Zamieszczone przez thomasc
Skoda octavia II Radio
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez rrysioZamieszczone przez leadmanKod jest zapisany w ECU
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoZ tego co pamiętam nie zapisany w szafie, tylko w radiu. Szafa wysyła swoje numery do radia i jak się zgadzają to jest OK, a jak się nie zgadzają to pyta o pin.
Zamieszczone przez shadoJakby kod był zapisany w szafie to po zmianie szafy byłby nowy pin, a pin jest przypisany do radia przecież.
Komentarz
-
-
Ja pytałem przy kupnie auta bo chciałem pin od razu.
Dowiedziałem się w razie potrzeby za 50zł mogą PIN ustalić w centrali :?
No git. Na pytanie co z wymianą akumulatora ( i to jest w instrukcji), że kod jest zapamiętany w komp. w samochodzie (nie wiem czy ECU czy szafa), i że po powrocie zasilania najpierw trzeba włączyć zapłon dopiero potem radio (radio weźmie pin auta). Przy odwrotnej kolejności radio się zablokuje i trzeba pin wklepać ręcznie.
Dla mnie blokada ok bo żeby dostać pin trzeba udowodnić że jest się właścicielem radia. Tylko jedno ale, czemu płacąc za radio 1600zł nie dostaje pinu odrazu???
Jak go zgubie albo napisze markerem na obudowie to moja sprawa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leadmanczemu płacąc za radio 1600zł nie dostaje pinu odrazu???
Najlepiej jeżeli sam im podasz numer swojego radia, bo odczytanie tego numeru przez nich to konieczność podpięcia VASa (lub wyciągnięcia radia) więc chociażby z tego tytułu mogliby od Ciebie wtedy chcieć jakąś kasę za "fatygę".
W moim przypadku też na początku zaśpiewali z tego co pamiętam ponad stówkę za podanie PINu :lol: Ale pomogła łagodna perswazja u kierownika serwisu, że chyba nie jest normalne żądanie kasy za PIN do radia kupionego u nich. Podałem im numer seryjny i pan kierownik za 5 minut przyniósł mi PIN.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rrysioZamieszczone przez shadoZ tego co pamiętam nie zapisany w szafie, tylko w radiu. Szafa wysyła swoje numery do radia i jak się zgadzają to jest OK, a jak się nie zgadzają to pyta o pin.
Zamieszczone przez rrysioZamieszczone przez shadoJakby kod był zapisany w szafie to po zmianie szafy byłby nowy pin, a pin jest przypisany do radia przecież.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoPrzechowuje. Jak sobie wejdziesz do trybu serwisowego to zobaczysz 2 ostatnie numery VIN aut w których było wsadzone radio. Te numery są wysłane przez szafe.
Zamieszczone przez shadoWysyła swój numer (można traktować w skrócie, że wysyła VIN).
Komentarz
-
Komentarz