Witaj. I nawet nie próbuj mówić nic złego. :szeroki_usmiech
taki oto zestaw CA
Zwiń
X
-
taki oto zestaw CA
Witam, ogólnie chciał bym sobie złożyć coś lepszego niż oryginalne głośniki budżet mam dość okrojony chciał bym wygłuszyć drzwi oraz zmienić przednie głośniki. Bazą będzie radio JVC KD-SH9101, myślałem o Helixach DB 62.1 lub PB S-6C do tego panele mdf oraz na wygłuszenie od wewnątrz maty dynamat (4szt) oraz zew rolkę soudala 22,5cm razem wyjdzie około 700 zł. Czy taki zestaw da rade oczywiście nie oczekuje żadnych fajerwerków.
-
-
w necie (na elektrodzie) jest troche porównań akurat tych głośników.... to poczytaj
są ludzie co nie są zadowoleni z helixów i tak samo z pb twierdząc że są przereklamowane
osobiście wybrałbym PB ale model L-60C bo trafia w mój gust (rodzaj muzy i barwa)
sam zakupiłem pb ale poprzedni model BK-6v.2 i jestem bardzo zadowolony tylko że radio jest za słabe i max daje się posłuchać 15/40 skali w mym jvc (bas+6, treble+6, z BBE) :szeroki_usmiech
ps
saudal to mata dekarska ?
Komentarz
-
-
Czytałem co nieco opinii na temat tych głośników, za takie pieniądze wiadomo że za dużego wyboru niema, ale bardziej podchodzą mi te helixy także wstepnie jestem na nie zdecydowany.
co do soudala to zwykła taśma dekarska http://www.icmarket.pl/shopping_cart.php
Komentarz
-
-
miałem okazję posłuchac helixów i PBX przed podejmowaniem decyzji o zakupie głośników. i z mojej strony - pbx mają większą głębie basu i mniej natarczywy sopran . to samo odczucie w porównaniu pbx do hertzów. zakupiłem pbx z serii es-6c i moge je goraco polecić. najlepiej zrób to samo co ja - nie opieraj się na wypowiedziach na forach ( traktuj je jako wskazówki), wybierz się do salonu car audio, gdzie posłuchasz jednych i drugich . sam podejmiesz decyzję , które wybrać.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
:twisted: ja osobiscie powiedzialbym, ze jezeli chodzi o same woofery hertza z esk to co do kickbasu helixy i powerbassy nie maja szans ... ale niestety esk nie maja srednicy wogole ... rada taka - posluchaj zobacz co ci sie podoba i kup polecam wzmacniacz pod glosnikiRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsane:twisted: ja osobiscie powiedzialbym, ...Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Ogólnie w Białym nie wiem nawet gdzie mógł bym posłuchać takich głośników mowa o tych helixach DB62.1 i PB S-6C, ale z opisów jakie czytałem na necie to bardziej podchodzą mi helixy. Nad wzmacniaczem jeszcze pomyślę ale teraz brak funduszy, myślę że radio na razie da rade chyba takie najgorsze nie jest.
Mam pytanie co do wygłuszenia czy to co planuje zrobić zda egzamin czy może darować sobie tego soudala i zostać przy dynamacie jedynie od wewnątrz drzwi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek345co do wygłuszenia czy to co planuje zrobić zda egzamin czy może darować sobie tego soudala i zostać przy dynamacie jedynie od wewnątrz drzwi.With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ForestSoudala jedna rolka starcza na 2 pary drzwi. Jeszcze trochę zostaje. Wygłuszenie blachy + zamknięcie komory.
EDIT. Soudal mówi, że są dostępne: 7,5 - 10 - 15 - 22,5 - 30 cm.
Ja u siebie robiłem dwoma szerokościami: 10 i 22,5 cm bo tak jest najwygodniej: z jednej strony jest mniej łączeń na płaskim ( 22,5 ) i mniej kombinacji/docinania w ciasnych i nierównych miejscach ( 10 ).
Co do ilości to jedna rolka 30 cm ( 3 m2 ) to jest praktycznie na styk do dwóch drzwi i to przy raczej oszczędnym klejeniu; wziął bym do tego dodatkow przynajmiej jedną rolkę 10 cm...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
biorąc pod uwagę że będzie to tylko zew strona drzwi to wezmę tylko jedną rolkę 22cm soudala
Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie kabli dodanych do zestawy z helixami widziałem opinie że są ode za małe więc czy warto pomyśleć nad czymś większym ? Oczywiście biorąc pod uwagę że nie mam u siebie w zestawie wzmaka
Komentarz
-
-
Jeśli nie masz i nie planujesz szybko wzmaka to ja bym zostawił to co jest. Zresztą domyślam się, że nie będziesz teraz ciągnął całych nowych kabelków ( od radia do głośników ) tylko wykorzystasz oryginalną instalację, więc ten kawałek od zwrotki do głośnika nawet jak będzie dużo lepszy/grubszy to nic nie pomoże...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zestaw już założony, ogólnie jestem bardzo zadowolony bas stał się miększy wszystko fajnie się niesie, jedynie problem z umieszczeniem tweetrów tak żeby jakoś to wyglądało :wink:
edit: wie ktoś może czy ten zapach asfaltu z soudala długo się utrzymuje :?:
[ Dodano: Pią 31 Paź, 08 11:03 ]
kilka zdjęć do oceny:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek345...
...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Przy wyższych temperaturach (lato) rozpuszczalnik odparowuje dosyć szybko ( kilka dni ), teraz w chłodzie może to potrwać dłużej ( myślę, że będziesz to czuł conajmniej 2-3 tygodnie ).Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek345Zestaw już założony, ogólnie jestem bardzo zadowolony bas stał się miększy wszystko fajnie się niesie, jedynie problem z umieszczeniem tweetrów tak żeby jakoś to wyglądało :wink:
A śmierdzieć bedzie aż klej się zwulkanizuje (zwietrzeje) nie wiem jak kleiłeś w otworach ale lepiej jest kleić klejem do kleju (dwie warstwy) wtedy mniej śmierdzi bo chroni folia aluminiowa a najlepiej nie stosować taśm dekarskich :wink: .
Komentarz
-
Komentarz