witaj
Separator antenowy - jakie gniazdo antenowe?
Zwiń
X
-
Separator antenowy - jakie gniazdo antenowe?
Witam!
Pacjent O2 FL rocznik bieżacy.
Jaki separator wybrać: są dwa rodzaje wtyków antenowych, które podłaczą się do instalacji samochodu (nie chodzi mi o wtyki przejsciówki od strony radia). Stary typ lub nowy typ. Przypuszczam, że właściwy jest ten drugi ale chciałbym się upewnić (a nie mam tego auta żeby sprawdzić)
z góry tnx
-
-
Dziękuje za odpowiedz.
Po kiego grzyba są dwie anteny? Znalazłem separator na dwie anteny: http://www.allegro.pl/item552249663_...ajka_zach.html ale wolałbym wiedziec co to za "innowacja"
Jaka wtyczka po stronie radia będzie jeszcze nie zdecydowałem. Po prostu nie wiem czy Blaupunkt wyląduje w szufladzie czy może jednak montaż na stałe. Zresztą mam przejsciówke z klasycznej wtyczki antenowej (taką ma kieszeń) na DIN (czyli to co jest w Blaupunkcie)
Komentarz
-
-
jacog, dwie anteny są po to, żeby obsługiwały 2 tunery - jeden gra, drugi w tle skanuje w poszukiwaniu mocniejszego sygnału, komunikatów drogowych etc. Ewentualnie przełącza się na drugą antenę jeśli z niej sygnał jest mocniejszy lub też sumuje sygnały z obydwu anten. Jeśli zakładasz normalne radio to raczej nie mam sensu stosować przejściówki z dwóch anten, bo to radio raczej tego nie wykorzysta, a może się okazać, że jest gorzej, bo będzie złe dopasowanie. To jest tak, że może być lepiej, ale jest duża szansa, że będzie gorzej
Ta na prawdę to bez sprawdzenia z konkretnym radiem obu przejściówek to zgadywanka. Jedynie możesz zrobić tak, że kupić przejściówkę podwójną, a jak będzie kiepsko to odłączyć jedną z anten. To wydaje się najlepsze rozwiązanie. Decyzja należy do Ciebie.
Komentarz
-
Komentarz