Zamieszczone przez map147
kto zna sie na navigacji???
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
danielpoz
kto zna sie na navigacji???
pytanie czym sie roznia modele navi ktore musza miec podpiety przewod od szybkosci a tymi w ktorych nie jest to wymagane np E1/2 blaupunkta
-
Nigdy nie mialem okazji sie bawic nawigacja, ale tak sobie mysle, ze moze te podlaczone do predkosciomierza moga miec taka ceche ze np jak gubia zasieg to wtedy staraja sie aproksymowac pozycje. Wyobrazmy sobie jazde przez las, gdzie nie ma skrzyzowania, wiec nie skrecimy i gps gubi zasieg. wtedy moze na podstawie predkosci kontynuowac obliczenia niezaleznie od tego czy sygnal jest, czy nie. Ale to tylko takie moje przypuszczeniaO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Re: kto zna sie na navigacji???
Zamieszczone przez danielpozpytanie czym sie roznia modele navi ktore musza miec podpiety przewod od szybkosci a tymi w ktorych nie jest to wymagane np E1/2 blaupunktaPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
I jeszcze fotoradary mozna sobie ustawic, zeby ostrzegal :twisted:
Licencja na kolejne lata kosztuje okolo 200zl. To tyle ile na Allegro kosztuje plyta do ori navi VW. Automapa jest aktualizowana okolo 4-5 razy do roku, a navi VW raz na rok. W ciagu roku naprawde bardzo duzo zmienia sie na naszych drogach. W tej chwili jest opisanych 38 miast bardzo szczegolowo. Mapa VW z tego co wiem, ma tlko glowne drogi krajowe i kilka wybranych planow miast. Jedynym minusem jest troche mniejsza wygoda obslugi niz ori navi. Bo tu wsiadamy i trzeba sie rozlozyc ze sprzetem, a w ori tylko ustawiamy co nas interesuje i jedziemy.
[ Dodano: 21-07-2005, 11:08 ]
Przy analogowym liczniku przeklamanie jest jeszcze wieksze. Przy 170km/h wg licznika GPS pokazuje troche ponad 150km/h - wiecej stary kibel nie chce jechac, ale predkosc deklarowana wg producenta rozwija wg wskazan GPS :twisted:
Komentarz
-
-
danielpoz
sek w tym ze navi typu DX musza miec ten sygnal doprowadzony a navi E nie maja potrzeby i tak mnie to wlasnie zastanawia.
dla mnie moze byc i ta DX ale nie mam zbytnio mozliwosci odszukac kableka z sygnalem
mapa Polski nie jest mi w ogole potrzebna bo tu sie jakos specjalnie nie gubie :wink: ale np.Francja czy Wlochy sa zawsze zaskakujace jesli chodzi o oznaczenia :evil:
Komentarz
-
danielpoz
osobne sa do DX i do E, zupelnie inny system
DX to wlasnie ten straszy system-taki jak w navi w VAGu
Komentarz
-
Osobiście bym odradzał, lepiej kupić Automapę. Też kiedyś się napaliłem na Dx. I nawet instrukcję po polsku kupiłem. Ale mi przeszło. I teraz mam PcPocket z automapa i jest cool.
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
danielpoz
pytanie czy mozna kupic "tanio" mapy na kraje europejskie?
nie ukrywam ze odpowiada mi cena bo za mniej niz 1000zl mam navi i dobre radio z CD
ISO i tez jest plug&play zreszta raczej do jednego auta to ma byc
i kolejny minus to wieczne zabieranie z soba palm,radio,cb to mozna juz zwariowac
Komentarz
-
danielpoz
Komentarz