a komu dałeś to do zrobienia? Namiary jakieś. :szeroki_usmiech
CB-Radio w Octavi I - Kto ma ?? Uwagi ??
Zwiń
X
-
http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
-
-
Zamieszczone przez autorusa komu dałeś to do zrobienia? Namiary jakieś.
Zamieszczone przez Venom22NO rozwiązanie elegancie u kolegi Tymona
A ile taka przyjemność Cię kosztowała ???
PozdrawiamŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Ja przymierzałem w to miejsce co kolega Tymon zamontować alana 28, na szerokość i wysokość wchodził idealnie, był tylko o 2-3cm za długi i wystawał z przodu. Zamierzałem z tyłu wyciąć kawałek plastikowego mocowania i weszłoby idealnie . Zasilanie wziąłbym z okolic bezpieczników/ewentualnie rozgałęził zasilanie radia. Niestety wszystkie plany wzieły w łeb, bo od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem navi MCD o wielkości 2 DIN, tak więc już nie mam tej wnęki. Muszę szukać innego miejsca na CB, problem w tym, że w octavii nie ma za dużo możliwości i wnęk. Myślałem,żeby zamontować bokiem przy konsoli środkowej od strony pasażera, ale nie za bardzo mi się to podoba.Chyba zmienię radio na dużo mniejsze i zamontuje po strone kierowcy pod kierownicą po lewej stronie.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
a wiec i ja postanowiłem wtrącić swoje trzy grosze ja mam w tej chwili mycoma en 25 z tego co pamietam i tak samo jak Tymon, zamontowane mam w tej półce pod radiem
mam antene w dachu przed radiową jest to president Alabama
pwgajda, nie pamietam do końca czy sie zmieśći alan28 ale możesz wyokżystać po małych przeróbkach p obd i tam zainstalować radyjko po odpięciu gruszki nie bedzie widoczne na pierwszy rzut oka dla złodzieja drugir mirjsce to pod podłokietnikiem tam miałem pierwsze radysko alana 100+
Komentarz
-
-
a przerabiał ktoś kiedyś temat wyprowadzenia sterowania i wyświetlacza na kablu i zamontowanie pod radiem tak, żeby nie wystawał. Oczywiście zabieg ma na calu schowanie tak radia, żeby jeszcze zmieściła się jakaś zaklapka. Standartowe CB ma głębokość ok 18cm+jeszcze kable, więc bez przeróbek nie schowa się całe.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pwgajdaJa przymierzałem w to miejsce co kolega Tymon zamontować alana 28
napisz cos o MCD, gdzie kupowales i jak wyglada mapa PL (szczegolowosc miast itd) w porownianiu np do palma i AutoMapyXL. jak z jakoscia dzwieku i czy orientujesz sie moze, czy do MCD mozna podlaczyc (np. dorabiajac wyjscia) wzmacniacz?--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
ja mam na boku przy konsoli cb alana 18 na szynach ( wymontowanie trwa momęt) do tego magnesówke antenke 1,5 m z 4 dB zysku na klapie tylniej na magnesie i jest zajefajna. także polecam antenke i głównie zwracać uwage na zysk powyżej 2 dB.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
A gdzie macie gruszkę umocowaną? Bo ja mam na tym plastiku pomiędzy kierownicą a konsolą z radiem. Nawet z zamkniętytmi oczyma zawsze tam trafię. :szeroki_usmiechhttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
djczas-> próbowałem wykorzystać to miejsce obok obd ,ale alan 28 jest 2-krotnie za szeroki, trzeba by było za dużo wycinać...
KLOCEK-> z taką przeróbką też byłby problem. U mnie na wyświetlacz idzie sporo przewodów, które po przedłużeniu pogorszą parametry radia.Nie wiem jak jest innych cb, ale myślę,że jest podobnie
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pwgajdaKLOCEK-> z taką przeróbką też byłby problem. U mnie na wyświetlacz idzie sporo przewodów, które po przedłużeniu pogorszą parametry radia.Nie wiem jak jest innych cb, ale myślę,że jest podobnieaczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
w unidenie nie da sie przerobic radujka by panel byl osobmo
i to nie ze wzgledu na wyswietlacz tylko ze wzgledu na potencjometr zmiany kanałów
natomiast z prezydentami no problem nawet moge wam dac namiar na firme ktora sie tym zajmujeSZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez howard7w unidenie nie da sie przerobic radujka by panel byl osobmo
i to nie ze wzgledu na wyswietlacz tylko ze wzgledu na potencjometr zmiany kanałów
natomiast z prezydentami no problem nawet moge wam dac namiar na firme ktora sie tym zajmuje
pomijajac koszty, ewentualne problemy z rozstrojeniem (wszak CB to delikatna materia )..radio mam zamontowane na konsoli srodkowej, przy samym fotelu, dzieki temu nie musze uzywac mocowania gruszki - ma ona swoje miejsce obok radia, w szczelinie fotel-konsola (na wysokosci podlokietnika), jest zawsze pod reka, "znajduje sie" bez lookania.
praktycznie nie widac ZADNYCH przewodow, demontaz jest b. latwy i szybki
czego chciec wiecej..--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Re: CB-Radio w Octavi I - Kto ma ?? Uwagi ??
Zamieszczone przez Venom22Czy ktoś z was ma zamontowane CB w Skodziance i może się podzielić swoimi spostrzeżeniami ???
