Witam. Jeżeli chodzi o Euro 6 to z tego co się orientuje to od Maja tego roku wszystkie modele Skody będą miały system start-stop wraz z odzyskiwaniem energii z hamowania.Natomiast co do FL O3 to ma zostać wypuszczona specjalna wersja Edition.Co ciekawe na niemieckich stronach jest już dostępny konfigurator tego modelu. Poniżej link do źródła tych informacji.
Octavia III Face Lifting
Zwiń
X
-
W tej chwili Mercedesy maja euro6 bez udziwnien w silnikach benzynowych i to nie takich co maja 100g CO, bo tu by mnie to nie dziwilo.
Tak wiec moze to przygotowania pod euro 7 :twisted:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ketivvgasoline particulate filter (GPF)
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTylko ja nadal nie wiem, co tu przezywac z tymi normami euro, gdy norma dla silnika benzynowego euro 5 i euro 6 naklada te same wymagania
w Euro 6 takiej możliwości nie ma i w żadnym wypadku sterownik nie może pozwolić na wyjście poza normę, żeby to zrobić musi ograniczyć osiągi
np. aktywne wypalanie DPF dawniej mogło emitować więcej w Euro 6 nie może
Zamieszczone przez NortheuszNo to w benzyniakach jeszcze tylko DPF-ów brakuje
gasoline particulate filter (GPF)
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez NortheuszZamieszczone przez MaicroftZwrocic nalezy jedynie uwage, na nowosc ktora zaczeto sie interesowac, a mianowicie czastki stale dla silnikow z wtryskiem bezposrednim.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZwrocic nalezy jedynie uwage, na nowosc ktora zaczeto sie interesowac, a mianowicie czastki stale dla silnikow z wtryskiem bezposrednim.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Maicroftkrzyzakp, BKD w 2005 roku nie mialo DPFa
Tak Niemcy, Anglia, to rynki gdzie wlasnie o te etykietki euro jest wojna, bo im wyzsza tym nizszy podatek. W UK jest przeciez w ofercie Citigo z zielonym GO ktore ma ponizej 100g CO i nie trzeba placic wcale taxu.
Ten temat to chyba powinien nazywac sie O3 MY 2016
Zamieszczone przez PaddingtonNie mam żadnych konkretnych informacji na temat nowej techniki w silnikach QIII
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MaicroftKolega jest widze fanem czeskiej qupy :lol:
Zostaw komentarz:
-
-
Maicroft, moj byl z 2008, pierwsza rejestracja koniec maja, a DPF tez nie bylo - ani w kompie ani w VINie ani fizycznie w aucie
macq, czas pokaze, bo obecnie nie ma jeszcze TDI z EURO6.. Ale patrzac na normy emisji to obecne silniki tez spelniaja EURO6.. Diabeł pewnie tkwi w jakims szczegole, ale to juz trzeba by pokopac w dokumentacji
Zostaw komentarz:
-
-
Czy to oznacza że do TDI z Euro6 trzeba dolewać AdBlue ? W instrukcji nie ma o tym mowy
Zostaw komentarz:
-
-
krzyzakp, BKD w 2005 roku nie mialo DPFa
Tak Niemcy, Anglia, to rynki gdzie wlasnie o te etykietki euro jest wojna, bo im wyzsza tym nizszy podatek. W UK jest przeciez w ofercie Citigo z zielonym GO ktore ma ponizej 100g CO i nie trzeba placic wcale taxu.
Ten temat to chyba powinien nazywac sie O3 MY 2016
Zamieszczone przez PaddingtonNie mam żadnych konkretnych informacji na temat nowej techniki w silnikach QIII
Zostaw komentarz:
-
-
Maicroft, podnieta zaczyna sie w niemczech, bo placisz mniejszy podatek im wyzsza norma emisji spalin
Co do BKD - czesc byla z DPFem a czesc bez, stad mogly byc te roznice.. Choc nie majac DPF, 2lata temu dali mi zielona naklejke ekologiczna (czyli minimum EURO4)
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez jerolTak na szybko w konfiguratorze benzyna 1.8 i 2.0, diesel 184km maja euro6. Reszta ma euro5.
Zostaw komentarz:
-
-
Tylko ja nadal nie wiem, co tu przezywac z tymi normami euro, gdy norma dla silnika benzynowego euro 5 i euro 6 naklada te same wymagania, wiec auto ktore ma w tej chwili euro 5, za chwile bedzie mialo euro 6. Jako ze w naszym kraju nikomu na tym nie zalezy, to importer ma czas i stosownej modyfikacji dokona w ostatnim momencie.
Tak jest od dawna, gdzie przykladowo takie samo BKD w DE mialo euro 4, a w PL euro 3.
Zwrocic nalezy jedynie uwage, na nowosc ktora zaczeto sie interesowac, a mianowicie czastki stale dla silnikow z wtryskiem bezposrednim.
Zostaw komentarz:
-
-
Tak na szybko w konfiguratorze benzyna 1.8 i 2.0, diesel 184km maja euro6. Reszta ma euro5.
Zostaw komentarz:
-
-
Widocznie 1.8 tak mają. Ja mam z lutego autko i w TSI 1.2 CJZA (105 KM) - Euro 5 J w homologacji.
Zostaw komentarz:
-
-
Paddington, tak mam Euro6 w homologacji, a w wydziale komunikacji troche sie zdziwili
Zostaw komentarz:
-
-
Paddington, tez widzialem gdzies info ze TSI maja juz EURO6... W TDI wyprodukowanym grudzien '14 w homologacji jak wol stoi jeszcze EURO5.. Ale to diesel, wiec sie nie dziwie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez jerolja mam euro6 od czerwca zeszlego roku takze w 1.8 tsi to chyba zadnej zmiany nie bedzie
Zostaw komentarz:
-
-
ja mam euro6 od czerwca zeszlego roku takze w 1.8 tsi to chyba zadnej zmiany nie bedzie
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzyzakpPaddington, a masz jakies informacje czym sie te silniki od czerwca beda roznic od obecnych?
Zostaw komentarz:
-
-
Pewnie danymi na papierzebo Euro 6 dla benzyn nic nie zmienia.
A że wszystkie TSI maja dodatek mocy od fabryki to pewnie to zalegalizowali.
W dieslach może pojawić się wersja z dodatkiem "Ad-blue"
Zostaw komentarz:
-
-
Paddington, a masz jakies informacje czym sie te silniki od czerwca beda roznic od obecnych?
Zostaw komentarz:
-
-
Od czerwca produkcja QIII z euro6 ! - ceny nieco wyższe od 1000 do 2000 zł w zależności od wersji silnikowej.
Zostaw komentarz:
-
-
Sadze ze jakos za rok moze, bo dopiero co wczoraj byla premiera Superba, wiec koncern pewnie bedzie wolal wahajacych sie klientow skusic Superbem, a lift O3 zrobic pozniej..
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: