Octavia III Face Lifting

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Sergi
    odpowiedział(a)
    A według mnie z tą OIII FL będize podobnie jak z OII FL tez każdy mówił żę spaskudzili auto i wogóle, ja na początku jak zobaczyłem OII FL miałem mieszane uczucia ale po jakimś czasie się do niej przekonałem i szczerze podoba mi się bardziej niz OII, a miałem obie. Myślę ze z OIII FL będzie podobnie. Na chwile obecna mam mieszane uczucia ale wole ocenić dopiero jak zobaczę ją na żywo. Aczkolwiek po tym jak fajnie zrobili nowego Superba i nowego Kodiaqa spodziewałem się czegoś lepszego po lifcie OIII niż "merola".

P.S ale patrzcie jakie teraz będą mieli dobre hasło reklamowe "Octavia, mercedes wśród Skód" :lol:

Zostaw komentarz:

• 22Tomaszz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez perfex
    Zamieszczone przez 22Tomaszz
    IMO już przesądzone z tymi podwójnymi światłami. Generalnie to ja się bardzo cieszę, że te mało komu (albo nawet nikomo) się one nie podobają, ponieważ jako świeży użytkownik nowej octabi MY 2017, trochę się bałem, że wejdzie fajny FL i w przyszłym roku będę żałował, że nie poczekałem dłużej :szeroki_usmiech
    Będziesz żałował (no oczywiście tylko po cichu i wewnętrznie :wink: ) bo jednak będziesz miał prawie nowe auto a jednak już stary kapeć :szeroki_usmiech . To jak przy liftingu O2, czy nowe lampy były ładniejsze od starych? IMO nie. Czy przedliftowe roczne O2 przy tych FL stały się błyskawicznie kapciami - tak 8)

A co do podwójnych świateł to przynajmniej są "jakieś" i budzą w ogóle emocje a to u Skody nie częste.
    No jednak tak będzie jak pisze perfex :lol:
    Chyba, że na żywo będzie tragedia, ale wygląda, że nie jest tak źle

Zostaw komentarz:

• ukuk
    odpowiedział(a)
    ło kurde... cos chyba nie wyszlo :?

Zostaw komentarz:

• grzesk
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez S3 CHRIS
    Zamieszczone przez Enriquez
    lockin, gdzie ta tragedia w Superbie, bo nie widzę... Może taką choinkę jak w Passacie mieli zrobić z kupą diodek od Leca?

a tył Octy po lifcie - fakt - dupy nie urywa. Teraz jakby Rapid...
    rapid tez bedzie miec lift
    Wiesz już coś więcej na temat liftu Rapida ?

Pytam jako użytkownik takowego

Zostaw komentarz:

• marpol
    odpowiedział(a)
    Flotom pewnie to nie będzie przeszkadzało

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    voltar, wystarczyło zrobić dzielenie lamp jak w Kodiaqu i by było super A tak?

Zostaw komentarz:

• voltar
    odpowiedział(a)
    Liftingi jeśli chodzi o wygląd prawie zawsze są do d... To taka zmiana na siłę tego co było dobrze zaprojektowane. Np ostre linie aut na obłe albo odwrotnie.
    Te dzielone lampy w mojej opinii wyglądają tak sobie ale w połączeniu z jakimiś minimalnymi zmianami w przetłoczeniach klapy dają pewnie jakiś tam badziej dynamiczny wygląd. Generalnie mi się nie podoba. Mogli zorbić nowe lampy ale bez dzielenia.
    LEDY w tylnich ? Byłem pewny żu już w OIII były LEDy ...
    Generalnie pierwsze ważenie takie że to trochę mniej spieprzony FL od O II FL ale i tak OIII przez FL jest ładniejsza.

Zostaw komentarz:

• marpol
    odpowiedział(a)
    Ciekawe,jak będzie wyglądał RS, bo póki co nie można go jeszcze zamawiać. Na face gremialnie słychać głosy krytyki,poza oczywiście opinią Skody,wedle której stylistycznie to wielki krok w przyszłość no to można się teraz spodziewać zwyżki cenowej używanych O III, zresztą i tak nieźle trzymających cenę.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez S3 CHRIS
    lampy po skosie podzielą :lol:

Zostaw komentarz:

• S3 CHRIS
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    lockin, gdzie ta tragedia w Superbie, bo nie widzę... Może taką choinkę jak w Passacie mieli zrobić z kupą diodek od Leca?

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• lockin
    odpowiedział(a)
    Przód jeszcze jak się chce, ale zepsuli lampy z tyłu. I nie chodzi o wygląd ale o sposób w jaki świecą, czyli tak samo jak w nowym Superbie. Jest po prostu tragedia, ani to nie wygląda, ani nie świeci dobrze, praktycznie ledwie widoczne. Ktoś kto widział na żywo myślę wie o co mi chodzi.

