Podłączyłem przekręcam stacyjkę - radio nie działa! Wkładam płytę łyka ją i oddaje ale zero innych akcji? Czy jest jakaś specjalana procedura odpalania radia o której nie wiem?
Wstałem dziś o 6 żeby to gówno zamontować a tu takie kwiatki! Pliss pomóźcie
Ale wyświetla coś na wyświetlaczu? Teoretycznie przy pierwszym podłaczeniu powinno zapytać się o kod. O ile pamiętam to kupiłeś używkę; czy przy zakupie była sprawdzana, czy nie?
Ale wyświetla coś na wyświetlaczu? Teoretycznie przy pierwszym podłaczeniu powinno zapytać się o kod. O ile pamiętam to kupiłeś używkę; czy przy zakupie była sprawdzana, czy nie?
niestety nic nie wyświetla, kupiona na allegro - niestety nie miałem jak sprawdzić
nie wystawiłem komentarza więc myślę że mogę oddać
To chyba nie kwestia komentarza tylko terminu ( nie pamietam 7 albo 10 dni od daty zakupu ), właśnie spojrzałem, że radio kupiłeś w okolicach 11 maja więc już chyba "po ptakach", chyba, że dostałeś jakąś gwarancję.
Według moich informacji po podłączeniu radio powinno zapytać o kod ( chyba że było już zakodowane w danym samochodzie, to uruchamia się bez kodu ). Widzę, że masz wersję Ambiente, więc z pewnością instalacja radiowa jest pełna ( tj. na pewno jest szyna CAN ). Możliwe, że jeśli w samochodzie wogóle nie było fabrycznego radia to trzeba je najpierw zakodować do szyny CAN w kompie samochodu ( bo o ile pamiętam bez podpięcia CAN do radia ono wogóle nie rusza...) ale to może niech się wypowie, ktoś kto miał podobną sytuację...
nie wystawiłem komentarza więc myślę że mogę oddać
To chyba nie kwestia komentarza tylko terminu ( nie pamietam 7 albo 10 dni od daty zakupu ), właśnie spojrzałem, że radio kupiłeś w okolicach 11 maja więc już chyba "po ptakach", chyba, że dostałeś jakąś gwarancję.
Według moich informacji po podłączeniu radio powinno zapytać o kod ( chyba że było już zakodowane w danym samochodzie, to uruchamia się bez kodu ). Widzę, że masz wersję Ambiente, więc z pewnością instalacja radiowa jest pełna ( tj. na pewno jest szyna CAN ). Możliwe, że jeśli w samochodzie wogóle nie było fabrycznego radia to trzeba je najpierw zakodować do szyny CAN w kompie samochodu ( bo o ile pamiętam bez podpięcia CAN do radia ono wogóle nie rusza...) ale to może niech się wypowie, ktoś kto miał podobną sytuację...
czyli istnieje taka szansa że po prostu auto nie czyta mojego radia i wystarczy podpiąć szynę CAN? jeśli tak jest spróbuję podjechać do ASO i podłączyć radio. Tylko dziwna sprawa z tą płytą CD - pobiera ją i oddaje :|
Auto fabrycznie było bez radia może producent specjalnie wprowdza taką blokadę?
Tomasz_WS, moim zdaniem od razu reklamować. Wszystkie radia VW group działają na biurko po podpięciu tylko +12V (wiem, bo mam ze 3 podpięte na biurku).
Tomasz_WS, moim zdaniem od razu reklamować. Wszystkie radia VW group działają na biurko po podpięciu tylko +12V (wiem, bo mam ze 3 podpięte na biurku).
To radio było jakies od razu trefne - w aukcji napisane było ze radio jest nowe - nowe dla mnie oznacza nieużywane - przyszło radio razem kartką A4 na której widnieje data 10-2007r. - kartka to zgłoszenie serwisowe jakiegoś niemca - reklamacja radia. Podejrzewam że padło mu dostał nowe na gwarancji a ja otrzymałem to uszkodzone. Moim zdaniem mam pełne prawa by domagać się zwrotu kasy.
Tomasz_WS, jak zgłosisz przez centrum sporów to też to pójdzie do sprzedawcy, a po prostu cały spór między tobą a sprzedawcą będzie pod nadzorem allegro i będzie przechowana cała historia waszych maili. Ot cała wymiana maili miedzy wami będzie po prostu widoczna w jednej z zakładek allegro. Dzięki temu łatwiej tez odzyskać kasę z ubezpieczenia allegro, gdyby sprzedawca się wypiął na Ciebie.
Ok. Sprzedawca odda mi kasę. Dziś kupiłem radio od jednego z kolegów z Forum ale żąda kodu. Jechac do serwisu czy znacie jakiś inny magiczny sposób na rozkodowanie?
Ok. Sprzedawca odda mi kasę. Dziś kupiłem radio od jednego z kolegów z Forum ale żąda kodu. Jechac do serwisu czy znacie jakiś inny magiczny sposób na rozkodowanie?
serwis
sprawdza czy nie kradzione i jak sie usmiechniesz to ci kod z mlada boleslav sciagna w 24h tobocze
hmm a tu miło Was zaskoczę- mnie kod kosztował 70zł i to w ASO w Warszawie Dzięki pomocy jednego z forumowiczów mam Streama Mp3 zamiast zwykłego. radio gra bez problemów i w końcu ta czarna dziura sie zapełniła :wink:
Pewien forumowicz sprzedał mi streama mp3 a wcześniej miałem zwykłego. Wiem że to zdzierstwo te 70 pln ale co poradzić jak bez radia cięzko się jeździ?
Komentarz