Namierzanie GPS w aucie - jak sprawdzic?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sebwiecz
    Rider
    • 2008
    • 328
    • Yeti (5L)

Zamieszczone przez djczas
    sebwiecz, a jak ci auto ukradną i powiedzą że brak namiaru GPS auta to ładnie ze swoich oszczędności zapłacisz za auto bo Ubezpieczenie powie że z winy użytkownika
    Jak to mówią jest ryzyko jest zabawa
    No ale wtedy musisz się jeszcze tłumaczyć że Ci auto zwędzili tam gdzi być go nie powinno a z tym to już gorzej.

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=70046

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Generalnie mnie to urzadzenie w aucie nie przeraza. Jezdze tam gdzie potrzebuje i tyle. W weekendy i tak nim nie jezdzilem, bo mam swoje.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• daszek
        Ambiente
        • 2009
        • 239
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez 4kwiatek
        Widziałeś kiedyś takie urządzenie (używałeś go)
        Widziałem, ale nie używałem. Ale koledzy mnie już uprzedzili. :wink:
        zdroofko
        daszek
        http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II

Komentarz

• JasioRS
          Classic
          • 2010
          • 2

Przekrocz znacznie prędkość.
          W znacznej większości przypadków firma obsługująca GPS informuje Ciebie i właściciela o tym fakcie.

Komentarz

• rumurek
            Classic
            • 2009
            • 24

kkuligowski, co Ty mozesz wiedziec o "lewych" interesach, poza tym wogóle mi nie pomogłeś.

Komentarz

• kmink
              L&K
              • 2007
              • 1360
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kkuligowski
              zacznijmy od tego że autor tematu chyba ma "lewe" interesy skoro boii się pracować z GPSm. jak robisz swoje i nie za wiele nadrabiasz km to nikt normaly sie nie doczepi.
              a co Ci do tego czy lewe czy prawe interesy ma autor tematu...właśnie dzięki takim ludziom jak Ty za niedługo wszczepia nam wszystkim nadajniki w uszy "dla naszego i innych bezpieczeństwa"...
              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Jac_ek
                RS
                • 2009
                • 1733

monitoring GPS to jak widać jedynie pewien skrót myślowy, jeśli ów monitoring jest tak mocno zintegrowany z samochodem czyli poza pozycją GPS, rejestruje również takie parametry jak obroty silnika, jego temperaturę, prędkość koła np z czujnika ABS'u, ilość km przejechanych bez pozycji GPS, przebieg licznika, tankowania (również wyjdą na jaw jakieś dolewanie paliwa bez f-ry) itd... to jakiekolwiek próby zakłócenia samego GPS/GSM nie mają najmniejszego sensu bo i tak zostaną wykryte.
                - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• filipT
                  Rider
                  • 2010
                  • 554

Zamieszczone przez kmink
                  a co Ci do tego czy lewe czy prawe interesy ma autor tematu...właśnie dzięki takim ludziom jak Ty za niedługo wszczepia nam wszystkim nadajniki w uszy "dla naszego i innych bezpieczeństwa"...
                  a dzięki takim ludziom z lewymi interesami firmy musza się uciekać do takich metod żeby nie być okradanymi z premedytacją i w biały dzień. 8)
                  Mój Szkodnik

Komentarz

• loyd
                    RS
                    • 2010
                    • 2342

Zamieszczone przez filipT
                    Zamieszczone przez kmink
                    a dzięki takim ludziom z lewymi interesami firmy musza się uciekać do takich metod żeby nie być okradanymi z premedytacją i w biały dzień. 8)
                    Panowie,

Auto służbowe i koniec. Pracodawca ma prawo sobie tam zamontopwać co mu się żywnie podoba i kazać pracownikowi odstawiać auto codziennie pod firmę. Próby zagłuszania takich systemów są, nazwijmy to eufemistycznie, "nieuzasadnione".

Swoją droga widząc tych wszytskich przedstawicieli na drodze to powinno im się montować dodatkowo ograniczniki prędkości do 90 km/h i obrotów do 3 krpm. Może trochę mniej ludzi by ginęło na drogach.

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Zamieszczone przez JasioRS
                      W znacznej większości przypadków firma obsługująca GPS informuje Ciebie i właściciela o tym fakcie.
                      Hmm, o ile ?? Bo moje pudlo nie idzie wiecej jak +50 od dopuszczalnej w Polsce :diabelski_usmiech

loyd, Jezdzisz autem zawodowo, czy tylko bo musze dojechac do pracy. Zapraszam pojezdzimy do wyboru Octa 2.0TDI albo Panda 1.3MJ i zobaczysz jak to trzeba jezdzic, albo co jest niebezpieczne, jak przy predkosci bardzo popularnej 120-140 wjezdza Ci ciezarowka prowadzona przez zawodowego szofera ktory wyprzedza jadacy 70km/h samochod osobowy prowadzony przez osobe ktora jest zmuszona dojezdzac autem do pracy.

