"wypożyczalnia" :-)
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez OrsonTSIZamieszczone przez ketivv"wypożyczalnia" :-)superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Też będą masowe kontrole. Każda próba obejścia przepisów będzie się wiązała prędzej czy później z kontrolami ze strony skarbówki szczególnie, że dziura w budżecie wielka jak krater.
Nie rozumiem, dlaczego nie wprowadzimy przepisów jak w Niemczech. Gdyby była możliwość odliczania VAT-u większość kupiłaby nowe auto zamiast ciągnąć szroty z zagranicy...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MajowyGdyby była możliwość odliczania VAT-u większość kupiłaby nowe auto zamiast ciągnąć szroty z zagranicy...
Odliczając pełen vat z samochodu o wartości 80 000 mamy minus 18,5 tyś oszczędności i znacznie więcej osób brało by nowe samochody, gospodarka by się rozwijała, emisja spalin znacznie spada (Komisja Europejska chce nas udupić za zbyt wysoką emisję spalin i co2)
Ale co tam pomysleć. Ważne że jest się posłem i zarabia tyle że można co rok czy dwa kupować nowy samochódO3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TippoA jak dla mnie nadal kicha, ze ani skoda ani VW nie maja bialej perly :evil:
Odnośnie aut podobnych do o3 RS .Mondeo 2.0 ecoboost kombi 240 km wersja titanium startuje teraz od 105000 zł ( cena zawiera upust promocyjny Forda z oficjalnego konfiguratora,poprzednia to 117000 zł ). Jest jeszcze nowa Mazda 6 2,5 -wolniejsza ale ładniejsza ze wszystkim co możliwe za 140000zł.Jest też Jetta 2,0 tsi - starsza technologicznie ale tańsza ( również exeo ale już nie produkują ).Żeby dobić - była Megane kombi w wersji limitowanej Gt220 ( 96950 zł ) najszybsza na pewnym niemieckim torze
Odnośnie wypożyczalni samochodów - odliczenie pełnego VAT-u jest możliwe przy założeniu że samochód będzie wypożyczony dla drugiego podmiotu bądź osoby prywatnej przez okres 6 miesięcy , późnej już nie jest to wymagane ( napisałem w wielkim uproszczeniu,są pewne obostrzenia ).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez raffaluusJest jeszcze nowa Mazda 6 2,5 -wolniejsza ale ładniejsza ze wszystkim co możliwe za 140000zł
ktoś pisał że coś tam jest głośne...a nowa O3 - tez podobno głośna jak cholera.. , głośniejsza od O2.. :?:
na marginesie , klient kupił teraz 2 cx5 do firmy da siebie i wspólnika.., takie tam sobie wozidełka jak sie komuś podoba taki typ auta , w D i A i też wszsytkomające .. . to co na ogromny minus to duże szpary między poszczególnianymi elementami tylnego oparcia , cały bagażnik widać , o hałasie z tylnych kół nie wspomnę .
przynajmniej w jednej z nich , druga zobaczę w tym tygodniu pewnie to sprawdzę..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
dziś miałem okazję potestować OIII w wersji elegance z silnikiem 1,4 tsi - moje subiektywna opinia
i tak co do wyciszenia to jeśli chodzi o opływ powietrza to przy różnych prędkościach i to przy 180km/h stwierdzam że jest lepiej niż w mojej OIIFL może to wynik nowych uszczelek w drzwiach tak czy inaczej to na pewno jest ciszej
teraz wyciszenie silnika i tu jest delikatniej głośniej, tylne zawieszenie a konkretnie belka tylna niestety hałasuje i tu jest zdecydowanie gorzej, mam nadzieję że w wielowahaczu tylnym będzie tak cicho jak w OIIFL. Przednie siedzenia jak dla mnie niestety miały gorsze trzymanie boczne niż te co są w OII(dla porównania poszedłem do vw o oglądałem GVII w najbiedniejszej wersji i tam tez te fotele nie miały dobrego trzymania bocznego)Kierownica zdecydowanie na plus w porównaniu do tej z OIIFL" lepiej się ja trzyma". Reasumując OIII z silnikiem 1,4 ogólnie jest bardzo podobna do OIIFL jedynie co zdecydowanie na ją odróżnia to na pewno system multimediany oraz dodatkowe systemy typu adaptycyjny tempomat czy temu podobne. Najlepiej byłoby porównać wersje 1,8 wtedy miałbym bezpośrednie porównania do swojej OIIFL.
Komentarz
-
-
Jeździ już tego jako taxi trochę po PLPozdrawiam,
Bomber
-
-
Zamieszczone przez BiDi01Zamieszczone przez Agamek12Ja pierwszy raz widziałem O3 na TAXI i stąd mój wpis...
W Katowicach widziałem tylko jedną O3 i to właśnie wspomnianą TAXI.
W Warszawie widziałem conajmniej kilka, ale jeszcze nigdy żadna mnie nie spotkałą na trasie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12W Katowicach widziałem tylko jedną O3 i to właśnie wspomnianą TAXI.
W Warszawie widziałem conajmniej kilka, ale jeszcze nigdy żadna mnie nie spotkałą na trasie...O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiDi01Zamieszczone przez Agamek12W Katowicach widziałem tylko jedną O3 i to właśnie wspomnianą TAXI.
W Warszawie widziałem conajmniej kilka, ale jeszcze nigdy żadna mnie nie spotkałą na trasie...
Komentarz
-
-
Tak, Super Taxi ma parę O3Pozdrawiam,
Bomber
-
-
bardzo mi się spodobało :
"Nowa Octavia utyła, część koni pozdychało, a te co zostały jest ich już za mało.
Poganiane przez turbo pędzą jak w amoku, coraz bliżej mają do złamania tłoku.
Koniki paliwa piją tu bez liku, gdy brakuje baku woź je w bagażniku!
Mocy tu za mało, za to kufer spory i kolejny wór ziemniaków bez trudu zmieszczony.
A co to do zbója? Kto nadwoziem buja? Czemu ta Octavia w jeździe taka wstrętna?
Oj to w zawieszeniu straszy belka skrętna"
za : http://motoryzacja.interia.pl/hity_d...ch,1940901,415O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz