wesoły_romek, W serwisie chcieli mi wymienic turbo bo uwazali ze sie sypie, Nie pozwoliłem, ASV tak ma!!!
Jakie radio do O2
Zwiń
X
-
Jakie radio do O2
Za kilka tyg będę mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem O2. Zamówiłem auto bez radia za to z 8 głośnikami i instalacją radiową. Pytanie do forumowiczów co kupić? Zastanawiam się raczej nad radiem fabrycznym ale po przeczytaniu kikunastu tematów dot napraw i reklamacji radia stream po woli zmieniam zdanie. Może w takim razie kupić Audience? Zależy mi również na wyświetlaczu dla czujników parkowania - dlatego wolałbym kupić oryginalne radio. Dzięki za wszelkie wskazówki.Focus II FL 1.6tdci
-
-
Zamieszczone przez Tomasz_WSz 8 głośnikami
Zamieszczone przez Tomasz_WSale po przeczytaniu kikunastu tematów dot napraw i reklamacji radia stream po woli zmieniam zdanie
Zamieszczone przez Tomasz_WSMoże w takim razie kupić Audience?
Zamieszczone przez Tomasz_WSZależy mi również na wyświetlaczu dla czujników parkowaniaO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Ja mam Audience i jeste zadowolony, gra ok, nie potrzebuje jakichs szalenstw
wiec mi wystarcza, najlepsze jest to ze wzucam 6 plytek z mp3 i mam spokuj na jakis czas :szeroki_usmiech...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomasz_WSZastanawiam się raczej nad radiem fabrycznym ale po przeczytaniu kikunastu tematów dot napraw i reklamacji radia stream po woli zmieniam zdanie.
Zamieszczone przez Tomasz_WSZależy mi również na wyświetlaczu dla czujników parkowania
Jak porównuję tego Stream'a do mojego Sony w poprzedniej furze to radio jest gorsze - nie jest to jakaś wielka różnica ale zauważalna. Jakość odtwarzania CD i MP3 jest dużo lepsza od radia i nie zauważyłem różnicy w stosunku do poprzednika.
Więc jeżeli nie oczekujesz od sprzętu audio w swojej bryce doznań audiofilskich to bierz Stream'a - ładnie komponuje się z całą resztą wnętrza i gra przyzwoicie. Ale jeśli wymagasz lepszej jakości dźwięku to Stream Ci tego nie zapewni.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rrysiojak cofasz to raczej patrzysz się do tyłu a nie na wyświetlacz radia
Zamieszczone przez rrysioJak porównuję tego Stream'a do mojego Sony w poprzedniej furze to radio jest gorsze - nie jest to jakaś wielka różnica ale zauważalnaO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
polecam Stream mam czujniki z przodu z tyłu i jeszcze po bokach full wypas piszczy że aż głowa boli :P polecam tak na serioautoKOWALSKIszkoła ul. Lutomierska 69 Łódź tel. 602 465 680 ZAPRASZAM !!!
VW POLO 9N 2004r. obecnie
Skoda Octavia II 2007r. SPRZEDANA
Skoda Octavia Combi II FL 2010r. obecnie
Komentarz
-
-
i właśnie w pt kupiłem streama. Pewnie nie zrobiłem dobrze ale irytuje mnie ta dziura w desce przy nie oryginalnym radiu i dlatego taki wybór. Radio nie ma śrub montażowych. Czy śruby będą pod zaślepką w nowym aucie? Czy muszę je dokupić?
Jak wygląda instalacja? podpinam tylko kostki czy musze na coś szczególnego zwrócić uwagę? np.podpiąc pod kompa by skonfigurować?Focus II FL 1.6tdci
Komentarz
-
-
Okazało się, że radio jednak nie ma kodu a serwis chce za to 50zł. Czy istnieje jakiś magiczny sposób na rozkodowanie radia? Dodam że dostałem od sprzedawcy jakąś fakturę zakupu z serwisu z niemiec i są na niej jakieś numery do radia. Nie wiem czy ryzykowac i wklepać je po kolei może któryś wskoczy?
