Alternatywa dla navi Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marbab
    RS
    • 2009
    • 4713
    • Fiat
    • BMM 2.0 TDI 140 KM

misiek^wro, dziala jak wymienisz sterowniki, albo po FL Zreszta jak kazdy Chinczyk
    Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
    Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• zwirek75
      Ambiente
      • 2009
      • 105

Czy ktoś może wie wg jakiego klucza sortowane są mp3-ki w Audiosources/Waywell na dysku DVD lub na pamięci USB ?
      Tomek

Komentarz

• quillerpl
        Classic
        • 2010
        • 14

Firmware

Zamieszczone przez mps
        o świetnie

jak wejdziesz do exploatora lub poprzez totala zobaczysz zółte foldery i szare napędy.
        najlepiej odepnij pamieci usb i wyjmij karty - powinien zostac tylko naped pamieci wewnętrznej.
        Zgraj z niego wszystko jak możesz.
        Potrzebował bym także katalog windows z romu ale możesz miec kłopoty aby go zgrać.
        Witam

Bylem troche zajety i w rozjazdach. Jutro zgram wszytko i dam znac.

Pozdro
        Jack

Komentarz

• zwirek75
          Ambiente
          • 2009
          • 105

mps, jestes pewny ze zgrywajac flasha z WinCE dostaniesz sie do bibliotek CAN ?
          Z tego co widze obsluga CAN jest w drugiej czesci tego klocka, niedostepnej z systemu WinCE
          Z drugiej strony - ciekawe czy mozna wgrac firmware (np. zmienic wygląd radio) z AS7608 do Waywell
          Tomek

Komentarz

• quillerpl
            Classic
            • 2010
            • 14

Zgrany Falsh z AS-7806

Witam

Zrobilem jak wspominales i dostalem sie do urzadzenia za pomoca Total Commander-a, ktory pokazal dwa dyski Flash. Pierwszy NandFlash, zawieral jedynie pliki automapa.info.bak, natomiast drugi NWDFlash, zawieral plik touchCali.txt oraz katalog $MDS$, w ktorym znajduja sie trzy pliki konfiguracyjne *.cfg. Przegralem rowniez katalog WIN ale kilka plikow *.dll bylo w uzyciu wiec te sie nie przegraly. W TC wlaczylem pokazywanie ukrytych plikow, zatem nic sie nie ukrylo.

Wszystko powyzsze spakowane zalaczam w postaci archiwow ZIP.

Dodatkowo od producenta wiem, ze mozna robic aktualizacje oprogamowania oraz zmienic logo z VW na Skoda i wszytko to odbywa sie za pomoca plikow *.img Zalaczam plik, kotry zdaniem producenta powinien zawierac logo Skody. Niestety logo sie nie instaluje poniewaz wyskakuje jakis blad a pliku nie bylem w stanie niczym 'rozpakowac' na PC zeby odwiedziec sie co siedzi w srodku.

Jakby co to jestem w kontakcie z producnetem i moge wyciagnac dodatkowe informacje. Ale to najwczesniej kolo 25 lutego poniewaz w Chinach trwa teraz Nowy Rok Poza tym moge podac na priv'a maila do przedstawiciela AS w Rumunii. Facet zna sie na rzeczy, jest elektornikiem i programista wiec na pewno bedzie potrafil wiecej powiedziec niz ja.

Pliki znajduja sie pod adresami:
            Windows (14Mb)
            NWDFalsh (2Kb)
            Obraz Logo Skody (1,1Mb)

Jack

Komentarz

• mps
              Drive
              • 2010
              • 41

Wielkie dzięki za poświęcony czas - zabieram się do przeglądania co tam jest.

Co do CAN`u macie racje - to jest na poziomie firmware`u i może być problem.

Napewno nie można mieszać firmwarem różnych modeli bo uwalimy urządzenie na stałe.

[ Dodano: Czw 17 Lut, 11 14:19 ]
              No niestety nie przegrały się żadne programy

Trochę mnie to zdziwiło że w nand flash nie ma programów żadnych - tam właśnie np są wszystkie w moim roadroverze i można je łatwo wymieniać na inne bo nie znikają po wyłączeniu urządzenia.
              Natomiast te z katalog windows właśnie się żadne exe nie przegrały.

Jeżeli jeszcze mogę mięć prośbę, to jak już wytrzeźwieją po nowym roku to może udostępnili by właśnie "rozebrany" firmware ?
              Corrado vr6 3.0 Turbo Eip stage 2 VEMS
              -------------------------------------------------------
              O2 2.0 TDI DSG 178 KM, 390 Nm - mody: xenon, spryskiwacze reflektorów, tpms, tempomat, navi, kamera cofania, lusterko fotochromatyczne, maxi - dot,

Komentarz

• piterkej
                Classic
                • 2011
                • 1

Chińczyk Maisun MT-6502

Panowie kupiłem stację multi. produkcji oczywiście chińskiej Maisun MT-6502 mam Octavię II FL w wersji Ambiente bez MF, niestety nie działają mi w kompilacji z tym urządzeniem czujniki parkowania, słychać jedynie dźwięk, nic się nie pojawia na wyświetlaczu. Urzadzenie według specyfikacji obsługuje czujniki. Miał ktoś podobny problem? Pozdrawiam

Komentarz

• misiek^wro
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8321

piterkej, padles niestety na tym, ze to co chinczyki pisza, a jaka jest rzeczywistosc to dwa swiaty.

Ludzie, ktorzy w PL handluja chinolami tez dziela sie na dwa typy - takich co testuja sprzedawane urzedzenia rzetelnie i poprawiaja opis chinczyka, oraz takich co maja to w czarnym lesie i opis kopiuja :evil:
                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• rafs
                    Drive
                    • 2006
                    • 92

A co sądzicie o tym wynalazku http://allegro.onet.pl/show_item.php...2+wys%C5%82any.
                    OCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
                    OCTAVIA II 1.9TDI - 2007 - Rozbita, sprzedana
                    OCTAVIA II FL 1.9 TDI 4x4 - 2009

Komentarz

• lilo
                      RS
                      • 2006
                      • 4315
                      • Mercedes-Benz

[ Dodano: Sro 23 Lut, 11 21:41 ]
                      rafs,
                      Chyba kolejny nie wypał z chin :P
                      Ale zawsze możesz kopić i sprawdzić na własnej skórze
                      Ja patrze od tylca na wtyczki to chyba w 100% coś tam nie pasi do naszych 02 :?
                      Daniel

Komentarz

• rafs
                        Drive
                        • 2006
                        • 92

No właśnie też mi coś nie pasowało. Napisałemdo gościa maila gdzie to można w Krk zobaczyć jak odpisze to podjadę zobaczyć.

Komentarz

• lilo
                          RS
                          • 2006
                          • 4315
                          • Mercedes-Benz

Zamieszczone przez rafs
                          No właśnie też mi coś nie pasowało. Napisałemdo gościa maila gdzie to można w Krk zobaczyć jak odpisze to podjadę zobaczyć.
                          Pewnie wcale ci nie odpisze
                          W aukcji ma napisane że nie odpowiada za nieprawidłowe podłączenie sprzętu , więc odpowiedz nasuwa się sama :roll:
                          Daniel

Komentarz

• rafs
                            Drive
                            • 2006
                            • 92

Ato chyba OK http://allegro.onet.pl/dedykowane-se...463717350.html tylko trochę daleko.

Komentarz

• macherstudio
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 2378
                              • Mitshibishi
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez rafs
                              Jeśli się zdecydujesz napisz wrażenia, w szczeg. z montażu, i wrażenia z użytkowania, wygląda prawie jak .... ale jeśli chodzi o wrażenia wizualne, drażnią mnie te srebrne gałki, trochę zbyt krzykliwe.
                              www.prostetorodo.pl

Komentarz

• rafs
                                Drive
                                • 2006
                                • 92

Nie zdecyduję się ponieważ climatronik i czujniki dzaiłają a reszta to gość nie jest pewien a po drugie trzeba wpłacić kasę i czekać ponieważ on to sciąga ze swojego magazynu za granicą :shock:

Komentarz

• macherstudio
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2008
                                  • 2378
                                  • Mitshibishi
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez rafs
                                  Nie zdecyduję się ponieważ climatronik i czujniki dzaiłają a reszta to gość nie jest pewien a po drugie trzeba wpłacić kasę i czekać ponieważ on to sciąga ze swojego magazynu za granicą :shock:
                                  Faktycznie okazja jak diabli kocham przedsiębiorczość w polskim wydaniu. Szacuneczek za dociekliwość i wytrwałość w ustaleniach warunków transakcji, w sumie to ja też chciałbym prowadzić BUSINES na zasadzie "zapłać, a ja ci sprzedam jak będę miał"
                                  www.prostetorodo.pl

