Alternatywa dla navi Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • renegat83
    Drive
    • 2010
    • 82
    • Octavia IV (NX3)

Nie kosztowało mnie zbyt wiele to nie narzekam:P
    Tak na serio to jak rozebrałem to cudo to w środku jakość wykonania jest całkiem niezła. Z oprogramowaniem (user interface) mogłoby być lepiej, ale chińczycy mają gusta takie, a nie inne i nie da się tego zwalczyć. Ze wszystkiego to najgorzej jest ze wsparciem technicznym z ich strony - podejrzewam, że wcale nie mają inżynierów serwisowych tylko powielają to co kiedyś skopiowali od kogoś innego. Jedyna ich pomoc to: "przyślij nam to co jest zepsute to wyślemy ci nowe..."
    Podpytałem na zagranicznym forum świrów co się kochają w tych urządzeniach to może coś z tym dekoderem CAN wymyślę, ale to w wolnej chwili.

Komentarz

• Yacca
      Ambiente
      • 2011
      • 119

Zamieszczone przez renegat83
      Podpytałem na zagranicznym forum świrów co się kochają w tych urządzeniach
      Jeśli to anglojęzyczne forum to czy możesz podać linka?
      Ja tylko trafiałem na niemieckie.

Komentarz

• renegat83
        Drive
        • 2010
        • 82
        • Octavia IV (NX3)

Angielskojęzyczne dotyczące AS-7608/7609:
        Link do wątku: http://golfmkv.com/forums/showthread.php?t=100995
        życzę miłej lektury ok. 155 stron :-)

Komentarz

• kamilek112
          Classic
          • 2011
          • 25

opbmarek, chcialem sie zapytac i jak sie te chinskie radyjko spisuj???? warto zaplacic taka cene czy szukac lepiej cos innego

Komentarz

• beatnik
            Ambiente
            • 2011
            • 226

hej
            jakis nowy tester
            Erisin ES898V ?
            dzieki
            7.3LPG/100 ~ 60km/h

Komentarz

• renegat83
              Drive
              • 2010
              • 82
              • Octavia IV (NX3)

Mam szybkie pytanie do naszych forumowych guru od VCDSa:-)
              Moja Octa jako nowy samochód nie miała zamontowanego żadnego radia. Czy to, że dekoder CAN od chińczyka w dziwny sposób się wiesza może być spowodowane tym, że nie mam zakodowanego radia w gatewayu?

Komentarz

• beatnik
                Ambiente
                • 2011
                • 226

Mam szybkie pytanie do naszych forumowych guru od VCDSa:-)
                Moja Octa jako nowy samochód nie miała zamontowanego żadnego radia. Czy to, że dekoder CAN od chińczyka w dziwny sposób się wiesza może być spowodowane tym, że nie mam zakodowanego radia w gatewayu?
                mozebyc
                najlepiej podlacz pewnikiem jakimis bledami sieka
                7.3LPG/100 ~ 60km/h

Komentarz

• renegat83
                  Drive
                  • 2010
                  • 82
                  • Octavia IV (NX3)

Kabelek mogę zdobyć, ale nie mam VCDS, a ściągać z niepewnego źródła nie chcę, bo później pozew dostanę. Chyba, że ktoś pomoże:-)
                  Tak sobie czytam w necie i widzę, że pewnie mój niezakodowany chińczyk sieje nieźle błędami, zwłaszcza, że próbuje się dobrać do multifunkcji, climatronika, czujników cofania i maxi-dota, których nie mam. To by nawet miało sens, bo:
                  - nikt nigdy na żadnym forum nie skarżył się na ten dekoder do AS-7608
                  - sam dekoder wygląda na bardzo dobrze wykonany, więc zostaje soft
                  - chyba nie wypuścili czegoś co nie działa, a jeśli to soft to między sztukami danej serii nie będzie przecież różnicy
                  - po "wybudzeniu" czyli przekręceniu kluczyka przez chwilę działa poprawnie, podejrzewam, że do czasu aż o coś sobie pyta moduły których nie mam
                  Ktoś miły w Wawie nie chciałby zakodować modułu CAN radyjka za przysłowiowe piwko?

Komentarz

• WIELKIBONGO
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1594
                    • Superb II (3T4)

A co powiecie o czymś takim???

NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                    PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                    BYŁA TEŻ CEGA
                    A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                    MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• beatnik
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 226

Zamieszczone przez WIELKIBONGO
                      to jest:
                      AS-7608 gold edition

generalnie sprzęt ok.
                      7.3LPG/100 ~ 60km/h

Komentarz

• renegat83
                        Drive
                        • 2010
                        • 82
                        • Octavia IV (NX3)

Generalnie to dobre określenie :-)
                        Z kolegą maxpeynemm trochę sobie w sobotę posiedzieliśmy nad problemem z tym głupim dekoderem CAN... i do żadnych ciekawych wniosków nie doszliśmy, jedynie to, że parę niegroźnych błędów po AutoScanie wyszło. Do tego sterownik CAN w Octavii Tour II jest mocno okrojony i nie ma wielu rzeczy, które są w wyższych wersjach. I też może być źródłem problemów. Przydałby mi się drugi dekoder, żeby sprawdzić czy inna sztuka zadziała. Nikt nie ma przypadkiem? :-)

Jeśli chcesz kupić z allegro to jeśli firma jest legalna masz taki plus, że w razie problemów masz gwarancję i muszą Ci to naprawić. Ja mam bezpośrednio od producenta i samo radio to koszt ok. 310$, ale oni są mili tylko do czasu aż kupisz. W razie problemów nie licz na rzetelną pomoc. Pytasz o schemat to Ci odsyłają zdjęcie kabla... no ręce opadają. Prosisz, żeby Ci zdjęcie wtyczki zrobili to odpisują, że nie mają czym zrobić... i tak wkoło.

Komentarz

• beatnik
                          Ambiente
                          • 2011
                          • 226

Generalnie to dobre określenie :-)
                          Z kolegą maxpeynemm trochę sobie w sobotę posiedzieliśmy nad problemem z tym głupim dekoderem CAN... i do żadnych ciekawych wniosków nie doszliśmy, jedynie to, że parę niegroźnych błędów po AutoScanie wyszło. Do tego sterownik CAN w Octavii Tour II jest mocno okrojony i nie ma wielu rzeczy, które są w wyższych wersjach. I też może być źródłem problemów. Przydałby mi się drugi dekoder, żeby sprawdzić czy inna sztuka zadziała. Nikt nie ma przypadkiem? :-)

Jeśli chcesz kupić z allegro to jeśli firma jest legalna masz taki plus, że w razie problemów masz gwarancję i muszą Ci to naprawić. Ja mam bezpośrednio od producenta i samo radio to koszt ok. 310$, ale oni są mili tylko do czasu aż kupisz. W razie problemów nie licz na rzetelną pomoc. Pytasz o schemat to Ci odsyłają zdjęcie kabla... no ręce opadają. Prosisz, żeby Ci zdjęcie wtyczki zrobili to odpisują, że nie mają czym zrobić... i tak wkoło.
                          dobrze że odpisali

Ja sie zastanawiam między tym generalnie ok AS-7608, a Erisin ES898V którego misiek testował, generalnie to chyba jeden szit
                          7.3LPG/100 ~ 60km/h

Komentarz

• renegat83
                            Drive
                            • 2010
                            • 82
                            • Octavia IV (NX3)

Kolego WIELKIBONGO pomailowałem sobie trochę z kolesiem z tej aukcji co podałeś. Nawet spoko gość. Jak chcesz się bawić w chińczyka to podjedź najpierw do nich i niech podłączą to cudo. Sprawdzisz czy Ci się podoba i najważniejsze czy wszystko działa.

beatnik no właśnie cisza nastała jak im soczystego maila wysłałem:-) Jeśli się zastanawiasz nad AS-7608 to mogę w sumie samo radio polecić, ale za dekoder CAN nie ręczę.

Komentarz

• beatnik
                              Ambiente
                              • 2011
                              • 226

Kolego WIELKIBONGO pomailowałem sobie trochę z kolesiem z tej aukcji co podałeś. Nawet spoko gość. Jak chcesz się bawić w chińczyka to podjedź najpierw do nich i niech podłączą to cudo. Sprawdzisz czy Ci się podoba i najważniejsze czy wszystko działa.

beatnik no właśnie cisza nastała jak im soczystego maila wysłałem:-) Jeśli się zastanawiasz nad AS-7608 to mogę w sumie samo radio polecić, ale za dekoder CAN nie ręczę.
                              teraz czekam bo waluty poszly do gory, bardziej sie nad erisinem sklaniam pewnie.
                              7.3LPG/100 ~ 60km/h

Komentarz

• renegat83
                                Drive
                                • 2010
                                • 82
                                • Octavia IV (NX3)

