Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • andriu21tg
    L&K
    S_OCP Member
    • 2008
    • 1499

Zamieszczone przez ukuk
    Takie "zdziadzianie" na sile jest chore, tym bardziej ze różnica w cenie pomiędzy Octa i Golfem nie jest duża...
    odpowiedziałeś sobie sam na pytanie. Każdy kto siadzie do O3 a potem do VII połechtany rabatami i jakością wybierze VII pomimo iż VII będzie miała o 30L mniejszy dajmy na to bagażnik, i skrobaczki we wlewie paliwa nie będzie :szeroki_usmiech

Komentarz

• ukuk
      Rider
      • 2010
      • 699

Juz nawet widze tego biednego Czecha ze lza w oku zdzierajacego z drzwi tworzonej wlasnie OIII kawalek szmatki, pod wyraznym i stanowczym nakazem stojacego nad nim Niemca... Schnell! Schnell! Make it cheaper, it is too close our DAS GOLF! Ech smutna scena ;(

Komentarz

• mirek_p11
        RS
        • 2010
        • 6630
        • Volkswagen
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez andriu21tg
        odpowiedziałeś sobie sam na pytanie. Każdy kto siadzie do O3 a potem do VII połechtany rabatami i jakością wybierze VII pomimo iż VII będzie miała o 30L mniejszy dajmy na to bagażnik, i skrobaczki we wlewie paliwa nie będzie
        jest jeszcze kwestia silnika, bo niestety w Golfie nie ma jednostki 1.8 TSI a O3 ma i jak będę zdecydowany, to oczywiście wybiorę Octavię

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
        Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
        Fotki

Komentarz

• perfex
          L&K
          • 2005
          • 1117

Zamieszczone przez ukuk
          Juz nawet widze tego biednego Czecha ze lza w oku zdzierajacego z drzwi tworzonej wlasnie OIII kawalek szmatki, pod wyraznym i stanowczym nakazem stojacego nad nim Niemca... Schnell! Schnell! Make it cheaper, it is too close our DAS GOLF! Ech smutna scena ;(
          Akurat brakiem szmatki na drzwiach to bym się najmniej martwił... Ważniejsze jest prowadzenie, wyciszenie, komfort osiągi... A zrobienie pięknej jak w Bentleyu tapicerki drzwi czy siedzeń jest całkiem dostępne i wcale nie jakoś zabójczo drogie (zwłaszcza w porównaniu do zamawianej "skóry" do auta w salonie) Np tu: http://www.javacardesign.com/indexpl2.php
          Pozdrawiam
          perfex

Octavia HTP

Komentarz

• ukuk
            Rider
            • 2010
            • 699

No napewno, ale to nie na tym polega, zeby kupic nowy samochod i zaraz potem rzezbic poprawiajac fabryke, jednoczesnie ryzykujac problemy gwarancyjne.
            No i ja naprawde nie oczekuje marszczonej czy pikowanej skory jak w Bentleju... ja chce po prostu normlanosci za te cene(jak w Golfie/C4/Ceedzie). Tym bardziej, ze w zalozeniach rozepchali game modelowa za pomoca Rapida, ktory to mial robic za "plastic fantastic" z duzym bagaznikiem... Octa miala stanac pol stopnia wyzej u progu do klasy wyzszej.

Ale nie ma co plakac, napewno sam jeszcze obadam jak to wyglada ale juz bez entuzjazmu... raczej tak tylko dla formalnosci.

Komentarz

• BADYL
              RS
              • 2011
              • 2396
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

dla mnie OIII jest git majonez nawet w wersji liftback jak dla mnie wystarczyłaby wersja ambiente + 3dodatki za około 2koła z silnikiem 1.4tsi ...te 140 kuca spokojnie dałoby radę :szeroki_usmiech pomarzyć zawsze można
              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• perfex
                L&K
                • 2005
                • 1117

Zamieszczone przez ukuk
                No napewno, ale to nie na tym polega, zeby kupic nowy samochod i zaraz potem rzezbic poprawiajac fabryke, jednoczesnie ryzykujac problemy gwarancyjne.
                A jakie problemy gwarancyjne można mieć ? :lol:
                Ps. Też nie jestem fanem tandety, ale gdyby mi ta Skoda pasowała to właśnie.... zrobiłbym sobie pikowaną tapicerkę jak w Bentleyu.

