Auto Mapa Europe i OZI Explorer
Jakich nawigacji używacie,jakich map i co polecacie?
Zwiń
X
-
O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
-
-
W Polsce jeżdżę na MapaMap - dość dokładna, choć czasem ma narowy typu kieruje na zjazd z autostrady, żeby od razu na nią wrócić.
Do Norwegii i po Włoszech jechałem na pożyczonym Navigonie (mapy Navteq), w drugim aucie była Automapa i kilka razy 'zgupiała' ciągnąc na jakieś bezdroża. Navigon prowadził jak po sznurku, dodatkowo realistyczny widok skrzyżowań i zjazdów z dróg to po prostu bajka.
Gdybym kupował nawigację na Europę to tylko Navigona...
Komentarz
-
-
Ja posiadam Mio Moov 200 - chyba najtańszy model z możliwych.
Na necie znalazłem sprytny sofcik, dzięki któremu BEZ ODBLOKOWANIA pojawia się dodatkowe menu z wyborem Map (można dorzucić AutoMapę lub korzystać z fabrycznej). Do tego w komplecie były gierki i tego typu bajerki. Na karcie pamięci staram się trzymać jakieś filmy i w razie jakiegoś korka na trasie zdarza mi się obejrzeć jakiś film.
Co ważne w razie czego łatwo przywrócić fabryczny soft i oddać nieodblokowaną navi na gwarancji.
Fabryczna mapa jest dość kiepska niestety, ale od biedy też da się jeździć, tylko po prostu czasem po polach :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Auto Mapa Polska i Toshiba G900.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Ja korzystałem parę razy z mio c250 + igo 8 ( było wiarę ok ale 2 razy się zwiesiła na trasie Łódź-Lublin-Zamość )Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Komentarz
-
-
Na chwilę obecna przesiadłem się na Goclever 5066 z oryginalna mapą Mireo Cardinale PL oraz Automapę EU. Sprzęt posiada 5" ekran, szybki procesor, czuły 40 kanałowy moduł GPS oraz rozbudowane menu. W menu jest obsługa BT - zestaw głośnomówiący, transmiter FM, przeglądarka zdjęć, Player WMA oraz filmow Dvix itp. Sprzęt śmiga super i obsługa innych map nie wymaga odblokowania urządzenia. Wystarczy zmiana nazwy folderu z mapą i pliku .exe na mobilenavigator.Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ostlanderczuły 40 kanałowy moduł GPS
GPS - składa się z 31 satelit (z czego tylko 28 działa reszta to zapasowe lub testowe) krążących wokół ziemi przy czym jako że wszystkie 31 przypadają na całą ziemię to teoretycznie możesz złapać sygnał tylko z połowy (praktycznie to 3-8)
Więc 40 kanałowy moduł GPS to coś co jest jednym wielkim kitem wciskanym klientowi
Co najmniej brzmi to tak głupio jak to że mydłem marki X można się umyć nawet na słońcu.O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Cześć
Ja kupiłem sobie w Auchan nawigacje GEPARD z mapami AKIRA. Nastepnie odblokowałem Windowca CE (jak to zrobić w linku poniżej) i zaisntalowałem oryginalna wersję MAPA MAP jaka była kiedyś wydana w PC WORD. Teraz mam już aktulaizację do wersji TOP 6.3, i mapa działa super. Jest bardzo dokładna, bardzo fajnie nawiguje. Ma niestety jeszcze duzo mniej opcji od AutoMapy, ale gorąco polecam.
Octavka
Komentarz
-
-
kupiłem najtańsza nową navi na allegro z woj. mazowieckiego.
LarkVoyage 35.5C z mapą kopernicusa. Po tygodniu kupiłem karte 2 GB dograłem full najnowszą automape. lecz nadal korzystam z copernicusa gdyż jest łatwiejszy w obsłudze bardziej intuicyjny i nie ma miliona punktów na mapie. widzisz to co jest najwazniejsze. wjerzdżając w centrum warszawy widzissz na Automapie milion ruznych punktów typu bar chińczyk. parkomter bank. czy innego rodzaju g***a a nie widzisz najważniejszego czyli nazwy ulicy którą jedziesz i w którą skrecasz.
Co do samego urządzenia jest dość małe , mieści się w kieszeni, pary razy upadło mi na ulicy ale cały czas działa , rysik tez juz zgubiłem
Ps. zapłaciułem za niego w lato cos ok 215 zł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RALFz copernicusa gdyż jest łatwiejszy w obsłudze bardziej intuicyjny i nie ma miliona punktów na mapie.O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ThundiZamieszczone przez RALFz copernicusa gdyż jest łatwiejszy w obsłudze bardziej intuicyjny i nie ma miliona punktów na mapie.
Komentarz
-
-
Może źle się wyraziłemWyłącz te które nie potrzebujesz (np bankomaty i inne) a zostaw tylko te ci potrzebne na drodze (zawsze jak chcesz jakiś bankomat czy coś to można go włączyć na chwile i po wyłączyć - zresztą w AM masz opcje znajdowania najbliższych punktów poi nie tylko tych włączonych więc niektóre mogą być zawsze wyłączone)
O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Lark 43,1 + MapaMap TOP 6.3.2 (posiada wpisane przez producenta fotoradary stałe, resztę suszarek jak ktoś chce można dodać)
Mam jeszcze licencję na AM i czasami używam iGo.
Konkluzja: nie ma najlepszej i jedynej.
Automapa niby dokładna w miastach ale jezlei chodzi o małe miejscowości to najczęściej punkt na drodze, a ja często w miasteczkach 4-5 tys. mieszkańców szukam uliczki.
MapaMap - jeżdzę ostatnio i nawet OK, mniej gada od Hołka. Moja żona pierwszy raz mając w reku ustaliła trasę (kwestia trudności obsługi, w AM na pewno nie zrobiłaby tego)
iGo - bardzo mi odpowiada ze skórą Gurjona i Emapą, ale to tylko eksperyment. IMO jest najbardziej modyfikowalna i konfigurowalna.
Komentarz
-
-
Ja mam na swojej nawigacji (Blaupunkt Lucca 3.3, kupiłem ją parę lat temu ) wgrane 3 mapy, oczywiście urządzenie jest odblokowane
- Automapa 5.3
- iGO 8.3
- Blaupunkt (fabryczna to dno, brak aktualizacji, nie korzystam z niej)
Na Polskę ZDECYDOWANIE polecam AutoMape (ja mam Automape XL na całą Europę), na "starą 15 UE" też jest nieźle, natomiast kraje typu Rumunia, Bułgaria, Słoacja, polecam Ci IgoAmigo. W Bułgarii i Rumunii malutkie miasteczka w najgorszym wypadku mają nazwy ulic, Automapa niestety tylko nazwę miasta...
Jeśli chodzi o grafikę, czytelność (to naprawdę bardzo ważne) rozwiązania menu to Automapa kładzie na łopatki mapy które testowałem.
Zamieszczone przez smerJeśli chodzi o sprzęt, to niewiele mogę poradzić. Ja Kupiłem palmtopa MIO ponad 2 lata temu, w ceni za którą teraz można by kupić ze cztery nawigacje , ale wtedy nie było jeszcze "cudów" typy lark, czy inne gotowe gps-y za symboliczna opłatę. Moge Ci tylko doradzić, żebyś zakupił sprzęt do którego można wgrywać różne oprogramowanie, a nie zablokowanego gotowca.*************
Tłumaczenia, kursy językowe i korepetycje j. angielski.
Rabat dla OCP
www.primusal.pl
[email protected]
Komentarz
-
Komentarz