Powiedz co weszło w sklad tego wygłuszania? Tzn co zrobili, tylko przednie drzwi czy może jeszcze coś ?
Jakie glosniki na tyl do Octavii Sedan
Zwiń
X
-
http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
-
-
Zamieszczone przez the_maniekNie mam pojecia. Faktycznie samemu wychodzi znacznie taniej, ale nie mam nikogo, kto moglby mi pomoc w instalacji, bo ja sie na tym niebardzo znam (przynajmniej nigdy tego nie robilem), wiec zostala mi firma :/ Bylo minela. Nie zaluje teraz sprzet gra superNarazie mi starczy.
Pozdrawiam :diabelski_usmiechk i widział/słyszał efekty wydanej kasy i włożonej w to pracy
Widziałeś jak zostało to wszystko zrobione, gdzie maty położone i jak, czy założyli Ci dystanse z mdfu...?bo niestety różnie to bywa z firmami, co oczywiście nie oznacza że Oni to źle zrobili :wink:
Zamieszczone przez SamiecJa tej cenny nie moglem strawic i kupilem maty boola ,do tego panele z mdfu i wygluszylem wlasnorecznie (z poczatku z pomoca Arci9-go )k
Komentarz
-
-
Wszystko jestk Gra jak szalony. Robilem tylko przod
Ale z tylu i tak nic nie mam (i tak zostanie bo po co) wiec wiadomo
Wnetrza nie widzialem dokladnie (tylko jak akurat przy mnie koles zakladal bok na drzwi) wiec jakie to maty to nie powiem, wiem natomiast ze dyatanse byly
Polecialo troche kasy (bo jeszcze glosniczki trzeba w to wliczyc) ale odrazu slychac za co zaplacilem
Polecam :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez the_maniekWnetrza nie widzialem dokladnie (tylko jak akurat przy mnie koles zakladal bok na drzwi) wiec jakie to maty to nie powiem, wiem natomiast ze dyatanse bylyJak u nich bylem to cena 700zl byla tylko za wygluszenie o dystansach nic nie wspomieli nawet :roll: a jestes pewny ze to nie orginalne dystanse (tzn plastiki skodowskie) ?
Caly czas chyba chce sie doszukac dziury w calym :szeroki_usmiech ,bo jesli by uzyli dobrej firmy mati zrobili panele z mdf ,to cena ju by byla do rozwazenia :wink:
Komentarz
-
-
A jakie głośniczki załozyłeś jeśli można spytać? I ile cię w sumie kosztowała całoś bo też myślę żeby się skusić, ale dopiero po gwarancji.http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
Kolorku nie widzialem, ale Dynamat to nie byl (za to chcieli troche wiecej kasy i sobie darowalem). Dystans powinien byc z MDFu i ja im wierze ze taki jest (plastikowe wciskaja przy podstawowym wyciszaniu drzwiczek ~450 zeta). Z glosniczkami tez nie szalalem - PHASE EVOLUTION (x4 - w tym 2 tweetery) cena 600 + 120 za montaz + 650 za wytlunieine drzwiczek. I powiem ze naprawde fajnie graja. Chcialem jeszcze woofera sobie zainstalowac ale to wdatek kolo 2200 (w tym wzmacniacz ~1200 zeta i skrzynia ~220) wiec narazie sie wstrzymalem. Nawet bez wooferka jest fajnie :szeroki_usmiechŻaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez the_maniekChcialem jeszcze woofera sobie zainstalowac ale to wdatek kolo 2200 (w tym wzmacniacz ~1200 zeta i skrzynia ~220) wiec narazie sie wstrzymalem. Nawet bez wooferka jest fajnie :szeroki_usmiech
k
Polecam głośnik w skrzynce zamkniętej, nie schodzi tak nisko jak z bassreflexem i nie wali jak oszalały, ale drzwięk jest bardziej kotrolowany, troszkę jak na moje ucho bardziej mięki no i gra czyściej, nie ma przeciągania.Oczywiście trzeba dobrze dobrać skrzynkę do konkretnego głośnika.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez the_maniekOKI dziekik Teraz to ja rozumiem cenke
Wzmak jest tylko na suba?
Zamieszczone przez the_maniekI gdzie to mozna zainstalowac zeby kazsy nie zdarli za duzo? :szeroki_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasPada mi głośnik bassowy (subwoofer) mam do Alpine Swr 1241D type R i chciałbym coś na jego miejsce do 1000 zeta zagłośnik może ciut wiecej skrzynia zamknieta około 35l robiona według zaleceń alpine pojemność.
czy też może być coś mniejszego, a "szybszego" ? :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasPada mi głośnik bassowy (subwoofer) mam do Alpine Swr 1241D type R i chciałbym coś na jego miejsce do 1000 zeta zagłośnik może ciut wiecej skrzynia zamknieta około 35l robiona według zaleceń alpine pojemność.
Ten głośnik mi bardzo przypadł do głowy i mimo upływu czasu nadal mi się podoba - inna kwestia o którą zapytał się Nexus, czy napewno chcesz 12' , może 10' Ci wystarczy - będzie szybszy i napewno dokłądniejszy, a możeTwój wzmak obsłuży dwa głośniczki 10' coby było IMHO najlepszym rozwiązaniem, bo łączysz szybkość, dokładnośći i nagłośnienie okolicy w jednym :wink:
[ Dodano: Wto Lut 07, 2006 10:32 am ]
Acha, i koniecznie polecam zamkniętą skrzynkę - całkiem niedawno sprawiłem sobie profesjonalną skrzynkę z bas reflexem i niestety to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej.... : 8) Także nowa skrzynka stoi i jest na sprzedaż :twisted:
Komentarz
-
-
jesli chodzi o wielkość to chce pozostać przy 12" bo taką mam skrzynke i do niej chce zabudować nowy głośnik jedno lub dwu cewkowy słucham teraz głównie muzykio typu umc umc oraz felietonów Tomasza Olbratowskiego plus troche hip hopu oraz to co leci w radiu rmf trójka oraz planetafm w zależności co jest w zasieu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasjesli chodzi o wielkość to chce pozostać przy 12" bo taką mam skrzynke i do niej chce zabudować nowy głośnik jedno lub dwu cewkowy słucham teraz głównie muzykio typu umc umc oraz felietonów Tomasza Olbratowskiego plus troche hip hopu oraz to co leci w radiu rmf trójka oraz planetafm w zależności co jest w zasieu
Komentarz
-
-
W swojej Octawi wygłuszyłem przednie drzwi, zamontowałem panele z mdf i zapodałem zestaw Powerbassa ten co poleca Nexus6, radyjko Kenwooda, odpaliłem i oniemiałem. Bajka. Od razu odłączyłem tylne głośniki bo tylko przeszkadzały. Do bagażnika można wrzucić subwoofer jeśli komuś nie starcza basu, mi wystarczy przód.
Komentarz
-
Komentarz