maxpaynemm a napisz ile krzyczą u Ciebie za podłączenie licznika i zakodowanie immo.
antena CB zamiennik Florida 35zł
Zwiń
X
-
antena CB zamiennik Florida 35zł
Witam czy ktos z was orjentuje sie czym sie rozni antena za 130zl florida od CB QUER FOURTH za 35zl
ANTENA MAGNETYCZNA QUER FOURTH
Częstotliwość: 26-28MHz
S.W.R: <1,1
Wzmocnienie: 1dBi
Impedancja: 50ohm
Moc max.: 50W
Antena: 45cm, grafit
Montaż: uchwyt magnetyczny
Przewód RG-58, 4m
Wtyk: PL-259
Biegunowość: pionowa
-
-
Ja bym tego nie kupił bo tak niska cena musi z czegoś wynikać (prawdopodobnie z jakości).Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER
Komentarz
-
-
wbrew pozorom nie jest to zła antena jak na tę klasę cenową - jedyny mankament jest taki,że nie ma możliwości jej zestroić - miałem taką na testach.Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
właśnie ten cycek nie chodzi - jest to stały odlew na bacie - antena jest zestrojona przez firmę.sprawdzałem na kilku samochodach i zestrojenie anteny wychodziło w granicach 1.3 do 1.5 SWR.Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
podobno w helikalu, czyli antenie bez wydzielonej cewki -czyli florida i klony- zwoje powinny być idealnie równo ułożone wewnątrz bata, wystarczy pewna niedokładność i po antenieZamieszczone przez hubi2000tylko co moze byc jakosciowo nie tak w takiej antenie kawalek przewodu i patyka....
ps. znajoma kupiła presenter florida (inna podróba) i lipa - coś się nie da zestroić
Komentarz
-
-
No właśnie. Jakiej jakości i parametrów będzie antena długości 45 centymetrów pracująca w rezonansie fali o długości 11 metrów :!: :!: :!:Zamieszczone przez hubi2000tylko co moze byc jakosciowo nie tak w takiej antenie kawalek przewodu i patyka....
Szkoda mi ludzi którzy dają się nabijać w butelkę i kupują takie wynalazki... Jeżeli w gniazdko wsadzicie kawałek drutu, sztuczne obciążenie, wyjdzie dokładnie na to samo...
Później co chwile słychać w eterze pytania "koledzy jak mnie słychać", w odległości 300 metrów od respondenta... :twisted:
Komentarz
-
-
ale pierdoły opowiadasz! A Ty jaka masz antene w aucie? czyżby w góre pod chmure? Do auta spokojnie wystarczy antena typu florida itp.Zamieszczone przez SP9XWWNo właśnie. Jakiej jakości i parametrów będzie antena długości 45 centymetrów pracująca w rezonansie fali o długości 11 metrów :!: :!: :!:Zamieszczone przez hubi2000tylko co moze byc jakosciowo nie tak w takiej antenie kawalek przewodu i patyka....
Szkoda mi ludzi którzy dają się nabijać w butelkę i kupują takie wynalazki... Jeżeli w gniazdko wsadzicie kawałek drutu, sztuczne obciążenie, wyjdzie dokładnie na to samo...
Później co chwile słychać w eterze pytania "koledzy jak mnie słychać", w odległości 300 metrów od respondenta... :twisted:
[ Dodano: Wto 09 Mar, 10 23:58 ]
uzywałem 3 takie antenki i byłem z nich zadowolony.....tylko, ze nieraz ktos je sobie pozyczy....i nie odda. :evil:Zamieszczone przez czernobylmoże się narażę, ale o oryginalnej floridzie mam bdb zdanie - w zupełności wystarczająca jako antymisiek/informacja drogowa
Komentarz
-
-
Kolego - odróżnij antene helikalna od "druta". Oryginalna Florida to właśnie antena helikalna. Co ciekawe - w nadawaniu wykazuje zdumiewającą sprawność (co nie znaczy że nieskończoną). Moim zdaniem jej największą wadą jest długość w odbiorze - na aucie kończy się na tyle nisko że szybciej traci zasięg niż baty wystające wyżej.Zamieszczone przez SP9XWWNo właśnie. Jakiej jakości i parametrów będzie antena długości 45 centymetrów pracująca w rezonansie fali o długości 11 metrów :!: :!: :!:Zamieszczone przez hubi2000tylko co moze byc jakosciowo nie tak w takiej antenie kawalek przewodu i patyka....
A pytanie "jak mnie słychać" to najczęściej ostatnio prowokacja robiona przez tych którym nikt nie chce odpowiedzieć o interesujący ich kierunek. Zrobiłem dzisiaj 500 km i tylko 2 razy (w mieście) na kilkadziesiat ktoś faktycznie sprawdzał zasięg radia. W pozostałych przypadkach - jak ktoś już się odezwał że słychać - to pytający stwierdzał - "jak już mnie słychać to powiedz kolego..."
Pozdrawiam...Kwiatek...
Komentarz
-
-
Na paśmie 11 metrów ML-145 (1,5 m), na pasmie 2 m i 70 cm Diamonda NR-770H (1,02 m) + Duobandową Yokohame 2 / 0.7 (0,5 m). Masz jeszcze jakieś pytania? 8) 1 kilometrowe zasięgi na paśmie CB są dla mnie ŻENUJĄCE :!:Zamieszczone przez piotrek_osale pierdoły opowiadasz! A Ty jaka masz antene w aucie? czyżby w góre pod chmure?
Mój średni zasięg na drodze - na pasmie CB to ok. 15 km na przyziemnej, na pasmach amatorskich UKF (bez przemienników) do 50 km, z przemiennikami ponad 300...
PS: Ale ja bawię się radiokomunikacją od 1990 roku i jestem po prostu zboczony. :twisted:
To akurat jest mit. Sam kiedyś próbowałem wpłynąć w ten sposób na dopasowanie swojej ML'ki, ciąłem kabel od 6 metrów do 1,5. Żadnych zauważalnych różnic nie dało się stwierdzić. Strojenie kablem realizuje się przede wszystkim przy bardzo długich liniach zasilających albo przy konstrukcyjnie skopanych antenach...Zamieszczone przez bosman2004Co do zestrojenia tej antenki to mozna to zrobic nie dlugoscia bata tylko dlugoscia przewodu.Troche to upierdliwe aledo wykonania i to z dobrym rezultatem.
Komentarz
-
-
podaj mi przykład anteny co ma zasięg 1 km - mowa o antenach o długosci ok 45 cm - czego temat dodtyczy. A jak bedziesz w okolicach Kielc zapraszam na test Triflexa tez jest tej samej długości. Chetnie bym zobaczył "banana" na twojej twarzy.Zamieszczone przez SP9XWWNa paśmie 11 metrów ML-145 (1,5 m), na pasmie 2 m i 70 cm Diamonda NR-770H (1,02 m) + Duobandową Yokohame 2 / 0.7 (0,5 m). Masz jeszcze jakieś pytania? 8) 1 kilometrowe zasięgi na paśmie CB są dla mnie ŻENUJĄCE :!:Zamieszczone przez piotrek_osale pierdoły opowiadasz! A Ty jaka masz antene w aucie? czyżby w góre pod chmure?
Mój średni zasięg na drodze - na pasmie CB to ok. 15 km na przyziemnej, na pasmach amatorskich UKF (bez przemienników) do 50 km, z przemiennikami ponad 300...
PS: Ale ja bawię się radiokomunikacją od 1990 roku i jestem po prostu zboczony. :twisted:
To akurat jest mit. Sam kiedyś próbowałem wpłynąć w ten sposób na dopasowanie swojej ML'ki, ciąłem kabel od 6 metrów do 1,5. Żadnych zauważalnych różnic nie dało się stwierdzić. Strojenie kablem realizuje się przede wszystkim przy bardzo długich liniach zasilających albo przy konstrukcyjnie skopanych antenach...Zamieszczone przez bosman2004Co do zestrojenia tej antenki to mozna to zrobic nie dlugoscia bata tylko dlugoscia przewodu.Troche to upierdliwe aledo wykonania i to z dobrym rezultatem.
Komentarz
-

Komentarz