Zamieszczone przez Maru 123
Octavia II FL SoundSystem z Bolero
Zwiń
X
-
Octavia II FL SoundSystem z Bolero
Witajcie,
w tym tygodniu odebrałem auto. Z sound systemem za ciężką kasę.
SS ma zewn. wzmacniacz montowany pod siedzeniem kierowcy. Ten wzmacniacz powinien się uaktywniać po załączeniu silnika. A u mnie jest na odwrót - dodatkowe korektory, surroundy i inne nastawy dźwięku działają 'na zimno', po odpaleniu trzask-prask - znikają. Nastawy w menu radio oczywiście są nadal, ale bez efektu. Dźwięk się jakby spłyca - ale to może mój obiektywizm.
ASO rozkłada ręce - może przyjąć auto na gwarancję i odesłać do Poznania. U siebie schematów nie mają, a w ogóle o co mi chodzi przecież ładnie gra.
Ktoś z Kolegów może tego doświadczył? Może to jakaś prosta zmiana ustawień, albo przełożenie kabla, albo coś grubszego?
-
-
Usuń jeden z tematów, bo 2 identyczne to za dużo :!:obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Ale da się tam dostać VAGiem przez łącze diagnostyczne, czy trzeba wymontować radio i bawić się samym radio? Rzecz w tym, że fabryka robi tylko wyposażenie seryjne, więc SS był dokładany w Poznaniu... Ale Twoim zdaniem mogę wykluczyć źle podpięte zasilanie i nie ma sensu zrywać plastyków z obudowy wzmaka, żeby coś tak pokombinować?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SilentEmpire... Rzecz w tym, że fabryka robi tylko wyposażenie seryjne, więc SS był dokładany w Poznaniu...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
No, ale to służbowe auto, albo mogłem mieć fabryczne nagłośnienie (8 głośników + swing), albo dopłacić do bolero + SS. Gwarancje, leasingi i takie tam. Ja wiem, że to nie będzie grało jak zestaw dobrany 'po audiofilskiemu' - ale skoro zapłaciłem i jest, to chciałbym, żeby grało w ogóle. Bo póki co tylko jest:/
Komentarz
-
-
SilentEmpire, rozmawiałem z kolegą, który się tym zajmuje. Podobno jest to znany problem wzmacniacza. W czasie odpalania silnika jest spadek napięcia i wzmacniacz zapomina jakie ma dostępne funkcjonalności. Taką informację przekazuje do radia (co potrafi), ale w tym przypadku jest to błędna informacja. Podobno rozwiązaniem jest nowa wersja oprogramowania do wzmacniacza, ale taka jeszcze z tego co wiem nie jest dostępna.
Komentarz
-
-
shado, to bardzo dobra informacja. Szkoda, że nasze ASO ani centrala Skody tego zwyczajnie nie powiedzą. Czyli to że czasem zaskoczy - to przypadek całkiem. Czyli co, może zapalać na pych, żeby nie było spadku napięciaDDDD
[ Dodano: Sro 18 Lis, 09 16:43 ]
Hm, no ale to powinien się załączyć, jeżeli sie odpali radio już po uruchomieniu silnika :/
Komentarz
-
-
SilentEmpire, nie zaskoczy, bo wzmacniacz się włącza chyba zawsze z przekręceniem kluczyka i jak włączysz radio to tylko zostanie wysłana do niego informacja. Ale z tego co kolega mówił, to od czasu do czasu powinno Ci się włączyć w normalnym trybie. Powiedziałbym, że powinno Ci zadziałać, jak odpalisz auto podpięty na kablach do innego auta (wtedy spadek napięcia na akumulatorze nie powinien być taki głęboki). To by potwierdziło, że to ten problem.
Komentarz
-
-
shado, mnie się właśnie raz na 10 razy włącza. Natomiast wzmacniacz jest włączony na stałe, nawet bez kluczyka. I po zastartowaniu kluczykiem - odcina go i gra tylko bolero.
A co powiesz na pomysł, żeby przy zasilaniu wzmaka podłączyć kondensator? Taki wielki, jak się stosuje w systemach car-audio? Ew. może pozamieniać kable na wiązce, ale nie wiem, czy tak się da. Bo z kolei wolałbym, aby bez silnika wzmak nie działał - nie chciałbym kiedyś na przypadkowym postoju położyć akumulatora.
Komentarz
-
Komentarz