przygotowanie pod GSM II (bluetooth + konsola pod telefon)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chochla72
    Classic
    • 2010
    • 4

keraj998, teraz w Skodzie montują blokady bez bolca. jest ona umieszczona z boku od strony pasażera. Wystarczy ją przekrecić o 90 stopni i blokada załozona. Aby ją zdjąci trzeba w ten trzpień włożyć kluczyk i przekrecić. Dla mnie super.
  • beskit
    Classic
    • 2008
    • 28

Witam serdecznie,

gdy kupiłem swojego superba dostałem w prezencie przygotowanie pod GSM II (bluetooth + konsola pod telefon). Niestety, żeby korzystać z tego drugiego muszę dokupić odpowiedni adatper (zależnie od modelu phona inny).
    Czy ktoś z Was orientuje się jakie modele to coś obsługuje a jeśli nic sie nie da zrobić (jestem posiadaczem N95) to czy można to ustrojstwo przerobić. Swoja droga na cholere montować coś co jest zupełnie nieprzydatne!!

Poniżej linki do zjęć tego ustrojstwa....

Skoda Octavia1 1,9TDi 2002 Elegance / Superb2 1.8TSi 2008 Platinum

Komentarz

• eX
      Elegance
      • 2006
      • 980

dlatego zamowilem do swojego osbny zestaw ba BT bez problemu wszystko slychac laczy mi 4 tel latwa obsluga

na forum superba jak dzialalo temat byl rozpisany

Komentarz

• Mr0czny
        Elegance
        • 2009
        • 948
        • Octavia III (5E3)
        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

jak masz bluetootha to olej ten uchwyt.

Ja swój wymontowałem, a telefon leży w podłokietniku i jak cos to mam ladowarke samochodowa do zapalniczki

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

No wlasnie, po co ten uchwyt. Telefon lezy w walizce, wsiadasz wszystko sie laczy samo, potem jak ktos dzwoni to widac, kto, mozna z ksiazki tel korzystac, tylko SMS nie dziala, no ale czego chciec wiecej od zestawu glosnomowiacego :roll:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Grygy
            Ambiente
            • 2007
            • 223

Uchwyt ci jest na ch...=)sms pokazuje trylko GSM III.

Komentarz

• beskit
              Classic
              • 2008
              • 28

no dobra. Jeśli wymontuję to badziewie to będzie pewnie widoczny otwór po nawiercie? No i drugie pytanie. Wybieranie głosowe w tym BT raz działa, raz nie (mam oczywiście GSM II ). Dokładnie to wygląda w ten sposób, że jeśli wybiorę słownie osobę, do której chcę zadzwonić to OK, ale po zakończonej rozmowie już niestety nie działa ta opcja.
              O wyswietlaniu książki adresowej tez moge zapomniec. No chyba ze to wina softu?

Komentarz

• Mr0czny
                Elegance
                • 2009
                • 948
                • Octavia III (5E3)
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

beskit

żadnych dziur nie będzie , kupujesz tylko ramkę do radia + listwę bez wycięć (koszt ok 80zł w ASO)

wygląda to wszystko po wymontowaniu tak

a to czy działa książka telefonu zależy od posiadanego modelu fona

Komentarz

• beskit
                  Classic
                  • 2008
                  • 28

Czyli rozumiem, że w GSM II (słownie: DWA) z BT będzie mi działała książka adresowa, jeśli tylko użyję odpowiedniego phona? Jeśli tak to jakiego?

Komentarz

• Mr0czny
                    Elegance
                    • 2009
                    • 948
                    • Octavia III (5E3)
                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

tu masz liste

Komentarz

• beskit
                      Classic
                      • 2008
                      • 28

"specjaliści" od skody nie umieli mi odpowiedzieć...
                      Masz u mnie piwko...

Komentarz

• Mr0czny
                        Elegance
                        • 2009
                        • 948
                        • Octavia III (5E3)
                        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

N96 nie działa do konca jak pisałem wyżej

dzisiaj próbowałem HTC Touch HD i smiga bez problemu, odczytuje kontakty itp

Komentarz

• beskit
                          Classic
                          • 2008
                          • 28

no dobra, ale to jak już doszedłem również kwestia modeliadaptera jaki się posiada.
                          Ja osobiście posiadam model "1K8 035 730".
                          Podobny na stronie poniżej http://allegro.pl/item775896663_ster...1k8035730.html

Nie wiem czy to wina modelu czy konfiguracji, ale pozwala mi odbierać i rozłaczac rozmowy za pomocą guzika kierownicy a na Maxidot i Columbus nie ma żadnej opcji związanej z telefonem.

Czy ktoś wie jak to jest na innych modelach sterownika dedykowanego dla VW Group ?

Pzdr
                          Wojtek

Komentarz

• watchman
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 200

Podepnę się z pytaniem o konsole. Może ktoś ma lub miał w O1/04 taką konsolę?

Nie ma problemu z dostępem panelu climatronica? Niestety dla mnie BT to za mało (korzystam z CK-7W) nie widać kto dzwoni i brak ładowania. Lepsza konsola niż jakieś badziewie na drucie mocowane do szyby i plątający się kabel usb. Do konsoli aktywny uchwyt CR-113.
                            NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!

