bardzo dobrze :P tak ma byc
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez octaviars1Ktos gdzies wspominal o mondeo.
http://www.wykop.pl/ramka/1704038/ja...-nowym-mondeo/
[ Dodano: Czw 24 Paź, 13 23:27 ]
Nieco off-topic...
Byc moze ktos gdzies juz to pisal (i moze wiele razy), ja mowie to zupelnie z wlasnej obserwacji: OIII kombii cholernie przypomina Audi A4 z lat 2000-2006.
Nie powinno to o tyle dziwic, ze to ta sama firma, a Skoda raczej trendow designu nie bedzie kreowac.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MadDriverZamieszczone przez octaviars1Ktos gdzies wspominal o mondeo.
http://www.wykop.pl/ramka/1704038/ja...-nowym-mondeo/
[ Dodano: Czw 24 Paź, 13 23:27 ]
Nieco off-topic...
Byc moze ktos gdzies juz to pisal (i moze wiele razy), ja mowie to zupelnie z wlasnej obserwacji: OIII kombii cholernie przypomina Audi A4 z lat 2000-2006.
Nie powinno to o tyle dziwic, ze to ta sama firma, a Skoda raczej trendow designu nie bedzie kreowac.
Komentarz
-
-
Jak ktos jest z 3miasta to u Plichty na ul. Grunwaldzkiej obok uniwerku przyszla nowa partia O3 - maja z tylu na parkingu - mozna tam wjechac albo wejsc... - maja kilkanascie O3. Niestety kolory troche na jedno kopyto - czyli moj ulubiony bialy, czarny - kroluja. Ani jednego czerwonego! Za to jest O3 w wersji active biala i w ambition wiec sobie mozna obaczyc roznice. Prawde mowiac tak na 1 rzut oka to srodek prawie identyczny... a z zewnatrz w active raza niestety te nielakierowane lusterka i klamki oraz brzydkie plastikowe kolpaki, ktore wygladaja niestety troche w stylu supermarketowych, chyba specjalnie - zeby kupowac alufelgi hehe :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MadDriverByc moze ktos gdzies juz to pisal (i moze wiele razy), ja mowie to zupelnie z wlasnej obserwacji: OIII kombii cholernie przypomina Audi A4 z lat 2000-2006.
Komentarz
-
-
Hmm.
W kwestii, jakie auto O3 najbardziej przypomina, to odpowiedz jest banalna... O3 najbardziej przypomina Rapida.
O3 wyglada jak powiekszony Rapid. Praktycznie niemal identycznie, choc z lepszymi proporcjami.
Jak ktos sie na samochodach nie zna, to nie jest w stanie odroznic tych dwoch aut.
Oczywiscie moznaby tez powiedziec, ze to Rapid wyglada jak troche mniejsza O3. Tyle ze to Rapid pierwszy ujrzal swiatlo dzienne przed O3.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MadDriverByc moze ktos gdzies juz to pisal (i moze wiele razy), ja mowie to zupelnie z wlasnej obserwacji: OIII kombii cholernie przypomina Audi A4 z lat 2000-2006.
chyba na zasadzie że O3 i a4 to auta kombi..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwno wiesz co.. , z której strony :?:
chyba na zasadzie że O3 i a4 to auta kombi..
Podkresle, ze mowimy o kwestiach estetyki i design'u, a nie mechaniki.
Komentarz
-
-
no sorki że drążę temat , nie umiem wklejać zdjęć , ale czy mógłbyś mi wyszczególnić które elementy są do siebie podobne ?
------------------------------------------------------------------------------------------------
ani klapa , ani zderzak tył , ani linia szyb , ani przetłocznia i kształt klapy , o przodzie nie wspominam..
w dalaszym ciągu twierdzę że podobne są na zasadzie kombi ... chyba trzeba się bardzo chcieć dowartościować czy co ... :wink:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Leszku, co do wrazen estetycznych -- to nie matematyka, kazdy ma inna wrazliwosc.
Co do dowartosciowywania sie: nie wiem, czy piszesz to bazujac na wlasnych doswiadczeniach. Niemniej jednak osobiscie wydajac na samochod prawie 140k PLN, do tego na Skode, to zdecydowanie zly adres obrales.
A teraz grzecznie podziel sie ze mna swoja komunia na temat, jak to trzeba byc nie do konca zrownowazonym, robiac takie glupstwa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MadDriverCo do dowartosciowywania sie: nie wiem, czy piszesz to bazujac na wlasnych doswiadczeniach. Niemniej jednak osobiscie wydajac na samochod prawie 140k PLN, do tego na Skode, to zdecydowanie zly adres obrales.
nie wiem co kupujesz i za ile i nie o tym dyskutujem.
Zamieszczone przez MadDriverA teraz grzecznie podziel sie ze mna swoja komunia na temat, jak to trzeba byc nie do konca zrownowazonym, robiac takie glupstwa.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivvSII FL combi 2.0 TDI 170 KM DSG 4x4 Elegance kosztuje wg. cennika 140 250 zł
waży 1650kg czyli 250 kg
OIII combi 1.8 TSI DSG 4x4 Elegance kosztuje wg. cennika 107 000 zł
waży ok 1400 kg
250 kg różnicy, chipa można będzie zrobić w jednym jak i drugim
już mniejsza o ta wagę przy przyśpieszaniu i hamowaniu, ale w zakrętach to już jest pogrom w szczególności na śliskim
jak sens ma kupno TDI ?
OK 30 000 zł różnicy i gorsze osiągi oraz prowadzenie
z wagą walczy się tylko w jeden sposób, obniżając ją ;-) a tego w SII FL się zrobić nie da
[ Dodano: Pią 18 Paź, 13 11:40 ]
Zamieszczone przez marbabketivv, mi 140 KM + haldex jedzie Moze masz za wysoke wymagania
ciekaw jestem ile waży OII FL Scout i jak znajdę chwilę to zważę kumpla auto ale sądzę, że będzie to ok 100 kg mnie
więc jeśli w SII FL combi waga naprawdę oscyluje w okolicy 1650 kg to nawet mimo mocniejszego silnika prowadzenie będzie daleko w tyle za OIII
w tym naszym zestawieniu OIII combi 1.8 TSI DSG 4x4 - jest najlżejszym autem z najlepszym silnikiem a to musi zaprocentować
Zamieszczone przez MaicroftW Yetim naprawde ten konfig NIE JEDZIE. O ile z miejsca jakos ruszy, to potem tak od 120 jest juz ciezko
kumpel ma OII FL Scouta z TDI 140 KM i manualem ja mam ten sam silnik tyle ze z DSG ale za "remapie" i np. na 4 biegu z 80 -120 nie mam czego szukać w stosunku do fabrycznego Scouta
ogólnie OII Scout jest żywszym i zwinniejszym autem
Co do superba - czy komuś jest potrzebne aż tyle miejsca na tylnej kanapie? Do OIII spokojnie mieści się czterech koszykarzy o wzroście 2m. Piątemu zarówno w OIII jak i superbie przeszkadza środkowy tunel.
Przymierzałem się do Yeti. Moge potwierdzić wszystkie powyższe stwierdzenia plus hałas przy wyższych prędkościach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbableszekmw, no napisy szalu nie robia, ale ogolnie dupcia piekna
całości tak bardzo się nie przyglądałem , kiedyś pewnie popatrzę.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MajowyRzeczywiście czcionka wygląda słabo. Pewnie projektował je ten sam gość co większość dostępnych felg.
Szkoda, że nie można zamówić bez napisów...superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz