Głosniki Octavia I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • karlito1982
    Rider
    • 2009
    • 720
    • Octavia III combi (5E5)
    • CUNA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Nexus6, znalazłem na allegro http://www.allegro.pl/item950039111_...awa_od_ss.html więc musze dozbierac kasy i raczej to wezme :diabelski_usmiech
    a jeszcze ten sam ma cos takiego i do tego gratis stp http://www.allegro.pl/item932283342_...ibroplast.html
    no nie taki gratis bo na innej aukcji bez mat 100zł taniej...ale co o tym sądzisz??
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25050

Komentarz

• juri
      Rider
      • 2010
      • 349
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

power bass s6c (cena okolo300 zl) tez dobre do rabanki ale dobry wzmak by sie przydal
      Spot Graniczny Małopolska - Podkarpacie, piątek 23.11.2012r. godz. 18.00, Pogórska Wola, Zajazd u Kazika, 521 km DK4 Tarnów - Dębica

Komentarz

• ziutsane
        RS
        • 2007
        • 2376

sluchalem powerbassow i szczerze to srednio mi sie widza osobiscie mi nie pasuje brzmienie
        Radio: C90r+XDP210EQ
        Kable:Opt,Skyline,50 mm
        Wzm:XES M1+FP 1.800
        Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Veetec
          Classic
          • 2010
          • 37

Zamieszczone przez Veetec
          Zamieszczone przez Veetec
          Zamieszczone przez Tomek_dx
          Veetec, Jak zastanawiasz się jeszcze czy wygłuszać drzwi lub ewentualnie bez wygłuszenia zmieniać klocki audio to dysponuje w swojej O1 zestawem porównawczym [...]
          Dzieki za oferta ale niestety nie zdaze skorzystac.

W sobote bede montowal audio:

- wyrzucam Symfonie - odtwarzacz kaset nie jest mi potrzebny a zmieniarka, ktora jest zamontowana w bagazniku nie czyta mp3. Radio nie ma tez wyjscia aux na panelu - czyli ogolnie porazka jak dla mnie. Montuje Clariona.
          - wymieniam glosniki z przodu
          - wygluszam przednie drzwi

Martwi mnie troche brak mozliwosci wsadzenia pożądnych glosnikow w fabryczne miejsca z tylu - mam kombi, w ktorym z tylu jest ponoc tylko 13 cm ...

Aktualnie w innym aucie mam zestaw Hertz ESK570 (systemowe) z przodu + Infinity Ref6812 z tyłu + wygłuszenie 4 drzwi. Bardzo fajnie grają ....

Zestaw zamontowany.

Z założenia nie miał to byc super wypas wiec zamontowałem:

glosniki systemowe DAGO ST650:

radio Pioneer DEH-2120UB:

Sprawdziłem kilka różnych modeli w cenie 400-600zł i ten Pioneer, jak dla mnie, zagrał najlepiej z tymi głosnikami.

Do tego nieco lepsze kabelki i oczywiście wygłuszenie drzwi.

No niestety Octavia nie daje pola do popisu z głosnikami. Bez wiekszych przeróbek i w przyzwoitej cenie nie da sie zamontowac nic ciekawszego w fabryczne miejsca. Większość głośników nie mieści sie ponieważ są za głębokie. Serwis, ktory mi to montował zasugerował mi jeszcze jakies supergłośniki za ok. 1200 zł (niestety nie pamietam jakie), ktore wejda bez duzej przerobki ale podziękowałem.

Musze przyznac, ze jak na 16,5 cm to te DAGO całkiem nieźle brzęczą. Patrząc na nie spodziewałem sie gorszego efektu. Ale chyba jednak wstawię mocniejsze gwizdki ...

Generalnie ten zestaw "nieco" odstaje od tego co miałem w poprzednim aucie (Hertz ESK570 + Infinity Ref 6812 montowane w tym samym serwisie) ale oczywiście jest bez porownania z fabrycznym szmelcem.

Tył na razie zostawiłem fabryczny. Tu musze sie jeszcze zastanowić czy i co z tym zrobic i jak ewentualne to wszystko rozbudowac ...
          Kiedyś O1 L&K 2001r. 1.8 20V turbo 150KM AT kombi
          Obecnie Mercedes W124 220E 1993r. 2.2 benzyna 150KM

Komentarz

• jaro_trn
            Classic
            • 2010
            • 35

żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tu mianowicie poszukuje jakiejś skrzyni basowej chodzi mi o głośnik 10 lub 12 głośnik powinien być szybki głównie do techno trance itd ogólnie wszystko po trochu mam już kilka koncepcji m.in jl10w0 , hertz es250 , re 12d4, pb s12 ewentualnie jaki wzmak do danego głośnika prosze o jakieś podpowiedzi budżet 700zl skrzynia + wzmak mogą być używki

Komentarz

Pracuję...