Ps.Ps. Wielu ludzi nie wie, że zamawiając "skórę" do większości aut (poza Naprawdę luksusowymi) otrzymuje się skórę (średniej jakości) tylko pod tyłkiem i plecami - cała reszta fotela to skóra ekologiczna - czyli plastik Notabene wielbiona przez wielu i uważana za symbol luksusu alcantara, to... też plastik :lol:
                Pozdrawiam
                perfex

Octavia HTP

Komentarz

• andriu21tg
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 1499

mirek_p11, dokładnie masz racje! ja patrzę bardziej oczami kowalskiego który dla takiego samego momentu i 40KM raczej niedopłaci prawie 8KPLN. Jako jedne z pierwszych wozów atakujących PL podczas II Wojny Światowej były pojazdy z logiem VW na masce i jakoś chyba koncern VW sobie o tym przypomniał ucinając skodzie na materiałach.. taki żart oczywiście proszę tego rozmyślenia nie brać serio :szeroki_usmiech

Komentarz

• ukuk
                    Rider
                    • 2010
                    • 699

Zamieszczone przez perfex
                    Zamieszczone przez ukuk
                    A jakie problemy gwarancyjne można mieć ? :lol:
                    Ps. Też nie jestem fanem tandety, ale gdyby mi ta Skoda pasowała to właśnie.... zrobiłbym sobie pikowaną tapicerkę jak w Bentleyu.

Ps.Ps. Wielu ludzi nie wie, że zamawiając "skórę" do większości aut (poza Naprawdę luksusowymi) otrzymuje się skórę (średniej jakości) tylko pod tyłkiem i plecami - cała reszta fotela to skóra ekologiczna - czyli plastik Notabene wielbiona przez wielu i uważana za symbol luksusu alcantara, to... też plastik :lol:
                    No jak to jakie... Gdybym rozbebeszyl boczki i cos by sie sypnelo w okolicach osprzetu drzwiowego to jestem wiecej niz pewien, ze mieliby pretekst zeby sie wykrecac.

Co do tapicerek... dlatego najlepszy jest nie stosowany juz welur

Komentarz

• perfex
                      L&K
                      • 2005
                      • 1117

Zamieszczone przez ukuk
                      No jak to jakie... Gdybym rozbebeszyl boczki i cos by sie sypnelo w okolicach osprzetu drzwiowego to jestem wiecej niz pewien, ze mieliby pretekst zeby sie wykrecac.
                      Nie wiem co tam się może "sypnąć". Ale... jak znam ASO (nie tylko Skody :evil: ) to jakbyś nic nie kombinował a by się "sypnęło" to też by się wykręcali Tak ich robota, klienta po odebraniu auta należy mieć w dupie - możliwie jak najgłębiej :szeroki_usmiech

Ps. Oczywiście posiadają cie w dupie tylko do końca gwarancji :lol: Bo po gwarancji ooo... kulturka... kawka... nasz klient nasz Pan ... i na deser po kawce... Fakturka - mniam :szeroki_usmiech
                      Pozdrawiam
                      perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Tatanka
                        Classic
                        • 2010
                        • 30

Zamieszczone przez perfex
                        Oczywiście posiadają cie w dupie tylko do końca gwarancji :lol: Bo po gwarancji ooo... kulturka... kawka... nasz klient nasz Pan ... i na deser po kawce... Fakturka - mniam :szeroki_usmiech
                        Leżę... ;-)
                        Skoda Octavia II liftback 2004, 1.9 TDI PD 77kW BJB, Classic, Black Magic

Komentarz

• ukuk
                          Rider
                          • 2010
                          • 699

No sam widzisz jak jest, wiec dlaczego mialbym podawac im na tacy preteksty?

Komentarz

• dominik9420
                            L&K
                            • 2012
                            • 1136

Gdzieś w poprzednich wątkach widziałem wpis o skrzynkach dostępnych do danych silników.
                            Mam takie coś, jeżeli kogoś interesuje :diabelski_usmiech :
                            Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                            Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                            Pozdrawiam i Szerokości!
                            Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                            http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• Mihau
                              RS
                              • 2009
                              • 7460
                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Dostałem dziś list od Skody o oficjalnym terminie prezentacji O3, jakiś kod do konfiguratora i na udział w konkursie.
                              Zrobiłem konfig (1.8 TSI DSG Elegance) i mi wyszło 112 250 o_O
                              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• dominik9420
                                L&K
                                • 2012
                                • 1136

Mihau, To samo robiłem i ja, prawdopodobnie to samo wyposażenie, bo u mnie też wyszło 112.500
                                Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                                Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                                Pozdrawiam i Szerokości!
                                Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                                http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• piterwa69
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 10

oglądałem dziś octe 3 1.8 elegance,czarna-wrażenie super,piekne auto, sprawia wrażenie o klasę wyżej od 2.wykończenie ,radio,karta ,zegary,start stop,boczki ok,na tylną kanapę nie zwróciłem uwagi.Jedna uwaga chyba jak dla mnie za bardzo podobna do rapida.

