modoc Tylko trzeba do nich dystanse montowac.
Pozdrawiam
No właśnie cała rzecz rozbija się o to żeby nic nie modzić. Żadnych dystansów.
Audio będzie robione dopiero za jakieś 9 miesięcy i to jest tymczasowe rozwiązanie.
No właśnie cała rzecz rozbija się o to żeby nic nie modzić. Żadnych dystansów.
Audio będzie robione dopiero za jakieś 9 miesięcy i to jest tymczasowe rozwiązanie.
Ja polecam te helixy U Zbyszka na prawde robia robote w porownaniu do serii niebo a ziemia
Bez sensu wygluszac drzwi i nie wsadzic dystansow z MDF (wydatek ok 40-50 zl ...)
Pozdr.
Bartek
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Bez sensu wygluszac drzwi i nie wsadzic dystansow z MDF
zgadzam sie z przedmówcą, co do wybieranych "tanich" głosników to polecam jeszcze produkty firm Audio System i Ground Zero (produkty obu tych firm zamiatają dowolnymi zestawami mocno przereklamowanych Hertzów). :diabelski_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Veetec, Jak zastanawiasz się jeszcze czy wygłuszać drzwi lub ewentualnie bez wygłuszenia zmieniać klocki audio to dysponuje w swojej O1 zestawem porównawczym to znaczy jedne drzwi mam wygłuszone matami Dynamat puls dystans z MDF a drugie jeszcze seria (nie mam czasu sie nimi zająć) Wszystko sterowane oryginalnym radiem Skoda Symphony. Wynik to brzeczenie kontra w porządku muzyka do głośnosci ok 30 jednostek na radiu(głosniej końcówka mocy ori radia nie daje rady) Koncepcyjny zestaw mozliwy do odsłuchania w W-wie
Veetec, Jak zastanawiasz się jeszcze czy wygłuszać drzwi lub ewentualnie bez wygłuszenia zmieniać klocki audio to dysponuje w swojej O1 zestawem porównawczym [...]
Dzieki za oferta ale niestety nie zdaze skorzystac.
W sobote bede montowal audio:
- wyrzucam Symfonie - odtwarzacz kaset nie jest mi potrzebny a zmieniarka, ktora jest zamontowana w bagazniku nie czyta mp3. Radio nie ma tez wyjscia aux na panelu - czyli ogolnie porazka jak dla mnie. Montuje Clariona.
- wymieniam glosniki z przodu
- wygluszam przednie drzwi
Martwi mnie troche brak mozliwosci wsadzenia pożądnych glosnikow w fabryczne miejsca z tylu - mam kombi, w ktorym z tylu jest ponoc tylko 13 cm ...
Aktualnie w innym aucie mam zestaw Hertz ESK570 (systemowe) z przodu + Infinity Ref6812 z tyłu + wygłuszenie 4 drzwi. Bardzo fajnie grają ....
Kiedyś O1 L&K 2001r. 1.8 20V turbo 150KM AT kombi
Obecnie Mercedes W124 220E 1993r. 2.2 benzyna 150KM
Veetec, Jak zastanawiasz się jeszcze czy wygłuszać drzwi lub ewentualnie bez wygłuszenia zmieniać klocki audio to dysponuje w swojej O1 zestawem porównawczym [...]
Dzieki za oferta ale niestety nie zdaze skorzystac.
W sobote bede montowal audio:
- wyrzucam Symfonie - odtwarzacz kaset nie jest mi potrzebny a zmieniarka, ktora jest zamontowana w bagazniku nie czyta mp3. Radio nie ma tez wyjscia aux na panelu - czyli ogolnie porazka jak dla mnie. Montuje Clariona.
- wymieniam glosniki z przodu
- wygluszam przednie drzwi
Martwi mnie troche brak mozliwosci wsadzenia pożądnych glosnikow w fabryczne miejsca z tylu - mam kombi, w ktorym z tylu jest ponoc tylko 13 cm ...
Aktualnie w innym aucie mam zestaw Hertz ESK570 (systemowe) z przodu + Infinity Ref6812 z tyłu + wygłuszenie 4 drzwi. Bardzo fajnie grają ....
Zestaw zamontowany.
Z założenia nie miał to byc super wypas wiec zamontowałem:
Sprawdziłem kilka różnych modeli w cenie 400-600zł i ten Pioneer, jak dla mnie, zagrał najlepiej z tymi głosnikami.
Do tego nieco lepsze kabelki i oczywiście wygłuszenie drzwi.
No niestety Octavia nie daje pola do popisu z głosnikami. Bez wiekszych przeróbek i w przyzwoitej cenie nie da sie zamontowac nic ciekawszego w fabryczne miejsca. Serwis, ktory mi to montował zasugerował mi jeszcze jakies supergłośniki za ok. 1200 zł (niestety nie pamietam jakie), ktore wejda bez duzej przerobki ale podziękowałem.
Musze przyznac, ze jak na 16,5 cm to te DAGO całkiem nieźle brzęczą. Patrząc na nie spodziewałem sie gorszego efektu. Ale chyba jednak wstawię mocniejsze gwizdki ...
Generalnie ten zestaw "nieco" odstaje od tego co miałem w poprzednim aucie (Hertz ESK570 + Infinity Ref 6812 montowane w tym samym serwisie) ale oczywiście jest bez porownania z fabrycznym szmelcem.
Tył na razie zostawiłem fabryczny. Tu musze sie jeszcze zastanowić czy i co z tym zrobic i jak ewentualne to wszystko rozbudowac ...
To wsadzali w kombi z tyłu głośniki????
U mnie nawet kabli na tył nie ma przy radiu, a co dopiero głośniki :shock: .
No u mnie są glosniki z tyłu. Gwizdki w tylnych drzwiach i cos na tylych połkach. Moze dlatego ze to L&K ...
Poza tym jest jeszcze w bagazniku bezużyteczna (juz teraz) zmieniarka, ktora ponoć działa tylko z Symfonią a poza tym nie czyta mp3.
Nexus6, ale nie poważnie..nie słucham głośno choc czasem jak fajny kawałek to sie podkręci....muza czarna i troche techno...ta firma hifonics jest naprawde tak dobra?? czy zostac przy el comp 6
Komentarz