No właśnie - co radzicie na ten sezon w tym rozmiarze? Czy są już może jakieś aktualne testy?
Jakie glosniki na tyl do Octavii Sedan
Zwiń
X
-
Jakie glosniki na tyl do Octavii Sedan
JAkie glosniki do octavii sedan kupic? bylem w Media Markt i mnie namawial gosc na 3 drozne ale mysle ze lepszym rozwiazaniem byloby rozdzielenie tak jak fabryka przewidziala tylko e chyba w drzwi to zadnych innych niz fabryczne syczkow sie nieda wcisnac?
radyjko mam 4x45 bez wzmaka zadnego i tak tez ma pozostac a glosniki maja byc w fabrycznych miejscach.Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski
-
-
dobrzeNexus6-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
a ja sie z wami nie zgodze(jesli mozna) 8)
ja mam pionierka ktory rozdziela mi glos na lewo prawo i przod tyl :twisted:
dodatkowo ustawilem sobie zeby tyl gral ciut glosniej
i efekt jest super slychac czasmi jak glos przechodzi z przodu na tyl lub odwrotnie wogole duzo lepiej slychac taki suroundzik sie zrobil
no i 8 glosnikow bedzie gralo glosniej niz 4 takie jest moje zdanie
Komentarz
-
-
wybacz, ale ze słuchaniem muzyki to nie ma NIC WSPÓLNEGO
to co zrobiłeś daje Ci jedynie namiastkę łupania w dyskotece
z dźwiękiem surround to również nie ma NIC WSPÓLNEGO,
musiałbyś mieć muzykę nagraną w systemie 5.1 i odtwarzacz DVD-Audio :diabelski_usmiech ,
wszystko inne to oszukiwanie siebie, że "jest lepiej"
biologii i fizyki nie oszukasz :diabelski_usmiech
a że Tobie się wydaje, że jest OK to Twoja sprawa, ale nie propagujemy tutaj "takich" rozwiązań
jak doradzać, to dobrze doradzać k
również te 8 głosników grających "głośniej" niz 4 to też bzdura - bilans energetyczny jest taki sam
(wzmacniacz radia nie dostaje nagle wzmocnienia mocy przy więkzej liczbie głośników, powiedziałbym, że dostaje, ale większych zniekształceń) :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
spoko napisalem to bo u mnie tak gra i kiedys odlaczyem sobie tyl i niepodobalo mi sie odrazu czuc bylo pustke z tylu :?
moze tego nie da sie poczuc jak sie ma super glosniki ale octavie fabrycznie maja kieski sprzet i lepiej moja niunia gra z 8 niz z 4 i to nie tylko moje zdanie bo jak odlaczylem tyl
i kolezanka weszla do auta to zapytala sie czemu tyl nie gra :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121to nie tylko moje zdanie bo jak odlaczylem tyl
Procz tego ,tak jak koledzy nie polecam :szeroki_usmiech
Kiedys lubilem jak mnie dzwiek od tylu zachodzil :szeroki_usmiech ,nie mialem wogole glosnikow z przodu i mi to sie podobalo ,do czasu jak wydoroslalem i zalozylem glosniki na przod ,tyl stal sie zbedny i dziwek jest o wiele lepszy. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121spoko napisalem to bo u mnie tak gra i kiedys odlaczyem sobie tyl i niepodobalo mi sie odrazu czuc bylo pustke z tylu :?
moze tego nie da sie poczuc jak sie ma super glosniki ale octavie fabrycznie maja kieski sprzet i lepiej moja niunia gra z 8 niz z 4 i to nie tylko moje zdanie bo jak odlaczylem tyl
na palcach jedej ręki można policzyć samochody z poprawną lub dobrą fabryczną instalacją audio, więc nie ma się co chować za 'autorytetem" firmy w której jakość rozwiązań określają księgowi, a nie inżynierowie :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Bylem w Media Markt i zaproponowano mi Magnaty Ultra 21-3 lub Magnaty Bullpower 2130
dobre to wogole czy nie?-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ArekBylem w Media Markt i zaproponowano mi Magnaty Ultra 21-3 lub Magnaty Bullpower 2130
dobre to wogole czy nie?
[ Dodano: Wto 20 Gru, 05 11:15 ]
Zamieszczone przez Nexus6Antoine pls, podjedź do zakładu CA, a nie do sklepu dla idiotów :diabelski_usmiechAntoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AntoineZamieszczone przez ArekBylem w Media Markt i zaproponowano mi Magnaty Ultra 21-3 lub Magnaty Bullpower 2130
dobre to wogole czy nie?With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6
proponuje coś takiego
a pozatym wziales pod uwage ze z przodu mam fabryczne glosniki?
a i jeszcze jedno tweetery powinny miec fi 35mm a tamte sa mniejszeAntoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez Antoinea pozatym wziales pod uwage ze z przodu mam fabryczne glosniki?Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez AntoineZamieszczone przez Nexus6z tyłu - byle jakie 130 mm
Zaklad jak zaklad, raczej dealera PowerBass'a
zamowilem te glosniczkiAntoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Antoinezamowilem te glosniczki
Ja bym wolal zamaist tych 130mm kupic na przod 165mm (roznica w cenia 40zl chyba) ,a bys byl bardziej zadowolony :wink: Przednie gwistki bym tylko na tyl w drzwi przelozyl ,zeby cos tam brzekalo jak kogos wioze. Basu raczej z tych 13 nie bedziesz mial wiec... mi to by bylo szkoda kasy na tyl :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez Antoinezamowilem te glosniczki
Ja bym wolal zamaist tych 130mm kupic na przod 165mm (roznica w cenia 40zl chyba) ,a bys byl bardziej zadowolony :wink: Przednie gwistki bym tylko na tyl w drzwi przelozyl ,zeby cos tam brzekalo jak kogos wioze. Basu raczej z tych 13 nie bedziesz mial wiec... mi to by bylo szkoda kasy na tyl :wink:Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
Antoine !!!
Posłuchaj , co Ci podpowiadają inni koledzy . Daj sobie spokój z tym tyłem . Ja u siebie wymieniłem cały komplet fabrycznych głośników , przód i tył na DLS Reference i w tej chwili wiem , że niepotrzebnie wydałem ok 500 zł na głośniki do tyłu. Całą scenę dzwiękową powinieneś mieć z przodu na wysokości przedniej szyby - deski i to w całej mierze jest zasługą przednich głośników , a tył wprowadza tylko zamieszanie .
Obecnie na wzmaku tyły mam tak ustawione , że grają tylko w zakresie niskich czętotliwości ( można powiedziedzieć - jako basy )
Komentarz
-
Komentarz