misiek^wro, dziala jak wymienisz sterowniki, albo po FL Zreszta jak kazdy Chinczyk
Alternatywa dla navi Skody
Zwiń
X
-
Firmware
Zamieszczone przez mpso świetnie
jak wejdziesz do exploatora lub poprzez totala zobaczysz zółte foldery i szare napędy.
najlepiej odepnij pamieci usb i wyjmij karty - powinien zostac tylko naped pamieci wewnętrznej.
Zgraj z niego wszystko jak możesz.
Potrzebował bym także katalog windows z romu ale możesz miec kłopoty aby go zgrać.
Bylem troche zajety i w rozjazdach. Jutro zgram wszytko i dam znac.
Pozdro
Jack
Komentarz
-
-
Zgrany Falsh z AS-7806
Witam
Zrobilem jak wspominales i dostalem sie do urzadzenia za pomoca Total Commander-a, ktory pokazal dwa dyski Flash. Pierwszy NandFlash, zawieral jedynie pliki automapa.info.bak, natomiast drugi NWDFlash, zawieral plik touchCali.txt oraz katalog $MDS$, w ktorym znajduja sie trzy pliki konfiguracyjne *.cfg. Przegralem rowniez katalog WIN ale kilka plikow *.dll bylo w uzyciu wiec te sie nie przegraly. W TC wlaczylem pokazywanie ukrytych plikow, zatem nic sie nie ukrylo.
Wszystko powyzsze spakowane zalaczam w postaci archiwow ZIP.
Dodatkowo od producenta wiem, ze mozna robic aktualizacje oprogamowania oraz zmienic logo z VW na Skoda i wszytko to odbywa sie za pomoca plikow *.img Zalaczam plik, kotry zdaniem producenta powinien zawierac logo Skody. Niestety logo sie nie instaluje poniewaz wyskakuje jakis blad a pliku nie bylem w stanie niczym 'rozpakowac' na PC zeby odwiedziec sie co siedzi w srodku.
Jakby co to jestem w kontakcie z producnetem i moge wyciagnac dodatkowe informacje. Ale to najwczesniej kolo 25 lutego poniewaz w Chinach trwa teraz Nowy Rok Poza tym moge podac na priv'a maila do przedstawiciela AS w Rumunii. Facet zna sie na rzeczy, jest elektornikiem i programista wiec na pewno bedzie potrafil wiecej powiedziec niz ja.
Pliki znajduja sie pod adresami:
Windows (14Mb)
NWDFalsh (2Kb)
Obraz Logo Skody (1,1Mb)
Jack
Komentarz
-
-
Wielkie dzięki za poświęcony czas - zabieram się do przeglądania co tam jest.
Co do CAN`u macie racje - to jest na poziomie firmware`u i może być problem.
Napewno nie można mieszać firmwarem różnych modeli bo uwalimy urządzenie na stałe.
[ Dodano: Czw 17 Lut, 11 14:19 ]
No niestety nie przegrały się żadne programy
Trochę mnie to zdziwiło że w nand flash nie ma programów żadnych - tam właśnie np są wszystkie w moim roadroverze i można je łatwo wymieniać na inne bo nie znikają po wyłączeniu urządzenia.
Natomiast te z katalog windows właśnie się żadne exe nie przegrały.
Jeżeli jeszcze mogę mięć prośbę, to jak już wytrzeźwieją po nowym roku to może udostępnili by właśnie "rozebrany" firmware ?Corrado vr6 3.0 Turbo Eip stage 2 VEMS
-------------------------------------------------------
O2 2.0 TDI DSG 178 KM, 390 Nm - mody: xenon, spryskiwacze reflektorów, tpms, tempomat, navi, kamera cofania, lusterko fotochromatyczne, maxi - dot,
Komentarz
-
-
Chińczyk Maisun MT-6502
Panowie kupiłem stację multi. produkcji oczywiście chińskiej Maisun MT-6502 mam Octavię II FL w wersji Ambiente bez MF, niestety nie działają mi w kompilacji z tym urządzeniem czujniki parkowania, słychać jedynie dźwięk, nic się nie pojawia na wyświetlaczu. Urzadzenie według specyfikacji obsługuje czujniki. Miał ktoś podobny problem? Pozdrawiam
Komentarz
-
-
piterkej, padles niestety na tym, ze to co chinczyki pisza, a jaka jest rzeczywistosc to dwa swiaty.
