Radio...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nexus6
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4847
    • Volkswagen

Misiekoctavia, 788 to zupełnie inny sprzęt od 768 (na korzyść tego pierwszego) 8)
    With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

Zamieszczone przez Misiekoctavia
      Decyzja mniej wiecej podjeta
      uu, wypasik Piszę się na odsłuch, jak zakupisz no chyba, że będziesz chciał podłączać to się piszę na pomoc

Zamieszczone przez Samiec
      czym sie rozni model : Clarion DXZ 778RUSB od Clarion DXZ 788RUSB ? :roll:
      Szukałem krótko w necie, ale nie mogę się zorientować ;(

Komentarz

• Samiec
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4287
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arci9
        uu, wypasik Piszę się na odsłuch, jak zakupisz no chyba, że będziesz chciał podłączać to się piszę na pomoc
        Jak zakupie to nie ma problemu, ale wpierw musze sie pozbyc obecnego (juz wisi na alledrogo :wink: ).
        Zamieszczone przez arci9
        Zamieszczone przez Samiec
        czym sie rozni model : Clarion DXZ 778RUSB od Clarion DXZ 788RUSB ? :roll:
        Szukałem krótko w necie, ale nie mogę się zorientować ;(
        Chyba faktycznie tak jak pisal adamu przede wszystkim rozni sie wygladem (USB moze tez, ale to mnie nie interesuje :P ). Model 788 jest caly czarny i lepiej mi sie podoba, wiec juz wybralem.
        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• sebwiecz
          Rider
          • 2008
          • 328
          • Yeti (5L)

Poszperałem tu i tam.
          I tak na stronie clarion jest model 788 ale manual jest do 778 :arrow: http://www.clarion.com/gb/en/MungoBl...RUSB-ENG,0.pdf
          na to wygląda że ten sam środek jest w nich.
          Jeszcze coś takiego znalazłem jak kogoś zainteresuje :arrow: http://www.talkaudio.co.uk/vbb/showthread.php?t=216074

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=70046

Komentarz

• Misiekoctavia
            Elegance
            • 2005
            • 891

Nexus6, takie buty powiadasz :diabelski_usmiech
            Do konca niewiem co sadzic o braku galek i o tych dziwnych przesuwanych przyciskach w 788 :roll:

arci9, najpierw chcialem cos tanszego ale, ze ostatio mam maly zastrzyk gotowki to postanowilem zaszalec :P Odsluch, prosze bardzo tylko najpierw musze wsadzic jakis lepsiejsze audio bo ori glosniki bez wygluszenia pewnie na tym radiu nieujada :twisted: Ale audio to juz etapowo A z podlaczeniem chyba dam sobie rade. Jakby co to dam znac Z gory dzienks za propozycje.

Komentarz

• Adamu
              L&K
              • 2006
              • 1384

przesuwane przyciski są bardzo wygodne, brak gałki przeszkadzał mojej żonie i dlatego sprzedałem radyjko. miałem 578 w tej cenie (ok 800z-900)zł za nówkę mogę polecić.

jesli chodzi o 768 vs 788 to rózni je oprócz wyglądu procesor dźwięku (wraz z aktywną zwrotnicą) 778/788 ma a 768 nie posiada takiego "bajeru"

Komentarz

• arci9
                RS
                • 2004
                • 2007

arci9, najpierw chcialem cos tanszego ale, ze ostatio mam maly zastrzyk gotowki to postanowilem zaszalec :P Odsluch, prosze bardzo
                Misiekoctavia hehe, generalnie pisałem do Samca, bo mam do niego rzut beretem no i cosik tam kiedyś montowaliśmy a coś mi się , źle zacytowało

dziękuje Ci za propozycję odsłuch, chętnie bym Ci pomógł w montazu ale mam lekko za daleko :szeroki_usmiech

Komentarz

• Misiekoctavia
                  Elegance
                  • 2005
                  • 891

