Damianjg, u mnie tak jak pisalem bardzo podobny wybor tyle ze mam MIO p560 i automape 5.1.1 (tylko Polski - bo taka w przewazajacej czesci uzywam) i tez jestem zadowolony :P
Jaka nawigacja do Octavii I?
Zwiń
X
-
jackinblack, Wybór trudny po to co wskazali Damianjg, i ZipY, praktycznie nie spełnia twoich warunków. Automapa jest może i dobrym programem ale niestety nie ma map Rosji a mapa Białorusi ogranicza się do głównych dróg przelotowych.
W twoim wypadku najlepiej będzie zakupienie PDA (może to być któryś z wspomnianych już produktów firmy MIO) oraz map TomTom na europe wschodnią wraz z Polską. Wybór programów niestety jest dość niewielki więc TomTom będzie najlepszym rozwiązaniem.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
oculus, jeśli jest to ładowarka AC-4 to takO ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Silnik: 1.9TDI ASV
dolnośląskie
Wysłany: Wto 12 Sie, 08 09:50
Zdecydowałem się na MIO Digiwalker 720 .
Działa poprawnie ale mapa z 11.2007 niedokładna . Chyba go odblokuję i wgram na kartę nowszą wersję .
--------------------------------------------------------------------------------
A czy ktoś ma NAVIGON 2110 MAX . Jakieś opinie .0 mandatów za prędkość
Komentarz
-
-
oculus, czy tamte są dobre tego nie wiem...
Ja mam sprawdzone POI tu -> http://poi4am.prv.pl/
I używam ich z powodzeniem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZipYJa mam sprawdzone POI tu -> http://poi4am.prv.pl/Skoda Octavia Scout 2.0TDI
Komentarz
-
-
oculus, weź pliki - *.aum z tej strony i nagraj je na kartę w wiadomym dla siebie miejscu, żeby móc je wskazać podczas importu, a potem postępuj zgodnie z tymi wskazówkami na stronie:
Import plików *.uam do AM 5.X:
Menu->POI ->Zarządzanie - Należy wybrać kategorię POI (np. Fotoradar)
Usuń->Zaznacz wszystkie->Usuń->Zaznaczone (usuwa poprzednie POI)
Potwierdzamy pytanie czy na pewno chcemy usunąć wszystkie elementy
“Kartka”->Importuj-> Wskazujemy lokalizację pliku *.uam(np. Fotoradar.uam)
Odpowiadamy Nie(X) na pytanie o utworzenie osobnego pliku dla importowanych POI. AM wczytuje nowe POI. Czynności powtarzamy dla pozostałych plików uam. Na zakończenie klikamy OK
oraz do AM 4.X:
Menu->Ustawienia-> POI użytkownika ->plik -> importuj
Po zaimportowaniu pliku można zapisać plik do nowego, wtedy POI jest
przekonwertowane do dwu plików w formacie AM4 *.poipts i *.poi :
Menu->Ustawienia->POI użytkownika->plik->zapisz plik
Komentarz
-
-
Wielkie dzięki. Wgrałem sobie na próbę fotoradary. Niby widać je na mapie, wszystko OK, ale AM pokazuje je jako błędy AM (niebieskie punkty). Nie udało mi się wykasować wcześniejszych POI "radar". Funkcja "wybierz kategorię" była nieaktywna (szara). Dopiero teraz jest aktywna w stosunku do wgranych fotoradarów.
Sądzę, że mimo tych perturbacji będzie działało jak trzeba. Jutro wypróbuję.Skoda Octavia Scout 2.0TDI
Komentarz
-
-
oculus, trzeba tez dodac obrazek do kategorii...
[ Dodano: Wto 30 Wrz, 08 23:11 ]
Zamieszczone przez oculusWgrywaliście może POI do AutoMapy z Miplo.pl? Ma to jakiś sens czy tylko zaśmieca nawigację? Głównie chodzi mi o fotoradary itp.President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
To jeszcze jedno pytanko, bo widzę, że masz doświadczenie Zip Y w tej materii.
Czy korzystasz też z kategorii "suszarki" i "fotoradary przenośne"? To dość płynna sprawa lokalizacja takich "zagrożeń". Nie wiem czy niepotrzebnie nie zaśmiecają mapy.
PS. AM ma legalną Miesiąc temu zaktualizowałem do wersji 5.XSkoda Octavia Scout 2.0TDI
Komentarz
-
-
oculus, już klaruję. Mam wszystkie punkty zaznaczone i wcale tak dużo ich nie jest, a warto wiedzieć gdzie są zagrożenia różnego rodzaju. Dodatkowo mam support w postaci radia CB i dzięki temu wiem, czy faktycznie punkty do których się zbliżam są "obstawione" i czy fotopstryki "załączone"
Także dużego obciążenia nie ma, a czujesz się lepiej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TSJanowie od jakiego pułapu cenowego rozglądać się za nawigacjami z AutoMapą? Namierzułem kilka modeli 4,5" za ok 700zł - warte to to zainteresowania czy lepiej sięgać po np. Blaupunkty za ponad 1000zl?
proponuję zwrócić uwagę na to, jak wyświetlacz spisuje się przy mocnym oświetleniu, jaki jest zakres regulacji natężenia podświetlania lcd - żeby nie okazało się, że w słoneczny dzień navi staje się bezużyteczna
Komentarz
-
Komentarz