Pozdrawiam.
pozdrawiam Oskar[/scroll]czarne kombi + Concord GA-401 + President WA27 + "747"
Komentarz
-
-
KOledzy, MAM !! JEST !! :-)
Radyjko Midland 1001z zamontowane od strony kierowcy przy skrzyni biegów i antenka ML-145 Sirio na magnesiuku.
Piersze testy zasięgowe i predkościowe przeszedl zestawik pozytywnie.
W mieście ustaliłem że mam zasięg około 5 km, na trasce słychać mnie i ja słyszę z około 10 km. Przy wiekszych predkościach też sie trzyma elegancko.Octavka - to jest to :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Venom22KOledzy, MAM !! JEST !! :-)
Radyjko Midland 1001z zamontowane od strony kierowcy przy skrzyni biegów i antenka ML-145 Sirio na magnesiuku.
Piersze testy zasięgowe i predkościowe przeszedl zestawik pozytywnie.
W mieście ustaliłem że mam zasięg około 5 km, na trasce słychać mnie i ja słyszę z około 10 km. Przy wiekszych predkościach też sie trzyma elegancko.
oby radio zwrocilo sie niejednokrotnie--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Antimatterno i super :szeroki_usmiech
oby radio zwrocilo sie niejednokrotnieOctavka - to jest to :-)
Komentarz
-
-
Zaraz Panowie...
Zamieszczone przez pwgajdaz taką przeróbką też byłby problem. U mnie na wyświetlacz idzie sporo przewodów, które po przedłużeniu pogorszą parametry radia.
Zamieszczone przez howard7ze wzgledu na potencjometr zmiany kanałów
Zamieszczone przez howard7moge wam dac namiar na firme ktora sie tym zajmuje
Zamieszczone przez howard7w unidenie nie da sie przerobic radujka by panel byl osobmo
natomiast z prezydentami no problem nawet moge wam dac namiar na firme ktora sie tym zajmuje
ogolnie zastanawiam sie nad zasadnoscia oddzielania panela od reszty radia
Poza tym na tej dorobionej płytce plastikowej, gdzie będzie sterowanie CB, będzie też sterowanie innych dodatkowych instalacji (ale o tym lepiej nie pisać na forum) w Czeszce, które już są, i do tych które jeszcze będą (czekające na wygaśnięcie gwarancji). Szkoda tylko, ze ta dorabiana płytka musi być wielkości 1DIN, bo zapotrzebowenie jest conajmniej na3DIN
Komentarz
-
-
ja wczoraj zamontowałem sobie CB Radio PRESIDENT JOHNNY II ASC. Wszystko zmieściłem pod radyjkiem (mam wersje z manualną klimą) pasuje bardzo dobrze tylko nie wiem gdzie zamontować gruche a nie chce wkręcać nic w tapicerkę. antenke mam na dachu z magnesem dł. bata 1,5 m. I wszystko jest OK
Nie wiem jaka jest długość radyjka, musiałem troszkę przerobić i pasi a tak to wyglądaZałączone pliki152 KM/342,8 Nm
ARL, FMIC, dostroił Masters Tuning
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KLOCeka unident i president to nie te same radia pod róźnymi markami ? więc nie kumam
tłumaczyl mi to spec ale jestem zupelnie nie elektonicznolapiacy (dla mnie to czarna magia)
Zamieszczone przez KLOCekno a potencjometra nie można przenieść ? jaki jest w tym problem ? robimy dodatkową małą płytkę i przenosimy. Wiadomo, dużo rzeźby
a co do adresu to wkleje na poczatku przyszlego tygodniaSZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KLOCek
ogolnie zastanawiam sie nad zasadnoscia oddzielania panela od reszty radia
Poza tym na tej dorobionej płytce plastikowej, gdzie będzie sterowanie CB, będzie też sterowanie innych dodatkowych instalacji (ale o tym lepiej nie pisać na forum) w Czeszce, które już są, i do tych które jeszcze będą (czekające na wygaśnięcie gwarancji). Szkoda tylko, ze ta dorabiana płytka musi być wielkości 1DIN, bo zapotrzebowenie jest conajmniej na3DIN--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Antimattera co do adresu to wkleje na poczatku przyszlego tygodnia
Zamieszczone przez Antimatterwawa - za duzy bajzel w eterze
Zamieszczone przez Antimatterto sa specjalne mobilne radia. masz czarna skrzynke z gniazdem antenowym i kablem zasilajacym (to w zasadzie cala elekronika radia i ta czesc montujesz gdzies gleboko). do tego jest odlaczany mikrofonoglosnik, cos wielkosci gruszki Densei, w ktorym jest wyswietlacz kanalow, up/down, squelch i vol na malych potencjometrach
Jest coś takiego http://www.cobra.com/index.php?page=...duct_id=5&id=1 ale to chyba (subiektywne przypuszczenia) nie jest zbyt dobre radio jakościowo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KLOCekpwgajda napisał/a:
z taką przeróbką też byłby problem. U mnie na wyświetlacz idzie sporo przewodów, które po przedłużeniu pogorszą parametry radia.
Jak parametry radia?? To jest tylko wyprowadzenie sterowania a nie jakieś wyprowadzanie kości z płytki. Jakie to może mieć pogorszenie ? Chyba nie w jakości nadawania i odbierania. Bardziej może chyba chodzić o spadek zasilania do podświetlania LCD. A może się mylę i jest coś o czym powinieniem wiedzieć.... Czekam na uwagi, żebym się nie wkopał z tą przeróbką
Komentarz
-
Komentarz