a ile Ty chcesz tej zaliczki ? :roll:
[Car Audio] montaz kabli od aku...
Zwiń
X
-
-
[Car Audio] montaz kabli od aku...
Chcialbym pociagnac sobie kabelki od akumulatora do bagaznika.
W stepnie wiem ze trzeba szukac przejscia z pod maski od strony kierowcy w nogach
,ale dalej sie glowie bo nie wiem jak :roll: . Jak juz przeciagne je do kabiny, to dalej sobie poradze 
Klad ktos te kabelki samemu ? jesli tak , to moze by ktos opisal gdzie co i jak ,jakies foto story :wink: itp.
-
ja byłem jaki mikładli
zdejmujesz wszystkie osłony plsatikowe i pozdieciu osłon powienno wyłonic ci sie wiązka którą przepchasz kabel do komory silnika wszystko rób od storny silnika
Komentarz
-
A pod maska co trzeba rozkrecac/rozmontowywac ? :roll:Zamieszczone przez djczaszdejmujesz wszystkie osłony plsatikowe i pozdieciu osłon powienno wyłonic ci sie wiązka którą przepchasz kabel do komory silnika wszystko rób od storny silnika
Panowie jak cos to wszystkie porady beda przydatne :wink:
Komentarz
-
musisz dobrze sie przyjżec jak ida przewody one wskaża ci cała drogę
patrz na przewody grube od listwy bezpieczników
powinny tam iśc dwa grube czerwone kable one idą wprost do akumulatora do nich sie możesz podłączyć
Komentarz
-
wyjmowalm cala puszke z dolotem i wtedy masz tyle miejsca ze tanczyc mozna.
reszta pod listawami progowymi
mam gdzies fotki z mojej operacji ale na tradycyjnym papierze wiec musial bym zeskanowac
wieczorem moge zapodac jeli gdzies z domu nie wypale hahahaha
Komentarz
-
No to juz jasniej ,tak cos czulem ze trzeba wywalic obudowe filtra na bokZamieszczone przez danielpozwyjmowalm cala puszke z dolotem i wtedy masz tyle miejsca ze tanczyc mozna.
mam gdzies fotki z mojej operacji ale na tradycyjnym papierze wiec musial bym zeskanowac
wieczorem moge zapodac
Zapodaj fotki ,napewno beda pomocne
k
Komentarz
-
-
troche pozno ale jest choc powiem szczerze ze za wiele nie widac na tych fotkach bo to skany z zakurzonych zdjec hahaha
Komentarz
-
Zasilanie POD samochodem
A nie lepiej i przy okazji łatwiej puscic zasilenie POD samochodem ? W rurce pcv przymocowanej do podlogi. Tak jest prosciej, profesjonalniej, mniej zabawy, nie ma zaklocen itd itp. Robilem tak w jednym aucie i byloZamieszczone przez djczasja byłem jaki mikładli
zdejmujesz wszystkie osłony plsatikowe i pozdieciu osłon powienno wyłonic ci sie wiązka którą przepchasz kabel do komory silnika wszystko rób od storny silnika
k W Octavii chyba tez tak zrobie.
Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
Komentarz
-
:shock: :shock: :shock:A nie lepiej i przy okazji łatwiej puscic zasilenie POD samochodem ? W rurce pcv przymocowanej do podlogi. Tak jest prosciej, profesjonalniej, mniej zabawy, nie ma zaklocen itd itp. Robilem tak w jednym aucie i bylo W Octavii chyba tez tak zrobie.
[ Dodano: Pią 08 Lip, 05 09:22 ]
No właśnie, trzeba gdzieś wywalić dziury a potem je uszczelnić.Ale, potem zeby wejsc z pradem do srodka musisz wiecic nadwozie i to dodatkowo uszczelniac. Po drugie ja bym sie bal tak jezdzic w zimie. Stawiam auto w roznych miejscach czasem w glebokim sniegu, a takie wezyki nie sa szczelne.Power is nothing without control !
"Samochód nie powinien wyglądać na szybszy niż jest" - zasłyszane na forum (napisał paulm)
Komentarz
-
Nie sprawdzalem jak w Octavii jest ale wiekszosc aut posiada jakies dziury technologiczne w podlodze bagaznika.Zamieszczone przez MaicroftAle, potem zeby wejsc z pradem do srodka musisz wiecic nadwozie i to dodatkowo uszczelniac. Po drugie ja bym sie bal tak jezdzic w zimie. Stawiam auto w roznych miejscach czasem w glebokim sniegu, a takie wezyki nie sa szczelne.
A ten wezyk wcale nie musi byc szczelny, on jest tylko ochrona przed mechanicznymi uszkodzeniami kabla. A kablowi zimno czy wilgoc nie przeszkadzaja (no ile nie jest jakis najtanszy w promocji kupiony
)
[ Dodano: Pon 11 Lip, 05 12:48 ]
Nie ma co sie szokowac, to calkiem normalne w profesjonalnych instalacjachZamieszczone przez LIFE:shock: :shock: :shock:A nie lepiej i przy okazji łatwiej puscic zasilenie POD samochodem ? W rurce pcv przymocowanej do podlogi. Tak jest prosciej, profesjonalniej, mniej zabawy, nie ma zaklocen itd itp. Robilem tak w jednym aucie i bylo W Octavii chyba tez tak zrobie.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
Podłącze się do tematu.
Czy przewód masowy od wzmacniacza też trzeba podłączyć do akumulatora, czy można go przykręcić do karoseri w bagażniku ?
Komentarz
-
Mozna i tak i tak. Ja mam do karoserii i jest dobrze.Zamieszczone przez greszczynCzy przewód masowy od wzmacniacza też trzeba podłączyć do akumulatora, czy można go przykręcić do karoseri w bagażniku ?"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
Komentarz