maxpaynemm a napisz ile krzyczą u Ciebie za podłączenie licznika i zakodowanie immo.
antena CB zamiennik Florida 35zł
Zwiń
X
-
antena CB zamiennik Florida 35zł
Witam czy ktos z was orjentuje sie czym sie rozni antena za 130zl florida od CB QUER FOURTH za 35zl
ANTENA MAGNETYCZNA QUER FOURTH
Częstotliwość: 26-28MHz
S.W.R: <1,1
Wzmocnienie: 1dBi
Impedancja: 50ohm
Moc max.: 50W
Antena: 45cm, grafit
Montaż: uchwyt magnetyczny
Przewód RG-58, 4m
Wtyk: PL-259
Biegunowość: pionowa
-
-
Ja bym tego nie kupił bo tak niska cena musi z czegoś wynikać (prawdopodobnie z jakości).Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Komentarz
-
-
wbrew pozorom nie jest to zła antena jak na tę klasę cenową - jedyny mankament jest taki,że nie ma możliwości jej zestroić - miałem taką na testach.Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
właśnie ten cycek nie chodzi - jest to stały odlew na bacie - antena jest zestrojona przez firmę.sprawdzałem na kilku samochodach i zestrojenie anteny wychodziło w granicach 1.3 do 1.5 SWR.Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubi2000tylko co moze byc jakosciowo nie tak w takiej antenie kawalek przewodu i patyka....
ps. znajoma kupiła presenter florida (inna podróba) i lipa - coś się nie da zestroić
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubi2000tylko co moze byc jakosciowo nie tak w takiej antenie kawalek przewodu i patyka....
Szkoda mi ludzi którzy dają się nabijać w butelkę i kupują takie wynalazki... Jeżeli w gniazdko wsadzicie kawałek drutu, sztuczne obciążenie, wyjdzie dokładnie na to samo...
Później co chwile słychać w eterze pytania "koledzy jak mnie słychać", w odległości 300 metrów od respondenta... :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SP9XWWZamieszczone przez hubi2000tylko co moze byc jakosciowo nie tak w takiej antenie kawalek przewodu i patyka....
Szkoda mi ludzi którzy dają się nabijać w butelkę i kupują takie wynalazki... Jeżeli w gniazdko wsadzicie kawałek drutu, sztuczne obciążenie, wyjdzie dokładnie na to samo...
Później co chwile słychać w eterze pytania "koledzy jak mnie słychać", w odległości 300 metrów od respondenta... :twisted:
[ Dodano: Wto 09 Mar, 10 23:58 ]
Zamieszczone przez czernobylmoże się narażę, ale o oryginalnej floridzie mam bdb zdanie - w zupełności wystarczająca jako antymisiek/informacja drogowa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SP9XWWZamieszczone przez hubi2000tylko co moze byc jakosciowo nie tak w takiej antenie kawalek przewodu i patyka....
A pytanie "jak mnie słychać" to najczęściej ostatnio prowokacja robiona przez tych którym nikt nie chce odpowiedzieć o interesujący ich kierunek. Zrobiłem dzisiaj 500 km i tylko 2 razy (w mieście) na kilkadziesiat ktoś faktycznie sprawdzał zasięg radia. W pozostałych przypadkach - jak ktoś już się odezwał że słychać - to pytający stwierdzał - "jak już mnie słychać to powiedz kolego..."
Pozdrawiam...Kwiatek...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osale pierdoły opowiadasz! A Ty jaka masz antene w aucie? czyżby w góre pod chmure?
Mój średni zasięg na drodze - na pasmie CB to ok. 15 km na przyziemnej, na pasmach amatorskich UKF (bez przemienników) do 50 km, z przemiennikami ponad 300...
PS: Ale ja bawię się radiokomunikacją od 1990 roku i jestem po prostu zboczony. :twisted:
Zamieszczone przez bosman2004Co do zestrojenia tej antenki to mozna to zrobic nie dlugoscia bata tylko dlugoscia przewodu.Troche to upierdliwe aledo wykonania i to z dobrym rezultatem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SP9XWWZamieszczone przez piotrek_osale pierdoły opowiadasz! A Ty jaka masz antene w aucie? czyżby w góre pod chmure?
Mój średni zasięg na drodze - na pasmie CB to ok. 15 km na przyziemnej, na pasmach amatorskich UKF (bez przemienników) do 50 km, z przemiennikami ponad 300...
PS: Ale ja bawię się radiokomunikacją od 1990 roku i jestem po prostu zboczony. :twisted:
Zamieszczone przez bosman2004Co do zestrojenia tej antenki to mozna to zrobic nie dlugoscia bata tylko dlugoscia przewodu.Troche to upierdliwe aledo wykonania i to z dobrym rezultatem.
Komentarz
-
Komentarz