Octavia III Face Lifting

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Mastermindq
    odpowiedział(a)
    Jak coś to 2 lampki LED są za 60 zł w ASO

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Marek__82 Zobacz wpis

Mnie też ciekawi ta pozycja w cenniku.
    Wersja Activ też ma ledowe lampy z tyłu w standardzie?
    wg cennika tak. Natomiast nie liczył bym na full led z tyłu bo nawet na prezentacji prasowej w Portugalli wszystkie na zdjęciach miały żarówki na kierunkowskazach a raczej były to wypasione wersje.
    Chyba serio dopłata 600 jest za lampkę tablicy

Zostaw komentarz:

• Marek__82
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez przybysz86 Zobacz wpis
    Mam pytanie bo może ktoś wie:
    czym się różnią te 2 opcje:
    -Tylne światła LED - standard w każdej wersji wyposażenia
    -Tylne światła LED + podświetlenie tablicy rejestracyjnej - płatne 600pln

Czy mam rozumieć, że za 600pln kupuję 2, może 3 diodki LED Podświetlające tylną tablicę? A może tam coś więcej się dzieje - np LEDowe kierunkowskazy czy coś?
    Mnie też ciekawi ta pozycja w cenniku.
    Wersja Activ też ma ledowe lampy z tyłu w standardzie?

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Mam pytanie bo może ktoś wie:
    czym się różnią te 2 opcje:
    -Tylne światła LED - standard w każdej wersji wyposażenia
    -Tylne światła LED + podświetlenie tablicy rejestracyjnej - płatne 600pln

Czy mam rozumieć, że za 600pln kupuję 2, może 3 diodki LED Podświetlające tylną tablicę? A może tam coś więcej się dzieje - np LEDowe kierunkowskazy czy coś?

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez majkel123 Zobacz wpis
    A jak to się ma do skrętnych xenonów?
    Nie mam żadnej wiedzy o LED-ach.
    LEDy chyba w O3FL zastąpiły Xenony więc nie musisz się martwić prównaniami. Natomiast jak się LEDy mają do starych Xenonów? Temat rzeka.
    Ogólnie średnio po wszystkich markach (nie tylko VAG) LEDy są ciut słabsze od Xenonów ale mają ciut bardziej naturalne światło. Natomiast jak to będzie w O3 FL to się dowiem na początku marca (termin finalny jeszcze nie ustalony) bo mam wstępnie ugadaną z dilerem wypożyczenie na całą noc O3FL właśnie z LEDami ale musi najpierw dojechać i dostać blachy.
    Niestety mam znikome doświadczenie z Xenonami i nie mam dostępu do samochodu z takowymi więc test porównawczy odpada ale jak ktoś będzie wtedy ze swoją O3 Xenon w okolicy Radomia (tam mam jazdę próbną) to można się ustawić i porównać
    Ostatnio edytowany przez przybysz86; 30528.

Zostaw komentarz:

• majkel123
    odpowiedział(a)
    A jak to się ma do skrętnych xenonów?
    Nie mam żadnej wiedzy o LED-ach.
    Ostatnio edytowany przez majkel123; 11766.

Zostaw komentarz:

• Wosho
    odpowiedział(a)
    Pytanko troche z innej beczki.
    Kilka razy niektore osoby pisaly ze widzialy nowy model nawet przed oficjalnymi fotkami.
    Czy Skodziak X6 jest potwierdzony i cos wiadomo na jego temat czy to spekulacje prasowe?

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez michal8937 Zobacz wpis
    W takim razie słabo, jeżeli ledy nie mają dynamicznej regulacji. Wtedy jest to zwykły asystent długich świateł...
    mają doświetlanie zakrętów, dynamiczny snop zależny od prędkości, itd - nie mają wyłączania sektorów.

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpis
    No chyba konczy sie wyprzedaz bo wlasnie pojawil sie nagle nowy cennik O3 po FL gdzie wersja Drive staniala o 3000 zl (upust importera),,,a w cenniku sprzed miesiaca tego nie bylo.
    http://az749841.vo.msecnd.net/sitesp...a3d6738445.pdf
    Jak O3 przed FL wchodziła, to cennik zaczynał się od 60k PLN, teraz zaczyna się od trochę ponad 66k PLN, więc chyba się dobrze sprzedaje i sprzedawać będzie jak cena wzrosła o ponad 10%.

Zostaw komentarz:

• michal8937
    odpowiedział(a)
    W takim razie słabo, jeżeli ledy nie mają dynamicznej regulacji. Wtedy jest to zwykły asystent długich świateł...

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpis
    No chyba konczy sie wyprzedaz bo wlasnie pojawil sie nagle nowy cennik O3 po FL gdzie wersja Drive staniala o 3000 zl (upust importera),,,a w cenniku sprzed miesiaca tego nie bylo.
    http://az749841.vo.msecnd.net/sitesp...a3d6738445.pdf
    mi już ponad tydzien temu już diler o tym mówił, że Drive będzie promowany i będzie miał 2-3k upustu z centrali także pewnie po prostu cenniki dogoniły rzeczywistosć

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez PiotrekDK Zobacz wpis
    Nie dziwię się pewnie sporo mogą zaoszczędzić
    z tego co zrozumialem to nie promocje a wygląd jest głównym argumentem ale może ludzie tylko tak gadają

Zostaw komentarz:

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)
    Mi diler powiedział, że póki co ludzie się zabijają o te przed-liftowe co jeszcze można kupić
    Nie dziwię się pewnie sporo mogą zaoszczędzić

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    3 To te same auto co przed liftem po paru tak naprawdę drobnych zmianach. Tylko dużo reklamy wokół tego.
    Mi diler powiedział, że póki co ludzie się zabijają o te przed-liftowe co jeszcze można kupić

Ale rozumiem Twój tok rozumowania, potrzebujesz samochodu do kupujesz. Ja mogę pozwolić sobie na czekanie bo i tak mam na razie batalię z ubezpieczycielem - wyjechał mi jeden przed maskę i mam z jego ubezpieczycielem różnice co do wyceny kosztów naprawy.

Zostaw komentarz:

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)

też mnie dziwi taki pośpiech ale z innego powodu - ja czekam aż zobaczę na żywo. Mam wrażenie, że będzie dużo ładniej niż na zdjęciach ale wolę się jak coś rozczarować przed zamówieniem i wyłożeniem kasy niż po.

Poza tym to tylko lifting większość bez zmian będzie
    Ja ci to wytłumaczę na moim przykładzie.
    1 Zamówiłem teraz auto bo chcę je dostać przed wakacjami gdzie jadę w trasę po Norwegii . I chcę już jechać nowym autem. A sprzedawca nie był taki pewny terminu dostawy.
    2 Jeszcze się tak nie zmieniły ceny po zmianie rocznika i dostałem dobrą cenę na moją starą Oll RS
    3 To te same auto co przed liftem po paru tak naprawdę drobnych zmianach. Tylko dużo reklamy wokół tego.
    4 Dla mnie to co widzę na zdjęciach i filmach RS wygląda ok. Ważniejsze jest jak auto jeździ a tu może być tylko lepiej.

Zostaw komentarz:

• PiotrekDK
    odpowiedział(a)
    Nie chcecie poczekać żeby zaczeli je dobrze składać?
    Na to można patrzeć na wszelaki sposób
    Jeden powie że na początku bardziej uważają bo jeszcze nie mają takiej wprawy a potem walą masówkę inny że na odwrót.
    A tak naprawdę to przecież ten sam samochód który klepią od 2013 a teraz ma tylko parę kosmetycznych zmian

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    też mnie dziwi taki pośpiech ale z innego powodu - ja czekam aż zobaczę na żywo. Mam wrażenie, że będzie dużo ładniej niż na zdjęciach ale wolę się jak coś rozczarować przed zamówieniem i wyłożeniem kasy niż po.

Poza tym to tylko lifting większość bez zmian będzie

Zostaw komentarz:

• Marek__82
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• majkel123
    odpowiedział(a)
    No i wyszło dokładnie to samo co przy poprzednim zakupie, produkcja dopiero przewidziana na 15 tydzień że względu na dach

Zostaw komentarz:

• Matfiejkos
    odpowiedział(a)
    spj wygląda jak jakaś Dacia albo gorzej... Całe szczęście, że ani nie będzie takich felg, ani zderzaków bez lakieru.

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    Wizualizacja wersji "bida"
    Ostatnio edytowany przez spj; 5971.

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez michal8937 Zobacz wpis
    Przybysz86, powinien przyciemniać poszczególne rejony światła.
    raczej nie bo o ile wiem w skodzie jest tylko AFS a nie dynamic light a z tego co czytałem różnica taka, że AFS co najwyżej potrafi regulować snop ale nie ma wyłączania sektorów.
    Jeśli jednak się mylę to będę bardzo przyjemnie zaskoczony - mam wstępnie na początku marca ugraną jazdę nocną właśnie poliftową Octavią ze światłami full LED

Zostaw komentarz:

• michal8937
    odpowiedział(a)
    Przybysz86, powinien przyciemniać poszczególne rejony światła.

Zostaw komentarz:

• przybysz86
    odpowiedział(a)
    Tak te lampy wyglądają
    Ciekawi mnie konstrukcja drogowych dla Full LED i jak to działa dla AFS. Czy długie są tylko na sztywno i kontrolowane przez włączanie/wyłączanie?

Zostaw komentarz:

Pracuję...