Komentarz

• rezon
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 1894
                                    • Volvo
                                    • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez rafs
                                    po drugie trzeba wpłacić kasę i czekać ponieważ on to sciąga ze swojego magazynu za granicą
                                    Przy takim podejściu to lepiej bezpośrednio ściągać z Chin - wyjdzie ok. 1300zł. U mnie (w Outlanderze) stacja wciąż gra, 8" navi to zpełnie inna bajka niż nawet całkowicie przyzwoita 4,3" Nokia. Nie wiem dlaczego tak wielu osobom zależy na wskazaniu czujników parkowania, skoro jak już się montuje stację to warto dołożyć 20USD i zamontować również kamerę. A niestety nie da się mieć jednocześnie i obrazu kamery i czujników. Klimatronik po FL i tak ma swoje ustawienia na pokrętłach, które tylko pokazuje dodatkowo na wyświetlaczu. Chyba, że coś radyjko w Octavii robi więcej niż tylko wskazania klimatronika o czym nie wiem. Realnym problemem może być nie wskazania czujników parkowania (bo wolę obraz z kamery) czy powtarzanie nastaw klimatronika, ale czułość tunera, która jest mniejsza. Jak ktoś korzysta z Triflexa to może być problem z trwałością sygnału. Octavia kombi ma przewagę nad Outlanderem w postaci dodatkowej anteny, więc może nie ma takiego problemu. Ważne jest też aby radio współpracowało z kierownicą multi, bo to wygoda.

[ Dodano: Czw 24 Lut, 11 10:17 ]
                                    piterkej, dołóż jeszcze do niej kamerę i czujniki będą jedynie miłym dodatkiem

Komentarz

• mps
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 41

Apropo kamery cofania - jak macie ją zasiloną ? Właśnie się przymierzam ale wydaje mi się iż jak podepnę do lampki oświetlenia tablicy to będzie błąd żarówki ?
                                      O2 2.0 TDI DSG 178 KM, 390 Nm - mody: xenon, spryskiwacze reflektorów, tpms, tempomat, navi, kamera cofania, lusterko fotochromatyczne, maxi - dot,

Komentarz

• rafs
                                        Drive
                                        • 2006
                                        • 92

Zamieszczone przez lilo
                                        [ Dodano: Sro 23 Lut, 11 21:41 ]
                                        rafs,
                                        Chyba kolejny nie wypał z chin :P
                                        Ale zawsze możesz kopić i sprawdzić na własnej skórze
                                        Ja patrze od tylca na wtyczki to chyba w 100% coś tam nie pasi do naszych 02 :?
                                        Taką dostałem odp. na maila "Witam Serdecznie

oczywiście będzie pasowało.
                                        Mam informacje że sterowanie będzie działało ponieważ ma CAN-BUS, i będzie wyświetlało informacje na wyś. w aucie.

Oczywiście możliwy jest montaż w cenie 250zł netto, auto należy zostawić na 6-7 godzin.
                                        nikt w tak niskiej cenie nie wystawi Panu F-VAt na takie radio, cena z F-VAT to 2300zł brutto
                                        cena bez F-VAt to 1900zł

Można umuwić się na oglądnięcie radia. wystarczy tylko zadzwonić."
                                        6-7 godz. :evil: powodzenia

Komentarz

• mps
                                          Drive
                                          • 2010
                                          • 41

bez montażu kamery to myślę ze 2 się powinno zamknąć.

Komentarz

• rezon
                                            RS
                                            • 2006
                                            • 1894
                                            • Volvo
                                            • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez mps
                                            Właśnie się przymierzam ale wydaje mi się iż jak podepnę do lampki oświetlenia tablicy to będzie błąd żarówki ?
                                            u mnie jest pod lampkę cofania i tylko pod taką powinna być podpinana, aby nie działać cały czas. Do OCtavii są dedykowane np. http://www.ipmart.com/main/product/R...hp?prod=292447 razem z lampką. Raczej nie powinno wywalać błędu żarówki - kamera potrzebuje zaledwie kilku wat.

[ Dodano: Czw 24 Lut, 11 19:24 ]
                                            Zamieszczone przez mps
                                            bez montażu kamery to myślę ze 2 się powinno zamknąć.
                                            zawsze można dołożyć - żadna filozofia przeciągnąć kabel pod plastikami z boku.

