Zamieszczone przez winni77
Nowy Logan...
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez t271828Zamieszczone przez winni77No to wlasnie o to chodzi zeby nie stawiac sie w rzedzie z tymi trollami i nie wysmiewac znaczkow innych marek
Komentarz
-
-
a może wróćmy do tematu - Logan
Dzisiaj na parkingu przejeżdzała kole mnie dacia, co prawda Sandero ale zawsze... Widziałem w necie zdjęcia nowego Sandero - autka i wnętrza..
Wg. mnie jak ktos szuka taniego (ło matko... 30 dychy to wbrew pozorom jest tanio) nowego autka, nie wielkości torby na kółkach - to zwłaszcza ta nowa jest naprawdę oki. Co zrobić jak ktoś chce mieć zapach swieżości a jest szarym Polakiem?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
No właśnie nie mogłem sobie przypomnieć która to marka tak się wyżarła - właśnie Kia. Pamiętam jak weszła na rynek i czytałem jakiś test porównawczy aut z któregoś tam segmentu i Kia się wybitnie (negatywnie) wybiła na tle konkurentów mając 56 m drogę hamowania (z setki) :shock: Teraz, powiem szczerze, nie mam nic przeciw tej marce.
Komentarz
-
-
Jakoś Loganowi specjalnego sukcesu w Naszym kraju nie wróżę (przynajmniej nie dopóki myślenie w Polsce jest jakie jest) przecież nie od dzisiaj wiadomo, że mając do wydania na auto 40 tyś. zł nikt nie kupi Logana bo wstyd przed sąsiadem i "na mieście" będą gadać, że biedak bo Dacią jeździ, a jak się kupi "igiełkę" Passata po Niemcu to od razu ogólnie pojęty szacunek wzrośnie i w okolicy wszystkim wyskoczą gały na widok naszej "pasieki na fullu" koniecznie 2.0 TDI :P Zarówno nowy Logan jak i Sandero są ładne, mi zresztą podoba się już obecny Logan, ale tylko MCV i Sandero w wersji Stepway, czyli "terenowej". Wizualnie Dacia nie robi aut złych tylko niech popracują nad jakością wnętrza, bo o ile design szczególnie w nowszych jest do przyjęcia to plastiki są straszne
Komentarz
-
-
Ja wiem jedno. W 1999 roku kupiłem fabrycznie nowego Lanosa Sedana 1.5 100 KM. Też słyszałem takie opinie - koreańskie gówno itp. Przez 5,5 roku zrobiłem nim 97 tys. km. Kupił go kolega z pracy i jeździ nim do dzisiaj!!!! Nie gania mnie z siekierą. Zrobił ponad drugie tyle i jeździ. Nie zawsze to co "egzotyczne" musi być złe.
A tak na marginesie powiem, że Lanos przez prawie 100.000 km sprawił mniej kłopotów niż moja Octavka :shhhpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
I tak szczerze mówiąc: gdyby tak Dacia poprawiła jakość materiałów we wnętrzu (miękka deska, tapicerowane tkaniną boczki, fotele z przyjemnej w dotyku tkaniny, itp.) i podniosła cenę finalną o powiedzmy 5-6%, to z pewnością zainteresowałoby się nią więcej klientów niż teraz. No bo obiektywnie: taka Sandero Stepway (tak to się chyba pisze) czy Duster to naprawdę bardzo ładne auta - rzekłbym nawet, że "z ikrą"... Tyle tylko, że po wejściu do ich wnętrza to pierwsze dobre wrazenie natychmiast ustepuje miejsca zniesmaczeniu. Nie wiem czy siedzieliście we wnętrzach tych aut - ale ja tak. I naprawdę strasznie mnie raziło totalnie niedokładne spasowanie, niedoczyszczenia po formach czy też uginające się elementy tapicerki. Niechby to były wciaż auta z prostym wyposażeniem, ale z lepszymi materiałami w ponadstandardowych wersjach (dziwię się, że nie mogą robić jak kiedyś VW, kiedy w Golfie mk2/mk3 w wersji CL stosował twardy kokpit, a w GL i wyższych obity skajem(?)), a naprawdę byłyby to bardzo ciekawe auta...
PS: Dacia jakiś czas temu odgrażała się, że "ucywilizuje" wnętrze Dustera. Było to jakieś 1,5 roku temu i niestety dotychczas nic sie nie zmieniło. A szkoda, bo może za nieco ponad 50kzł możnaby było mieć fajne auto...