Te kody to:
GW-Geber 0360
Schadenscode 0040
Servicenr. 9130
Podejrzewam że ten ostatni to kod do radia ale nie mam na razie auta by to sprawdzić...Focus II FL 1.6tdci
Komentarz
-
-
50 złotych? Można powiedzieć, że to promocja. Słyszałem, że biorą 150 złotych za rozkodowanie radyjka. Powyższe kody, choć 4 cyfrowe nie wydają się być tymi właściwymi, ale można spróbować. Idąc za instrukcjąZamieszczone przez str. 18Błędne zadanie kodu
W przypadku błędnego kodu operację można powtórzyć. Kolejny błąd zablokuje radio na jedną godzinę. W przypadku problemów, prosimy zwrócić się do najbliższego partnera handlowego SkodyMądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Mam kolejne informacje i pytania. Wg. sprzedawcy podobno radio nei ma kodu tzn wkładam i bedzie grało (jest rozkodowane) - czy to już będzie tak na zawsze? czy np jak kiedyś odłączę akumulator to zażąda kodu? Miły Pan z serwisu poinfomował mnie ze po włożeniu radia trzeba coś skasowac na serwisie bo może nie działać wyświetlacz czujników parkowania. Czy to prawda?Focus II FL 1.6tdci
Komentarz
-
-
Z tego co wiem, owe serwisowe rozkodowanie w ASO polega na wprowadzeniu numeru VIN do radia. Jeżeli je rozpozna to będzie działać nawet po ponownym podłączeniu akumulatora.
Co zaś tyczy się wyświetlania informacji z czujników, to opcję ta uruchamia się w menu radia stream i nie ma potrzeby ingerencji w serwisie, chyba że mimo uaktywnienia opcji PDC (tak się nazywa w menu) informacje nie będą przekazywane do radia. Wtedy wina leży po stronie instalacji samochodu i ingerencja ASO będzie potrzebna.Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
no a jak masz troszkę więcej pieniążków to polecam Ci min:RNS 510,TRINAX COLUBUS.Masz wszystko w jednym!No a powiem Ci jak się to uda zamontować do O1,mimo małych :wink: modów to świat przewóci się do góry nogami!A już są takie próby! :jump: I wierzę ktoś niedługo się tym pochwali!Prawda Jareczku!!!!!
Komentarz
-
-
Odebrałem auto wszystko pienie fajnie tylko jest jeden mały problem - jak rozbroić konsolę środkową? Podobno trzeba ściągac cały panel ten od góry aż do pokręteł od klimy? Czy to prawda? jak to bezpiecznie wymontować? Nie chciałbym uszkodzić nowiutkiej deski. Serwis krzyknął 50zł za montaż :evil: mimo, że autko kosztowało prawie 80tys....Focus II FL 1.6tdci
Komentarz
-
-
Ja wychodzę z założenia że radyjko fabryczne fajnie wygląda (zabudowa, czujniki itp.)
Jak audiofilem nie jesteś to napewno wystarczy ale na wiele w serii to nie ma co liczyć.
Dla mnie mruczy i jest git.Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Re: Jakie radio do O2
Zamieszczone przez Tomasz_WSZa kilka tyg będę mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem O2. Zamówiłem auto bez radia za to z 8 głośnikami i instalacją radiową. Pytanie do forumowiczów co kupić? Zastanawiam się raczej nad radiem fabrycznym ale po przeczytaniu kikunastu tematów dot napraw i reklamacji radia stream po woli zmieniam zdanie. Może w takim razie kupić Audience? Zależy mi również na wyświetlaczu dla czujników parkowania - dlatego wolałbym kupić oryginalne radio. Dzięki za wszelkie wskazówki.
ze streama duzo "jakosci" nie wycisniesz - niestety - nawet jesli pogrzebiesz w elektronice
chinszczyzna na potege i redukcja kosztow
jesli lubisz przyzwoita muzyke to zacznij od porzadnego radia i ew podstawowego wytlumienia drzwi
porzadne radio ma nawet filtr gornoprzepustowy na glosniki dzieki czemu nie bedzie ci marnowac mocy na szarpanie plastikowymi polacami na drzwiach
wytlumienie drzwi spowoduje cisze przy wiekszych poziomach glosnosci, oraz bonusowo duuuzo lepszy bas (ustawisz bas na 0 w radiu a i tak bedzie ladnie schodzic w dol)
nowe dobre radio - 1000 zl
jesli koniecznie chcesz troszke buzerow to 150zl na konwerter do CAN-BUSa
podstawowe tlumienie drzwi - ok 400 zl - od razu polecam wymiane zatrzaskow na te od Audi oraz usztywnienie tapicerki - ma tendencje do łopotania
po w/w operacji mozna cieszyc sie przyzwoitym dzwiekiem
osobiscie wole sluchac dobrej muzyki niz silnika (a tego u mnie nie slychac)Mateo
chip'ed
Komentarz
-
-
Otwierasz popielniczkę, wkładasz palce w szczelinę między popielniczką a panelem i delikatnie ciągniesz do siebie ( w stronę wnętrza samochodu ). Powinno w miarę łatwo puścić; potem stopniowo odciągasz panel idąc w górę deski, do środkowych nawiewów. Przy "pierwszym razie" :diabelski_usmiech zatrzaski trzymają dość mocno więc warto podważać panel jakimś szerokim (10-20 mm), płaskim, twardym narzędziem ( ja używałem noża do otwierania zegarków, ale może być cokolwiek aby było w miarę sztywnę ).
Mały Tutorial...
Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz