No właśnie - co radzicie na ten sezon w tym rozmiarze? Czy są już może jakieś aktualne testy?
Jakie glosniki na tyl do Octavii Sedan
Zwiń
X
-
Jakie glosniki na tyl do Octavii Sedan
JAkie glosniki do octavii sedan kupic? bylem w Media Markt i mnie namawial gosc na 3 drozne ale mysle ze lepszym rozwiazaniem byloby rozdzielenie tak jak fabryka przewidziala tylko e chyba w drzwi to zadnych innych niz fabryczne syczkow sie nieda wcisnac?
radyjko mam 4x45 bez wzmaka zadnego i tak tez ma pozostac a glosniki maja byc w fabrycznych miejscach.Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski
-
-
dobrzegadaNexus6
k w golfie tez byłem najarany na glosniki na tył,wsadzilem i rozczarowanie,jedna wielka dup...a
-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
a ja sie z wami nie zgodze(jesli mozna) 8)
ja mam pionierka ktory rozdziela mi glos na lewo prawo i przod tyl :twisted:
dodatkowo ustawilem sobie zeby tyl gral ciut glosniej
i efekt jest super slychac czasmi jak glos przechodzi z przodu na tyl lub odwrotnie wogole duzo lepiej slychac taki suroundzik sie zrobil
no i 8 glosnikow bedzie gralo glosniej niz 4 takie jest moje zdanie
Komentarz
-
-
wybacz, ale ze słuchaniem muzyki to nie ma NIC WSPÓLNEGO
to co zrobiłeś daje Ci jedynie namiastkę łupania w dyskotece
z dźwiękiem surround to również nie ma NIC WSPÓLNEGO,
musiałbyś mieć muzykę nagraną w systemie 5.1 i odtwarzacz DVD-Audio :diabelski_usmiech ,
wszystko inne to oszukiwanie siebie, że "jest lepiej"
biologii i fizyki nie oszukasz :diabelski_usmiech
a że Tobie się wydaje, że jest OK to Twoja sprawa, ale nie propagujemy tutaj "takich" rozwiązań
jak doradzać, to dobrze doradzać
k
również te 8 głosników grających "głośniej" niz 4 to też bzdura - bilans energetyczny jest taki sam
(wzmacniacz radia nie dostaje nagle wzmocnienia mocy przy więkzej liczbie głośników, powiedziałbym, że dostaje, ale większych zniekształceń) :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
spoko napisalem to bo u mnie tak gra i kiedys odlaczyem sobie tyl i niepodobalo mi sie odrazu czuc bylo pustke z tylu :?
moze tego nie da sie poczuc jak sie ma super glosniki ale octavie fabrycznie maja kieski sprzet i lepiej moja niunia gra z 8 niz z 4 i to nie tylko moje zdanie bo jak odlaczylem tyl
i kolezanka weszla do auta to zapytala sie czemu tyl nie gra :shock:
to nie ja tylko Skoda-AUTO :diabelski_usmiechwybacz, ale ze słuchaniem muzyki to nie ma NIC WSPÓLNEGO
Komentarz
-
-
No i pierwszy plus glosnikow z tylu ,robia nastroj jak z kolezanka tam usiadziesz :wink:Zamieszczone przez chester121to nie tylko moje zdanie bo jak odlaczylem tyl
Procz tego ,tak jak koledzy nie polecam :szeroki_usmiech
Kiedys lubilem jak mnie dzwiek od tylu zachodzil :szeroki_usmiech ,nie mialem wogole glosnikow z przodu i mi to sie podobalo ,do czasu jak wydoroslalem i zalozylem glosniki na przod ,tyl stal sie zbedny i dziwek jest o wiele lepszy. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
to że zrobiła to Skoda Auto nie oznacza z automatu, że zostało to zrobione dobrzeZamieszczone przez chester121spoko napisalem to bo u mnie tak gra i kiedys odlaczyem sobie tyl i niepodobalo mi sie odrazu czuc bylo pustke z tylu :?