A w nowym Passacie LEDY z tyłu robią robotę, no ale to VW...

Zostaw komentarz:

• S3 CHRIS
    odpowiedział(a)
    czyli co jednak miałem racje jest przedziałka

Zostaw komentarz:

• utek
    odpowiedział(a)
    Jak ma się ten nowy przód z Mercedesa do tej nowej linii Skody vision czy jak tam to nazywają.

Zostaw komentarz:

• Grechulek
    odpowiedział(a)
    Jako posiadacz O3 uważam, że tragedii nie ma. Nawet mi się podoba choć nie zamierzam zmieniać rocznego samochodu... FL ma niby wprowadzać poprawki a z autopsji wiemy jak to z tym jest, ja wolę kupić samochód z końca produkcji gdzie pewne wady są już wyeliminowane aniżeli nową konstrukcję która dopiero gdzieś po 2 latach będzie w miarę pewna. Tak jak Marlej napisał te wszystkie wizualizacje są bogatych wersji (np. Laurin Klement) i jak dla mnie jest ok no może prócz przodu :P, natomiast ciekawe jak będzie się prezentować bazowa wersja... O ile O3 w biednej wersji średnio się prezentuje to ta FL może być pokraczna.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Uf... Niestety jednak nic się nie zmieniło z tym przodem. Dobrze że zdążyłem kupić przed liftem :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• mamaj12
    odpowiedział(a)
    Jak dla mnie z zewnątrz zarówno w O2 jak i O3 wersje FL są "niefajne".

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    Ale szajs, ale przynajmniej utwierdza mnie to w przekonaniu, że z Octavią już nigdy się nie zwiążę :evil:

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Okazuje sie znowu tradycyjnie, ze Auto Bild juz miesiac temu zamiescil dobre zdjecie - wizualizacje dokladnie tego modelu, ktory teraz "ujawnila" Skoda. A wiec Auto Bild tubą propagandową koncerny VAG :-) Tak samo bylo poprzednio przy Kodiaqu i Superbie, a wczesniej przy Fabii 3.

Co do samego auta, to imho w tej kolorystyce dramatu nie ma, choc jest gorzej... ale ciekawe jak beda wygladaly wersje bez swiatel ledowych i xenonow... moim zdaniem brzydko.

A active z czarnymi klamkami i lusterkami to juz zupelnie jak jakis potworek po chinskim tunningu.

W ogole teraz przod auta to wcale nie zrobil sie a la Mercedes, ale wlasnie jakis taki dalekowschodni... moze takie chinskie gusta, a tam sprzedaja najwiecej Octavek.

Zostaw komentarz:

• voctawias
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Salvatore
    No nie wiem Dla mnie O2 FL jest nadal brzydsza niż O2, a te lampy to kompletna tragedia...
    Pełna zgoda - mój ojciec jeździ OII przed FL, ja kupiłem OIII bo mi się spodobała bardzo a teraz znowu zaczęli kombinować z wyglądem. Mi leasing kończy się we wrześniu 2017 i myślałem wymienić tacie auto na OIII FL, ale niestety teraz już wiem że to nie nastąpi. Dlatego w grę będzie wchodzić Leon albo nowy Ceed.

P.S. Te lampy z tyłu jak świecą przypominają mi nowe TIPO :lol:

Zostaw komentarz:

• tomekjmopl
    odpowiedział(a)
    To samo było jak przeprowadzili lift OII, też narzekaliśmy że paskudne te wielkie lampy - wszystko się opatrzy

Zostaw komentarz:

• Salvatore
    odpowiedział(a)
    No nie wiem Dla mnie O2 FL jest nadal brzydsza niż O2, a te lampy to kompletna tragedia...

Zostaw komentarz:

• Milord
    odpowiedział(a)
    Spokojnie, zacznie ich trochę jeździć i się opatrzą i wtedy 03 przed liftem zaczną się ludziom wydawać stare

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    no ja siedze w pracy, i tak momentami net przegladam, prawde mowiac obiektywnie po prostu przod auta teraz duzo gorzej wyglada. Zwlaszcza jak to bedzie wersja bez swiatel LED i xenonow to przeciez bedzie wygladalo sporo gorzej niz teraz. Tyl moim zdaniem tez slabszy, ale rozni sie w sumie niewiele. Po co oni te swiatla tak udziwnili to nie wiem...

Ale moze przynajmniej wyeliminuja jakies bledy konstrukcyjne ktore byly dotychczas - np. te rzekome stuki czy wycierajacy sie od pasa slupek srodkowy? Bo czesto wlasnie auta po fl maja te wady usuniete... albo bedzie bogatsze wyposazenie...?

Zostaw komentarz:

• Salvatore
    odpowiedział(a)
    Zepsuli auto do poziomu nie do zaakceptowania...

Zostaw komentarz:

Pracuję...