Wg. statystyk to wlasnie handlowcy maja najmniej wypadkow w przeliczeniu ilosci wypadkow na ilosc przejechanych km, ciekawe czemu

P.S. Nie wiem, jezdze rocznie malo bo jakies 50-60kkm i jakos wypadku nie mialem, mandatow w sumie moze ze 3 zaplacilem, a prawo jazdy mam jakby na to nie patrzec 10 lat.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• loyd
                        RS
                        • 2010
                        • 2342

Zamieszczone przez Maicroft
                        Zamieszczone przez JasioRS
                        Hmm, o ile ?? Bo moje pudlo nie idzie wiecej jak +50 od dopuszczalnej w Polsce :diabelski_usmiech

loyd, Jezdzisz autem zawodowo, czy tylko bo musze dojechac do pracy. Zapraszam pojezdzimy do wyboru Octa 2.0TDI albo Panda 1.3MJ i zobaczysz jak to trzeba jezdzic, albo co jest niebezpieczne, jak przy predkosci bardzo popularnej 120-140 wjezdza Ci ciezarowka prowadzona przez zawodowego szofera ktory wyprzedza jadacy 70km/h samochod osobowy prowadzony przez osobe ktora jest zmuszona dojezdzac autem do pracy.

Wg. statystyk to wlasnie handlowcy maja najmniej wypadkow w przeliczeniu ilosci wypadkow na ilosc przejechanych km, ciekawe czemu

P.S. Nie wiem, jezdze rocznie malo bo jakies 50-60kkm i jakos wypadku nie mialem, mandatow w sumie moze ze 3 zaplacilem, a prawo jazdy mam jakby na to nie patrzec 10 lat.
                        Jeźdzę sporo zawodowo - na rozprawy do sądów w różnych miastach, na spotkania, negocjacje (po całej Polsce), ale staram się jeździć rozsądnie. Jak jest możliwość to "przyciskam" ale jak nie ma to nigdy nie zaryzykuję swojego (lub innej osoby) życia.

Najgorsi są właśnie przedstawiciele w różnych padakach typu Focus TDCI z kratką. Wyprzedzają na trzeciego, wymuszają zjechanie na pobocze (jak tego nie zrobię to czołówka) i jeźdzą zdecydowanie za szybko co do warunków.

Co do kierowców TIR'ów to się nie wypowiadam bo musiałbym zacząć klnąć starsznie. Powiem tak - ostatnio jechałem do Biełegostoku i tir wyprezedzał tira jadą prosto na "czołówkę" ze mną. Musiałem się zatrzymać (dobrze że ruch mały i za mną było pusto) i zjechać na pobocze (dobrze, że szerokie i się we trójkę zmieściliśmy). I weź k...a się nie denerwuj.

Podobna sytuacja ostatnio jak jechałem (już prywatnie) z żoną nad morze. Tu już prawie chciałem ch...a dogonić, bo żona w ciąży i się tak w......m, że mała bania ale w końcu odpuściłem.

Komentarz

• filipT
                          Rider
                          • 2010
                          • 554

nie zgodzę się co do niebezpiecznej jazdy przedstawicieli, jedynie co to powiedzmy przekraczanie prędkości, ale kto z nas nie przekracza :twisted: w tym kraju inaczej się nie da.
                          A o triach przemilczę, też nie chce się denerwować :evil:
                          Mój Szkodnik

Komentarz

• Jac_ek
                            RS
                            • 2009
                            • 1733

Zamieszczone przez Maicroft
                            kiedyś wrzucałem tu statystyki - jest dokładnie na odwrót ale nie chodzi tu o przedstawicieli bo to jest jakiś procent wszystkich kierowców samochodów służbowych, a o nich była mowa. Najwięcej wypadków powodują właśnie kierowcy samochodów służbowych - bo z psychologicznego punktu widzenia są skłonni więcej zaryzykować w nie swoim samochodzie kręcenie silnika na czerwone pole itd... przebiegi nie mają znaczenia bo niestety dla niektórych wypadek zatrzymuje licznik przejechanych kilometrów na zawsze.

nie zgodzę się co do niebezpiecznej jazdy przedstawicieli,
                            możesz się nie zgadzać - tylko napisz na jakiej podstawie ;-)
                            - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• filipT
                              Rider
                              • 2010
                              • 554

to tylko i wyłącznie moje odczucie i obserwacje. O wiele bardziej negatywnie zapisują się u mnie inne grupy kierowców - gówniarze w golfach, buraki w biemdabelju, dziadki i babcie w yarisach, oczywiście uogólniam.
                              Mój Szkodnik

Komentarz

• loyd
                                RS
                                • 2010
                                • 2342

gówniarze w golfach, buraki w biemdabelju
                                Ale ta kategoria kierowców raczej nie porusza się po tzw. "trasie" tylko lokalnie po swoich wiochach.

Przejedziesz przez tzw "Pcim Dolny" to na trasie raczej zabije cię akwizytor (albo jak to się mówi z angielska meneger sprzedaży) który wjedzie ci prosto w maskę niż dres którego bijemdabliu nie pojedzie dalej niż 3 km od domu.

Komentarz

• kkuligowski
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 178
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

dla ciekawostki napisze o projekcie naszej skarbówki żeby do dochodu doliczyć "oszczędności" związane z użytkowaniem samochodów służbowych. na biegu większość szczęśliwych do tej pory posiadaczy będzie oddawało auta albo tylko użytkowało w godzinach pracy, zwłaszcza jak nakażą założyć książki przebiegów. Ciekawostka jest że to prawo może działać do 5 lat wstecz. ciarki po plecach przechodzą jak policzą 200-300 miesięcznie oszczędności :shock:
                                  Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
                                  Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
                                  A teraz jest 1,4 TSI z 2012

Komentarz

Pracuję...