Adamu, no to wszystko jasne. Dzieki
                  arci9, aaaa :twisted: tez troche mnie dziwila twoja propozycja, bo fakt daleko to jest Pomyslalem, ze chcesz odsluchac moze kiedys na jakims spocie
                  Zreszta teraz czytam i tez przegapilem kawalek watku :twisted:

A kolega Samiec rzeczywiscie przyszalal z radyjkiem :diabelski_usmiech

Pozdro Owocnego podlaczania

Komentarz

• Samiec
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 4287
                    • Octavia I (1U2)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

A kolega Samiec rzeczywiscie przyszalal z radyjkiem :diabelski_usmiech
                    Jeszcze nie, ale mam nadzieje ze juz niedlugo.

Komentarz

• Nexus6
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4847
                      • Volkswagen

Samiec, W1Michał sprzedaje fajny klocek :diabelski_usmiech
                      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Samiec
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 4287
                        • Octavia I (1U2)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Nexus6
                        Samiec, W1Michał sprzedaje fajny klocek :diabelski_usmiech
                        Nie moj budżet :roll:

[ Dodano: Pią 03 Paź, 08 19:30 ]
                        Jakos z tydzien temu stalem sie posiadaczem(czy szczesliwym sie okaze) clarionka 788
                        Ogolnie wrazenia, bylo sie ciezko odzwyczaic od obslugi alpinki i braku galy. Ale to najmniejszy problem, bo i desing mi sie zaczyna coraz bardziej podobac i coraz mniej mi rzeczy przeszkadza :wink:
                        Ogolnie prawdziwy dramat pojawia sie w jakosci/ustawieniu dzwieku. Na zerowych ustawieniach jak w alpinie, po prostu nie ma basu. Po uzyciu korektora tony wysokie wypalaja mi uszy :szeroki_usmiech Moze to poprostu po alpince, ale ciezko bedzie mi chyba wystroic radio.

Komentarz

• Misiekoctavia
                          Elegance
                          • 2005
                          • 891

Samiec, do mnie radyjko (tez 788) dotarlo w piatek :diabelski_usmiech
                          Jak narazie czeka na mozntaz. Z tego co czytam w instrukcji to rzeczywiscie w chu* rzeczy jest do poustawiania :twisted:
                          Niestety niema PL instrukcji. Niewiem czy to ja niedostalem czy ogolnie Clarion niedaje PL instrukcji bo na stronie producenta jest tez tylko EN.
                          Jutro ide sie umowic na montaz radia i glosnikow, wygluszenie i wtedy bede walczyl z radiem

Samiec, ale ogolnie jestes zadowolony :?:

Komentarz

• Samiec
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 4287
                            • Octavia I (1U2)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Samiec, do mnie radyjko (tez 788) dotarlo w piatek :diabelski_usmiech
                            Jak narazie czeka na mozntaz. Z tego co czytam w instrukcji to rzeczywiscie w chu* rzeczy jest do poustawiania :twisted:
                            Niestety niema PL instrukcji. Niewiem czy to ja niedostalem czy ogolnie Clarion niedaje PL instrukcji bo na stronie producenta jest tez tylko EN.
                            Jutro ide sie umowic na montaz radia i glosnikow, wygluszenie i wtedy bede walczyl z radiem

Samiec, ale ogolnie jestes zadowolony :?:
                            Czy tak duzo jest tych rzeczy do ustawienia,czy ja wiem :wink: Jak sie chwile pobawisz to juz wszystko ogarniesz i przeskakiwanie z funkcji do funkcji zajmuje chwilke i pomalu brakuje jeszzce jakis funkcji :P
                            Ja instrukcje pl dostalem, bo mam od polskiego dystrybutora, tylko gw jest na 12miesiecy.
                            Mysle ze za ta kase to jestem zadowolony, w tej cenie raczej nic nowego tak wypasionego nie dostane.

Komentarz

Pracuję...