Szanowni!
Chcę zamontować nawigację u siebie.
Dziś mam radio SWING i ramkę taką jak na załączonym obrazku.
Potrzebuję ramki o nrze katalogowym 1Z0 858 069 L 2AU - koniecznie z "siatką". Alternatywą byłaby jakaś forma przejściówki, która wypełniłaby przestrzeń między obecną ramką a przyszłą nawigacją. Dzwoniłem do kilku serwisów, patrzyłem w internetach - oryginalne ramki kosztują 360-400 zł, na aliexpress nie ma takiego wzoru ramki. Czy kojarzycie, gdzie można nieco taniej znaleźć interesujący mnie kawałek bądź co bądź plastiku? Albo całą ramkę, albo "przejściówkę".
Czy wiecie jak bezpłatnie zaktualizować mapy IGO w radiu ISUDAR'a ?
tu masz mapy Polski z marca 2017 r. hasło OCP
jak chcesz inne kraje napisz to doślę mam całą Europę ale to prawie 15GB
w katalogach na karcie trzeba podmienić odpowiednie katalogi i usunąć satre
taka mała uwaga dla osób kupujących radia i kamery z chin nie podłączajcie zasilania kamery z światła cofania tylko bezpośrednio z radia, kamera jest uruchamiana z magistrali CAN i z tego co piszą po różnych forach to po połączeniu do światła cofania i zarazem do magistrali CAN są zakłócenia, (to jest bez sensowne powielanie tego co radio i tak pobiera z magistrali CAN)
pozdrawiam
roberta Skoda SuperB 1,4 TSI iV Hybryda
Tu macie mapy Polski i Europy październik 2017 r. hasło OCP do strony i archiwum rar.
W katalogach na karcie trzeba podmienić odpowiednie katalogi i usunąć stare.
Jak ktoś chce korzystać z AutoMapy to trzeba wybrać plik wcmAm_exe (za_ ma być . tylko jak zwykle forum głupie zmienia nazwę na LINK) a nie AutoMapa EU.exe (problem z przełączaniem kamera,radio,telefon)
tak z ciekawości dla znających temat bo w chinolach jest inaczej niż w europie:
co oznaczają te skróty AF,TA
bo to TA rzadko kiedy się zaświeci
TA to funkcja, która odpala komunikaty drogowe podczas np słuchania MP3.
Działa na pewno na RMF - to tzw "NEWS" - wyłącza słuchanie muzy i przełącza na ostatnią stację radiową, która była ustawiona.
AF to automatyczne strojenie radia, np jadąc przez kraj cały czas słuchasz tej samej stacji a ona automatycznie się dostraja do pasma w danym regionie.
taka mała uwaga dla osób kupujących radia i kamery z chin nie podłączajcie zasilania kamery z światła cofania tylko bezpośrednio z radia, kamera jest uruchamiana z magistrali CAN i z tego co piszą po różnych forach to po połączeniu do światła cofania i zarazem do magistrali CAN są zakłócenia, (to jest bez sensowne powielanie tego co radio i tak pobiera z magistrali CAN)
U mnie jest wyjście w radiu pod kamerę i nie widzę sensu podłączania jej pod światło cofania
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Nie jeszcze. Leży w pudełku.
chce za jednym zamachem dołożyć kamerę na przód i położyć przewody pod wzmacniacz skoro plastiki i tak będę demontował . Na razie czasu nie ma
jak już ogarnę na pewno się pochwalę.
muszę jeszcze pomyśleć jak przebić się do komory silnika chyba że zrobię to po Wi-Fi
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Nic nie stoi na przeszkodzie aby podłączać do światła cofania. Trzeba tylko puścić przez przekaźnik zasilony np. z gniazda zapalniczki. Światło cofania jest sprawdzane przez CAN i to powoduje zakłócenia. Jak radio ma wyjście do zasilania kamery to równie dobrze można puścić z radia. Efekt jest ten sam.
Po wymianie radia na chinola w can gateway w liście połączeń odinstalowałem radio (56) kodowanie przyjęte, mimo to przy autoscanie wyskakuje radio błąd, czy jeszcze gdzieś trzeba je odinstalować?
Po wymianie radia na chinola w can gateway w liście połączeń odinstalowałem radio (56) kodowanie przyjęte, mimo to przy autoscanie wyskakuje radio błąd, czy jeszcze gdzieś trzeba je odinstalować?
Radio masz na Win CE czy Android.
Jeżeli na Win CE to wrzucasz zawartość folderu program iGO 9 na kartę mini SD dodajesz zgodnie z opisem w pliku pdf aktualizacje do mapy.
W radiu w ustawieniach wskazujesz ścieżkę do pliku Primo.exe.
I gotowe
pozdrawiam
roberta Skoda SuperB 1,4 TSI iV Hybryda
Komentarz