Pytanie o sygic, zwyczajowo przy obliczaniu trasy podaje zawsze 3 do wyboru, ale czasem brak trzeciej i prosi przeciągnij mapę /czy trasę/ do edycji, ...co ona chce ? :szeroki_usmiech
Jakich nawigacji używacie,jakich map i co polecacie?
Zwiń
X
-
bishop, nie wiem, ja zwykle wybieram pierwszą propozycję.
Jeśli program chce żebyś przeciągnął trasę do edycji, to po prostu "przesuwasz" zaproponowaną trasę w taki sposób, żeby prowadziła przez konkretne punkty na mapie.
Taka alternatywa dla funkcji "jedź przez"...
igor33c
Dziś dostałem newsletter, że Sygic na Europę jest za 24,99 €
licencja obejmuje dożywotnią aktualizację map i można ją przenosić na dowolne urządzenia na Androidzie.
Jeśli używasz smartfona z Andridem, to jest to, moim zdaniem, bardzo dobra propozycja.
Możesz sobie sciągnąć darmową wersję siedmiodniową i sprawdzić, jak działa.
...Też myślałem nad tym GoCleverem.
Myślę że to dobre urządzenie i spokojnie sobie poradzi. Jedyny problem to program do nawigacji i aktualne mapy.
Tego co dostaniesz w zestawie nie znasz i nie możesz sprawdzić przed zakupem.
Na odblokowaną nawigację 3/4 użytkowników wgrywa AutoMapę z Chomika.
Potem co roku szuka się na Chomiku aktualizacji...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez igor33cMam pytanie czy na wycieczkę samochodem do Chorwacji wystarczy mi ta nawigacja jak na aukcji?
Nie ukrywam , że potrzebuję nawigacji offlineowej i takiej żeby tylko wyjąć z pudełka i jechać
No i oczywiście jak najtańszej , ta z aukcji będzie ok? Czy polecacie coś lepszego ale jednocześnie do 200złZ góry dzięki za odp.
min. 3tygodnie czasu - bezpośrednio China :wink:
w ubiegłym miesiącu zakupiłem 7" za ~160zł - działa na AM jak dzika 8)
Zamieszczone przez Voit...Na odblokowaną nawigację 3/4 użytkowników wgrywa AutoMapę z Chomika.
aktualizacje pojawiają się średnio co ~2 miesiące... :wink:
i tu macie zawsze aktualne to zassania :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez no_fear(...)
Zamieszczone przez Voit...Na odblokowaną nawigację 3/4 użytkowników wgrywa AutoMapę z Chomika.
(...)
Po bliższej lub dalszej okolicy poruszam się dość sprawnie bez nawigacji. :wink:
Mylę, że spory procent statytstycznych użytkowników pirackich nawigacji robi podobnie.
Teraz już nie muszę szukać, to aktualizacje szukają mnie. :lol:
W Sygicu do maja były dwie aktualizacje map.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez no_fearZamieszczone przez Voit...Na odblokowaną nawigację 3/4 użytkowników wgrywa AutoMapę z Chomika.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiZamieszczone przez no_fearZamieszczone przez Voit...Na odblokowaną nawigację 3/4 użytkowników wgrywa AutoMapę z Chomika.
więc zwłoka w zasadzie nie występuje 8)
Komentarz
-
-
Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
piotrek_os, Ja polecam AM na Androida. Mam już ponad rok w moim Samie. Kupuje subskrypcje mapy Polski przez allegro i podaje kod. Polecam. Aktualizacje map co kwartał mniej więcej, a w między czasie aktualizują się zmiany ruchu, remonty itp. Jest fajny moduł zmiany w trakcie jazdy trasy przez wzgląd na zmianę natężenia ruchu - AM-traffic.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
A jak chcecie na mapach TomTom-a to można zainstalować coś takiego Panorama Firm Nawigacja .
Komentarz
-
-
Ja używam w kraju Google Maps a jak się trafi wyjazd za granicę to AM lub Sygic na Androida.
Mam też MFD DX ale na razie nie korzystałem. Jakie mapy polecacie pod to :?:Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Czarna_LKJa używam w kraju Google Maps a jak się trafi wyjazd za granicę to AM lub Sygic na Androida.
Mam też MFD DX ale na razie nie korzystałem. Jakie mapy polecacie pod to :?:Opony i felgi nowe-ceny hurtowe
Mobile phone: 501-517 687/668-39 64 74
Komentarz
-
-
Mi skończyła się subskrypcja na AutoMapę w pażdzierniku i pod namową kolegi z naszego forum przeszedłem na Naviexperta. Wcześniej nie zwracałem na NE uwagi bo jest online. A teraz jak mam Jump z internetem, to polecam NE, bo żre mało internetu i lepiej omija korki, a poza tym jest tańszy. AM 90 zł na rok, a NE kupisz na alle... za 38 zł na rok. Oba działają podobnie, w sumie, to NE ma fajną opcję głosową i działa to nieźle, ale to tylko bajer. AM wybierała najczęsciej główne drogi, dłuzsze, ale prostrze. NE skraca trasę i potrafi pokierować przez osiedle jak główne zakorkowane. W NE lepiej działa omijanie korków.W sumie to oba polecam jako nawigacje na tel. z androidem.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
Komentarz