Octavia III Face Lifting

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)
    No spoko każdy ma swój gust dla mnie Oll FL to najbrzydsze z aut skody.
    Ale to całe szczęście że mamy inne gusta bo by na tym świecie było nudno i wszyscy mielibyśmy toyoty

Zostaw komentarz:

• matompra
    odpowiedział(a)
    ja mam o2 po lifcie i moim zdaniem jest bardziej elegancka niz o3 nawrt po lifcie. O3 ma okropny tył. Kompletny brak estetyki lini. Klapa tylna tragiczna w wyglądzie. Proste linie nie dodaja uroku. Po lifcie jeszcze gorzej. Auto musi mieclinię dostojną jak fiaty czy lancie inowe auta francuskie. Skoda idzie wprostote dlategonigdy niebedzie

Zostaw komentarz:

• FLCN
    odpowiedział(a)
    Ja właśnie wróciłem z Niemiec z 2 dniowej wycieczki do Hannoveru i rzeczywiście za dużo skody to tam nie widziałem. Kilka sztuk, przewaga rs (łącznie z moim gospodarzem). Natomiast na autostradzie trafiłem na 2 lohry - jedna z Kodiaqami a druga z O3 Fl

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Zostaw komentarz:

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Wosho Zobacz wpis
    Jestem tydzien w Monachium i przez pierwsze dni nie widziałem ani jednej O3, dopiero wczoraj dwie rski, Niemcy nie lubia Skody?
    Dane z 2015
    W Niemczech – na drugim największym rynku Skody na świecie – producent dostarczył nowe auta158 700 klientom, to jest o 6,2% więcej niż rok wcześniej (149 500).

Zostaw komentarz:

• Wosho
    odpowiedział(a)
    Jestem tydzien w Monachium i przez pierwsze dni nie widziałem ani jednej O3, dopiero wczoraj dwie rski, Niemcy nie lubia Skody?

Zostaw komentarz:

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)
    Reklama

Zostaw komentarz:

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)

RS jeszcze nie zaczęli produkować , no chyba że spotkałeś wersję przedprodukcyjną
    I to jest bardzo dobre w tym lifcie, teraz wiadomo co jedzie. W Audi to już się nieraz gubię co to za model z naprzeciwka jedzie
    Ostatnio edytowany przez PiotrekDK; 1814.

Zostaw komentarz:

• Mastermindq
    odpowiedział(a)
    A ja dzisiaj minąłem jednego na trasie, kolor race blue. Być może rs. Mignął mi tylko ale te skośne ledy rzuciły się w oczy momentalnie

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    pisalem w drugim temacie ale rzucę i tutaj:
    widziałem dziś kombi beż cappuccino na żywo na parkingu dilera i ... nie jest źle.
    Może widziałem ładniejsze linie w Alfa Romeo czy coś ale naprawdę trzyma poziom Skody. Jest inaczej ale nie gorzej niż było.
    Oczywiście zatwardziałym konserwatystom się nie spodoba zapewne.

Zdjęć nie robiłem bo jest tego masa w necie a do tego samochód stał te 5m od płotu (niedziela to i salon zamknięty) więc podwójnie bez sensu.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez FLCN Zobacz wpis
    Co najważniejsze, to dowiedziałem się, że moja w piątek zjechała z linii Także mam nadzieję do 10.03 najpóźniej zasiąść za sterami mojego auta!
    Czekamy na prezentację

Zostaw komentarz:

• FLCN
    odpowiedział(a)
    W Łodzi od czwartku już jedna jest. Jeszcze nie na salonie, ale jest. Oglądałem w piątek. Z zewnątrz jest nieźle. Środek nie porywa. W czarnej tapicerce jest smutek. Bolero wygląda i działa ładnie.
    Co najważniejsze, to dowiedziałem się, że moja w piątek zjechała z linii Także mam nadzieję do 10.03 najpóźniej zasiąść za sterami mojego auta!

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    marlej108 w końcu najdalej jest do Gdyni z Mladej

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    W Gdyni nie maja niestety. Widac 3miasto na końcu dostaje te auta czy co...

