Jakich nawigacji używacie,jakich map i co polecacie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lu5asz
    RS
    • 2011
    • 2006
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Fajna darmowa i offline navi na Polskę to Panorama Firm.
    Kondziu

OCP

Komentarz

• eaglemirek
      RS
      • 2010
      • 14114
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Voit, PL 149/24=6,2 Ok może lekko przesadziłem choć ja tankuję 100 na Shellu
      EU 249/24=10,37 więc tu nie jestem w stanie nawet kupić 2x :kufel w byle jakiej mordowni bo te 5,5 muszę minimum dać :!: A witaminizowanie (bo oszczędniej) mnie tak samo śmieszy jak jak targanie z PL xx :kufel na Bałkany
      NaviExperta nie znam ale AM też omija korki :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Voit
        Elegance
        • 2010
        • 816

...Teraz rozumiem, ja przeliczałem według ceny za kwartał, a przecież roczna subskrypcja wychodzi taniej. :wink:
        NaviExspert to bardzo ciekawy program, wypróbuj kiedyś darmową wersję jak będziesz wybierał się kiedyś do jakiegoś zatłoczonego, nieznanego miasta...
        Tylko zasada jest jedna - z NaviExpertem się nie dyskutuje. Jak każe zjechać z głównej ulicy w osiedlową uliczkę to trzeba zjechać...
        Kumpel kiedyś przez miesiąc musiał przejeżdżać całą Warszawę w poprzek. Nigdy nie jechał dwa razy tą samą trasą, ale zawsze jechał do celu, sprawnie i szybko.
        Ja w zeszłe wakacje przejechałem przez Polskę z Gdańska do Żywca omijając Łódź. Kawał przed Łodzią nawigacja kazała zjechać z autostrady i potem z daleka oglądałem kilometry korka na bramkach. A Łódź ominęliśmy bokiem, fajną pusta drogą.
        Dla mnie NaviExpert z Yanosikiem w tle to idealna nawigacja on-line.
        Ale za granicą musi być off-line... Tu mam Sygica. Legalnego i z aktualnymi mapami...
        Co do kradzieży aktualizacji do navi, to mam dokładnie takie samo zdanie.

Komentarz

• hsurim
          Elegance
          • 2006
          • 788
          • Kia
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

No no ... w ubiegłym roku - jadąc w okolice Karwi - dzięki AutoMapie (z podłączeniem do Internetu), ominąłem w spektakularny sposób gigantyczny korek ciągnący się z Obwodnicy Trójmiasta aż po Redę (rozwidlenie na Wejherowo i Władysławowo).
          Nawet już sam zjazd z S7 na obwodnicę, odbył się nietypowo - inni czekali w ok. 1 km korku na zjazd (w prawo) a mnie "Marzenka" poprowadziła dalej prosto, potem skręciłem w lewo i objazdem dostałem się na obwodnicę - cały czas jadąc.
          Potem przed Gdynią, wytyczyła drogę (jak patrzę na mapie) Trasą Kwiatkowskiego a potem poprowadziła mnie w większości 'równolegle' do korka - jeden raz przeciąłem prostopadle ul. Morską, wjeżdżając po kilku kilometrach na drogę do Władka ale od strony Wejherowa.
          W sumie, nadrabiając 7 km zaoszczędziłem jednak kupę czasu - o paliwie już nie wspomnę.

Aktualne informacje o przejezdności dróg, szczególnie w miastach spełniają swoją rolę.
          Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• Gregor7
            Drive
            • 2015
            • 96
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Witam ja używm navi Sygic na antka i jestem mega zadowolony z niego. Jest dokładny (bazuje na mapach TomTom) posiada dużo dodatkowych funkcji. Można go zainstalowac na 3 urzadzeniach z systemem android na jednym kluczu. Aktualizacje ma dożwotnie i w miare często, wiec baza nowych dróg i fotoradarów jest dokładna. Polecam
            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...via-by-gregor7

Komentarz

• biegan84
              Classic
              • 2016
              • 16

bazuje na mapach TomTom
              - i nie tylko. Mapy od HERE są również dostępne i osobiście uważam że zdecydowanie dokładniejsze. Same mapy TomTom to nic innego jak TeleAtlas (kupiony przez Tomka) .

Osobiście mogę polecić darmową mapę od HERE maps - dotychczas zajmowali się opracowywaniem samych map, później pojawiła się wersja BETA programu do nawigacji. Od jakiegoś czasu jest oficjalna wersja. Wystarczy się zarejestrować. Można pobrać mapy na kartę i pracować w trybie offline, ale można też w online i zawsze mamy najaktualniejszą mapę. Bezpłatna licencja na całą europę

Komentarz

• lu5asz
                RS
                • 2011
                • 2006
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

biegan84, miałem wlasnie pisać o mapach Herę.na szczescie jest wersja na Iphona i swietnie dziala(co najważniejsze ściągasz sobie mapę Europy i działa offline).
                Kondziu

OCP

Komentarz

• Gregor7
                  Drive
                  • 2015
                  • 96
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Właśnie zapomniałem dodać ze mapy działaja offline.

Komentarz

• kleszek3
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 130
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Co polecacie tablet z mapą czy nawigacja ?
                    Pozdrawiam.
                    Zainteresowany !

