keraj998, teraz w Skodzie montują blokady bez bolca. jest ona umieszczona z boku od strony pasażera. Wystarczy ją przekrecić o 90 stopni i blokada załozona. Aby ją zdjąci trzeba w ten trzpień włożyć kluczyk i przekrecić. Dla mnie super.
przygotowanie pod GSM II (bluetooth + konsola pod telefon)
Zwiń
X
-
przygotowanie pod GSM II (bluetooth + konsola pod telefon)
Witam serdecznie,
gdy kupiłem swojego superba dostałem w prezencie przygotowanie pod GSM II (bluetooth + konsola pod telefon). Niestety, żeby korzystać z tego drugiego muszę dokupić odpowiedni adatper (zależnie od modelu phona inny).
Czy ktoś z Was orientuje się jakie modele to coś obsługuje a jeśli nic sie nie da zrobić (jestem posiadaczem N95) to czy można to ustrojstwo przerobić. Swoja droga na cholere montować coś co jest zupełnie nieprzydatne!!
Poniżej linki do zjęć tego ustrojstwa....
Skoda Octavia1 1,9TDi 2002 Elegance / Superb2 1.8TSi 2008 Platinum
-
-
no dobra. Jeśli wymontuję to badziewie to będzie pewnie widoczny otwór po nawiercie? No i drugie pytanie. Wybieranie głosowe w tym BT raz działa, raz nie (mam oczywiście GSM II ). Dokładnie to wygląda w ten sposób, że jeśli wybiorę słownie osobę, do której chcę zadzwonić to OK, ale po zakończonej rozmowie już niestety nie działa ta opcja.
O wyswietlaniu książki adresowej tez moge zapomniec. No chyba ze to wina softu?Skoda Octavia1 1,9TDi 2002 Elegance / Superb2 1.8TSi 2008 Platinum
Komentarz
-
-
no dobra, ale to jak już doszedłem również kwestia modeliadaptera jaki się posiada.
Ja osobiście posiadam model "1K8 035 730".
Podobny na stronie poniżej http://allegro.pl/item775896663_ster...1k8035730.html
Nie wiem czy to wina modelu czy konfiguracji, ale pozwala mi odbierać i rozłaczac rozmowy za pomocą guzika kierownicy a na Maxidot i Columbus nie ma żadnej opcji związanej z telefonem.
Czy ktoś wie jak to jest na innych modelach sterownika dedykowanego dla VW Group ?
Pzdr
WojtekSkoda Octavia1 1,9TDi 2002 Elegance / Superb2 1.8TSi 2008 Platinum
Komentarz
-
-
Podepnę się z pytaniem o konsole. Może ktoś ma lub miał w O1/04 taką konsolę?
Nie ma problemu z dostępem panelu climatronica? Niestety dla mnie BT to za mało (korzystam z CK-7W) nie widać kto dzwoni i brak ładowania. Lepsza konsola niż jakieś badziewie na drucie mocowane do szyby i plątający się kabel usb. Do konsoli aktywny uchwyt CR-113.NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Witam po dłuższej przerwie.
Dokonałem zmian w instalacji (wymiana sterownika) i teraz wszystko chodzi wspaniale. Mam listę kontaktów, numery odebrane, nieodebrane, poziom sygnaly i cała reszte. (Maxidot, Columbus). Działa perfekcyjnie sterowanie za pomocą kierownicy.Wystarczyło wymienić jedynie sterownik i wszystko chodzi idealnie. Smsów nie chciałem, bo to zbędny bajer.
Wszystko jest WIELKĄ zasługą naszego czeskiego kolegi Grygy'ego. Dzięki Grygy! Bez Ciebie bym sobie nie poradził! Próbowałem wcześniej w ASO - banda złodziei i naciągaczy - chcieli 2000 PLN za "przekodowanie" sterownika...
Jeśli komuś jest potrzebny sterownik 1k8 035 730 - odstąpię - kontakt macieSkoda Octavia1 1,9TDi 2002 Elegance / Superb2 1.8TSi 2008 Platinum
Komentarz
-
-
beskit: gratulacje dla Ciebie. Co do ASO wez pod uwagę, że te pieniądzę nie trafiaja do kieszeni jednej osoby. Muszą zapłacić czynsz, płace, podatki, zus.
Rozumiem, że można się wkurzyć za 2k - Ty poszukałeś popytałeś i zrobiłeś.
Dodam, że nie pracuje w ASO - prowadzę własną firmę i złodzieje są ale tam na górze.
Komentarz
-
-
Witam, podepnę się pod temat. Ja w swoim aucie też mam adapter na telefon, kierownica multifunkcyjna z obsługa telefonu (działa jak wcisnę guzik na kierownicy). Mam Nokie E71. Mogę to jakoś ze sobą podłączyć żeby współpracowało z telefonem. Szukałem listy telefonów ale niestety nie udało mi się znaleźć... Octavia II 2007 BKD.Były: Fiat 126P 0.65 - 21 KM / VW Passat 1.6 - 110 KM / Volvo V40 2.0T - 170 KM 290 Nm
Jest: Skoda Octavia II 2.0 TDI - 152 KM 353 Nm ;-)
Komentarz
-
-
Dzięki bardzo, z tego co znalazłem wynika że musiałbym dokupić sobie Car kit support do Nokii. Ja chciałbym wykorzystać ten uchwyt w samochodzie. Czy da radę połączyć z nim Nokie E71??? Jest do tego jakiś adapter???Były: Fiat 126P 0.65 - 21 KM / VW Passat 1.6 - 110 KM / Volvo V40 2.0T - 170 KM 290 Nm
Komentarz
-
-
Ok, dzięki wielkie za info, mam tylko pytanie czy wystarczy jak wsiądę do samochodu i włączę bluetooth w mojej komórce to wykryje mi moduł z samochodu??? Czy potrzebuje czegoś więcej??? Sorry za laickie pytanie ;-)....Były: Fiat 126P 0.65 - 21 KM / VW Passat 1.6 - 110 KM / Volvo V40 2.0T - 170 KM 290 Nm
Komentarz
-
-
matej, nie czytasz instrukcji.
Spytam przy okazji w mojej sprawie, czy ktoś ma może spis telefonów kompatybilnych z modułem telefonu 5P0862335B
A może złe mam kodowanie modułu. Oto wycinek z pliku po Autoscanie:
Adressword : 77
Numer VAG : 5P0862335B
Nazwa ster. : Telefon
Opis ster. : FSE_2P5x H21
Komunikacja : TP2.0, CANT=300 CANE=4F0
Wersja SW : 0060
Kodowanie : 0000422
Nie wykryto usterek
Koniec odczytu sterownika
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez matejOk, dzięki wielkie za info, mam tylko pytanie czy wystarczy jak wsiądę do samochodu i włączę bluetooth w mojej komórce to wykryje mi moduł z samochodu??? Czy potrzebuje czegoś więcej??? Sorry za laickie pytanie ;-)....
Komentarz
Komentarz