Ludzie, ktorzy w PL handluja chinolami tez dziela sie na dwa typy - takich co testuja sprzedawane urzedzenia rzetelnie i poprawiaja opis chinczyka, oraz takich co maja to w czarnym lesie i opis kopiuja :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
A co sądzicie o tym wynalazku http://allegro.onet.pl/show_item.php...2+wys%C5%82any.OCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
OCTAVIA II 1.9TDI - 2007 - Rozbita, sprzedana
OCTAVIA II FL 1.9 TDI 4x4 - 2009
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafsNo właśnie też mi coś nie pasowało. Napisałemdo gościa maila gdzie to można w Krk zobaczyć jak odpisze to podjadę zobaczyć.
W aukcji ma napisane że nie odpowiada za nieprawidłowe podłączenie sprzętu , więc odpowiedz nasuwa się sama :roll:Daniel
Komentarz
-
-
Ato chyba OK http://allegro.onet.pl/dedykowane-se...463717350.html tylko trochę daleko.OCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafsAto chyba OK http://allegro.onet.pl/dedykowane-se...463717350.html tylko trochę daleko.
Komentarz
-
-
Nie zdecyduję się ponieważ climatronik i czujniki dzaiłają a reszta to gość nie jest pewien a po drugie trzeba wpłacić kasę i czekać ponieważ on to sciąga ze swojego magazynu za granicą :shock:OCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafsNie zdecyduję się ponieważ climatronik i czujniki dzaiłają a reszta to gość nie jest pewien a po drugie trzeba wpłacić kasę i czekać ponieważ on to sciąga ze swojego magazynu za granicą :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafspo drugie trzeba wpłacić kasę i czekać ponieważ on to sciąga ze swojego magazynu za granicą
[ Dodano: Czw 24 Lut, 11 10:17 ]
piterkej, dołóż jeszcze do niej kamerę i czujniki będą jedynie miłym dodatkiem
Komentarz
-
-
Apropo kamery cofania - jak macie ją zasiloną ? Właśnie się przymierzam ale wydaje mi się iż jak podepnę do lampki oświetlenia tablicy to będzie błąd żarówki ?Corrado vr6 3.0 Turbo Eip stage 2 VEMS
O2 2.0 TDI DSG 178 KM, 390 Nm - mody: xenon, spryskiwacze reflektorów, tpms, tempomat, navi, kamera cofania, lusterko fotochromatyczne, maxi - dot,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lilo[ Dodano: Sro 23 Lut, 11 21:41 ]
rafs,
Chyba kolejny nie wypał z chin :P
Ale zawsze możesz kopić i sprawdzić na własnej skórze
Ja patrze od tylca na wtyczki to chyba w 100% coś tam nie pasi do naszych 02 :?
oczywiście będzie pasowało.
Mam informacje że sterowanie będzie działało ponieważ ma CAN-BUS, i będzie wyświetlało informacje na wyś. w aucie.
Oczywiście możliwy jest montaż w cenie 250zł netto, auto należy zostawić na 6-7 godzin.
nikt w tak niskiej cenie nie wystawi Panu F-VAt na takie radio, cena z F-VAT to 2300zł brutto
cena bez F-VAt to 1900zł
Można umuwić się na oglądnięcie radia. wystarczy tylko zadzwonić."