Komentarz

• krissos
                      Elegance
                      • 2011
                      • 840
                      • Honda
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kleszek3, Zależy gdzie chcesz go używać. W większym aucie tablet w mniejszym nawigacja (telefon)
                      "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                      ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• rezon
                        RS
                        • 2006
                        • 1894
                        • Volvo
                        • AKL 1.6 MPI 101 KM
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Mapy Google też można obecnie zainstalować i używać off-line. Niedawno korzystałem z AM na androidzie w chińskiej nawigacji podczas wyjazdu do Austrii. W PL trzeba mieć podpięty internet aby korzystała z informacji drogowych on-line. A u naszych południowych bliższych i dalszych sąsiadów miła niespodzianka - AM korzystała chyba z sygnału TMC, bo netu na pewno nie miałem. Po powrocie do PL zasygnalizowała utratę informacji drogowych - dopiero po podpięciu modemu pojawił się ponownie niebieski znaczek. W Austrii miałem też mapy Googla off-line, które wcześniej sobie ściągnąłem.

Komentarz

• Gregor7
                          Drive
                          • 2015
                          • 96
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Ja jak ostatnio używałem tableta jako nawigacji (10,1 cala), to mi Pan Policjant zwrócił uwagę, że moje urządzenie jest za duże na szybę, bo zasłania widoczność. Skończyło się na pouczeniu

Komentarz

• looker
                            RS
                            • 2008
                            • 1886
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Czy jest jakaś specjalna procedura ściągania map Google ? Czy można tak zrobić z określonym obszarem w określonej dokładności ?
                            OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                            SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• SS
                              RS
                              • 2010
                              • 16209
                              • Superb III (3V3)

Gregor7, chyba w Niemczech jest ograniczenie do 7". Powyżej mandat
                              Pisał Sebastian

Komentarz

• rezon
                                RS
                                • 2006
                                • 1894
                                • Volvo
                                • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez looker
                                Czy jest jakaś specjalna procedura ściągania map Google ? Czy można tak zrobić z określonym obszarem w określonej dokładności ?
                                wchodzisz w mapy Googla, w rozwijanym menu masz Obszary offline i ściągasz mapy

Komentarz

• Gregor7
                                  Drive
                                  • 2015
                                  • 96
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Komentarz

• SS
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 16209
                                    • Superb III (3V3)

Gregor7, jak szukałem tableta to nie słyszałem o 7" w PL
                                    Pisał Sebastian

Komentarz

• Reidak
                                      Drive
                                      • 2016
                                      • 66

Ja używam w dłuższych trasach TomTom (obecnie najnowszy 50 Start) a na szybko mapy Google/Apple/Here w telefonie. Nie polecam korzystać wyłącznie ze smartfonów, już 2 Samsungi Galaxy Sx usmażyłem podczas dłuższych tras w czasie upałów. Normalne nawigacje są w takich warunkach najlepsze (najtańsze jak się coś sp.....li).

Skoda Octavia III 1.4 TSI CZDA Topaz

Komentarz

• Yacca
                                        Ambiente
                                        • 2011
                                        • 119

Zamieszczone przez Reidak
                                        już 2 Samsungi Galaxy Sx usmażyłem podczas dłuższych tras w czasie upałów.
                                        Umieszczam smartfona nad wylotem powietrza z klimy i jest zimny jak pivo z lodówki mimo upału.

Komentarz

• Voit
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 816

Zamieszczone przez Reidak
                                          (...) już 2 Samsungi Galaxy Sx usmażyłem podczas dłuższych tras w czasie upałów. (...)
                                          ...Obstawiam problem z ładowarką.

Też raz o mało co nie usmażyłem telefonu (SG3) i to przed samym wyjazdem do Chorwacji. Problemem była oryginalna ładowarka samochodowa Samsunga.
                                          Na szczęście zdążyłem odłączyć ładowanie. Telefon ocalał, chociaż był taki gorący, że parzył ręce, a ja w chwili wyjazdu za granicę zostałem bez navi...
                                          Po drodze zajechałem do Media Markt i kupiłem ładowarkę Hama, z którą nie mam żadnych problemów.
                                          Reidak, prawdopodobnie pierdoła za kilkanaście złotych ubiła Ci dwa telefony...

Komentarz

• tomekjmopl
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 1187
                                            • Opel
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Aplikacja Here Maps na androidzie - takie pytanie mam. Czy orientujecie się może, jak zainstaluję dajmy na to mapę Polski jako offline, a potem podczas nawigowania przestawię Here Maps on line, żeby być informowanym o korkach, objazdach, itp. to czy zasysane będą tylko te informacje, a mapa będzie z pamięci urządzenia pobierana, czy też mapę też będzie zasysał na bieżąco przed dane pakietowe?

Komentarz

• mackowski
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 310
                                              • Superb III (3V3)
                                              • AZV 2.0 TDI 140 KM

Panowie, jak się ma to radio do Columbusa? Jakieś dodatkowe funkcje, bajery itd? Zastanawiam się, czy gra warta świeczki.. Mam Columbusa z PL, DVD free itd.., ale zawsze możnaby coś zmienić, pytanie tylko czy warto..?

O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836
                                              Maciej
                                              Kierownice MF, tempomaty, MFA w grupie VAG Skoda, VW, Seat, Audi. Montaż, kodowanie sterowników, sterowniki, wiązki i inne..

Komentarz

• piotrek_os
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8162
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Pany co kupić tomtoma czy mio? Tak do 500 zl.
                                                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• PiotrekDK
                                                  Elegance
                                                  • 2007
                                                  • 798
                                                  • Seat

Zamieszczone przez piotrek_os Zobacz wpis
                                                  Pany co kupić tomtoma czy mio? Tak do 500 zl.
                                                  A nie lepiej aplikację na telefon? Ja od paru lat jeżdżę na aplikacjjach tom tom i jestem zadowolony.
                                                  Po co masz płacić za dodatkową maszynę jak już bazę nosisz w kieszeni.
                                                  ...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
                                                  mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088

Komentarz

• promader
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 802
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                    • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

myslicie że za tą cene to bedzie dobrze dziłac...?http://allegro.pl/nawigacja-samochod...713945269.html
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...combi-czcz-vrs

Komentarz

Pracuję...