Zostaw komentarz:

• michal8937
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpis
    Z tego co sie orientuje, to POTWORKI - czyli O3 po fl pojawily sie juz u dealerow w salonach...
    Owszem, niektórzy już mają O3 i Kodiaq

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    nasz konfigurator w ogole jest jakis koślawy strasznie

EDIT:
    Kumpel, który swego czasu testował samochody dla prasy, mówi, żeby olać konfigurator i iść wg cennika. Ten też się potrafi zmieniać parę razy w tygiodniu ale jest zawsze sporo przed konfiguratorem.
    Choć może coś się dzieje bo obecnie mi np się konfigurator nie odpala
    Ostatnio edytowany przez przybysz86; 30528.

Zostaw komentarz:

• coma79
    odpowiedział(a)
    W temacie tylnych świateł LED. Zgadza się, występują w dwóch odmianach, te 600 zł jest za wersję LED TOP (tak nazywają się w cenniku czeskim). Różnicę można zauważyć wchodząc do czeskiego konfiguratora, ustawiając widok na tył auta i przełączając się pomiędzy Ambition i Style. Polski cennik najwidoczniej został kiepsko przetłumaczony. Co więcej w polskim konfiguratorze nie da się dołożyć świateł LED TOP! A już zamówiłem auto Mam nadzieję, że można jeszcze dodać tę opcję.

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Z tego co sie orientuje, to POTWORKI - czyli O3 po fl pojawily sie juz u dealerow w salonach...

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    a daj spokoj - oni sami wiedza mniej o tym FL niż ja po przeczytaniu tego tematu na forum więc nie wymagajmy

Zostaw komentarz:

• 22Tomaszz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez przybysz86 Zobacz wpis

Jak tylko przekazuje słowa dilera. może klikali każdą rzecz z osobna zamiast np pakiet amazing czy cos. Moze zaczeli od ambition zamiast Style. Cholera wie - diler przekazal ze bedzie toto warte 160k+ i jak zapytalem ze pewnie 1.8 4x4 to powiedzial ze 1.4 manual.
    Ten diler to faktycznie jakiś nieogarnięty. Sprawdziłem konfiguracje i w żadnej wersji octavki nie da się przekroczyć 160 000 zł z silinikiem 1.4 TSI.
    Najdrożej wychodzi wersja STYLE dosłownie ze wszystkim - ok 150 k zł i to w dodatku z błędnie podwójnie zliczonym columbusem, więc cena realnie o ok. 9 k zł powinna być taniej.

W normalnych okolicznościach 140 k zł jest nie do przekroczenia.

Za Columbusa w tej konfiguracji się płaci 7 750 zł przy opcji "TRAVELLER ASSIST - System nawigacji COLUMBUS z mapą Europy, funkcja rozpoznawania znaków drogowych, LANE ASSIST, AUTO LIGHT ASSIST, LIGHT AND RAIN ASSIST z czujnikiem deszczu"
    oraz dodatkowo trzeba było wybrać za 8 300 zł "Pakiet Business III", który również zawiera Columbusa

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    ale po prawdzie kierunki mi się bardziej podobaja w tej biednej wersji. Bogata mogła dostać już full LEDy ale nie - bo to nie VW więc będzie o te 20euro centów taniej

Zostaw komentarz:

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez przybysz86 Zobacz wpis

wpadłem na to samo dokłaldnie po tym jak napisałem poprzedniego posta i miałem właśnie pisać, że tam widać
    No widzisz

Teraz wszystkie OIII przed liftem na LED-ach będą wyglądać z tyłu jak wersja bida po lifcie

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez PiotrekDK Zobacz wpis
    Obejrzyj dokładnie filmik powyżej
    wpadłem na to samo dokłaldnie po tym jak napisałem poprzedniego posta i miałem właśnie pisać, że tam widać

Zostaw komentarz:

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)
    Obejrzyj dokładnie filmik powyżej

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez PiotrekDK Zobacz wpis
    nieprawda tylne lampy są inne
    masz jakieś fotki? bo mi diler nie byl w stanie na to pytanie odpowiedzieć a dopłacić 600pln jeśli warto to czemu nie - ale za 2 diodki czy jakis tam lekki bajer to nie ma szans

Zostaw komentarz:

Pracuję...