Separator antenowy - jakie gniazdo antenowe?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mol
    Ambiente
    • 2009
    • 118

witaj
  • jacog
    Rider
    • 2008
    • 420
    • Felicia I (6U1)

Witam!

Pacjent O2 FL rocznik bieżacy.

Jaki separator wybrać: są dwa rodzaje wtyków antenowych, które podłaczą się do instalacji samochodu (nie chodzi mi o wtyki przejsciówki od strony radia). Stary typ lub nowy typ. Przypuszczam, że właściwy jest ten drugi ale chciałbym się upewnić (a nie mam tego auta żeby sprawdzić)

z góry tnx

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

jacog, ma być ten drugi przy czym z tego co mi się wydaje to w FL są 2 anteny, a nie jedna więc będziesz miał podwójną wtyczkę. Druga rzecz to ważne jest jakie radio chcesz założyć i czy mam mieć taką wtyczkę jak podałeś (DIN), czy raczej jak w większości radii wtyczkę ISO:
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• jacog
        Rider
        • 2008
        • 420
        • Felicia I (6U1)

Dziękuje za odpowiedz.

Po kiego grzyba są dwie anteny? Znalazłem separator na dwie anteny: http://www.allegro.pl/item552249663_...ajka_zach.html ale wolałbym wiedziec co to za "innowacja"

Jaka wtyczka po stronie radia będzie jeszcze nie zdecydowałem. Po prostu nie wiem czy Blaupunkt wyląduje w szufladzie czy może jednak montaż na stałe. Zresztą mam przejsciówke z klasycznej wtyczki antenowej (taką ma kieszeń) na DIN (czyli to co jest w Blaupunkcie)

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

jacog, dwie anteny są po to, żeby obsługiwały 2 tunery - jeden gra, drugi w tle skanuje w poszukiwaniu mocniejszego sygnału, komunikatów drogowych etc. Ewentualnie przełącza się na drugą antenę jeśli z niej sygnał jest mocniejszy lub też sumuje sygnały z obydwu anten. Jeśli zakładasz normalne radio to raczej nie mam sensu stosować przejściówki z dwóch anten, bo to radio raczej tego nie wykorzysta, a może się okazać, że jest gorzej, bo będzie złe dopasowanie. To jest tak, że może być lepiej, ale jest duża szansa, że będzie gorzej
          Ta na prawdę to bez sprawdzenia z konkretnym radiem obu przejściówek to zgadywanka. Jedynie możesz zrobić tak, że kupić przejściówkę podwójną, a jak będzie kiepsko to odłączyć jedną z anten. To wydaje się najlepsze rozwiązanie. Decyzja należy do Ciebie.
          BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• jacog
            Rider
            • 2008
            • 420
            • Felicia I (6U1)

Wszystko jasne. Dziękuje pięknie za odpowiedz.

Komentarz

Pracuję...