Komentarz

• Artax-T2S
                                              Classic
                                              • 2011
                                              • 6

Zamieszczone przez macherstudio
                                              Zamieszczone przez rafs
                                              Faktycznie okazja jak diabli kocham przedsiębiorczość w polskim wydaniu. Szacuneczek za dociekliwość i wytrwałość w ustaleniach warunków transakcji, w sumie to ja też chciałbym prowadzić BUSINES na zasadzie "zapłać, a ja ci sprzedam jak będę miał"
                                              Proszę bardzo jak Pan jest taki operatywny i wyłoży sumę 100 tyś złotych żeby trzymać kilkadziesiąt modeli które proponuję na swoich aukcjach to życzę powodzenia.
                                              Zwłaszcza że:

Co jakiś czas producenci z którymi pracuję ulepszają te sprzęty np. nowszy soft, mocniejszy GPS itd, jeżeli miałbym te sprzęty ściągnąć w dużej ilości i trzymać je u Siebie, to po jakimś czasie okazało by się że muszę je sprzedać po kosztach.

To radio pasuje do Seata, VW oraz Skody a co za tym idzie są 3 różne loga.

Radia ściągam już długo i bezpośrednio od producenta, dlatego też mam najniższą cenę w Polsce. A jeżeli komuś się nie spieszy i jest w stanie zaczekać 5 dni roboczych na radio to nie ma problemu i zamawia u mnie.

Pozdrawiam

ARTAX-T2S

P.S. komentarz odnośnie ostatniego linka czyli moich aukcji.

Komentarz

• lilo
                                                RS
                                                • 2006
                                                • 4315
                                                • Mercedes-Benz

Zamieszczone przez rafs
                                                Ato chyba OK http://allegro.onet.pl/de...1463717350.html tylko trochę daleko.
                                                Ale blisko mnie

Artax-T2S, może miałbyś chęć zjawić się jutro w Sopocie na spocie klubowym i zademonstrować jakiś egzemplarz :?: :P
                                                Daniel

Komentarz

• macherstudio
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2008
                                                  • 2378
                                                  • Mitshibishi
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Artax-T2S
                                                  Zamieszczone przez macherstudio
                                                  Zamieszczone przez rafs
                                                  Proszę bardzo jak Pan jest taki operatywny i wyłoży sumę 100 tyś złotych żeby trzymać kilkadziesiąt modeli które proponuję na swoich aukcjach to życzę powodzenia.
                                                  Zwłaszcza że:

Co jakiś czas producenci z którymi pracuję ulepszają te sprzęty np. nowszy soft, mocniejszy GPS itd, jeżeli miałbym te sprzęty ściągnąć w dużej ilości i trzymać je u Siebie, to po jakimś czasie okazało by się że muszę je sprzedać po kosztach.

To radio pasuje do Seata, VW oraz Skody a co za tym idzie są 3 różne loga.

Radia ściągam już długo i bezpośrednio od producenta, dlatego też mam najniższą cenę w Polsce. A jeżeli komuś się nie spieszy i jest w stanie zaczekać 5 dni roboczych na radio to nie ma problemu i zamawia u mnie.

Pozdrawiam

ARTAX-T2S

P.S. komentarz odnośnie ostatniego linka czyli moich aukcji.
                                                  Czuję się wywołany do tablicy, więc ....

Ustawa z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny. (Dz. U. z dnia 31 marca 2000 r.)
                                                  Art. 11 ust 1. Umowa nie może nakładać na konsumenta obowiązku zapłaty ceny lub wynagrodzenia przed otrzymaniem świadczenia.
                                                  www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Artax-T2S
                                                    Classic
                                                    • 2011
                                                    • 6

Zamieszczone przez lilo
                                                    Zamieszczone przez rafs
                                                    Ato chyba OK http://allegro.onet.pl/de...1463717350.html tylko trochę daleko.
                                                    Ale blisko mnie

Artax-T2S, może miałbyś chęć zjawić się jutro w Sopocie na spocie klubowym i zademonstrować jakiś egzemplarz :?: :P
                                                    Niestety ale jeżdzę Peugeotem 407 i nie mam tego typu sprzętu zainstalowanego

Odnośnie tej ustawy o której napisał Macherstudio - to jak to możliwe że Allegro działa skoro płacisz za coś czego jeszcze fizycznie nie masz?
                                                    Podam również drugi przykład jako że pracowałem w firmie transportowej i jedna z zasad nowego klienta była przedpłata za transport, więc klient musiał zapłacić wprzód by mógł mu zostać dostarczony ładunek.

Komentarz

Pracuję...