Jakie glosniki na tyl do Octavii Sedan

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • autorus
    Rider
    • 2004
    • 508

Powiedz co weszło w sklad tego wygłuszania? Tzn co zrobili, tylko przednie drzwi czy może jeszcze coś ?
    http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
    Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
    Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• Samiec
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4287
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Jak ja unich bylem to tylko pzrednie drzwi byly w tej cenie wiec raczej tylko to i w tym przypadku.
      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• arci9
        RS
        • 2004
        • 2007

Zamieszczone przez the_maniek
        Nie mam pojecia. Faktycznie samemu wychodzi znacznie taniej, ale nie mam nikogo, kto moglby mi pomoc w instalacji, bo ja sie na tym niebardzo znam (przynajmniej nigdy tego nie robilem), wiec zostala mi firma :/ Bylo minela. Nie zaluje teraz sprzet gra super Narazie mi starczy.

Pozdrawiam :diabelski_usmiech
        Najważniejsze żebyś był zadowolony k i widział/słyszał efekty wydanej kasy i włożonej w to pracy Widziałeś jak zostało to wszystko zrobione, gdzie maty położone i jak, czy założyli Ci dystanse z mdfu...?bo niestety różnie to bywa z firmami, co oczywiście nie oznacza że Oni to źle zrobili :wink:

Zamieszczone przez Samiec
        Ja tej cenny nie moglem strawic i kupilem maty boola ,do tego panele z mdfu i wygluszylem wlasnorecznie (z poczatku z pomoca Arci9-go )
        k

Komentarz

• the_maniek
          Ambiente
          • 2006
          • 177

Wszystko jest k Gra jak szalony. Robilem tylko przod Ale z tylu i tak nic nie mam (i tak zostanie bo po co) wiec wiadomo Wnetrza nie widzialem dokladnie (tylko jak akurat przy mnie koles zakladal bok na drzwi) wiec jakie to maty to nie powiem, wiem natomiast ze dyatanse byly Polecialo troche kasy (bo jeszcze glosniczki trzeba w to wliczyc) ale odrazu slychac za co zaplacilem Polecam :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
          Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.

Komentarz

• Samiec
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4287
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Wnetrza nie widzialem dokladnie (tylko jak akurat przy mnie koles zakladal bok na drzwi) wiec jakie to maty to nie powiem, wiem natomiast ze dyatanse byly
            To moze kolor mat pod boczkiem widziales ,byl czarny czy srebrny ? Jak u nich bylem to cena 700zl byla tylko za wygluszenie o dystansach nic nie wspomieli nawet :roll: a jestes pewny ze to nie orginalne dystanse (tzn plastiki skodowskie) ?
            Caly czas chyba chce sie doszukac dziury w calym :szeroki_usmiech ,bo jesli by uzyli dobrej firmy mati zrobili panele z mdf ,to cena ju by byla do rozwazenia :wink:

Komentarz

• autorus
              Rider
              • 2004
              • 508

A jakie głośniczki załozyłeś jeśli można spytać? I ile cię w sumie kosztowała całoś bo też myślę żeby się skusić, ale dopiero po gwarancji.
              http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
              Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
              Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• the_maniek
                Ambiente
                • 2006
                • 177

Kolorku nie widzialem, ale Dynamat to nie byl (za to chcieli troche wiecej kasy i sobie darowalem). Dystans powinien byc z MDFu i ja im wierze ze taki jest (plastikowe wciskaja przy podstawowym wyciszaniu drzwiczek ~450 zeta). Z glosniczkami tez nie szalalem - PHASE EVOLUTION (x4 - w tym 2 tweetery) cena 600 + 120 za montaz + 650 za wytlunieine drzwiczek. I powiem ze naprawde fajnie graja. Chcialem jeszcze woofera sobie zainstalowac ale to wdatek kolo 2200 (w tym wzmacniacz ~1200 zeta i skrzynia ~220) wiec narazie sie wstrzymalem. Nawet bez wooferka jest fajnie :szeroki_usmiech