No dolar miesiąc temu był po 3,15zł, dzisiaj już 3,45...
                                Mały sukces - chińczyki przez swojego dystrybutora w Rumunii wysyłają mi nowy dekoder CAN:-) Ale trochę maili musiałem się opisać... Jak zadziała będę chwalił AS-7608 na lewo i prawo

Komentarz

• beatnik
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 226

No dolar miesiąc temu był po 3,15zł, dzisiaj już 3,45...
                                  Mały sukces - chińczyki przez swojego dystrybutora w Rumunii wysyłają mi nowy dekoder CAN:-) Ale trochę maili musiałem się opisać... Jak zadziała będę chwalił AS-7608 na lewo i prawo
                                  szacun dla chinczyka, ja tez w takim razie nie ma co kupowac w polszy 2x drozej;D

[ Dodano: Wto 22 Maj, 12 22:35 ]
                                  ziomy
                                  ma ktos jakiegos pioneera avica, w por do tych chinczykow jak to wypada?
                                  7.3LPG/100 ~ 60km/h

Komentarz

• Octavia2Limited
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 322

Co myślicie o tym ? sprzęt robi wrażenie! ma wszystko. Dopiero co kupiłem Columbusa a już kombinuje z wymianą na ten sprzęcik z Androidem.

* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
                                    * AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"

Komentarz

• beatnik
                                      Ambiente
                                      • 2011
                                      • 226

Zamieszczone przez Octavia2Limited
                                      Co myślicie o tym ? sprzęt robi wrażenie! ma wszystko. Dopiero co kupiłem Columbusa a już kombinuje z wymianą na ten sprzęcik z Androidem.

http://allegro.pl/dynavin-vw-skoda-s...345810452.html
                                      gumowa lala tez ma wszystko i co?.
                                      Nie spieszylbym sie tak z ta wymiana.Pojedz zobacz u kogos jak to gra i jak to dziala, zeby sie nie rozczarowac. Ja ostro sie zastanawiam czy kupowac to czy pioneera (mniej funkcji), lepszy wrobel (dzialajacy) w garsci...
                                      7.3LPG/100 ~ 60km/h

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

Zamieszczone przez beatnik
                                        gumowa lala tez ma wszystko i co?.
                                        Buehehehe padłem
                                        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Romecky81
                                          Ambiente
                                          • 2011
                                          • 105

Pozwolę sobie odświeżyć temat - bo również mnie ciekawi czy ktoś ma/miał możliwość przetestować D99.
                                          Z tego co wyczytałem w poprzedniku (D95) jakość radia nie była zadowalająca a widzę, że w tym D99 jest już podwójny tuner. Więc pytanie czy polepszyła się jakość odbioru?

Też czekam na auto i generalnie szukam jakiegoś radyjka - chińczyki mają to co potrzeba... tylko zastanawia mnie jakość...
                                          Jakieś opinie o D99 lub coś więcej o D95?

A może coś takiego?

Komentarz

• szyty
                                            Classic
                                            • 2012
                                            • 3
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Oryginał czy przeróbka?

Czy dwa sloty na karty SD to fabryczny wymysł? Podobno wszystko chodzi na Windowsie, na jednej z kart (slot GPS) załadowana jest AutoMapa która faktycznie działa. Czy jest to bardzo fachowa przeróbka czy auta sprzedawane za granicą mają dodatkowa gniazda i funkcje?
                                            Załączone pliki

Komentarz

• zielarzlol
                                              Rider
                                              • 2012
                                              • 263

Wystarczy na to spojrzeć i od razu wiadomo, że to chińczyk.
                                              Czarna perła O2 FL:
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593

Komentarz

• beatnik
                                                Ambiente
                                                • 2011
                                                • 226

kupilem ostatnio avica, dziala rewelacyjnie tylko trzeba ramke do navi kupic
                                                7.3LPG/100 ~ 60km/h

Komentarz

• Stalin
                                                  Classic
                                                  • 2010
                                                  • 11

Moi drodzy, czy ktoś posiada taki sprzęt?

Widziałem, że ktoś poruszał tu temat, ale w sumie nie było za dużo opini - jestem ciekawy tego urządzonka.
                                                  Wygoda usypia ideał.

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 7723
                                                    • Volkswagen
                                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez beatnik
                                                    kupilem ostatnio avica
                                                    można wiedzieć ile dałeś?
                                                    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

Pracuję...