Komentarz

• Mihau
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 7460
                                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

piterwa69, gdzie oglądałeś?
                                    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• maxpaynemm
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 1764
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mi z 1,4TSI wysło 98700
                                      Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• qzim
                                        Classic
                                        • 2013
                                        • 29

Z takimi cenami to nic tylko brać Superba...swoją drogą ciekawe po ile będzie S2 FL skoro rozsądna O3 wychodzi poza 90k

Komentarz

• parasite
                                          L&K
                                          • 2011
                                          • 1368

Z takimi cenami to nic tylko brać Superba...swoją drogą ciekawe po ile będzie S2 FL skoro rozsądna O3 wychodzi poza 90k
                                          Spokojnie, na pewno będą spor upusty
                                          AGR 112KM, 232Nm
                                          Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• bzyq_74
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 3467
                                            • Volkswagen
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

To sobie też skonfiguruje:
                                            baza 1,8 TSI elegance - 86350 zł
                                            biała więc lakier - 0 zł
                                            HHC - 300 zł
                                            DAA - 200 zł
                                            alarm - 900 zł
                                            grzanie p+t - 1400 zł
                                            dach - 3600 zł
                                            ośw. nóg - 50 zł
                                            webasto - 4000 zł
                                            DSU - 400 zł
                                            maxidot kolor - 350 zł
                                            dywaniki - 200 zł
                                            pakiet SC - 200 zł
                                            pakiet sun - 550 zł
                                            siatki - 200 zł
                                            zawias - 500 zł
                                            bi xeny led - 4200 zł
                                            tylne led - 500 zł
                                            el lusterka zew - 400 zł
                                            lustro ściemniana -200 zł
                                            lajt asistent - 700 zł

Razem: 105200 zł :roll:
                                            MARCIN
                                            Mój szkodnik

Komentarz

• neoXs
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 555

A mnie zainteresował Opel - http://www.opel.pl/oferta-uslugi/ofe...el-active.html

Myślę, że to dobra alternatywa dla O3

Komentarz

• Big Wojtek
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 440
                                                • Hyundai

Zamieszczone przez parasite
                                                Spokojnie, na pewno będą spor upusty
                                                Juz to chyba z dwa razy pisałem, i to tyczy się OIII jak i Rapida.

Bierzecie najlepiej wyposazone wersje 160 konnego samochodu, dokładacie xenony, DSG, podgrzewanie siedzeń i inne luksusy i zdziwienie, ze to 100 kzł kosztuje :wink:

Jak to czytam to mam wrazenie ze u konkurencji podobne modele po 50 kzł kosztują. Az sobie zrobiłem konfigurację losowo wybranego kompakta. Padło na focusa. No i 1,6 150KM wersja titanium + parę dodatków tez wychodzi ok 100 kzł.

Komentarz

• marlej108
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 4976
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

czesc,

dzis kolega z pokoju w pracy pokazal mi swoj nowy samochod - Volvo V70 - drozsza wersja, bezowe skory - wnetrze przepiekne... po pracy mnie wzielo - mysle podjade do Skody - pewnie juz bedzie O3... no i podjechalem do Skody w Gdansku - jakies 50 metrow od wejscia do salonu w srodku widze stoi rapid... ale obok stoi drugi rapid... tyle ze troche mniejszy... podchodze blizej - k...wa to pierwsze to jest octavia III... - wygladaja z przodu IDENTYCZNIE prawie. Laik nie ma szans zeby te samochody rozroznic. Na szczescie chyba (bo po ogledzinach wnetrza Volvo kolegi jesli w O3 sa same plastiki to bym chyba tam zwymiotowal...;-) nie udalo mi sie auta zobaczyc bo bylo po 19ej i wychodzili z salonu pracownicy. Ide rano jutro, jak sie uda to tez na jazde. Opisze tez wrazenia. Na razie pierwsze wrazenie - pomylilem (ja ... milosnik Octavii...) O3 z Rapidem.... Ehhh. O3 - wyrosniety Rapid??? oby nie...
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• blackrs
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 4826
                                                    • Superb II combi (3T5)
                                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

słabo sie znasz skoro nie poznałeś :P
                                                    ale fakt są mocno podobne
                                                    BYŁA o1 rs
                                                    BYŁA o2 1.6
                                                    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

Pracuję...