Komentarz

• beskit
                              Classic
                              • 2008
                              • 28

Witam po dłuższej przerwie.
                              Dokonałem zmian w instalacji (wymiana sterownika) i teraz wszystko chodzi wspaniale. Mam listę kontaktów, numery odebrane, nieodebrane, poziom sygnaly i cała reszte. (Maxidot, Columbus). Działa perfekcyjnie sterowanie za pomocą kierownicy.Wystarczyło wymienić jedynie sterownik i wszystko chodzi idealnie. Smsów nie chciałem, bo to zbędny bajer.
                              Wszystko jest WIELKĄ zasługą naszego czeskiego kolegi Grygy'ego. Dzięki Grygy! Bez Ciebie bym sobie nie poradził! Próbowałem wcześniej w ASO - banda złodziei i naciągaczy - chcieli 2000 PLN za "przekodowanie" sterownika...

Jeśli komuś jest potrzebny sterownik 1k8 035 730 - odstąpię - kontakt macie

Komentarz

• megon
                                Rider
                                • 2009
                                • 303

beskit: gratulacje dla Ciebie. Co do ASO wez pod uwagę, że te pieniądzę nie trafiaja do kieszeni jednej osoby. Muszą zapłacić czynsz, płace, podatki, zus.

Rozumiem, że można się wkurzyć za 2k - Ty poszukałeś popytałeś i zrobiłeś.

Dodam, że nie pracuje w ASO - prowadzę własną firmę i złodzieje są ale tam na górze.

Komentarz

• gradek
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 12901
                                  • Superb III (3V3)

beskit jaki sterownik zamontowałeś w miejsce 1K8 035 730 ?

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
                                  Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
                                  Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• matej
                                    Drive
                                    • 2010
                                    • 57

Witam, podepnę się pod temat. Ja w swoim aucie też mam adapter na telefon, kierownica multifunkcyjna z obsługa telefonu (działa jak wcisnę guzik na kierownicy). Mam Nokie E71. Mogę to jakoś ze sobą podłączyć żeby współpracowało z telefonem. Szukałem listy telefonów ale niestety nie udało mi się znaleźć... Octavia II 2007 BKD.
                                    Były: Fiat 126P 0.65 - 21 KM / VW Passat 1.6 - 110 KM / Volvo V40 2.0T - 170 KM 290 Nm
                                    Jest: Skoda Octavia II 2.0 TDI - 152 KM 353 Nm ;-)

Komentarz

• Yarwa
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 915
                                      • BMW

Prosze cię bardzo, tutaj masz listy telefonów do ściągnięcia

Komentarz

• matej
                                        Drive
                                        • 2010
                                        • 57

Dzięki bardzo, z tego co znalazłem wynika że musiałbym dokupić sobie Car kit support do Nokii. Ja chciałbym wykorzystać ten uchwyt w samochodzie. Czy da radę połączyć z nim Nokie E71??? Jest do tego jakiś adapter???
                                        Były: Fiat 126P 0.65 - 21 KM / VW Passat 1.6 - 110 KM / Volvo V40 2.0T - 170 KM 290 Nm

Komentarz

• gradek
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 12901
                                          • Superb III (3V3)

matej, sprawdź w E71 czy masz najnowszy soft. Ja też mam problemy z N95 8GB. Natomiast mam też firmową E51 i w niej po aktualizacji softu problem zniknął.
                                          Nawet w N95 8GB aplikacja pobieranie nie pomogła. Nie wiem, czy kontaktów mam za dużo, bo wygląda jakby aplikacja się zawiesiła.

Komentarz

• matej
                                            Drive
                                            • 2010
                                            • 57

Ok, dzięki wielkie za info, mam tylko pytanie czy wystarczy jak wsiądę do samochodu i włączę bluetooth w mojej komórce to wykryje mi moduł z samochodu??? Czy potrzebuje czegoś więcej??? Sorry za laickie pytanie ;-)....

Komentarz

• gradek
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 12901
                                              • Superb III (3V3)

matej, nie czytasz instrukcji.

Spytam przy okazji w mojej sprawie, czy ktoś ma może spis telefonów kompatybilnych z modułem telefonu 5P0862335B
                                              A może złe mam kodowanie modułu. Oto wycinek z pliku po Autoscanie:

Adressword : 77
                                              Numer VAG : 5P0862335B
                                              Nazwa ster. : Telefon
                                              Opis ster. : FSE_2P5x H21

Komunikacja : TP2.0, CANT=300 CANE=4F0
                                              Wersja SW : 0060
                                              Kodowanie : 0000422

Nie wykryto usterek

Koniec odczytu sterownika

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 7723
                                                • Volkswagen
                                                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

matej, właczasz wyszukiwanie
                                                wpisujesz kod i po problemie
                                                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• _tm_
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 2333
                                                  • Superb III (3V3)
                                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez matej
                                                  Ok, dzięki wielkie za info, mam tylko pytanie czy wystarczy jak wsiądę do samochodu i włączę bluetooth w mojej komórce to wykryje mi moduł z samochodu??? Czy potrzebuje czegoś więcej??? Sorry za laickie pytanie ;-)....
                                                  W zasadzie to najlepiej działa gdy masz BT właczony w telefonie non-stop. Wsiadasz do samochodu, zapalasz silnik i kilka sekund później telefon jest połączony z zestawem BT. Nawet nie musisz go wyciągać z kieszeni.
                                                  S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                                  Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                                  -------------------------------------------------------------------------
                                                  O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                                  O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                                  O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

Pracuję...