6-7 godz. :evil: powodzeniaOCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
Komentarz
-
-
bez montażu kamery to myślę ze 2 się powinno zamknąć.Corrado vr6 3.0 Turbo Eip stage 2 VEMS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mpsWłaśnie się przymierzam ale wydaje mi się iż jak podepnę do lampki oświetlenia tablicy to będzie błąd żarówki ?
[ Dodano: Czw 24 Lut, 11 19:24 ]
Zamieszczone przez mpsbez montażu kamery to myślę ze 2 się powinno zamknąć.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macherstudioZamieszczone przez rafsNie zdecyduję się ponieważ climatronik i czujniki dzaiłają a reszta to gość nie jest pewien a po drugie trzeba wpłacić kasę i czekać ponieważ on to sciąga ze swojego magazynu za granicą :shock:
Zwłaszcza że:
Co jakiś czas producenci z którymi pracuję ulepszają te sprzęty np. nowszy soft, mocniejszy GPS itd, jeżeli miałbym te sprzęty ściągnąć w dużej ilości i trzymać je u Siebie, to po jakimś czasie okazało by się że muszę je sprzedać po kosztach.
To radio pasuje do Seata, VW oraz Skody a co za tym idzie są 3 różne loga.
Radia ściągam już długo i bezpośrednio od producenta, dlatego też mam najniższą cenę w Polsce. A jeżeli komuś się nie spieszy i jest w stanie zaczekać 5 dni roboczych na radio to nie ma problemu i zamawia u mnie.
Pozdrawiam
ARTAX-T2S
P.S. komentarz odnośnie ostatniego linka czyli moich aukcji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafsAto chyba OK http://allegro.onet.pl/de...1463717350.html tylko trochę daleko.
Artax-T2S, może miałbyś chęć zjawić się jutro w Sopocie na spocie klubowym i zademonstrować jakiś egzemplarz :?: :PDaniel
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Artax-T2SZamieszczone przez macherstudioZamieszczone przez rafsNie zdecyduję się ponieważ climatronik i czujniki dzaiłają a reszta to gość nie jest pewien a po drugie trzeba wpłacić kasę i czekać ponieważ on to sciąga ze swojego magazynu za granicą :shock:
Zwłaszcza że:
Co jakiś czas producenci z którymi pracuję ulepszają te sprzęty np. nowszy soft, mocniejszy GPS itd, jeżeli miałbym te sprzęty ściągnąć w dużej ilości i trzymać je u Siebie, to po jakimś czasie okazało by się że muszę je sprzedać po kosztach.
To radio pasuje do Seata, VW oraz Skody a co za tym idzie są 3 różne loga.
Radia ściągam już długo i bezpośrednio od producenta, dlatego też mam najniższą cenę w Polsce. A jeżeli komuś się nie spieszy i jest w stanie zaczekać 5 dni roboczych na radio to nie ma problemu i zamawia u mnie.
Pozdrawiam
ARTAX-T2S
P.S. komentarz odnośnie ostatniego linka czyli moich aukcji.
Ustawa z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny. (Dz. U. z dnia 31 marca 2000 r.)
Art. 11 ust 1. Umowa nie może nakładać na konsumenta obowiązku zapłaty ceny lub wynagrodzenia przed otrzymaniem świadczenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloZamieszczone przez rafsAto chyba OK http://allegro.onet.pl/de...1463717350.html tylko trochę daleko.
Artax-T2S, może miałbyś chęć zjawić się jutro w Sopocie na spocie klubowym i zademonstrować jakiś egzemplarz :?: :P
Odnośnie tej ustawy o której napisał Macherstudio - to jak to możliwe że Allegro działa skoro płacisz za coś czego jeszcze fizycznie nie masz?
Podam również drugi przykład jako że pracowałem w firmie transportowej i jedna z zasad nowego klienta była przedpłata za transport, więc klient musiał zapłacić wprzód by mógł mu zostać dostarczony ładunek.
Komentarz
-
Komentarz