moze tego nie da sie poczuc jak sie ma super glosniki ale octavie fabrycznie maja kieski sprzet i lepiej moja niunia gra z 8 niz z 4 i to nie tylko moje zdanie bo jak odlaczylem tyl
to nie ja tylko Skoda-AUTO :diabelski_usmiechwybacz, ale ze słuchaniem muzyki to nie ma NIC WSPÓLNEGO
na palcach jedej ręki można policzyć samochody z poprawną lub dobrą fabryczną instalacją audio, więc nie ma się co chować za 'autorytetem" firmy w której jakość rozwiązań określają księgowi, a nie inżynierowie :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
nie nie nie nie i jeszcze raz nie TragediaBylem w Media Markt i zaproponowano mi Magnaty Ultra 21-3 lub Magnaty Bullpower 2130
dobre to wogole czy nie?-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
to jakie mam kupic? cena ma byc w okolicach 200zl. zaznaczam ze to co jest seryjnie montowane jesli chodzi o jakosc to jest wystarczajace dla mnie.Zamieszczone przez Areknie nie nie nie i jeszcze raz nie TragediaBylem w Media Markt i zaproponowano mi Magnaty Ultra 21-3 lub Magnaty Bullpower 2130
dobre to wogole czy nie?
[ Dodano: Wto 20 Gru, 05 11:15 ]
w Lodzi nie ma zadnego dobrego a pozatym niezamirzam u nich montowac tegoZamieszczone przez Nexus6Antoine pls, podjedź do zakładu CA, a nie do sklepu dla idiotów :diabelski_usmiechAntoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
proponuje coś takiegoZamieszczone przez Antoineto jakie mam kupic? cena ma byc w okolicach 200zl. zaznaczam ze to co jest seryjnie montowane jesli chodzi o jakosc to jest wystarczajace dla mnie.Zamieszczone przez Areknie nie nie nie i jeszcze raz nie TragediaBylem w Media Markt i zaproponowano mi Magnaty Ultra 21-3 lub Magnaty Bullpower 2130
dobre to wogole czy nie?With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
drogo tam jestZamieszczone przez Nexus6
proponuje coś takiego
te magnaty co pisalem sa o 70zl drozej podejrzewam ze to co ty zaproponowales te 
a pozatym wziales pod uwage ze z przodu mam fabryczne glosniki?
a i jeszcze jedno tweetery powinny miec fi 35mm a tamte sa mniejszeAntoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
rozmawialismy o glosnikach na tyl. tych z przodu niezamierzam ruszac narazie.Zamieszczone przez Nexus6to co Ci proponowałem jest właśnie na przód :diabelski_usmiechZamieszczone przez Antoinea pozatym wziales pod uwage ze z przodu mam fabryczne glosniki?Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6a jednak znalazłes zakład CA w okolicach Łodzi :diabelski_usmiechZamieszczone przez Antoinedobra dodzwonilem sie do Basera jutro do nich podjade powiedzieli ze maja cos do 200zlZamieszczone przez Nexus6z tyłu - byle jakie 130 mm
Zaklad jak zaklad, raczej dealera PowerBass'a
zamowilem te glosniczki
Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
Czyli jednak zaczynasz od dupy stronyZamieszczone przez Antoinezamowilem te glosniczki
Ja bym wolal zamaist tych 130mm kupic na przod 165mm (roznica w cenia 40zl chyba) ,a bys byl bardziej zadowolony :wink: Przednie gwistki bym tylko na tyl w drzwi przelozyl ,zeby cos tam brzekalo jak kogos wioze. Basu raczej z tych 13 nie bedziesz mial wiec... mi to by bylo szkoda kasy na tyl :wink:
Komentarz
-
-
jednak tak, ale nie wykluczone ze zamienie te oryginalne na te co Nexus proponowalZamieszczone przez SamiecCzyli jednak zaczynasz od dupy stronyZamieszczone przez Antoinezamowilem te glosniczki
Ja bym wolal zamaist tych 130mm kupic na przod 165mm (roznica w cenia 40zl chyba) ,a bys byl bardziej zadowolony :wink: Przednie gwistki bym tylko na tyl w drzwi przelozyl ,zeby cos tam brzekalo jak kogos wioze. Basu raczej z tych 13 nie bedziesz mial wiec... mi to by bylo szkoda kasy na tyl :wink:
Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
Antoine !!!
Posłuchaj , co Ci podpowiadają inni koledzy . Daj sobie spokój z tym tyłem . Ja u siebie wymieniłem cały komplet fabrycznych głośników , przód i tył na DLS Reference i w tej chwili wiem , że niepotrzebnie wydałem ok 500 zł na głośniki do tyłu. Całą scenę dzwiękową powinieneś mieć z przodu na wysokości przedniej szyby - deski i to w całej mierze jest zasługą przednich głośników , a tył wprowadza tylko zamieszanie .
Obecnie na wzmaku tyły mam tak ustawione , że grają tylko w zakresie niskich czętotliwości ( można powiedziedzieć - jako basy )
Komentarz
-
Komentarz