Komentarz

• arci9
                  RS
                  • 2004
                  • 2007

Chcialem jeszcze woofera sobie zainstalowac ale to wdatek kolo 2200 (w tym wzmacniacz ~1200 zeta i skrzynia ~220) wiec narazie sie wstrzymalem. Nawet bez wooferka jest fajnie :szeroki_usmiech
                  Chyba subwooferek? :szeroki_usmiech bo wooferki to masz w drzwiach i to dwa.
                  k

Polecam głośnik w skrzynce zamkniętej, nie schodzi tak nisko jak z bassreflexem i nie wali jak oszalały, ale drzwięk jest bardziej kotrolowany, troszkę jak na moje ucho bardziej mięki no i gra czyściej, nie ma przeciągania.Oczywiście trzeba dobrze dobrać skrzynkę do konkretnego głośnika.

Komentarz

• the_maniek
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 177

Hehehe no tak chodzilo mi o subwooferka Jesli chodzi o skrzynke zamknieta... to dzieki za rade (przyda sie na przyszlosc :szeroki_usmiech ). k

A jaki glosniczek bys polecil?

Komentarz

• Nexus6
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4847
                      • Volkswagen

wszystko zalezy od tego jakiej muzyki słuchasz i czy masz w planach zagłuszanie okolicy :diabelski_usmiech

poza tym 2,2 kzł za wzmak i suba :twisted: to co konkretnie Ci zaproponowali ? :diabelski_usmiech
                      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• the_maniek
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 177

Zagluszanie okolicy bylo by mile :diabelski_usmiech
                        Proponowali mi jakis wzmacniac Blaupunkta, skrzynke chyba 25L a jesli chodzi o glosniczek to niepamietam.

Komentarz

• Nexus6
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4847
                          • Volkswagen

nie wiem co za głośnik chcieli Ci pogonić do tego wzmaka (jesli nie jest to Burning Desire Blaupunkta :diabelski_usmiech )
                          niestety wygląda mi to na wciskanie taniego sprzętu za "konkretną" kasę

Komentarz

• the_maniek
                            Ambiente
                            • 2006
                            • 177

No to dobrze ze dalem sobie spokoj A jaki konfig bys polecil (tylko nie chce miec droższego sprzetu audio od fury ;P)?

Komentarz

• the_maniek
                              Ambiente
                              • 2006
                              • 177

Komentarz

• Nexus6
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 4847
                                • Volkswagen

np wzmak Signat Fury M600 + sub PolkAudio db104 + obudowa zamknieta do suba
                                razem ok. 1500 zł

to taka "szybka" propozycja - zawsze mozna pokombinowć :diabelski_usmiech k

Komentarz

• the_maniek
                                  Ambiente
                                  • 2006
                                  • 177

OKI dzieki k Teraz to ja rozumiem cenke Wzmak jest tylko na suba? I gdzie to mozna zainstalowac zeby kazsy nie zdarli za duzo? :szeroki_usmiech

Komentarz

• Nexus6
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 4847
                                    • Volkswagen

OKI dzieki k Teraz to ja rozumiem cenke Wzmak jest tylko na suba?
                                    tak, ten wzmak to monoblok, ale zawsze mozna go zastapic np. 4-kanałówką

I gdzie to mozna zainstalowac zeby kazsy nie zdarli za duzo? :szeroki_usmiech
                                    zawsze coś da polecic :diabelski_usmiech

Komentarz

• the_maniek
                                      Ambiente
                                      • 2006
                                      • 177

Dzienx za info k Jak bede mial juz robic sobie suba to sie odezwe z innymi pytankami :diabelski_usmiech

Komentarz

• djczas
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 9612

Nexus6, ja sie podepne pod ten post coby nie robić kolejnego tematu
                                        Pada mi głośnik bassowy (subwoofer) mam do Alpine Swr 1241D type R i chciałbym coś na jego miejsce do 1000 zeta zagłośnik może ciut wiecej skrzynia zamknieta około 35l robiona według zaleceń alpine pojemność.

