem V generacji ale... VAG jest innego zdania :lol:
                                      Pozdrawiam
                                      perfex

Octavia HTP

Komentarz

• AKa
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 572
                                        • Mercedes-Benz

Nadmiar szczęścia. Niech rzucą przynajmniej 1.8TSI, haldex, LIFTBACK- dsg pewnie nie wrzucą przez księgowych. Ale wtedy konkretnie sie zastanowie nad tym autem. A jezeli cena wynalazku zacznie sie zbliżać do 120 tysięcy- wtedy pukne sie w głowę i poszukam czegoś innego- połówki mieszkania na przykład. :wink:
                                        Bo golfa nie wezmę- nie pasuje mi estetyka- jest poniżej a3. Golf jest nudny i pospolity- i jedynym jego plusem jest możliwość odsprzedaży. A wersja GTI- powoli zaczyna mi sie kojarzyć ze slawetnymi BMW 316/318M. Bolid polskiej wsi- a wiem co mówię w tym przypadku. :twisted:

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Zamieszczone przez perfex
                                          co do 3.6 w Superbie... hmmm... miło że ma 4x4 ale poza tym jest to dla mnie model bezsensu Ani to naprawdę szybkie, ani naprawdę mocne, pali jak smok, ee....
                                          Oj, tu się nie zgodzę. Co jakiś czas, mam okazję pojeździć S II 3.6 V6 4x4 (mamy parę szt. w pracy) i faktycznie, to nie jedzie, to .... zapier..... :twisted:
                                          Palić, faktycznie pali jak smok, ale powiedzieć, że "ani to szybki, ani mocne", to baaardzo duża przeasda. 1.8 TSI to przy tym 3.6 V6 zółw i muł w jednym.
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• kurczak1985
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 300

Zamieszczone przez Big
                                            Zamieszczone przez perfex
                                            co do 3.6 w Superbie... hmmm... miło że ma 4x4 ale poza tym jest to dla mnie model bezsensu Ani to naprawdę szybkie, ani naprawdę mocne, pali jak smok, ee....
                                            Oj, tu się nie zgodzę. Co jakiś czas, mam okazję pojeździć S II 3.6 V6 4x4 (mamy parę szt. w pracy) i faktycznie, to nie jedzie, to .... zapier..... :twisted:
                                            Palić, faktycznie pali jak smok, ale powiedzieć, że "ani to szybki, ani mocne", to baaardzo duża przeasda. 1.8 TSI to przy tym 3.6 V6 zółw i muł w jednym.
                                            Jechać jedzie, ale chodzi tu bardziej o to, że 2.0 tsi chipem podciągniesz w okolice tego 3.6, natomiast 3.6 będzie zawsze 3.6 bo chip tu niewiele da, a spalanie 2.0 tsi jest duuuuuzo niższe niż 3.6 :diabelski_usmiech
                                            Do tego cena zakupu 3.6 a 2.0 :lol: przy zbliżonych osiągach (pod warunkiem, że 2.0 tsi ma chipa, który w 3.6 nic nie da)

Komentarz

• Seed
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 875
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Palnuje zakup Octavii III 1.4 TSI. Powiedzcie mi co oznacza zapis w wyposazeniu:

Reflektory halogenowe
                                              Przednie światła przeciwmgłowe

Rozumiem, ze swiatla halogenowe to po prostu reflektory z zarowkami halogen? H7 i H15 jak na zdjeciu:
                                              KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• Big
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6389

Zamieszczone przez Seed
                                                Reflektory halogenowe
                                                - Reflektory przednie z żarówkami halogenowymi.
                                                Zamieszczone przez Seed
                                                Przednie światła przeciwmgłowe
                                                - no po porstu ...przednie świata przeciwmgielne 8)

[ Dodano: Wto 26 Lut, 13 09:08 ]
                                                Zamieszczone przez Seed
                                                Rozumiem, ze swiatla halogenowe to po prostu reflektory z zarowkami halogen? H7 i H15 jak na zdjeciu:
                                                Dokładnie, tak.
                                                Czarny Elegance

Komentarz

• RABIN
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 450
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Seed, dokładaj ksenony bo jak światła są takie jak wOII FL to potem będziesz miał problem z dołożeniem :wink:

Komentarz

• Tony065
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 2487
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • ARX 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez AKa
                                                    Nadmiar szczęścia. Niech rzucą przynajmniej 1.8TSI, haldex, LIFTBACK- dsg pewnie nie wrzucą przez księgowych
                                                    tu nie chodzi o księgowych, bo Ci zapewne zgodzili by się wypuścić tak udane auto na rynek, ale Gofer by się nie sprzedawał, więc można pomarzyć o takiej konfiguracji w LB. w O2 coś takiego było tylko w Combi i zapewne tak zostanie. z tego samego powodu w OI nie było 4x4 w LB TDI i 2.0B, jedynie właśnie w Combi i 1.8T 150KM. VAG stawia teraz na VW /Audi jest poza konkurencją/, więc Seat i Skoda nie dostana wszystkich extra gadżetów do swoich aut. Swoją drogą, ciekaw jestem jak Skoda zamierza w ciągu paru lat zwiększyć sprzedaż do 1.5 mln aut rocznie skoro polityka "Panów z Niemiec" jest inna :?:
                                                    Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                                                    @ by Tune-up Gdańsk
                                                    TDI VP++ i jeszcze rośnie
                                                    Antek

Komentarz

Pracuję...