Komentarz
-
-
ruwado, oby, bo na zewnątrz Logan/Sandero "2" wygląda naprawdę zachęcajaco... I powtórzę: jeśli Logan/Sandero będzie kosztował z klimą te 15-20% mniej niż Rapid, to Skodzina moze mieć "problem"... Szczególnie że jej wnętrze będzie wykonane z tanich materiałów - oby tylko nie z aż tak tanich, jak w Citygo...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12jeśli Logan/Sandero będzie kosztował z klimą te 15-20% mniej niż Rapidpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
ruwado, Renault jest liderem w dziedzinie bezpieczeństwa. Nie sądzę, aby dopuścił do tego, żeby Dacia (na wielu rynkach sprzedawana zresztą ze znakiem Renault) miała być autem niebezpiecznym...
Szkoda tylko, że nie dane mi będzie "spróbować" takiej Dacii. Ja jestem niestety "typowym" Polakiem, który woli kupić stare auto uznanej marki tylko po to, żeby sąsiedzi zazdrościli :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12PS: Dacia jakiś czas temu odgrażała się, że "ucywilizuje" wnętrze Dustera. Było to jakieś 1,5 roku temu i niestety dotychczas nic sie nie zmieniło. A szkoda, bo może za nieco ponad 50kzł możnaby było mieć fajne auto...
Co do Dacii... Specjalnie wybrałem się na jazdę testową Dusterem, co prawda w wersji full wypas z 1.5 dCi/90 KM. Może ja jestem niewymagający, ale nic nie trzeszczało, podsufitka mi na głowę nie spadła, a patrzę się na drogę przez większość czasu. Macaniem plastików nie zajmuję się, choć fakt są tandetne. Ale mi to lottoTo auto mnie zachwyciło dwoma rzeczami: wyglądem (sąsiadom aż gały wyszły jak podjechalem pod dom) i znakomitym zawieszeniem, dzięki któremu nie czułem ani jednej nierówności. No i wysoki zawias to jest to, co lubię
Duster jest wysoki, więc trochę się przechyla w zakrętach, ale nie ma tragedii.
Dacie są tanie i niczego nie udają. Mają niedoróbki lub głupie rozwiązania wynikające z oszczędności (choć Duster ma np. teleskopy do trzymania maski). Jednak z tego co zaobserwowałem, to oprócz początkowych problemów z korozją w Loganach, to trwałość jest zadowalająca.
A nowy Logan i Sandero hmmm no cóż, na żywo trzeba obadaćA co do silników to na 80% ma być 0.9 TCE/90 KM, 1.2 16v/75 KM i diesle 1.5 dCi/75 i 90 KM.
Komentarz
-
-
Rysiob, ja też nie jestem jakoś tam specjalnie wymagający, ale jakośc wnętrza Dacii zupełnie mi nie odpowiada. Już pal licho przeproste mechanizmy wewnątrz (patrz np. mechanizm blokowania tylnego oparcia w Lodgy), ale dlaczego nie mogą za dopłatą (jak wspomniany już przeze mnie Golf mk2/mk3) dawać wewnątrz lepszych materiałów?
Ale fakt: wygląd Dustera (szczególnie te napompowane nadkola) jest świetny
Komentarz
-
-
Z tym roznicowaniem materialow to sie zgodze, to dobry pomysl. I watpie, by wymagal duzych nakladow finansowych. Mogliby zrobic chocby taki trik, jak Chevrolet w Cruzie: na desce duza czesc pokryta materialem tapicerskim.
A co do Tico, to nie auto, to zjawisko. Pali malo (moze nawet produkuje paliwo? :P) i sie nie psuje.
Komentarz
-
-
No pali zajebiście mało... ostatnio na trasie spaliło mi... 3,9 litra, mierzone kalkulatorem, a nogę mam dość ciężką, żeby wydusić coś z tego auta. Dodatkowo 3 osoby i bagaże prawie po dach... :shock:
A co do rdzy... no cóż, nie ma się co dziwić... na szczęście moje Tico to tylko garażowana taksówka, więc nie jest z blachą źle. 13 lat i 77k przebiegu :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77No pali zajebiście mało... ostatnio na trasie spaliło mi... 3,9 litra, mierzone kalkulatorem, a nogę mam dość ciężką, żeby wydusić coś z tego auta. Dodatkowo 3 osoby i bagaże prawie po dach... :shock:
A co do rdzy... no cóż, nie ma się co dziwić... na szczęście moje Tico to tylko garażowana taksówka, więc nie jest z blachą źle. 13 lat i 77k przebiegu :twisted:
A co do Logana 2/Sandero 2. Technicznie to nadal ta sama platforma. Nowoscia ma byc ESP, tempomat, wspomniane radio 2 DIN. Patrzac na koszty czesci zamiennych oznacza to, ze utrzymanie drugiej generacji powinno byc nadal tanie.
Komentarz
-
Komentarz