Komentarz

• Samiec
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 4287
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Nexus6
                                          np wzmak Signat Fury M600 + sub PolkAudio db104 + obudowa zamknieta do suba
                                          razem ok. 1500 zł
                                          Do ceny trzeba doliczyc jeszcze okablowanie ze 300-400zl bedzie napewno :wink:

Komentarz

• Nexus6
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 4847
                                            • Volkswagen

Zamieszczone przez djczas
                                            Pada mi głośnik bassowy (subwoofer) mam do Alpine Swr 1241D type R i chciałbym coś na jego miejsce do 1000 zeta zagłośnik może ciut wiecej skrzynia zamknieta około 35l robiona według zaleceń alpine pojemność.
                                            Pytanie, czy koniecznie chcesz pozostać przy 12" (305 mm) ?
                                            czy też może być coś mniejszego, a "szybszego" ? :diabelski_usmiech

Komentarz

• arci9
                                              RS
                                              • 2004
                                              • 2007

A ja Ci Djczas mogę polecić z czystym sumieniem Cervin Vega z serii V-max, tylko nie wiem czy ta seria jeszcze jest.Też 12' głośnik, tak się akurat składa , że przed zakupem swojego testowałem min. Alpine, DLS z serii Magnesium, i jeszcze kilka innych.

Ten głośnik mi bardzo przypadł do głowy i mimo upływu czasu nadal mi się podoba - inna kwestia o którą zapytał się Nexus, czy napewno chcesz 12' , może 10' Ci wystarczy - będzie szybszy i napewno dokłądniejszy, a możeTwój wzmak obsłuży dwa głośniczki 10' coby było IMHO najlepszym rozwiązaniem, bo łączysz szybkość, dokładnośći i nagłośnienie okolicy w jednym :wink:

[ Dodano: Wto Lut 07, 2006 10:32 am ]
                                              Acha, i koniecznie polecam zamkniętą skrzynkę - całkiem niedawno sprawiłem sobie profesjonalną skrzynkę z bas reflexem i niestety to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej.... : 8) Także nowa skrzynka stoi i jest na sprzedaż :twisted:

Komentarz

• djczas
                                                RS
                                                • 2005
                                                • 9612

jesli chodzi o wielkość to chce pozostać przy 12" bo taką mam skrzynke i do niej chce zabudować nowy głośnik jedno lub dwu cewkowy słucham teraz głównie muzykio typu umc umc oraz felietonów Tomasza Olbratowskiego plus troche hip hopu oraz to co leci w radiu rmf trójka oraz planetafm w zależności co jest w zasieu

Komentarz

• arci9
                                                  RS
                                                  • 2004
                                                  • 2007

jesli chodzi o wielkość to chce pozostać przy 12" bo taką mam skrzynke i do niej chce zabudować nowy głośnik jedno lub dwu cewkowy słucham teraz głównie muzykio typu umc umc oraz felietonów Tomasza Olbratowskiego plus troche hip hopu oraz to co leci w radiu rmf trójka oraz planetafm w zależności co jest w zasieu
                                                  hmm, to możesz mieć problem, bo skrzynię się projektuje do głośnika.Jej wielkość oraz np. długość i szerokość portu itp.

Komentarz

• kicus_tomek
                                                    Drive
                                                    • 2006
                                                    • 72

W swojej Octawi wygłuszyłem przednie drzwi, zamontowałem panele z mdf i zapodałem zestaw Powerbassa ten co poleca Nexus6, radyjko Kenwooda, odpaliłem i oniemiałem. Bajka. Od razu odłączyłem tylne głośniki bo tylko przeszkadzały. Do bagażnika można wrzucić subwoofer jeśli komuś nie starcza basu, mi wystarczy przód.

Komentarz

Pracuję...